ciasto - 164325 przepisów (strona:5507/10955)

Najlepszy sernik z krówkami pieczony na krakersach 199

jeden z moich ulubionych serników, który powstał przypadkowo już jakiś czas temu. Od razu zrobił furorę wśród moich znajomych i wcale się temu nie dziwię! Ciasto może wydawać się zbyt słodkie, ale zapewniam, że jest w sam raz i świetnie komponuje się z krakersami oraz delikatnie solonym wierzchem. Krówki doskonale dopełniają się z kremową, zwartą masą serową, a polewa(...)oraz proszkiem budyniowym. Na końcu należy wmieszać uprzednio pokrojone na mniejsze kawałki krówki. Następnie na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć warstwę krakersów. Na ciastka przełożyć masę serową. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 60-70 minut w 180 stopniach. (Czas pieczenia zależy od piekarnika. Upieczony sernik powinien mieć delikatnie zapieczone boki oraz sprężysty wierzch.) Sernik ostudzić

Di gotuje
DWUKOLOROWE CIASTO Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI 203

łodygi rabarbaru truskawki WYKONANIE Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku i dalej ucieramy. Mąkę i proszek przesiewamy i  dodajemy kokos i mieszamy.  Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy łyżkę mąki a do drugiej łyżkę kakao, delikatnie mieszamy. Formę smarujemy i wysypujemy bułką tartą. Nakładamy masę kakaową, układamy truskawki oprószone mąką(...)Następnie nakładamy białą masę,układamy pokrojony rabarbar oprószony mąką lekko wciskając do środka. Pieczemy w 170 stopniach około 60 min. Do suchego patyczka. Wyjmujemy z pieca, po 10 minutach ciasto wyjmujemy z formy i studzimy na kratce.  Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. Użyłam formy 25x10cm. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Mini pavlova z mango i marakują 196

Dzisiaj pavlova w wersji mini, a mianowicie bezy z mascarpone i bitą śmietaną, udekorowane mango i marakują. To słodki deser na każdą okazję. Bezy z wierzchu

Oryginalny smak
Gofry bananowe 177

szkl mleka aromat waniliowy Jak zrobić gofry bananowe: Banany obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Banany mieszamy z jajkami, mlekiem, olejem. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy trzepaczką napowietrzając ciasto lub miksujemy chwilę mikserem. Rozgrzewamy gofrownicę, spryskujemy olejem (lub smarujemy olejem za pomocą pędzelka). Wylewamy porcje ciasta. Pieczemy. Artykuł Gofry bananowe pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Filadelfia z wiśniami bez pieczenia 175

mascarpone 75 ml gorącej wody 100g cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukier waniliowy na wierzch: 2 galaretki wiśniowe  ok 650-700 g wiśni do ciast ok 400 ml soku wiśniowego(odsączonego od wiśni) 500 ml wody Przygotowanie: Herbatniki rozdrabniamy w blenderze,dodajemy krem czekoladowo-orzechowy i dokładnie miksujemy,wykładamy na spód wyłożonej folią spożywczą blaszki(...)jeszcze kilka sekund miksujemy,żeby się zmieszało,wylewamy gotową masę na herbatniki ,wygładzamy i schładzamy w lodówce,na koniec jak już galaretka zacznie tężeć wykładamy na wierzch naszego ciasta wiśnie i zalewamy je tężejącą  galaretką,schładzamy w lodówce. Smacznego

Swojskie jedzonko
Filadelfia z wiśniami bez pieczenia 227

mascarpone 75 ml gorącej wody 100g cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukier waniliowy na wierzch: 2 galaretki wiśniowe  ok 650-700 g wiśni do ciast ok 400 ml soku wiśniowego(odsączonego od wiśni) 500 ml wody Przygotowanie: Herbatniki rozdrabniamy w blenderze,dodajemy krem czekoladowo-orzechowy i dokładnie miksujemy,wykładamy na spód wyłożonej folią spożywczą blaszki(...)jeszcze kilka sekund miksujemy,żeby się zmieszało,wylewamy gotową masę na herbatniki ,wygładzamy i schładzamy w lodówce,na koniec jak już galaretka zacznie tężeć wykładamy na wierzch naszego ciasta wiśnie i zalewamy je tężejącą  galaretką,schładzamy w lodówce. Smacznego

Swojskie jedzonko
ucierana babka kakaowa z orzechami włoskimi... 209

łyżki Do pojemnika wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy, wbić jajka, dodać miękką palmę, wlać mleko i mikserem wszystkie składniki ucierać z 5 minut. Do ciasta wsypać posiekane grubo orzechy włoskie, kakao i krótko połączyć składniki mikserem. Forma silikonowa z kominkiem 25 cm, do formy wyłożyć ciasto i piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra

W Mojej Kuchni Lubię
SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ + FILMIK 179

miksując dodajemy czekolady i mąkę ziemniaczaną. Masę serową wylewamy na przygotowany spód i pieczemy 1 godzinę w temperaturze 160-170 % C. Do piekarnika wkładamy pojemnik z wodą aby zapewnić ciastu wilgoć. Ciasto studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach. Kiedy sernik ostygnie chłodzimy go w lodówce 2-3 godziny. Zapraszam do obejrzena filmiku i subskrybcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Błyskawiczne ciasto z rabarbarem 186

zrobić z niego ciacho. Postawiłam na coś naprawdę prostego, co podkreśli niepowtarzalny smak rabarbaru. Puszyste, mięciutkie i do tego na prawdę proste i szybkie do przygotowania takie jest to ciasto, a jeśli szukacie innych pomysłów na wykorzystanie rabarbaru to na blogu jest ich kilka w wersji fit i nie tylko - wystarczy, że klikniecie w etykietę rabarbar .   Składniki

