ciasto - 164325 przepisów (strona:4504/10955)

Ciasto krówka na krakersach 249

Krówka na krakersach to szybkie i łatwe ciasto bez pieczenia. Słodka masa krówkowa rewelacyjnie komponuje się ze słonymi krakersami.   Składniki: około 200 g krakersów litr mleka 3 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru puszka (400 g) masy krówkowej 100 g masła Przygotowanie W szklance mleka rozpuszczamy budynie. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy powoli rozpuszczony(...)puszystą masę. Spód formy (moja ma wymiary ok 24x24cm) wykładamy krakersami. Na nich rozsmarowujemy połowę masy, którą następnie przykrywamy krakersami. Czynność powtarzamy. Wierz krakersów smarujemy wcześniej odłożoną masą krówkową. Ciasto odkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin. [caption id="attachment_7120" align="aligncenter" width="1024"] krówka na krakersach[/caption] Artykuł Ciasto krówka na krakersach pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto prince polo 204

Przedstawiam kolejne smaczne i efektowne ciasto,które doskonale pasuje na świąteczny stół. kakaowy biszkopt:  4 jajka 2/3 szklanki cukru   2/3 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   3 łyżki kakao szczypta soli beza: 5 białek   1/2 szklanki cukru 1 szklanka posiekanych orzechów ziemnych 3/4 szklanki wiórków kokosowych  75 g prince polo classic szczypta soli(...)mleka  Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie cały czas miksując stopniowo dodajemy cukier, po jednym żółtku i wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 20 min. Upieczony biszkopt pozostawiamy do wystygnięcia po czym kroimy wzdłuż

Kolorowa kuchnia Elki
Ekspresowy piernik z powidłami. 441

mąki pszennej 1 szkl. cukru ( (najlepiej trzcinowy Skworcu) 2 łyżki kakao Skworcu 2 łyżki przyprawy do piernika Skworcu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Skworcu Dodatkowo; polewa czekoladowa do polania ciasta Przygotowanie; Do miski przekładamy wszystkie mokre składniki, mieszamy mikserem aż wszystkie dokładnie się połączą. Następnie dodajemy po łyżce suchych składników i nadal miksujemy. Ale nie długo, tylko do połączenia się(...)składników (ok. 2 min) Blachę o wymiarach 25x35 wykładamy papierem i wylewamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190C ok 45 -50 min. Co jakiś czas sprawdzamy patyczkiem czy już jest upieczone.  Kiedy ciasto wystygnie polewamy polewą czekoladową. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Bożonarodzeniowe przepisy – słodkie 225

makiem powstał w jeden z listopadowych weekendów w zeszłym roku. Chyba udzielił mi się świąteczny nastrój i potrzeba wymyślenia nowego przepisu świątecznego. Chciałam nauczyć się także zaplatania takiego ciasta w kształtny wieniec, dlatego zrobiłam dwa mniejsze wieńce. Pamiętam, że skubaliśmy je w sobotni wieczór do aromatycznej herbaty, a w niedzielę zostały już tylko okruszki. Polecam PRZEPIS , zaś, jeśli macie też(...)przedświątecznym czasie palce same układają mi na klawiaturze takie opowiadania… Jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości, to uda Wam się to z pewnością za sprawą tych wdzięcznych poduszeczek z ciasta francuskiego z orzechowo-serowym nadzieniem. Są w formie przekąski „na raz” i szybko znikają z patery. Robi się je błyskawicznie, jeżeli skorzystamy z wygodnej opcji, czyli gotowego ciasta

