ciasto - 164325 przepisów (strona:5570/10955)

Mazurek na mące kokosowej z czekośliwką i białą czekoladą z kokosa 253

następnie odstaw na 5 minut. Powinna stać się po tym czasie bardzo gęsta i plastyczna. Uformuj z niej mazurek o wybranym kształcie bezpośrednio na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 20 minut. Następnie wyjmij i wystudź. Czekośliwka Śliwki zalej wrzątkiem i odstaw na kwadrans. Następnie odcedź i zmiksuj blenderem wraz z kakao(...)pół laską wanilii. Posłódź erytrytolem, wyjmij wanilię i wylej na masę śliwkową. Wierzch mazurka udekoruj migdałami i suszoną lawendą (możesz również użyć innych jadalnych suszonych kwiatów lub bakalii). Ciasto w staw do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem najlepiej wyjmij na pół godziny z lodówki

Food Square
Babka czekoladowa na drożdżach 208

mleko z rozprowadzonymi drożdżami. Dalej ubijając dodać mąkę. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do masy jajeczno-czekoladowej. Delikatnie i dokładnie wymieszać. Dodać rodzynki, wymieszać. Napełnić foremkę na babkę ciastem i odstawić na około 2 godziny, w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 40 minut. Ja upiekłam ciasto w foremkach na mini babki. Babki

królestwo garów
Koulourakia. Greckie ciasteczka wielkanocne. 238

oraz jajko utrzeć mikserem na puszystą masę. Następnie dodać zmielone migdały, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Stopniowo dodawać mąkę, cały czas mieszając. Ciasto powinno być plastyczne i łatwe do formowania.  Z kawałków ciasta formujemy wałeczki o średnicy kredki i zwijamy w różne "wężowe" kształty. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez

zadanie-gotowanie
Kremowy torcik z mango wegański, bez cukru, bez glutenu 326

którym jest masa orzechowa, dodać chia i zmiksować. Krem przelać na przygotowany spód i wyrównać. Wierzch: 5. Mano obrać, miąższ pokroić i zmiksować razem z chia, wylać na wierzch ciasta i blaszkę wstawić do lodówki na około 5 godzin, najlepiej na całą noc. Kremowy torcik z mango wegański, bez cukru, bez glutenu przechowywać w lodówce. Smacznego! :) Related Images: [ See image

Mała Cukierenka
Babka jogurtowo-cytrynowa 249

bułka tarta. Sposób przygotowania 1. Jaja miksujemy z cukrem. 2. Do masy jajecznej dodajemy jogurt, sok i skórkę z cytryny, i dalej miksujemy (na wolnych obrotach). 3. Do ciasta dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. 4. Formę do pieczenia smarujemy dokładnie masłem i oprószamy bułką tartą (jeżeli używamy formy silikonowej można pominąć(...)Ciasto przelewamy do foremki i pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 30-35 min. 6. Babkę oprószamy cukrem pudrem. Babka jest bogata w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 66 g Energia: 118,2 kcal Białko: 5,3 g Tłuszcze: 2,7 g Węglowodany: 19,8 g Błonnik

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Ciasto na Wielkanoc 410

Ciasto na Wielkanoc to zwykle mazurek lub babka wielkanocna. Co rodzina to inny przepis, ale jeśli chcesz spróbować nowych smaków i zrobić inne... The post Ciasto na Wielkanoc appeared first on Eksperymentuj z życiem

Eksperymentalnie.com
Sernik wiedeński z kaszy jaglanej 222

Jednak, żeby go odchudzić, zniwelowałem ilość tłuszczu do mimimum, zastępując masło olejem kokosowym, zaś zamiast cukru użyłem ksylitolu. Ten przepis to idealna alternatywa dla tych, którzy cenią sobie zdrowe ciasta bez glutenu, bez cukru i bez nabiału i nie chcą w Święta rezygnować z tradycyjnych wypieków. Gorąco polecam upiec ten sernik z kaszy jaglanej zarówno na Wielkanoc(...)połącz z masą. Następnie wrzuć posiekane bakalie i wymieszaj. Na sam koniec dodaj białka i delikatnie wymieszaj z „serową” masą. Tortownicę posmaruj olejem koksowym i przelej do niej ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez około 90 minut do suchego patyczka. Następnie wyjmij i odstaw do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem sernik oddziel delikatnie nożem od rantów

Food Square
Migdałowo-pomarańczowe ciasteczka do herbatki 205

płatków migdałowych Przygotowanie: Zblenduj na gładką masę banana, olej, cukier i olejek pomarańczowy. Posiekaj grubo migdały. Mąkę i sól przesiej do miski, dodaj masę bananową i migdały. Zagnieć ciasto, uformuj kulę i schłodź w lodówce przez 30 minut. Ciasto jest plastyczne na tyle, że możesz je wałkować, wycinać lub po prostu formować kulki i rozpłaszczać dłonią. Zrobiłam je w dwóch

greenscarf
Babka majonezowa 179

Prosta, szybka i bardzo  mięciutka babka. Rozpływająca się w ustach, lekko wilgotna. Z dodatkiem majonezu, który nie ma wpływu na smak, ale ma wpływ na wilgotność ciasta. Użyłam majonezu domowego, a wierzch babki posypałam cukrem pudrem. Bardzo prosta w przygotowaniu, wystarczy tylko wymieszać wszystkie składniki. Polecam, jeśli jeszcze nie próbowaliście! 4 jajka 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki(...)domowego, przepis TUTAJ-KLIK ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Mąki i proszek przesiać, dodawać stopniowo do masy jajecznej. Na koniec dodać majonez, dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
welsh cakes (walijskie ciasteczka) 320

mąki pszennej 100g rodzynek 100g suszonej żurawiny 170g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mleka 1 jajko dobra szczypta soli Wszystko wymieszać w misce i wyrobić na ciasto. Formować kulki wielkości włoskiego orzecha i następnie rozpłaszczać na placki, mniej więcej jednocentymetrowej grubości. Można oczywiście ciasto wałkować i krążki wycinać, ale bez wałkowania jest prościej i szybciej. Placki smażyć

stajnia gołębie od kuchni
Kremowy torcik z gruszkami 200

łyżkę posiekanych migdałów  mieszamy z 2 i 1/2 łyżki mąki oraz 1/2 szkl. cukru pudru. Składniki łączymy z wcześniej ubitą pianą z białek i brązowego cukru. Ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy ok. 22 cm wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 C. Pieczemy przez 15-20 minut. Ser podgrzewamy w kąpieli wodnej. Następnie wsypujemy(...)przygotowaną masę serową. Mieszamy do połączenia się składników. Gruszki myjemy , wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy na średnie kawałki. Pokrojone gruszki dodajemy do kremu i mieszamy. Nadzienie wykładamy na ostudzone ciasto . Całość wstawiamy do lodówki na całą noc , by krem stężał.   Do udekorowania można zetrzeć 3 kostki czekolady deserowej. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Claufotis 177

Claufotis  to francuski deser , polega on na tym , że owoce polane są ciastem i upieczone. Wygląda po upieczeniu jak typowy zakalec ale tak ma być :) Smak można porównać do naleśników ,więc jeśli lubicie naleśniki i zakalce to deser jest dla Was :D. Można go przygotować z różnymi owocami , pomimo tego że w oryginale był z wiśniami. Ja upiekłam(...)rondelku. Miksujemy jajka. Do ubitych jaj dodajemy resztę składników tzn. cukier , rozpuszczone masło, mąkę i mleko. Foremkę lekko natłuszczamy , umyte truskawki i wysuszone ,wysypujemy na foremkę i zalewamy przygotowanym ciastem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy ok. 30 - 35 minut. Najlepiej użyć truskawek twardych, małych ,co sprawi ze nie puszcza dużo soków. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Pyszny piegusek 254

naszej kuchni nie może zabraknąć ,zwykłego, pysznego, pulchnego i makowego ciasta ;) Bardzo polecam wypróbować pieguska. Z tego przepisu wychodzi niezwykle puszysty placek, jako dodatek do kawy z mleczkiem :) mniam mniam. Wymiary blaszki : keksówka Temp. pieczenia: 160 C , 180 C Czas pieczenia: 20 min.+ 20-30 min. Składniki: 300 g maki pszennej 1 szklanka maku 250 g cukru cukier wanilinowy ( male(...)mikserem na puszysty krem. Następnie stopniowo dodajemy składniki suche i mleko. Gdy składniki dobrze się połączą, dodajemy delikatnie piane z ubitych białek. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 160 C na 20 min. po czym zwiększamy temp. do 180 i pieczemy 20-30 minut do suchego patyczka. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Wieniec drożdżowy z bakaliami 307

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasto drożdżowe to mój ulubiony wypiek. Uwielbiam je pod każdym względem! Za każdym razem smakuje wspaniale, niezależnie od dodatków! Ostatnio przygotowałam drożdżowy wieniec z bakaliami, który wyszedł przepyszny! Mięciutki, pachnący cynamonem, mocno bakaliowy. W sam raz do kawy lub herbaty. Będzie doskonale pasować na Świątecznym stole. Dużo

Marta Gotuje
Baba Wielkanocna o smaku cytrynowym 199

SKŁADNIKI NA CIASTO: 4 jajka, temp. pokojowa 1 szklanka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szklanka mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła, roztopionego sok wyciśnięty z jednej cytryny skórka otarta z cytryny SKŁADNIKI NA LUKIER: 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka wody Używamy szklanki o pojemności(...)pieczemy 40-45 minut. Po teście tzw. Suchego patyczka i zarumienieniu wyłączamy piekarnik i pozostawiamy ją tam aż do wystudzenia przy uchylonych drzwiczkach. Składniki lukru mieszamy i polewamy ciasto lukrem, chociaż ja wolę wersję z cukrem pudrem.       SMACZNEGO

Z notatnika

Proponowane wyszukiwania