Czy można kisić kapustę wiosną. Ależ można, nawet trzeba. Kapustę można kisić cały rok! Nie tylko jesienią. Kiszonkami powinniśmy się zajadać cały, okrągły rak. Doskonale wpływają
moj przepis naMamuśki i Tatuśki – pomysł na szybki deser dla naszych głodomorków. Wystarczy namoczyć w wodzie daktyle, dodać płatki owsiane, żurawinę czy rodzynki, coś chrupiącego, troszkę oleju
moj przepis namojprzepisna.pl | Pascha idealna – Tradycyjny Wielkanocny deser Pascha idealna, to deser, przygotowywany w naszym rodzinnym domu, odkąd pamiętam. Moja mama zawszę ją przygotowywała, dokładnie raz w
moj przepis namojprzepisna.pl | Sernik kokosowy bez pieczenia Serniczek pochodzi z blogu Kwestia smaku . Robi się go bardzo szybko i jest smaczny. Jednak warto użyć tutaj aromatycznego mleczka kokosowego
moj przepis namojprzepisna.pl | Domowe Reese’s Zmiany, zmiany, zmiany również u mnie. Po tym jak przeprowadziłam 41 dniowy post dr Dąbrowskiej, postanowiłam wychodzić nową metodą, czyli za
moj przepis naPrzepyszny szybki deser, który możemy jeść będąc na diecie ketogenicznej. Mimo, że składniki są bardzo proste, to deser smakuje obłędnie! Moi synkowie też się zajadali i
moj przepis najestem, to musicie wypróbować ten przepis! Ta moc zwali Was z nóg. Do całości zużyłam dwie tabliczki gorzkiej czekolady o zawartości kakao 85% . Dzięki temu to keto ciasto jest naprawdę mocno czekoladowe zarówno w smaku, jak i w aromacie. Stąd też nazwa. Ja osobiście uwielbiam czekoladę i wszelkie ciasta z czekoladą . Czekolada mogłaby wręcz płynąć w moich żyłach zamiast krwi(...)antyoksydanty, należy ona do superfood , bo nie wiem jak inaczej miałabym uzasadnić swoje uzależnienie… Keto tarta intensywnie czekoladowa Keto tarta intensywnie czekoladowa i sekretny składnik spodu Jeśli chodzi o ciasto, to przybrało ono formę tarty . Spód jest kakaowy, jednak dodałam do niego składnik – niespodziankę. A mianowicie węgiel aktywowany. Dokładnie taki sam, jak stosuje się podczas problemów natury trawiennej… Jest
Modern Cave GirlWiosna coraz bliżej - to oznacza, że niedługo rozpocznie się sezon grillowy. My nie mogliśmy się już powstrzymać i w ostatnią niedzielę urządziliśmy sobie ucztę grillową
Kuchnia MagdaLenydziś je opublikuję. Wiecie co mnie niezwykle ucieszyło? Minimalna ilość tłuszczu, jaką się dodaje do pancakes. Smaży się je na suchej patelni, niewielką ilość tłuszczu dodaje się jedynie do ciasta. Może to być rozpuszczone masło, olej. Ja zrobiłam wersję roślinną, ale spodziewam się, że masło dodaje charakteru. Druga rzecz to banalne „smażenie” tytułowych naleśników. Ciasto nakładałam większą łyżką(...)żeby wyszły większe. Przy użyciu takiej klasycznej, wyjdą Wam naprawdę niewielkie pancakes. Ciasto się idealnie samo rozpływa na idealnie okrągłe placki. Nie wiem jak to możliwe, nie wnikam. Wyglądają pięknie. Smak? Smakują lepiej niż myślałam. Są smaczna na ciepło, na zimno, na drugi dzień. Strach się bać jak będą smakowały z naszymi sezonowymi owocami. Póki co próbowaliśmy tylko wersji
