co zrobic z fileta - 500 przepisów (strona:26/34)

Klarowanie - galarety do ryb. 263

bezpośrednio do gorącego sklarowanego wywaru. Ważne jest, żeby ją dobrze rozpuścić w wywarze. Wywaru po dodaniu żelatyny nie należy już gotować. Odstawić w chłodne miejsce. Teraz możemy udekorować nasze filety i zalać je, tężejącą galaretą. Znam smakoszy ,którzy uwielbiają galaretę  bez klarowania. Nie widać ryby ,ale galareta jest bardzo smaczna ,ryba też!  Tymbaliki  z karpia

Kulinarny karnet Christophera
Karp w galarecie klarowanej. 197

królewski Wywar. 1,5 l wody 20dag włoszczyzna 2 listki laurowe 5 ziaren pieprzu Galareta. 3/4 l wywaru rybnego 1 dag żelatyny 1 łyżka octu  2 białka Przygotować filety. Każdy porcjować w poprzek na kawałki 3-4 cm. Z głowy karpia, włoszczyzny ,przypraw, wody ugotować wywar, pod koniec osolić. Do ciepłego, przecedzonego wywaru włożyć porcje ryby i gotować

Kulinarny karnet Christophera
Indyk z pęczakiem i warzywami 164

przyrządzić efektowny i zdrowy posiłek- wystarczy trochę chęci! Dzisiaj podrzucam pomysł na obiad z kategorii tych "łatwych, smacznych i przyjemnych"- pierś z indyka z pęczakiem i warzywami. SKŁADNIKI: 100g fileta z piersi indyka odrobina oliwy z oliwek 40g kaszy pęczak brokuł 2 mniejsze pomidory pieprz sól zioła prowansalskie ulubiona przyprawa do mięsa PRZYGOTOWANIE: Pierś z indyka kroimy w drobną

peanutbuttermonster
Tradycyjny bigos myśliwski 383

brak w staropolskich przepisach ;) Składniki: kiszona kapusta 2 kg świeża kapusta 1 główka około 2 kg grzyby suszone około 50 g śliwki suszone 200 g kiełbasa około 400 g filet z indyka lub kurczaka około 400 g pieczona wieprzowinalub wołowina (ew. surowe) około 300 g czosnek 1 ząbek koncentrat pomidorowy (niekoniecznie)  puszka 70 g ziele angielskie, liść laurowy

głodny alergik
Sałatka makaronowa z kurczakiem 221

makaronowa z kurczakiem SKŁADNIKI:        szczypiorek - 1 pęczek pomidorki koktajlowe - 6 szt makaron wstążki - 250 ggroszek konserwowy - 0,5 puszki          filet z kurczaka -1 sztprzyprawa currycebula czerwona - 0,5 sztsól i pieprz tłuszcz do smażenia               PRZYGOTOWANIE:Kurczaka pokroić w grubszą kostkę, przełożyć

Kuchnia Danusi
Pstrąg łososiowy na warzywach 203

Wspaniały aromat i smak bez zbędnej panierki -ale to tylko moje zdanie ;) No i jako dodatek karmelizowana marchewka- mogłabym jeść ją samą :P Porcja dla dwóch osób. SMACZNEGO! :) Składniki: filet pstrąga łososiowego por cukinia 3 marchewki pieprz cytrynowy sok z połówki cytryny sól pieprz ziołowy odrobina tymianku masło do smażenia olej do smażenia masło czosnkowe- przepis mamy tutaj

Czerwona Porzeczka
Lekka przekąska z kabanosem 140

Uwielbiam takie zdrowe i szybkie w przygotowaniu przekąski. Ta nadaje się idealnie na jeden kęs, a podana z sosem sprawdzi się jako sałatka. Polecam! Składniki :* 200g fileta z kurczaka* łyżka przyprawy do kurczaka Knorr* łyżeczka oliwy z oliwek* kabanos wieprzowy* kilka liści dowolnej sałaty* kolorowe papryki* sos : pół jogurtu greckiego, sok z połowy cytryny, sól, pieprz świeżo mielony

Magiczne Życie Marty
Kurczak smażony z boczniakiem 169

Składniki : tacka boczniaków 25 dag mały podwójny filet z kurczaka cebula tłuszcz do smażenia sól, pieprz, szczypta kminku Przygotowanie: Umyte mięso kroimy w drobną kostkę, cebulę w pół krążki, grzyby w paseczki Wpierw smażymy kurczaka (na rumiano), dopiero potem dokładamy i "szklimy" cebulę Pokrojone, umyte grzyby dokładamy do całości i przykrywamy patelnię pokrywką, gotujemy do zupełnej miękkości wszystkich składników

Proste Potrawy
Chińska zupa domowa 176

selera cebula, chili- wystarczy nie więcej jak płaska łyżeczka, zawsze można dodać :) garść drobnego makaronu 20 dag pieczarek lub innych grzybów koperek, olej do smażenia sól, pieprz, sos sojowy filet z kurczaka lub około 20 dag mięsa z indyka ewentualnie przyprawa chińska  lub kostka rosołowa, a jeszcze lepszy rosół domowy Przygotowanie: Mięso pokroić w paski, posypać obficie chili

Proste Potrawy
Od czego zacząć? Czyli mój pomysł na odchudzanie. 464

Fortuna). Mleko 3,2% zamieniłem na 1,5% - nie polecam mleka o niższej zawartości tłuszczu, ponieważ jest ono praktycznie bezwartościowe. Mięso to tylko i wyłącznie pierś z kurczaka, filet z indyka i szynki właśnie z drobiu. Po odpowiednim przygotowaniu jest na prawdę pyszne. A chleb zwykły zamieniłem na razowy z ziarnami słonecznika. Tak więc idzie przeżyć!A jak często

All My Fit Life
Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki, cebulą i czosnkiem 190

Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki, cebulą i czosnkiemSkładniki:  200 g pełnoziarnistego makaronu rigatoni  podwójny filet z kurczaka  opakowanie zielonych warzyw mrożonych FRoSTA  2 łyżki oleju  2 ząbki czosnku  2 szczypty cayenne  sól morska i pieprz kolorowy w młynku do smaku  Przygotowanie:  Kurczaka kroimy w kostkę

Moja smaczna kuchnia
Ryba w migdałach oraz prosta sałatka z brokułami 326

bardzo prosta i ekspresowa,  idealna do każdego obiadu, jak również sama, bez dodatku mięsa. Polecam. Ryba w migdałach oraz prosta sałatka z brokułami Składniki: Ryba: 2-4 filety ulubionej rybki (ja polecam mirunę lub dorsza) 1/3 szklanki migdałów zmielonych na mączkę ¼ szklanki płatków migdałowych ¼ szklanki bułki tartej 1 małe jajko pieprz, sól sok z cytryny Sałatka: około

Mania Gotowania
Produkty przyspieszające metabolizm 155

układzie pokarmowym, pobudza również do wydzielina soków trawiennych. Obniża ciśnienie we krwi oraz poziom cholesterolu.  Chude mięso Zawiera dużo białka oraz niewielką ilość tłuszczu. Najlepszym mięsem jest filet z piersi z kurczaka oraz niewielka ilość wołowiny i cielęciny.  Jajka Spokojne mogę obalić mit, że jajka zawierają dużo cholesterolu. Jest to jedna wielka bzdura! Zawierają bardzo dużo ilość

Truskawkowa Fiesta
ŁOSOŚ W GALARECIE 257

galareta tężeje można się przecież zająć czymś innym. Tak więc polecam bardzo bo jest pyszny, a satysfakcja z samodzielnego wykonania - ogromna. :-)Składniki na ok 12 porcji:- ok.1kg łososia- filet ze skórą- żelatyna na 2l wody ( u mnie 2 szt na 1l)- wywar warzywny : można przygotować go gotując warzywa rosołowe w wodzie lub użyć bulionetki , kucharka itp.+ do dekoracji np.jajko

Smaczne Zdrowe
Urugwaj od kuchni. INDYK W MARCHEWCE. 205

/potrawa z Urugwaju; z moimi modyfikacjami;/ 4-6 porcji 1 kg marchwi 2 białe części porów  2 szklanki osolonej wody 1 szklanka białego wina (nie jest konieczne) podwójny filet z piersi indyka (w oryginale: wieprzowina) odrobina oleju sól, pieprz, curry Marchewkę pokroiłam w grube plastry, ugotowałam do miękkości.*  Następnie zmiksowałam na puree. Mięso pokroiłam w wąskie, krótkie

W kuchni Karmel-itki