ciasto - 164325 przepisów (strona:2797/10955)

Keto tort budyniowy z żurawiną (Paleo, LowCarb) 195

dość kwaśny, a co za tym idzie także niskowęglowodanowy owoc fajnie przełamuje słodkość i ciężkość kremu budyniowego. Stanowi taki powiew świeżości. 😀 Ja wykorzystałam po prostu pozostałości żurawiny z tego ciasta , więc już nie starczyło na dekorację i na wierzch poszły pestki granatu. Jeśli jednak kupicie całe opakowanie żurawiny , to ta część która nie trafiła do konfitury może z powodzeniem przyozdobić(...)aksamitnym kremem budyniowym i kwaskowatą konfiturą żurawinową. Idealny nie tylko na Boże Narodzenie, ale także Sylwestra czy okres Karnawału. Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword biszkopt , bomby tłuszczowe , budyń , ciasta z kremem , ciasto kokosowe , ciasto z owocami , owoce , pudding , torcik , tort Porcje 12 porcji Czas przygotowania 25 minut Czas gotowania 35 minut Czas oczekiwania 4 godziny Składniki Biszkopt 4 jajka

Modern Cave Girl
Szybki piernik z polewą serkową 164

dodatkami dodajemy po jednym jajku i miksujemy do całkowitego połączenia – masło może się lekko zwarzyć, ale kontynuując miksowanie, uzyskamy jednolitą konsystencję.   Miksując na niskich obrotach dodajemy do ciasta na przemian suche składniki i mleko, zaczynając i kończąc na suchych – suche wsypujemy w 3 częściach, mleko w 2 turach. Miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta.   Gotowe ciasto wylewamy(...)formy, wyrównujemy wierzch. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około godziny – najlepiej sprawdzi się próba suchego patyczka. Wystawiamy do ostygnięcia, po chwili wyciągamy ciasto z formy, aby się nie zaparowało.   Gdy ciasto jest ostygnięte, przygotowujemy polewę – do serka dodajemy mleko skondensowane i bardzo dokładnie mieszamy, do połączenie składników na gładką polewę. Gotową polewą pokrywamy cały wierzch piernika

Smaczna Strona
Placek kakaowy z kokosem 160

Przepis na to ciasto nie jest zbyt wyszukany, ale kierowałam się tym by było proste i takie do zrobienia przez osoby nie mające dużej wprawy w pieczeniu. Ciasto powinno im się udać.  Powodzenia :) Składniki : 30 dag mąki krupczatki  25 dag masła- koniecznie ! 20 dag cukru pudru 3 łyżki mleka lub śmietany  2-4 łyżki kakao 5 dużych(...)masy cukrowo -maślano-jajecznej Dokładnie wszystko połączyć dodając słodką śmietaną Ubić białka na pianę i dodać do masy- dokładnie wymieszać Składniki nadzienia wymieszać Do wysmarowanej foremki przekładamy połowę ciasta i rozsmarowujemy, na nie wykładamy nadzienie z kokosem-rozsmarowujemy Pozostałą część ciasta wykładamy na wierzch i również dokładnie rozsmarowujemy Piekłam 40 min. w temp.180*C (góra -dół) Po wystudzeniu polałam polewą

Proste Potrawy
Czekoladowa rozkosz - ciasto potrójnie czekoladowe 140

Ciasto czekoladowe, potrójnie czekoladowe to prawdziwa rozkosz dla podniebienia u wielbicieli czekolady. Upiekłam go na imieniny mojej mamy, która jest największym łasuchem w naszej rodzinie. Była zachwycona i to właśnie Ona podpowiedziała mi jak nazwać to ciasto. Powstała "czekoladowa rozkosz". Czekoladowy biszkopt, czekoladowa bita śmietana, czekoladowa polewa i jakby tego było mało to jeszcze na wierzchu tarta czekolada, tym razem(...)Biszkopt : Białka ubijam na sztywno z cukrem dodaję żółtka z octem, delikatnie mieszam, dodaję przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, całość delikatnie mieszam łyżką do połączenia składników. Ciasto przelewam na uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Wkładam do średnio nagrzanego piekarnika i piekę w 170 stopniach ( grzałka góra-dół ) około 20 minut do suchego patyczka. Odstawiam do wystudzenia