Raj dla Podniebienia
Pierniczki z okienkiem. Przepis krok po kroku. 195

mąki pszennej 40 g masła w temperaturze pokojowej 200 g miodu 2 jajka 1 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki przyprawy do pierników Wszystkie składniki ciasta wymieszaj ze sobą. Powstałą kulkę zawiń w folię spożywczą i włóż do zamrażarki na 30 minut lub do lodówki na całą noc. Do wykonania ciasteczek(...)okienkiem potrzebujesz jeszcze 100 g kolorowych landrynek.   Rozwałkuj ciasto na grubość ok 5 mm. Ja podzieliłam je na dwie części, aby łatwiej się wałkowało.   Przygotuj foremki do wykrawania ciastek w dwóch różnych wielkościach.   W cieście dużą foremką wytnij ciasteczka.   Następnie w środku każdego ciastka wytnij mniejszą foremką otwór

kuron.com.pl
CIASTO SZPINAKOWE BEZ JAJEK 214

pieczenia mieszamy, następnie dodajemy do nich szklankę rozdrobnionego, odmrożonego i odsączonego z nadmiaru wody szpinaku oraz pozostałe płynne składniki czyli olej, sok z cytryny oraz mleko, całość mieszamy, ciasto przekładamy do formy ( użyłam tortownicy 18cm)wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy około 40minut do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 180°C ( sugestia autorki przepisu aby pierwsze 10 minut piec ciasto(...)włączonym termo obiegiem, ja natomiast piekłam od razu w funkcji góra dół pomijając   termo obieg) gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą. Źródło: http://mamdziecko.interia.pl/kuchnia-dla-malucha/news-ciasto-szpinakowe-cudnie-zielone,nId,1707777

Słodkie zapomnienie
CIASTKA FRANCUSKIE Z TRUSKAWKAMI I NUTELLĄ 228

family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki(14-20szt): opakowanie ciasta francuskiego tradycyjnego lub z masłem krem nutella około ½ słoiczka około 100g truskawek cukier puder Wykonanie: ciasto francuskie najlepiej żeby było w temperaturze pokojowej ( nie będzie się wtedy kurczyć podczas pieczenia(...)ciasto rozwijamy i wykrawamy z niego np. koła ( tutaj dowolność kształtów koła, serca, kwadraty itp.) które przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia na środku każdego koła nakładamy pełną łyżeczkę kremu nutella oraz truskawki ( w oryginale plasterki truskawek ,ja natomiast dałam połówki ) pieczemy 15-17 minut na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 220°C gotowe ciastka studzimy i dopiero

Słodkie zapomnienie
CIASTKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MASŁEM ORZECHOWYM, NUTELLĄ I BANANEM 641

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Moja   mała wariacja z ciastem francuskim :P Ciastka są pyszne ,idealnie łączą się tutaj smaki, lekko słonego masła orzechowe z nutellą i słodkim bananem. Składniki (9-11 szt.): opakowanie ciasta francuskiego około ½ słoiczka nutelli około 8 łyżek masła orzechowego z orzechami lub bez 1 mały dojrzały banan(...)Wykonanie: ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy najpierw masłem orzechowym ( ja użyłam domowego z orzechami) następnie nakładamy warstwę nutelli ( ja nakładałam co któreś miejsce i rozsmarowywałam) na koniec wzdłuż jednego z długich brzegów układamy banana pokrojonego w cienkie plasterki ( najlepiej skropić go sokiem z cytryny aby nie sczerniał) i zwijamy jak roladę, następnie kroimy na grube plastry które umieszczamy w foremce

Słodkie zapomnienie
CHURROS 176

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Churros to hiszpański wypiek z ciasta parzonego,   który smażymy na głębokim oleju. Ciasto jest chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku , podobne jest do gniazdek. Podajemy posypane cukrem pudrem lub drobnym cukrem z wanilią   czy cynamonem oraz z sosem czekoladowym.   Z poniższych składników wychodzi(...)wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, aż uzyskamy w jednolitą masę, która powinna odchodzić od brzegów naczynia, odstawiamy do ostudzenia do przestudzonej masy dodajemy pojedynczo jajka, miksując po każdym dodaniu (ciasto musi być gładkie) masę przekładamy do worka cukierniczego zakończonego końcówką w gwiazdkę w garnku rozgrzewamy olej do temperatury 175-180°C na   gorący olej wyciskamy paski długości około

Słodkie zapomnienie
CIASTO REVANI 186

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Ciasto jest pyszne, puszyste i aromatyczne. Robiłam je pierwszy raz i już wiem , że nie ostatni, warto je przetestować :) Składniki: 200g miękkiego masła 6 jajek (osobno żółtka i białka) 120g cukru 1 cukier waniliowy 120g mąki pszennej 140g kaszy manny 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli(...)mieszamy cisto przekładamy do formy   wyłożonej papierem do pieczenia ( użyłam 24x24cm , autor wskazuje tortownicę28cm) pieczemy około 50 minut do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 170°C gorące ciasto nasączamy przygotowanym syropem ( jako, że pierwszy r az r obiłam to ciasto nie ryzykowałam i dałam ½ szklanki jednak wydaje mi się, że cisto jest wstanie faktycznie przyjąć całą ilość

Słodkie zapomnienie
BROWNIE Z CIASTECZKAMI TYPU OREO 167

turach dodajemy cukier trzcinowy, nie przerywając miksowania do masy jajecznej dodajemy masę czekoladowo-maślaną, mąkę, kakao oraz sól i delikatnie wszystko mieszamy do masy dodajemy część połamanych ciastek, ciasto przekładamy do formy ( np.24x24cm) wyłożonej papierem do pieczenia ,na wierzchu układamy resztę ciastek, które delikatni wciskamy w ciasto pieczemy 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C gotowe i przestudzone(...)ciasto można posypać cukrem pudrem. Źródło: TVN Player, program „ Szybka randka z wypiekami

Słodkie zapomnienie
PROSTE CIASTO BISZKOPTOWE Z RABARBAREM 265

ściance miski) wlewamy olej, cały czas miksując na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, całość miksujemy na małych obrotach, aż wszystkie składniki się ze sobą połączą ciasto przekładamy do formy ( 25x35cm ) wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy   i układamy na nim rabarbar   który posypujemy cukrem waniliowym ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około(...)minut do suchego patyczka ciasto trzymamy   jeszcze przez 10 minut w wyłączonym, uchylonym piekarniku gotowe studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Źródło: http://kurmanuel.blogspot.com/2014/05/proste-pyszne-duze-ciasto-z-rabarbarem.html

Słodkie zapomnienie
CIASTO Z MĄKI KOKOSOWEJ Z JAGODAMI 574

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Ciasto bardzo smaczne i proste w wykonaniu, a do tego w odchudzonej formie, jednak miłośnicy słodszych wypieków muszą albo dodać więcej miodu w czasie przygotowywania albo po upieczeniu po prostu polać nim ciasto. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)proszkiem do pieczenia, całość dokładnie mieszamy do chwili kiedy wszystkie składniki się połączą masę przekładamy do formy ( 20x20cm) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu wykładamy jagody lub maliny ciasto wkładamy do piekarnia nagrzanego do 160°C z funkcją termoobiegu, pieczemy około 25-30 minut do suchego patyczka. Źródło: http://kingaparuzel.pl/blog/2016/07/fit-ciasto-z-maki-kokoswej/

Słodkie zapomnienie
CIASTO DROŻDŻOWE SYPANE ZE ŚLIWKAMI 195

czasie przygotowujemy kruszonkę czyli zagniatamy wszystkie składniki tj mąkę, cukier i zimne masło, formujemy z nich kulkę , zawijamy w folię i schładzamy w lodówce po upływie czasu wszystkie składniki ciasta   dokładnie mieszamy ze sobą lub wyrabiamy na gładkie ale lejąc e ciasto za pomocą miksera ciasto przekładamy do dużej  formy ( 2 6 x30cm) wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem

Słodkie zapomnienie
CIASTO JOGURTOWE Z MORELAMI I KRUSZONKĄ-ODCHUDZONE 347

nich kruszonkę. Wykonanie: do miski wkładamy jogurt, jajka, mleko oraz ksylitol i mieszamy za pomocą rózgi następnie do masy dodajemy pozostałe składniki czyli mąki oraz proszek do pieczenia, mieszamy ciasto wykładamy do np. sylikonowej formy 20x20cm , na wierzchu układamy morele ( w oryginale był  użyty rabarbar i truskawki, a ciasto pieczone było w keksówce), wierzch ciasta posypujemy kruszonką pieczemy około

Słodkie zapomnienie

Proponowane wyszukiwania