Domowy lukier tradycyjny / lukier cytrynowy / maślany lub lukier królewski to banalnie prosty w przygotowaniu dodatek do wielu słodkich wypieków. Lukrem udekorujesz ciasta wszelakie oraz mini wypieki. Lukier jest podstawą dekorowania świątecznych pierniczków , wielu ciast, ciasteczek, babeczek i drożdżówek, które upieczesz w ciągu roku. Lukier to najczęściej dwa podstawowe składniki. Przygotowując lukier cytrynowy, cytrynę możesz śmiało zastąpić sokiem z pomarańczy lub mandarynki, każdy z nich nada orzeźwiające... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...