Wczoraj mama przygotowała nam na obiad cukinie faszerowaną mięsem z kruszonką z bułki tartej, mozzarelli i jajka. Składniki: 2 cukinie 0,5 kg mięsa mielonego sól pieprz 2 ząbki czosnku 3 łyżki ketchupu 2 jajka 200 g startej mozzarelli 8 łyżek bułki tartej 1 łyżka oliwy Przygotowanie: Mięso mielone smażymy na patelni, z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą
Lili w kuchnidekoracji Składniki na palmę z oliwek: około 9 czarnych oliwek patyk do szaszłyków paseczki z cukinii i buraków dowolny owoc potrzebny do wbicia szaszłyka np. nektarynkę Wykonanie: Faszerowana cukinia: Z umytych kawałków cukinii wydrążamy miąższ i wycinamy ozdobne paseczki. Następnie grillujemy z każdej strony na delikatnie posmarowanej oliwą patelni grillowej. Z szynki robimy różyczki i wkładamy je do cukinii
Podróż w kulinariaWygląda… SERNIK WIEDEŃSKI · 9 months ago harrisa Oj,… SZYBKIE CIASTO Z JABŁKAMI I RODZYNKAMI · 10 months ago harrisa Z… CHLEB GRAHAM · 10 months ago Najnowsze wpisy CUKINIA FASZEROWANA SZYNKĄ I PAPRYKĄ CYTRYNOWE CIASTECZKA CYTRYNOWO- TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO FILET Z KURCZAKA W CZARNYM SEZAMIE SZARLOTKA Z BEZĄ OWOCOWE CIASTO Z BEZĄ CZEKOLADOWE CIASTO Z CUKINIĄ KURCZAK(...)SEZAMIE PIETRUSZKOWE KOPYTKA JOGURT NATURALNY GOŁĄBKI Z KASZĄ I PIECZARKAMI PIECZONE PIEROGI Z KAPUSTĄ ZIEMNIAKI FASZEROWANE JABŁKA POD BEZOWĄ PIERZYNKĄ SAŁATKA NA CIEPŁO Z TOPINAMBURU ZAWIJANIEC Z KAPUSTĄ I MIĘSEM BROWNIE PIEROGI Z MIĘSEM SERNIK WIEDEŃSKI SKRZYDEŁKA W ZIOŁACH ROLADA MAKOWA KASZA JAGLANA Z CUKINIĄ BABECZKI KAKAOWE Z ORZECHAMI SAŁATKA BROKUŁOWA SAŁATKA Z KASZY GRYCZANEJ I AWOKADO DROŻDŻOWY MARMURKOWIEC JAJKA
harrisaProsty i pyszny obiad. Cukinia faszerowana mięsem mielonym, papryką, cebulą, czosnkiem, zapieczona pod serem mozzarella. Składniki: 2 duże cukinie, 300 g mięsa mielonego, pół zielonej papryki, 3 ząbki czosnku, duża cebula, ok 150g startego sera mozzarella, sól, pieprz, łyżeczka słodkiej papryki szczypiorek Przygotowanie: Cukinie myjemy, odcinamy końcówki, kroimy wzdłuż na pół. Usuwamy częściowo, za pomocą łyżki miąższ, aby powstały łódeczki
Lena Gotujepapryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Soczewica w pomidorach Sałatka z kaszy kuskus z kukurydzą, fetą i oliwkami Sałatka z kaszą pęczak Placuszki bananowe bez mąki i jajek Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami Focaccia z czarnymi oliwkami i oregano Focaccia z cukinią, pomidorem i pieczarkami Kuskus z cukinią i suszonymi pomidorami
Moja smaczna kuchniaWarzyw coraz mniej w warzywniaku więc trzeba korzystać ile się da. Polecam cukinię faszerowaną mięsem i warzywami. Do farszu wykorzystałam cebulę, marchew, paprykę, pomidory. składniki: 2 cukinie po ok 700 g 450 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 1 duża cebula 2 średnie marchewki 1 średnia papryka 500 g pomidorów sól,pieprz oregano garść posiekanej natki pietruszki olej do smażenia
Monia miesza i gotujeFaszerowane warzywa to ciekawy pomysł na zdrowy, lekki i letni obiad. Prezentowałam już cukinie faszerowane , więc teraz przyszła pora na... papryki! W najbardziej znanej, klasycznej (i ulubionej!) wersji - z mięsem mielonym i ryżem. Nie chciałam za bardzo kombinować, bo zależało mi na sprawdzonym smaku. Do nadzienia wykorzystałam mięso mielone z indyka i ryż parboiled. To wszystko podsmażyłam
Kuchnia Ellieostateczności biorę wszystkich 'po trochu' :) Cukinia właśnie w ten sposób została zakupiona. Zapomniałam o niej, zupełnie. Całe szczęście w porę sobie też o niej przypomniałam :) I ją nadziałam! CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM DROBIOWYM przepis autorski // 2 cukiniowe 'łódeczki' - 1 lub 2 porcje ~średnia cukinia, ok. 300g ~sól Z cukinii odciąć końce i przekroić wzdłuż. Za pomocą łyżeczki wydrążyć miąższ ze środka