Cynamonowe szczęście
Babeczki biszkoptowe z truskawkami 183

truskawkami. Biszkoptowe tartaletki z truskawkami. Mini tarty biszkoptowe z truskawkami. Nazw jest wiele na to pyszne cudo. Wreszcie nadszedł czas na ciastka i ciasteczka ze świeżymi owocami, szczególnie uwielbiam ciasta z truskawkami i bitą śmietaną. Na straganach rozpoczął się już sezon truskawkowy, więc zapraszam Was po przepis na lekkie babeczki biszkoptowe z truskawkami. Można iść na łatwiznę i takie babeczki(...)delikatnie mieszamy łyżką do całkowitego połączenia. Foremki do tartaletek mam silikonowe więc ich nie trzeba niczym smarować, metalowe foremki smarujemy masłem i lekko oprószamy mąką. Równomiernie wkładamy do nich ciasto. Pieczemy przez 10-15 minut w temp. 180 stopni (możemy sprawdzić stopień wypieczenia cienkim patyczkiem do szaszłyków do tzw. suchego patyczka). Tartaletki studzimy i wyjmujemy z foremek. Galaretkę rozpuszczamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto Bez Pieczenia Na Herbatnikach 198

Proste i łatwe ciasto  idealne na cieplejsze dni bo nie trzeba odpalać piekarnika ;) Składniki na tortownicę o śred 22 cm Krem budyniowy: 500 ml mleka 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g miękkiego masła 5-6 łyżek cukru Dodatkowo: 2 galaretki "rubinowe" lub o smaku takim aby były ciemno różowe 3/4 słoiczka gęstego dżemu(...)tężejącej galaretki mieszamy z 2 łyżkami jogurtu naturalnego i wylewamy przy bokach w koło blaszki zostawiając pusty środek. Na środek wylewamy resztę galaretki już bez jogurtu. Gotowe ciasto chowamy do lodówki najlepiej na całą noc aby herbatniki zmiękły. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Fantazja Bananowo Kawowa -Ciasto bez pieczenia 181

Witam Was w tą sobotę;) u Nas słoneczko pięknie świeci;) Kawka z rana wypita ;) Dziś chcę Wam przedstawić pyszne i bardzo szybkie ciasto. Hit imienin Mojej Mamy ;) Ciasto bez pieczenia Kawowo bananowa Fantazja ;) Lubicie? My bardzo ;) Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB 🤗🤗🤗🤗🤗😍😍😍😍😍😍😍🤗🤗🤗🤗🤗🤗😍😍😍  Składniki na blaszkę 25 na 30 cm : ale tortownica większa również będzie odpowiednia

Gotowanie Patki
Fantazja Śmietanowo Porzeczkowa 174

Witam Was słodko w ten Cudny Majowy Dzień;) Dziś zapraszam na Ciasto mojego autorstwa - Fantazja Śmietanowa bez pieczenia ;) Robi się go bardzo łatwo ..a smakuje ? O Tak ;) Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB 🤗🤗🤗🤗🤗 Składniki na blachę o wymiatach ok 24 cm na 35 cm : 200 g herbatników  1 słoik dżemu porzeczkowego ( który nie jest twardy(...)mieszam. Powoli dodaję serek. Mieszam mikserem kilka chwil do połączenia składników. Przekładam na krówkę. Następnie kładę ostatnią warstwę herbatników. Końcówką dżemu smaruję herbatniki. Posypuję startą na małych oczkach czekoladą. Ciasto zawijam folią spożywczą i pozostawiam w lodówce na kilka godzin u mnie

Gotowanie Patki
Babka cytrynowa z białej fasoli 185

babka jest rewelacyjna! Zdrowa, słodka i cytrynowa! Biała fasola nie jest w ogóle wyczuwalna. Ciasto można upiec w dowolnej foremce. Foremka o średnicy 20 cm: 2 puszki białej fasoli (po 240 g każda) 6 jajek 0,5 łyżeczki esencji waniliowej Sok oraz skórka otarta z 1 cytryny 0,5 szklanki mąki kukurydzianej 0,5 szklanki mąki ryżowej 2 łyżki mąki(...)esencję waniliową. Wlewamy sok z cytryny i skórkę. Na końcu wsypujemy fasolę oraz wbijamy jajka. Całość dokładnie blendujemy blenderem przez kilka minut. Masa musi być bardzo gładka i jednolita. Ciasto przelewamy do silikonowej foremki. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku (funkcja góra-dół) przez 50 minut. Po upieczeniu studzimy i dekorujemy lukrem (białko jajka wymieszane z pudrem z ksylitolu

VioletoweKucharzenie
Domowe maślane kruche ciasteczka 175

Składniki: * 20 dkg masła * 30 dkg mąki * 5-6 łyżek cukru * 1 łyżka cukru wanilinowego * 3 łyżki wiórków kokosowych (opcjonalnie) Wszystkie składniki zagnieść na gładką masę.  Ja swoje ciasto chłodziłam 1 godzinę w lodówce.  Wałkowałam po tym czasie na grubość ok. 3-4 mm i wykrawałam foremkami ciasteczka. Piekłam 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni(...)Notatki: * obserwować kolor ciasteczek po ok. 10 minutach - mają się upiec na złoty kolor * wiórki nie są konieczne, ja robiłam część z wiórkami a część bez  * jeśli ciasto nie chce się ugnieść na gładką masę dodać jeszcze odrobinkę (ok. 5 g masła) Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania