ciasto - 164325 przepisów (strona:5787/10955)

TOP 10 przepisów na sałatki z ryżem 128

Sałatka z ryżem w roli głównej to świetna propozycja na kolację lub na lunch do pracy. Ryż świetnie komponuje się z wieloma składnikami, dzięki czemu istnieje

BabskiePorady.pl - Przepisy
Odsmażane kopytka z boczkiem, kiełbasą i cebulką 83

praskę, ja przeciskam od razu gorące. Ziemniaki studzimy. 2. Do przestudzonych ziemniaków wbijamy jajka, dodajemy mąkę ziemniaczaną i stopniowo przesianą mąkę pszenną, zagniatamy gładkie nie lepiące się do rąk ciasto. Możemy dać mniej lub więcej mąki pszennej, jej ilość zależy od ziemniaków.  3. Następnie z ciasta formujemy wałek, kroimy kopytka dowolnej grubości i wielkości, tępą stroną noża robimy wzorek

Izabelawkuchni
Zapiekane ziemniaki w piekarniku 89

Proste i smaczne danie z piekarnika, które z pewnością posmakuje całej rodzince. Składniki ziemniaki papryka czerwona cebula kiełbasa baleron Sos czosnkowy 3 łyżki majonezu 3 łyżki

Wasze Przepisy
Bułeczki z pastą z awokado 106

Mieszamy i odstawiamy na ok 15 minut- do momentu jak drożdże zaczną pracować. Pozostałe mleko przelewamy do misy miksera, dodajemy olej, rozczyn, mąkę oraz sól. Mieszamy kilka minut, aż ciasto zacznie być gładkie i elastyczne. Odkładamy do wyrośnięcia na ok 45 minut. Na ten czas przykrywamy misę bawełnianą ściereczką. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, wałkujemy na grubość

Kuchnia w czekoladzie
Gnocchi z gorgonzolą i szpinakiem 99

Pyszne i sycące gnocchi z gorgonzolą i szpinakiem to idealnie danie obiadowe. Kremowy sos świetnie pasuje do włoskich klusek gnocchi oraz szpinaku. Wszystkie składniki tego dania

Alle Dobre!
Pasta z suszonych pomidorów i fasoli 101

Pasta z fasoli i suszonych pomidorów to świetne smarowidło na kanapki. Tak przygotowana pasta najlepiej smakuje, kiedy chwilkę poleży w lodówce, wówczas smaki się przygryzają i

Przepiski.pl
Danie główne na imprezę 108

Organizowanie imprezy to wyjątkowa okazja do zaprezentowania swoich umiejętności kulinarnych i zaskoczenia gości nie tylko wyjątkowym smakiem, ale także kreatywnym podejściem do potraw. Jednym z kluczowych

Ania i Marcin gotują
Szparagi przepisy na obiad 95

Szparagi to warzywo, które od wieków cieszy się popularnością w kuchni. Ich delikatny smak i niezwykłe właściwości sprawiają, że są doskonałym składnikiem wielu dań. Jeśli szukasz

Ania i Marcin gotują
Gözleme z jarmużem i halloumi – podpłomyki 108

Gözleme jest tradycyjnym daniem tureckim, nieco przypomina nasze naleśniki albo podpłomyki. Oryginalnie te placki powstają z ciasta yufka wypełnionego farszem. Ja przerobiłam je na prostszą do przygotowania w Polsce wersję, bazującej na cieście jogurtowym a’la podpłomyk. Zapraszam Was na pyszne tureckie Gozleme z jarmużem i halloumi.  … Artykuł Gözleme z jarmużem i halloumi – podpłomyki pochodzi

Flymetothespoon
Zupa pieczarkowa 130

Przepis na pyszną zupę pieczarkową. Łatwa i szybka do zrobienia, a będzie smakowała całej rodzinie. Składniki 1 ćwiartka z kurczaka lub kilka skrzydełek 2 l wody

Wasze Przepisy
Zupa z mięsem mielonym i tortellini 79

Fantastyczna i treściwa zupa z mięsem mielonym i małymi pierożkami tortellini. Bogata w warzywa i pełna aromatu zupa, która podbije serce każdego, kto jej spróbuje! Zupa

Alle Dobre!
Kurczak w sosie parmezanowym 105

Zapraszam na pyszne i szybkie w przygotowaniu danie, którym jest kurczak w sosie parmezanowym. Jak sama nazwa mówi, głównym składnikiem tego dania jest parmezan. Artykuł Kurczak

Przepiski.pl
Burgery wołowe przepisy 102

Witamy serdecznie w naszym artykule poświęconym burgery wołowym. Wraz z nami odkryjesz tajniki przygotowania idealnych, soczystych i aromatycznych burgerów z mięsa wołowego. Poniżej znajdziesz przepisy, porady

Ania i Marcin gotują
Szopki krakowskie 2023 / 2024 81

Jak co roku można oglądać szopki krakowskie w przestrzeni miejskiej w ramach wystawy #wokolszopki – serdecznie zachęcamy! W tym roku do zobaczenia jest 35 szopek w

Bardzo Gruby Smok
Koreczki na imprezę 104

Tym razem przygotowałam koreczki na imprezę, czyli tak zwana przekąska na ostatnią chwilę. Takie koreczki uwielbia każdy i to zawsze one najszybciej znikają z talerza. Artykuł

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania