ciasto - 164325 przepisów (strona:5511/10955)

Babka żurawinowa na kisielach i oleju z polewą z białej czekolady 187

Zawsze ładnie wyrasta i tak samo dobrze smakuje bezpośrednio po upieczeniu, jak nawet na drugi czy trzeci dzień. Nie jest też sucha jak większość babek kisielowych. Dodatek kisieli nadał ciastu nie tylko smaku, ale również polepszył jego konsystencję. Uwielbiam takie połączenie! Polecam. (Forma o wymiarach 8,5 x 27 cm) 1 szklanka oleju (1 szklanka = 250 ml) 3/4 szklanki cukru(...)kisielami oraz proszkiem do pieczenia Następnie należy dodać składniki suche. Całość wymieszać na jednolitą konsystencję oraz delikatnie wymieszać z uprzednio ubitą pianą z białek. Na końcu wmieszać żurawinę. Ciasto przelać do formy wysłanej do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 60 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach. Przygotować polewę (*). Czekoladę rozpuścić z dodatkiem mleka. Ostudzoną babkę

Di gotuje
Krem orzechowy do ciast, tortów i babeczek 255

Krem orzechowy do ciast, tortów i babeczek. Dziś polecam Wam przepis na pyszny i prosty w przygotowaniu krem orzechowy do ciast, tortów i babeczek. Takim kremem śmiało możecie dekorować lub przekładać domowe wypieki. Prezentowany krem przygotowuję najczęściej na bazie gładkiego masła orzechowego. Czasem używam też masła typu crunchy, ale tylko wówczas, gdy krem nie ma być przeznaczony do dekoracji, ponieważ

Słodkie okruszki
Tarta kawowa 236

się w jednej chwili. Fakt - przeobrażał się z minuty na minutę, gdy brakowało niektórych składników i zastąpić je musiałam innymi. Takim oto sposobem stworzyłam tartę kawową. Bo wiecie co, ciasta przygotowywane na spontanie, zawsze są NAJLEPSZE ! Dlatego od dziś, możecie wypić kawę i dodatkowo zjeść kawę - pod postacią kawowej tarty. Sam przepis jest prosty i niewymagający wielkich umiejętności cukierniczych(...)samo przygotowanie nie powinno Wam zająć więcej niż 15-20 minut. PRZEPIS  NA TARTĘ KAWOWĄ Składniki: Ciasteczkowy spód: 200 g biszkoptów lub suchych okrawków ciasta biszkoptowego 150 g masła 1 łyżka ciemnego kakao Kawowe nadzienie: 250 g sera twarogowego 100 ml śmietanki 30% 100 ml jogurtu naturalnego 2-3 łyżki cukru 1 pełna łyżka kawy rozpuszczalnej  1 jajko

kolorowotorcikowo
SERNIK JAPOŃSKI 2053

nagrzanego piekarnika do 200*C, pieczemy na programie góra-dół, bez termoobiegu ok.17 minut, następnie temperaturę zmniejszamy do 135*C i pieczemy jeszcze ok.45 minut.  Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy w temperaturze pokojowej. Podajemy obficie oprószone (ciasto raczej mało słodkie) mielonym ksylitolem lub cukrem pudrem, z dodatkiem świeżych owoców lub np. konfitury. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Mini serniczki z serem ricotta i pastą sezamową 177

 Zainspirowany zakupem nowej foremki do muffinek postanowiłem stworzyć coś nowego.  Prawie każdy na moim miejscu  przygotowałby jakieś mini babeczki. I taki też miałem

kulinarnyJa
SERNIKOBROWNIE Z MANGO I MALINAMI 170

Ciasto niezwykle delikatne i kremowe, a równocześnie intensywne w smaku. Proste w przygotowaniu, pyszne i bardzo podzielne - już mały kawałek wystarczy, aby się nasycić.  Masa czekoladowa szybko gęstnieje dlatego polecam zrobić masę serową przed czekoladową.  Należy pamiętać, aby nie przekraczać czasu pieczenia nawet jeśli wydaje nam się, że ciasto nie jest upieczone. Zgęstnieje podczas chłodzenia. SKŁADNIKI SPÓD BROWNIE

cool and minty
Tiramisu 328

Tiramisu jest to popularny deser na bazie biszkoptów nasączonych kawą espresso i masy z jaj z mascarpone, wywodzący się z Włoch. Tiramisu w zależności od regionu

PysiaGotuje.pl
Ciasto piegusek na białkach 194

delikatnie mieszamy szpatułką. Na koniec wlewami powoli olej cały czas mieszając oraz opcjonalnie możemy dodać sok z cytryny. Gotową masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.  Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni przez ok 40 minut do tzw. suchego patyczka. Po przestudzeniu ciasto polać lukrem, cukrem pudrem lub rozpuszczoną czekoladą. Smacznego ! Zapraszam was również