Kuchnia z widokiem na ogród
Orzeszki tradycyjne 147

wiem czy to też smak waszego dzieciństwa, ale jak byłam mała to śliniłam się na samą myśl o tym małym rarytasie  Porcja na ok 30 orzechów Składniki ciasto 4 szklanki mąki 1 kostka masła 1 łyżeczka sody 1 szklanka śmietany 18% 1 cukier wanilinowy olej do sparowania formy masa 1 kostk1 masła 3/4 szklanki mleka 250g - 300g mleka(...)proszku  1,5 szklanki cukru 2 łyżki kakao Przygotowanie ciasto Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać na gładką zwartą masę. Formę do orzechów posmarować tłuszczem u wykładać do niej ciasto, zacisnąć i smażyć, aż ciastka się przyrumienią. Wyłożyć i ostudzić. masa W garnku rozpuść masło, dodaj mleko i cukier, mieszaj aż wszystko się rozpuści. Dodaj kakao i używając

Niezły Młynek
Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową 192

Bardzo prosty i szybki przepis na ciasto marchewkowe z polewą z mlecznej czekolady. Jest ono niezwykle aromatyczne ze względu na duży dodatek przypraw korzennych jak i cukru trzcinowego, który dodaje dodatkowego aromatu ciastu. Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową 192

Bardzo prosty i szybki przepis na ciasto marchewkowe z polewą z mlecznej czekolady. Jest ono niezwykle aromatyczne ze względu na duży dodatek przypraw korzennych jak i cukru trzcinowego, który dodaje dodatkowego aromatu ciastu. Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Czekoladowe choinki 151

Czekoladowe choinki upiekłam specjalnie dla mojego czteroletniego syna. To połączenie czekoladowego ciasta z warstwą czekolady i dekoracjami cukierniczymi. Są banalnie proste do przygotowania. Prezentują się bajecznie i smakują rewelacyjnie. Polecam w szczególności dla wszystkich czekoladoholików ;-)    SKŁADNIKI Czekoladowe choinki: 1 jajko szczypta soli 50 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 50 g masła 120 ml mleka(...)sobą mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mleko w proszku. Do jajek dodać masło, mleko, składniki sypkie i krótko zmiksować do połączenia składników. Następnie dodać czekoladę i wymieszać łyżką. Ciasto przelać do formy, wyrównać i włożyć do piekarnika. Piec około 20-25 minut. Upieczone ciasto ostudzić, wyciągnąć z formy i oderwać papier do pieczenia. Ciasto przełożyć na sztywną podkładkę górą

Passions hobbies life
Ciasto makowe z kremem budyniowym i koksem 173

Genialne i proste ciasto makowe na białkach przełożone kremem budyniowym z maskarpone, obsypane prażonymi wiórkami kokosowymi. Najlepsze jest na drugi lub nawet trzeci dzień. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Spód składniki : 1 szklanka (250ml) białek 150 g cukru 200 g mąki 100 g oleju 100 d suchego maku Krem składniki : 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 500 ml mleka 4 łyżki cukru(...)mascarpone (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Posypka kokosowa składniki : 1 łyżka masła 4 pełne łyżki wiórków (ilość wg. uznania, jeżeli ktoś lubi więcej może podwoić porcje) Ciasto wykonanie : Spód: białka ubić z cukrem. Dodać resztę składników i wymieszać. Wylać do wysmarowanej masłem tortownicy i piec 35 minut w 180C. Krem: budyń ugotować wg. opisu na opakowaniu dodając cukier. Pozostawić do ostygnięcia

Do Garów!
Bożonarodzeniowe babeczki z mięsem 150

foremki, dlatego lepiej ją podać w większej kokilce. Na zimno wypiekamy w metalowych foremkach i wyciągamy je dopiero po ostygnięciu. 12 babeczek lub 8 kokilek Składniki: kruche ciasto 200 g mąki  150 g zimnego masła szczypta soli 30 g cukru wałek kokilki lub metalowe foremki do babeczek foremka gwiazdka nadzienie mięsne 150 g mięsa mielonego (wieprzowo - wołowe) czerwona(...)cebula ząbek czosnku mała papryczka chili  2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz, cynamon,  100 g wędzonego sera mozzarella   łyżka oliwy Przygotowanie: ciasto Wszystkie składniki połącz i zagnieć ciasto. Uformuj kulę i umieść w lodówce.   nadzienie mięsne Na rozgrzanej patelni dodaj oliwę i podsmaż drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj drobno posiekaną papryczkę chili, podsmażaj

Niezły Młynek
Ślimaczki z ciasta francuskiego z cynamonem 144

Proste i pyszne ciasteczka z gotowego ciasta francuskiego. Takie szybkie rozwiązanie jak ktoś nie ma jak robić samodzielnie ciasta. Wychodzą chrupiące i pachnące cynamonem. Można takie przygotować na świąteczny stół. Polecam. Potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 dag masła lub margaryny cukier trzcinowy według uznania cynamon mielony według uznania Wykonanie pysznych ślimaczków:   1. Masło lub margarynę roztapiamy i lekko(...)studzimy. 2. Ciasto rozwijamy na stolnicy, odkładamy na 10 minut żeby się ociepliło. Po tym czasie za pomocą pędzelka smarujemy je masłem lub margaryną,  posypujemy cukrem i cynamonem według uznania. Zwijamy jak roladę. 3. Ciasto kroimy w plasterki ostrym nożem i układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. 4. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przed około 25 minut

Izabelawkuchni
Puszysty piernik na syropie daktylowym i miodzie 140

Możecie upiec go również w foremce keksowej i przełożyć powidłami. Jednak daje Wam słowo, że nie musicie niczym przekładać, wystarczy lukier i sam w sobie jest petardą.  Składniki: ciasto 300 g mąki pszennej  2 łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżeczki mielonego cynamonu  5 łyżeczek przyprawy do piernika 1,5 łyżeczki sody 120 g masła 120 g cukru(...)syropu daktylowego  120 g płynnego miodu  250 ml bardzo ciepłej wody lukier 200 g cukru pudru łyżeczka soku z pomarańczy  1 białko  Przygotowanie: ciasto Rozgrzej piekarnik na 180C.  Prostokątną formę dopieczenia 25 cm x 20 cm, wyłóż papierem pergaminowym. W misce połącz suche produkty: mąkę, cynamon, imbir, sodę oczyszczoną, przyprawę do piernika. W garnku umieść

Niezły Młynek
Sernik pomarańczowy (z mlekiem i olejem) 132

Sernik pomarańczowy to ciasto, który piekłam niejednokrotnie i zawsze znikało w ekspresowym tempie. Cóż, moja rodzina oraz znajomi je uwielbiają! Sernik kusi swoim cudownym, aromatycznym zapachem i pomarańczowym posmakiem. Jest niezwykle delikatny oraz przyjemnie kremowy, a dodatek oleju sprawia, że długo pozostaje świeży. Przygotowanie masy serowej jest naprawdę proste, ponieważ wystarczy wymieszać wszystkie składniki i już! Nic więcej, oprócz czekania(...)ciasto się upiecze. Polecam!     Sernik pomarańczowy - składniki:   (Tortownica o średnicy 23 cm) Spód: 1,5 szklanki mąki pszennej (1 szklanka = 250 ml) 1 żółtko 60g margaryny 1/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) Masa serowa: 600g mielonego twarogu (może być dobrej jakości z wiaderka z wiaderka) 3 jajka (duże) 1 białko

Di gotuje
Ciasto Świąteczna Mleczna Kanapka 128

raczej kostka z mlecznym nadzieniem i kwaskowatym dżemem. Postanowiłam że zmodyfikuje przepis na ta słynną mleczna kanapkę i zrobię ją tak aby była jeszcze smaczniejsza i udało się. Takie ciasto postawione na świątecznym stole znika w mig ;) Składniki na tortownicę 22 cm Ciasto: 4 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao(...)masy, przykrywamy drugim biszkoptem i wierzch smarujemy pozostała masą (jeśli nie chcecie polewy lub nie dysponujecie aktualnie białą czekoladą to w tym momencie możecie posypać wiórkami całość i zakończyć ciasto) Polewa 7. Śmietankę zagrzewamy. W gorącej śmietance roztapiamy czekoladę, następnie odstawiamy na chwilkę do lekkiego zgęstnienia i taka wylewamy na wierzch ciasta, posypujemy wiórkami i do lodówki. Ciasto najlepiej smakuje

Gotowanie...to proste !
Paszteciki z grzybami 159

imprezę np. sylwestrową. Do farszu wykorzystałam różnego rodzaju grzyby - suszone, pieczarki białe i brązowe, a także boczniaki i shitake. Dlatego też jest on bardzo grzybowy i aromatyczny. Chrupiące ciasto i kremowy, grzybowy farsz o intensywnym ziołowym aromacie to idealne danie na każde przyjęcie. Polecam! Paszteciki z grzybami Składniki:  opakowanie gotowego ciasta francuskiego 10g suszonych grzybów (prawdziwki, podgrzybki) 1 większy(...)Doprawić do smaku sporą ilością soli i świeżo mielonego czarnego pieprzu. Dodać posiekaną natkę pietruszki i grzyby odstawić do ostygnięcia.  Jajko wbić do małej miseczki i roztrzepać widelcem. Ciasto francuskie rozwinąć, można je dodatkowo nieco rozwałkować. Wyciąć krążki ciasta. Na każdy krążek nakładać niewielką ilość farszu. Brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem i skleić brzegi formując pierożki. Można nie sklejać

Codzienne Gotowanie