Dzisiaj w poniedziałkowym cyklu zwanym przez nas "fit" chciałyśmy zaprosić Was na pyszną rozgrzewającą zupkę, którą swobodnie można przygotować będąc nawet na diecie. Kiedy ugotowałam
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDziś zapraszamy na naleśniki, ale troszkę inne niż zwykle. Nie wiem czy Wam się zdarzyło, ale mi wielokrotnie, że gdy chciałam zrobić naleśniki to akurat miałam
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiOstatnio miałam okazję przygotować dla rodziny wiejską ziemniaczaną zapiekankę. Swojego czasu przygotowywałam takie pyszności z surowych ziemniaków, jednak ostatnio zaczęłam do zapiekanek ziemniaczanych używać obgotowanych wcześniej
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiW lodówce zalegało tofu, a w szafce soczewica. Lubię robić takie eksperymenty z takimi produktami. Był to strzał w dziesiątkę! W smaku przypominały mięsne, ale zdrowsze
Truskawkowa FiestaWykwintne i wyszukane danie ... inspiracją jest Meksyk i tamtejsza kuchnia. Przepis na 10 porcji. - 1 kg karkówki - 800 g wołowiny - 6 średnich cebul - pieprz czarny grubo
Pasje JolkiSkładniki 300g kapusty kiszonej 400 g mięsa mielonego lub piersi z kurczaka 60dag ziemniaków 250-300 ml dipu czosnkowego 200 g startego żółtego sera 60
w mojej kuchniŚwiat oszalał na punkcie Walentynek. Czerwony kolor jest absolutnie wszędzie! Ja zawsze anty, bo po co takie święto i że raz w oku tylko i że
bistro mamaDelikatne naleśnikowe płaty przełożone warstwami szpinaku i ricotty oraz sosem pomidorowym z czosnkiem i mozzarellą. Moja alternatywa dla klasycznej, makaronowej wersji lasagne. :) Składniki (na 6
Kuchnia EllieLubię takie szybkie, proste dania, które w połączeniu np. z sałatą czy ulubioną surówką stanowią dla mnie pożywne danie obiadowe. Do takich faszerowanych ziemniaków możemy
Walijskie PichcenieWprost uwielbiam duszone mięsa! Są soczyste, miękkie, rozpływają się w ustach. Na moim blogu możecie znaleźć przepis na karkówkę duszoną w sosie własnym , karkówkę duszoną w
My Culinary ArtKiedy robię pizzę, każdy z domowników sam tworzy własną kompozycję smakową. Tu macie przykład na jaką pizzę miał ochotę mój syn. Najważniejsze, że mu smakowała. Próbowałam
Blondynka Gotuje"Nie chcę tortu, zróbmy tylko grilla" - rzekł jubilat. Ale urodziny bez tortu? Hmmm. Tak właśnie narodził się pomysł na mięsny tort grillowany ;) Tort zrobiliśmy z białych
głodny alergikW przerwie od świątecznego gotowania, chciałabym Wam przedstawić bardzo pyszną, specyficzną... kanapkę oraz lyoneską knajpę. Francuska Tartine to nic innego, jak wielka, gruba i "otwarta" połówka
Kitchens AlphabetU nas w Lyon dziś... 12'C! Powiem Wam, że chyba jeszcze nigdy nie doświadczyłam takiej temperatury w grudniu, ale to i tak nie przeszkada w
Kitchens AlphabetSurimi jest produktem otrzymywanym z mielonego mięsa białych ryb, popularne szczególnie we wschodniej Azji. Może występować w różnej formie, natomiast w Polsce najbardziej znane są
Słodka Strona