Kulinarne przygody
KOLOROWA PIANKA- ZEBRA 201

dzieciństwie bardzo często moja mama, dodawała różne owoce, dodatki i zalewała galaretką. Ja dla swojej córki postanowiłam przyrządzić taką piankę- zebrę. Pyszna, lekka jak chmurka, nie za słodka. Ciasto bez pieczenia, deser z dosłownie 3 składników a zadowolenie dziecka bezcenne :) Składniki (użyłam okrągłej blachy o średnicy 24 cm): * 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego * 2 galaretki (użyłam wiśniowej i cytrynowej) Wykonanie(...)miski, ubić mikserem na sztywno. Ubitą piankę podzielić na dwie równe części. Do jednej wlać zimną galaretkę wiśniową, do drugiej cytrynową. Obie masy dobrze wymieszać mikserem. Blachę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia. Na środku blachy wylać 3 łyżki jednej masy, na to 3 łyżki masy drugiego koloru i tak na zmianę do wyczerpania pianki. Blachę wstawić do lodówki

Zrób to smacznie
Brownie z kaszy jaglanej 158

Ostatnio przepadłam w brownie. Przygotowywałam już te z czerwonej fasoli. Teraz wybór padł na kaszę jaglaną! Ciasto wyszło obłędne! Mokre, słodkie i nikt nie wyczuł kaszy! 0,5 szklaki kaszy jaglanej 250 ml wody 2 łyżki mąki ryżowej (czubate) 4 łyżki oleju rzepakowego 0,5 szklanki mleka 1,5% 100 g gorzkiej czekolady z kawałkami pomarańczy 4 jajka(...)pieczenia, kakao  i erytrytol. Całość bledujemy na bardzo gładką masę. Zajmuje to kilka minut. Swoją masę blendowałam ręcznym blenderem. Foremkę o wymiarach 24x12 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przelewamy do formy. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku (funkcja góra-dół) przez 45 minut

VioletoweKucharzenie
Tort biszkoptowy z malinami - Motylek 156

śmietanę przełożyć do miski, ubić do momentu zgęstnienia masy, dodać cukier puder i sok z cytryny, wymieszać. 3. Galaretkę rozpuścić we wrzątku, ostudzoną wymieszać z malinami. 4. Przełożyć ciasto: biszkopt + nasączenie - nasączyłam herbatą 1/3 kremu śmietankowego tężąca galaretka z malinami 1/3 kremu śmietankowego nasączony biszkopt Pozostałym kremem posmarować ciasto. Udekorować wedle fantazji - użyłam posypki cukrowej oraz kwiatków opłatkowych. Tort schłodzić

Kuchnia domowa Ani
Delikatne Ciasto z Kiwi 152

wsypać galaretkę, dokładnie wymieszać, pozostawić do wystygnięcia, tężejącą wylać na biszkopt. 3. Śmietanę ubić, dodać cukier puder, jogurt, pod koniec dodać galaretkę rozpuszczoną w wodzie. wylać kolejna warstwę na ciasto. 4. Kiwi zalać gorącą wodą, gotować 3-4 minutki, zdjąć w ognia, zblendować, wsypać galaretkę, dokładnie wymieszać, tężejącą wylać na wierzch. Całość odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Widzieliście(...)podkładkę na zdjęciu?? taką i inne znajdziecie na stronie https://www.greenpack.pl/ warto zakupić gdyż przyda się na ciasto czy też typowo pod tort

Dziś Ja gotuje
Brownie z masłem orzechowym i orzeszkami 181

dodajemy cukier oraz kakao i dokładnie mieszamy rózgą do połączenia składników. Następnie, dodajemy po jednym jajku i dokładnie mieszamy. Dodajemy mąkę i już krótko mieszamy do połączenia składników.   Ciasto przelewamy do blachy. Na wierzch rozkładamy równomiernie, po łyżeczce, masło orzechowe. Nożem robimy esy-floresy z masła orzechowego. Wierzch ciasta posypujemy z grubsza posiekanymi solonymi orzeszkami. Wstawiamy do piekarnika

Smaczna Strona
Tort Tiramisu z malinami 317

wyrównać 1/3 części masy. Na masę wyłożyć warstwę nasączonych w kawie biszkoptów, a w szczeliny włożyć maliny. Wyłożyć ostatnią część kremu i wyrównać górę. Ciasto posypać ciemnym kakao oraz dodatkowo domowym pudrem z malin, aby uzyskać ciekawe połączenie kolorystyczne. Tort schłodzić. Krok po kroku przepis na tort Tiramisu z malinami(...)biszkopty pierwszą część masy 6. Ułożyć maliny 7. Wyłożyć kolejną część masy 8. Wyłożyć drugą warstwę biszkoptów 9. Pomiędzy biszkopty ułożyć maliny 10. Wyłożyć ostatnią warstwę kremu i posypać ciasto kakaem oraz pudrem malinowym Poprzedni 1 z 10 Następny Artykuł Tort Tiramisu z malinami pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Kolorowe deserki truskawkowe 493

truskawkowym. Wkładamy do lodówki, aby mus stężał *** *** Kolejno tak samo postępujemy z następną warstwą galaretki oraz warstwą jogurtową *** *** Przed podaniem desery przyozdabiamy świeżymi owocami *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kolorowe deserki truskawkowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania