ciasto - 164325 przepisów (strona:5796/10955)

Domowa ziołowa szynka z indyka 90

Domowa szynka z indyka w wersji ziołowej to pyszna opcja na kanapkę. Pysznie i bez konserwantów! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads

Bardzo Gruby Smok
Masa makowa z mielonego maku 118

masa makowa z mielonego maku to smak sam w sobie, nadaje się na ciepło jak i na zimno. Mielony mak dostępny w handlu skraca pracę i czas przygotować świątecznych ciast i dań z makiem. Prosty przepis na masę makową Domowa masa z mielonego maku doskonale sprawdza się do ciast pieczonych jak i tych bez pieczenia. Różne są upodobania smakowe, masa

Dieta moja pasja
Sałatka z rukola i łososiem 153

Sałatka z łososiem to świetna propozycja na smaczną, sycącą i bezmięsną sałatkę. Połączenie pieczonego łososia z rukolą, serem pleśniowym, gruszką oraz suszonymi pomidorami to idealny wybór

Przepiski.pl
Pasta z makrelą w sosie pomidorowym 86

Wystarczy tylko kilka podstawowych składników i dosłownie 3 minuty, aby przygotować tą pyszną pastę na kanapki. Składniki makrela w puszcze w sosie pomidorowym 1 jajko na

Wasze Przepisy
Ciasteczka maślane 109

Kruche, pachnące masłem ciasteczka z marmoladą. Ciasteczka można wyciskać przez maszynkę, wtedy wychodzą o wiele ładniejsze. Ja niestety nie mam maszynki do ciasteczek a próbując wycisnąć ciasto przez worek cukierniczy, niestety za każdym razem pękał, ale mimo wyglądu to, myślę że to najlepsze ciastka jakie w życiu jadłam:) Składniki: mąka 320 g, skrobia ziemniaczana 50 g, masło 200 g, żółtka(...)cukier puder 100 g, ekstrakt z wanilii kilka kropel, dodatkowo: marmolada wieloowocowa lub o smaku róży, Sposób przygotowania: Miękkie masło utrzeć przez 10 minut. Następie dodawać cukier puder. Do ciasta dodawać po jednym żółtku. Na koniec dodać ekstrakt oraz mąkę pszenną i skrobię. Wszystko razem dokładnie wymieszać szpatułką. Za pomocą szprycy lub maszynki do ciastek, wyciskać na blachę ciasteczka

kulinarne odsłony pati
Gruszki i jabłka w kuchni – jak przygotować je do spożycia? 127

niedrogie, a zarazem zdrowe i pełne cennych witamin. Kiedy przychodzi sezon ich dojrzewania, świetnie smakują zjadane prosto z drzewa. Poza sezonem są podawane głównie w formie przetworów, dodatków do ciast czy deserów. Jak przygotować takie owoce? Przede wszystkim należy je dokładnie oczyścić przed spożyciem. Przyda się również pomysł, jak je podać, czy to w formie surowej przekąski, czy może dodatku(...)karmelizując gruszki na patelni wraz z roztopionym cukrem trzcinowym lub piekąc jabłka w piekarniku, aż zmiękną i nabiorą przyjemnego aromatu. Tak przygotowane owoce świetnie nadają się jako dodatek do ciast, deserów lodowych, słodkich placków albo naleśników. Warto wiedzieć, że charakterystyczny smak dojrzałej gruszki świetnie komponuje się ze słonymi aromatami tostów czy kanapek. Cienki plasterek gruszki możesz położyć na przykład

Słodkie okruszki
Danie z poledwiczki wieprzowej 82

Polędwiczka wieprzowa to jedno z najwyższej jakości mięs, które można przygotować na obiad. Jej delikatność i wyjątkowy smak sprawiają, że dania z polędwiczki wieprzowej cieszą się

Ania i Marcin gotują
Bułki Belgijskie 131

solą oraz wyrośnięty zaczyn, następnie w trakcie wyrabiania dolewamy powoli letnią wodę (może się tak zdążyć że nie zużyjemy całej wody lub jej nam braknie) 3. Wyrobione lekko lepiące ciasto odstawiamy w misce przykrytej szczelnie folią do podwojenia objętości. 4. Wyrośnięte ciasto lekko zagniatamy i dzielimy na 8 lub 10 części z których formujemy podłużne bułki, układamy je na blaszce

Gotowanie...to proste !
Jak zrobić domowy marcepan 118

krok po kroku, jak zrobić domowy marcepan. Prawdziwy marcepan to tylko 3 składniki i nic więcej. Święta zbliżają się powoli, a wraz z nimi będziemy szukać pomysłów na świąteczne ciasta i ciasteczka. Z własnego doświadczenia wiem, że sprawdza się lista zakupów. I jeśli mogą coś doradzić, już warto zacząć ją robić. Wiadomo żadne święta, imprezy małe i duże nie mogą(...)się obejść bez tradycyjnych potraw. Moim ulubionym ciastem na Boże Narodzenie jest makowiec i wszystko co z makiem w składzie. A jak makowiec to też migdały i oczywiście marcepan, dla mnie tandem doskonały. Tradycja tradycją, ale szukamy też nowych przepisów i nad takim właśnie pracuję. Marcepan z mąki migdałowej Jak zrobić marcepan z mąki migdałowej i co to jest mąka

Dieta moja pasja
Krokiety ziemniaczane 122

tarta olej Jak zrobić krokiety ziemniaczane: Zaczynamy od przeciśnięcia ziemniaków przez praskę. Następnie do ziemniaków wbijamy jajko, dodajemy mąkę i szczyptę soli. Potem mieszamy wszystko i zagniatamy delikatne, miękkie ciasto ziemniaczane. W kolejnym kroku odrywamy kawałki ciasta i formujemy płaskie, podłużne krokieciki. Następnie krokiety obtaczamy w bułce tartej. Finalnie smażymy na oleju na złoto z obi stron. Artykuł Krokiety ziemniaczane

Dorota Smakuje
Lukier 111

Domowy lukier tradycyjny / lukier cytrynowy / maślany lub lukier królewski to banalnie prosty w przygotowaniu dodatek do wielu słodkich wypieków. Lukrem udekorujesz ciasta wszelakie oraz mini wypieki. Lukier jest podstawą dekorowania świątecznych pierniczków , wielu ciast, ciasteczek, babeczek i drożdżówek, które upieczesz w ciągu roku. Lukier to najczęściej dwa podstawowe składniki. Przygotowując lukier cytrynowy, cytrynę możesz śmiało zastąpić sokiem z pomarańczy

Zasmakuj Kuchni
Polędwiczki z kurczaka z pieczarkami i porem 108

Polędwiczki z kurczaka z pieczarkami i porem to fantastyczny pomysł na smaczny, pożywny i szybki obiad . Do przygotowania tego dania wystarczy kilka prostych składników, które można

Przepiski.pl
Sernik dyniowy z pomarańczą na korzennym spodzie (bez glutenu i cukru białego) 116

W okresie przedświątecznym nie może zabraknąć sernika a w naszym przypadku DYNIOWEGO! Dlaczego? Bo go wprost uwielbiamy i jest to nasz najlepszy sernik na równi z

Candy Pandas
Piernik pomidorowy 101

Piernik pomidorowy to wegańskie ciasto świąteczne, które przygotujesz bez użycia miksera. Ciasto zawiera ani jajek, ani nabiału, czy miodu. Dodajemy za to banany, pomidory i ulubiony dżem. Jest to piernik błyskawiczny. Można go jeść od razu przestudzeniu. Nie musi leżakować

AniaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania