Pyszne danie, świeże i zdrowe składniki, miękka i delikatna polędwica wieprzowa, czegóż chcieć więcej, chyba tylko dobrego towarzystwa do jedzenia. Danie wyszło wyborne i smakowite. Ja
Moje Małe CzarowanieJak w tytule jest to danie szybkie ale i do tego pyszne, aromatyczne, dla wielbicieli chińszczyzny będzie znakomite. Ja tutaj dodałam mięso z podudzi kurcząt bez
Moje Małe CzarowanieCaponata zwana jest też sycylijskim bigosem. Jak pisze Marta Dymek na swojej Jadłonomii : "O caponacie można napisać książkę, nie wiadomo do końca skąd się wzięła
Moje Małe CzarowanieSkładniki – porcja dla czterech osób: 700 gram piersi z kurczaka, 100 gram pesto, 400 ml śmietanki 30% 270 gram sera feta, 1 ząbek czosnku, masło
Coś bym zjadłaPrzysłowiowym „słoikiem” nie jestem, bo urodziłam się tu, gdzie mieszkam. Choć jest mi dane to miłe uczucie, gdy wracam z rodzinnych wizyt w Łomży czy Sochaczewie
Na moim stoleMam ostatnio fazę na kurczaka 🙂 Widać to również na blogu, bo od kilku wpisów to on występuje w roli głównej. No nic na to nie poradzę
gotować!Wegetariańskie, warzywne KOTLECIKI Z KOMOSY RYŻOWEJ Z TARTYMI BURACZKAMI i... Artykuł Kotleciki z komosy ryżowej z tartymi buraczkami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEJakie one pyszne były, wierzycie mi na słowo? czy przygotujecie i przekonacie się na własnych brzuchach? Polecam gorąco bo danie zaspokoi głód, rozgrzeje i wygląda super
Moje Małe CzarowanieTak jak zapowiadałam w poprzednim wpisie, publikuję dziś przepis na kuskus z warzywami. Nie jest to typowy kuskus, ale z kukurydzy. Jest on otrzymywany z kruszonych
Kasia SarnaPieczone filety kurczaka z warzywami, czyli zdrowy i szybki obiad w 15 minut <3 Gorąco polecam! :)) Inspiracja do przepisu pochodzi stąd: 15 Minute Healthy Roasted
Kulinarne PrzebojeKolejna edycja kulinarnej imprezy Art&Food Bazar za nami. Tym razem królowały jesienne przysmaki! Zobaczcie instagramowy mix – tak było pysznie!
Ostra na SłodkoNie macie pomysłu co zrobić na obiad? Jeżeli tak to zachęcamy do zrobienia szybkiego i pysznego dania czyli kaszy gryczanej z warzywami :)
Kuchenne WariacjeAjwar - ajvar - to bałkańska pasta z papryki i bakłażanów. Wywodzi się z kuchni serbskiej ale popularna jest na całych Bałkanach. W oryginalnym ajwarze nie ma pomidorów
Moje Małe CzarowanieBakłażany mają w sobie coś magicznego, przynajmniej dla mnie, uwielbiamy je. Nie umiem opisać na czym polega to coś ale przepięknym oberżynom nie umiem się oprzeć
Moje Małe CzarowaniePrzepyszna PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ I JAGNIĘCINĄ z dużą ilością ziół... Artykuł Papryka faszerowana kaszą i jagnięciną pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE