ciasto - 164325 przepisów (strona:5472/10955)

Zapiekanka serowa z kolendrą 191

zapiekankę. Jest pyszna, prosta w przygotowaniu i idealnie nadaje się na obiad, kolację i śniadanie. Smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Spróbujcie Składniki: – 1op ciasta filo – 200g sera feta – 100g twardej mozarelli – 1 pęczek kolendry lub innej zieleniny wg smaku – 2 ząbki czosnku – 2 jajka – 250ml mleka – 2 łyżki(...)oczkach, dodać drobno posiekaną kolendrę, czosnek przeciśnięty przez praskę i wszystko dokładnie wymieszać. Jajka rozbełtać razem z mlekiem i olejem. Blachę wyścielić papierem do pieczenia. Pracując z jednym płatem ciasta (reszta pozostaje pod ściereczką, by nie wyschła), położyć go na macie silikonowej i przy pomocy pędzelka posmarować mieszanką jajeczną. Posypać serem, złożyć w harmonijkę i przenieść na blachę

Smaki Armine
Ciasto pastelowe z serka homogenizowanego 3013

Błyskawiczny deser bez pieczenia, utrzymany w pastelowej kolorystyce. Przepyszny. Świetny dla dzieci. Zarówno smakowo, jak i do trenowania pod okiem dorosłych (przygotowanie galaretki) swoich kulinarnych umiejętności

Smaki Na Talerzu
CIASTO MARGARYTKA 197

Bardzo proste i efektowne ciasto bez pieczenia. Jako spód możemy wykorzystać suche gofry, biszkopty lub cienką warstwę upieczonego wcześniej biszkoptu. Ciasto jest lekkie i nie mocno przesłodzone, a cytrynowy smak galaretek nadaje mu dodatkowej, orzeźwiającej nuty. Składniki: 600 ml śmietany 30% 3 galaretki przeźroczyste 2 galaretki cytrynowe ok 320 g kruchych ciasteczek w kształcie kwiatków opakowanie gofrów lub biszkoptów

Walijskie Pichcenie
Czekoladowe ciasto z cukinią 166

Pierwszy raz ciasto czekoladowe z cukinii robiłam w 2011 r, gdy zobaczyłam je w programie Nigelli Lawson. Od tego czasu robię regularnie, bo jest pyszne, mocno czekoladowe, wilgotne i proste w przygotowaniu. Sięgam po różne wersje tego ciasta i różne przepisy z internetu, tym razem skorzystałam ze strony I love bake . Polecam tę przepisy, bo wypieki z nich wychodzą naprawdę

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Brownie z malinami 191

cukrem. Do masy jajecznej dodać rozpuszczoną czekoladę, sól, wymieszać mikserem. Następnie dodać mąkę i wymieszać do połączenia składników. Spód tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Wierzch wyłożyć malinami i pozostałą czekoladą pokrojoną w mniejsze kawałki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec około 25 minut. Ciasto powinno pozostać w środku wilgotne

zadanie-gotowanie
Szarlotka sypana 164

niej napisać całą książkę. Zatem i u mnie znowu o niej będzie, ale tym razem w błyskawicznej i zdrowszej wersji. Dziś szarlotka sypana z duuuużą ilością jabłek. Bez zagniatania ciasta. Bez oczekiwania na schłodzenie. Potrzebujemy tylko kilku prostych składników, które znajdują się w każdej kuchni, żeby stworzyć ten deser iście królewski. Jeszcze ciepła, z lodami i bitą śmietaną (no dobra(...)sypkich składników, połowę jabłek, cynamon i resztę suchej mieszanki. Masło kroimy w cieniutkie paseczki (im zimniejsze masło, tym łatwiej uzyskać wiórki) i układamy je miejsce przy miejscu na wierzchu ciasta. Szarlotkę wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika (góra-dół) i pieczemy przez 40 minut. Szarlotkę sypaną po upieczeniu chwilę studzimy i podajemy jeszcze lekko ciepłą z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Analiza Smaku
Proste ciasto z rabarbarem -a wystarczy tylko 30 min i ciasto wkładamy do piekarnika 360

ucieramy .Dajemy do blaszki o wymiarach 24 na 24 na to wykładamy rabarbar. kruszonka 7 łyżek cukru 7 łyżek oleju 7 łyżek mąki -wszystko wyrobić w misce i posypać ciasto lub można zmiksować . Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180st

Moje Wyroby
Mięso zapiekane w cieście francuskim 233

Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 1 opakowanie mięsa mielonego 400 lub 500 g 1/2 pęczka jarmużu 1 papryka 2 cebule 2 jajka sól, pieprz słodka i ostra papryka Przygotowanie: Cebulę … Czytaj dalej Mięso zapiekane w cieście francuskim

czarrna od kuchni
Brownie 265

Brownie to mocno czekoladowe ciasto o nieco gliniastej konsystencji, więc można by rzec, że to taki zamierzony czekoladowy zakalec. Jeśli lubicie takie zwarte, mocno czekoladowe ciasta, to ten przepis jest dla Was! Brownie przepi The post Brownie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Prosty domowy mazurek kajmakowy 165

Jedno z najbardziej popularnych ciast wielkanocnych i z pewnością najsłodsze. Masa kajmakowa jest pyszna i przede wszystkim domowa. Przepis towarzyszy nam od lat. Polecam:) Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki krupczatki 2 kopiaste łyżki cukru pudru 200 g masła 3 żółtka (ugotowane na twardo) Masa kajmakowa: 200 g masła 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka w proszku 3 żółtka (świeże

Krokusowy Dom
Błyskawiczne muffinki z jagodą kamczacką. 452

szklanka mleka - 0,5 szklanki oleju - jagody kamczackie lub inne drobne owoce Wykonanie Wszystkie składniki razem ( bez dzielenia na suche i mokre ) wymieszałam mikserem na wysokich obrotach. Do ciasta dodałam jagody i zamieszałam delikatnie łyżką. Formę na muffinki wyłożyłam papilotkami i nałozyłam ciasto do 2/3 wysokości. Muffinki piekłam 25 minut w nagrzanym piekarniku ( góra/dół) w 170 stopniach. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Brownie z musem czekoladowym i owocami 167

względu na porę roku czy pogodę ciasto czekoladowe to zawsze dobry pomysł. A jeśli dodamy do niego jeszcze czekoladowy mus i ulubione owoce otrzymamy obłędny deser, któremu nie łatwo się oprzeć. BROWNIE z MUSEM CZEKOLADOWYM I OWOCAMI Składniki: (forma20x30) brownie: 150 g gorzkiej czekolady 320 ml mleka 1 łyżka octu 80 ml rozpuszczonego masła 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego(...)pieczenia, sól). Czekoladę rozpuszczamy z masłem i ekstraktem waniliowym, a potem studzimy. Łączymy ostudzoną czekoladę z mlekiem, a następnie ze składnikami suchymi. Mieszamy do połączenia wszystkich składników.  Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Pieczemy 30-35 minut. mus: 100 ml śmietany podgrzewamy i rozpuszczamy w niej czekoladę. Masę

Bon appetit mon amie
Serniczki z owocami 120

Propozycja na lato – serniczki z owocami w pucharkach. Bez pieczenia , szybko i smacznie. To podstawa letnich przepisów Składniki: 250 g twarogu (może być  z wiaderka

Słodki sentyment
Sernik zebra 191

masy kakaowej tak na przemian, aż do wyczerpania masy serowej. Na dnie piekarnika umieścić blaszkę z wodą. Nagrzewamy piekarnik do 180 °C  wkładamy blaszkę z ciastem i pieczemy przez 20 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 140 ° C i pieczemy 70 minut.  Po upieczeniu pozostawić na 15 minut w zamkniętym piekarniku, następnie lekko

magiczna kuchnia Kasi
Ciasto Owocowy kąsek 179

Ciasto owocowy kąsek to pyszne połączenie puszystego czekoladowego biszkoptu z delikatną maślaną masą z kaszy manny, owocami i galaretką. Pychotka ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 4 jajka L 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 3 łyżki wody 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki Pozostałe składniki: 1 litr mleka 12 łyżek kaszy manny 5 łyżek(...)cytryną, gotową masę z kaszy manny wykładamy i rozprowadzamy po biszkopcie, na masę wykładamy rozdrobnione owoce, gdy galaretka będzie już gęstawa i tężejąca wtedy rozprowadzamy ją po owocach, gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc do całkowitego zastygnięcia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL

Proponowane wyszukiwania