chili & sugarbyło za słodko dziś propozycja wytrawna:) Faszerowana cukinia, która może zastąpić lekki obiad, być sycącą kolacją lub świetną przekąską podczas spotkania ze znajomymi. Można ją nadziewać tym, co lubicie najbardziej lub, tak jak ja, tym co macie akurat w domu :) Składniki: 3 cukinie, 500g filetu z piersi kurczaka, 2 pomidory, 3 łyżki groszku
Z miłości do słodkoścideska do krojenia, niewielki garnek oraz duże sitko. Wybierz małe lub średniej wielkości, świeże cukinie, najlepiej ciemnozielone. Dobra cukinia powinna być ciężka i mieć twardą łodygę. Młode cukinie są najlepsze do surówek, ponieważ zawierają stosunkowo mało wody i mają mniej nasion niż starsze egzemplarze. Młode cukinie możesz zetrzeć w całości, mocno dojrzałe, polecamy obrać ze skórki i usunąć rdzeń razem(...)białej rzodkwi i jabłka . Surówka z cukinią i marchewką Cukinia ma doskonałą zdolność dopasowania się do pozostałych składników potrawy i dzięki temu za każdym razem otwiera nowe możliwości. Dzięki temu tak dobrze odnajduje się w przetworach, jak np. w sałatce z cukinii na zimę , ale też w daniach z piekarnika jak cukinia faszerowana kurczakiem , czy w końcu jako warzywo
Kuchnia Na WypasiePrzepis na FASZEROWANE CUKINIE I PAPRYKI BRĄZOWYM RYŻEM, FENKUŁEM I WOŁOWINĄ ( NA OSTRO ) Składniki potrawy, którą wykonałam w woku: 400 g mielonej wołowiny (dobrego gatunku) 2 młode cukinie 2 białe papryki 2 woreczki ugotowanego al dente brązowego ryżu 1 mały fenkuł 1/4 papryczka chili 100 g sera mozzarella 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 wiązanka natki pietruszki
Bon Appetit Małgorzatyrezultat to aromatyczne, lekko chrupiące papryki wypełnione pysznym farszem. Jak zrobić faszerowaną paprykę? Papryka faszerowana Faszerowane warzywa to z pewnością doskonały pomysł na pyszne letnie obiady w “jadalnych miskach” Można je wypełnić dowolną kombinacją mięsa lub warzyw w proporcjach takich, jakich chcesz. Papryka faszerowana z piekarnika to jedno z naszych ulubionych pieczonych warzyw. Warto poszukać papryki mniej więcej(...)równie dobrze sprawdzi się drobiowe lub wołowe. Wybór należy do Ciebie. Przepis na papryki faszerowane pieczone w piekarniku znajdziesz na Naszym Blogu wśród innych pomysłów na obiad z warzywami. Cukinia faszerowana kurczakiem oraz kurczak z ryżem i warzywami , to bardzo proste w przygotowaniu dania z kilku składników, które idealnie sprawdzą się na letni posiłek. Zobacz także przepis na kalafior
Kuchnia Na Wypasiesałatka z black pudding Szaszłyki wieprzowe po tajsku Kebab drobiowy Lahmacun Dolma - papryka faszerowana Strogonow z wieprzowiny Kotlet schabowy "Cygan" Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i oliwkami Cukinia faszerowana mięsem Rybne: Kulki z tuńczyka na ananasie Rafaelo z wędzonego łososia Sałatka z awokado i tuńczyka podana w łódeczkach z awokado Fishcakes Łosoś wędzony z buraczkami i serem
Codzienne GotowanieCukinia faszerowana to doskonały pomysł na obiad, jest lekkostrawna a zarazem bardzo smaczna. Składniki: 3 małe cukinie 500 gram mięsa mielonego 1 puszka pomidorów w zalewie w kawałkach 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 100 gram startego sera żółtego słodka i ostra papryka zioła prowansalskie sól,pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: Cukinie myjemy, kroimy
Bajeczna Kuchniacukinii to absolutny numer jeden na liście moich przetworów na zimę z wykorzystaniem cukinii. Przygotowuję go zwykle partiami. Wykorzystując dobrodziejstwa z ogrodu do cna. Ja do swojego dodaję jabłka. Przeważnie są to papierówki, ale jeśli ich nie mam to każde inne też będą dobre byle słodkie. Dodanie jabłek lekko podkręca słodki, naturalny smak keczupu. Przepis na domowy keczup z cukinii(...)uprzednio umytych i wyprażonych słoiczków, mocno zakręcam. Pasteryzuję 15 minut. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na wykorzystanie cukinii : Cukinia po szwedzku. Smaczna sałatka na zimę. Pasztet z cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem. Leczo cukiniowo-paprykowe z dodatkami. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką i pomidorami. Zupa krem
Kuchnia z widokiem na ogród