KardamonovyNiezwykle lekkie, wilgotne i mocno czekoladowe ciasto z coca-colą. Składniki Biszkopt kakaowy: 1 szkl. mąki 4 jajka 2 łyżki kakao pół szkl. cukru 4 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem orzechowy: 150 g herbatników 150 g orzechów 3/4 szkl. coca-coli 2 łyżki cukru pudru 150 g masła Masa śmietanowa: 500 ml śmietany(...)czekolada Sposób przygotowania BISZKOPT Białka ubić na sztywno pod koniec dodać cukier, dodać po 1 żółtku i olej. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao i dodać do masy. Ciasto przelać do blaszki i piec 30-40 min w 160 stopni. KREM ORZECHWY Herbatniki i orzechy zmielić na mąkę – wymieszać, dolać colę i odczekać 20 min. do napęcznienia
Wasze PrzepisyKREM Użycie rantu do składania tortu nie zagwarantuje Wam prostego tortu, jeśli wcześniej nie zadbacie o stabilne kremy w torcie. Lekki krem śmietankowy (na samej śmietance) nie utrzyma ciężkich ciast lub kilku warstw kremu, które położycie nad nim. Jeśli krem wypływa z tortu, to znaczy iż prawdopodobnie był za delikatny, mało stabilny, lekko zwarzony (można tego nie zauważyć), a czasami(...)nawet za słabo/krótko ubity. Powodem wybrzuszeń często jest danie ciężkiego ciasta przy lekkich kremach lub duża ilość dekoracji na torcie, które są źle przymocowane i za ciężkie. Dlatego osobiście odradzam tynkowanie tortu tuż po złożeniu. Warto odczekać kilka godzin. Wtedy tort się ‘ułoży/siądzie’ i często […] Artykuł JAK ZŁOŻYĆ TORT BEZ RANTU pochodzi
Słodki PomysłPrzepyszny szybki deser, który możemy jeść będąc na diecie ketogenicznej. Mimo, że składniki są bardzo proste, to deser smakuje obłędnie! Moi synkowie też się zajadali i
moj przepis naNajczęściej podaje się je na słodko, ale doskonale sprawdzą się też w wytrawnej wersji. I tu proponuję pobawić się kolorem, jako że jemy też oczami. Wystarczy tylko do klasycznego ciasta naleśnikowego dodać składnik, który będzie jednocześnie barwnikiem (koniecznie naturalny!). W moim przypadku był to szpinak, który sprawił, że powstały pięknie zielone naleśniki. Ale nie jest to jedyna możliwość, bo poza(...)szpinakiem do zabarwienia ciasta nadadzą się także inne zielone listki, takie jak jarmuż, natka pietruszki, listki bazylii itd. Można także zabarwić ciasto sokiem z buraka, wyjdą wtedy różowe naleśniki, lub sokiem z marchewki dla uzyskania pomarańczowej barwy. Wystarczy zastąpić mleko wybranym sokiem. A z czym podać takie kolorowe naleśniki? Możliwości jest wiele. Można posmarować je twarożkiem ze szczypiorkiem
Smakowity Blog KulinarnyPlacki z cukinii i szpinaku Wegetariańskie placuszki z piekarnika lub z patelni. Placki z cukinii i szpinaku z piekarnika udały nam się wyśmienicie. Tym razem
Cztery Fajerypuszystą masę. Mąkę ziemniaczaną wymieszałam z mąką kokosową i proszkiem do pieczenia i wsypałam do masy jajecznej. Wszystko wymieszałam do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec cienkim strumieniem wlałam do ciasta roztopione i przestudzone masło i znów wymieszałam do połączenia składników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Większą część ciasta przełożyłam do silikonowej formy na babkę z kominem. Resztę ciasta wymieszałam z kakao(...)wyłożyłam do formy na jasne ciasto. Ciasto przemieszałam trochę widelcem, żeby powstały wzorki w cieście po upieczeniu. Babkę piekłam do suchego patyczka w temperaturze 175 stopni bez termoobiegu. W praktyce zajęło mi to około godziny. Po upieczeniu babkę wystudziłam poza piekarnikiem. Można ją przed podaniem posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia innych moich przepisów
Waniliowe Improwizacje