Zaprezentowana babka sprawdzi się przy każdej okazji, nie tylko jako przepyszny wypiek świąteczny. Jest przyjemnie żurawinowa, cudownie pachnąca i świetnie łączy się ze słodką polewą na bazie białej czekolady. Zawsze ładnie wyrasta i tak samo dobrze smakuje bezpośrednio po upieczeniu, jak nawet na drugi czy trzeci dzień. Nie jest też sucha jak większość babek kisielowych. Dodatek kisieli nadał ciastu nie tylko smaku, ale również polepszył jego konsystencję. Uwielbiam takie połączenie! Polecam. (Forma o wymiarach... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...