pojemniku blendera zetrzeć na tarce "paseczki" lub na tarce zwykłej w misce posypać cukrem, wlać sok z cytryny i wymieszać przed podaniem wymieszać z jogurtem gęstym lubimy do obiadu ale też i do podjadania wieczorem.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępokrojoną w kostkę cebulę posypaną cukremdodać starte buraki, sól,chrzan z żurawiną i zasmażać z 5 minut mieszającna koniec wsypać mąkę i szybko zamieszać do zagęszczenia burakówsmaczny dodatek do obiadu........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięzakręcić słoiki i pasteryzować je w gotującej wodzie postawione na zakrętkach z 15 minut zostawić w garnku do wystygnięcia słoiki przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu smaczna sałatka do obiadu i nie tylko......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięogniu z 40 minut bez przykrycia co jakiś czas mieszając do smaku doprawić maggi, pieprzem na koniec wsypać mąkę i szybko mieszając zagęścić kapustę kapusta jest smacznym dodatkiem do obiadu z czym lubisz.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiębardzo gorącym oleju smażyć z obu stron rumiane kotlety usmażone kotlety dać wszystkie na patelnię i pod przykryciem dusić z 5 minut - będą puszyste i delikatne można podać na obiad z kapustą kiszoną z ziemniakami lub do pieczywa na kolację..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsuchą patelnię i z 1 minutę podgrzewać, wlać olej rzepakowy i chwilę zrumienić - tak przygotowana tarta bułka nie wchłonie za dużo tłuszczu - bułką polać warzywa kotlet podać z warzywami, obiad jest syty i smaczny............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięgotować z 30 minut na średnim ogniu pod koniec gotowania doprawić kucharkiem, papryką ostrą, przyprawą w płynie i wsypać posiekany koperek, gotować jeszcze z 5 minut smaczna kapusta na obiad czy na kolację.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędolać wody dusić bez przykrycia z 20-30 minut, na koniec dodać koperek i przyprawą w płynie do smaku - woda odparuje i jest dość gęsty sos podawać na obiad z ziemniakami tłuczonymi lub z czym lubisz...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięminut dodać pomidory i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, pod koniec gotowania zabrać pokrywkę i na większym ogniu odparować nadmiar wody pałki są pyszne z ryżem na obiad...............SMACZNEGO!!! czubrica mielona Royal Brand - spokrewniona z cząbrem przyprawa, charakterystyczna dla kuchni bułgarskiej, czubricy używa się głównie do zup, mięs, fasoli i serów, pod nazwą "trapezna" w Bułgarii można kupić
W Mojej Kuchni Lubięwyrobić dobrze i odstawić na 30 minut na gorącym mocno oleju smażyć mielone rumiane kotlety, odkładać na ręcznik papierowy my takie kotlety lubimy do pieczywa i na ciepłe na obiad...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępodsmażać z 10 minut do ziemniaków wsypać pokrojone pieczarki, cebulę i wymieszać z ziemniakami na wierzch położyć udka i dusić pod przykryciem z 20-25 minut smaczny jednogarnkowy obiad..............SMACZNEGO!!! biorę udział w akcji: „Soczyste piersi? To możliwe!” – akcja testowa dla blogerek "TUTAJ" - dostałam taki zestaw do testowania
W Mojej Kuchni Lubiędać olej i podsmażyć papryki z 2 minuty z każdej strony i pod przykryciem dusić z 10 minut na średnim ogniu smaczne, dość lekkie i zarazem syte danie na obiad..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiębułka tarta - ile potrzeba, ser żółty 6 plasterków, woda 1/4 szklanki przekrojone wzdłuż na pół cukinie obrać ze skóry, łyżeczką usunąć miąższ z pestkami zostały kotlety mielone smażone z obiadu - rozgnieść je widelcem razem z dwoma zmiksowanymi pomidorami ze skórką i natką pietruszki i nałożyć do cukinii posypać tartą bułką, dać plastry pozostałych pomidorów, plasterki sera morskiego i cukinie włożyć
W Mojej Kuchni Lubięzostawić na 30 minut-ciśnienie samo zejdzie, nie trzeba spuszczać mięso, warzywa wyjąć cedzakiem na talerz, wywar przelać do rondla i można zrobić sos zabielany mąką ze śmietaną na obiad nam smakuje ten indyk z warzywami na zimno do pieczywa............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwszystko podsmażać z 5 minut mieszając włożyć do warzyw łopatkę, wsypać zioła prowansalskie, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa taka łopatka jest dobra na ciepło na obiad i na zimno do pieczywa...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię