ciasto ze śliwką na szybko - 1082 przepisów (strona:22/73)

Ciasto jogurtowe z papierówkami 330

Przepis na szybkie do przygotowania i tanie ucierane ciasto - miękkie, puszyste i nadziane papierówkami. Jabłka możecie zastąpić innymi owocami, np. śliwkami, malinami czy wiśniami. Ważne jest to, aby składniki na ciasto były w temperaturze pokojowej,  a także aby jajka były bardzo dobrze ubite. Zachęcam do pieczenia! Składniki na formę o wymiarach 20 cm x 30 cm: 3 szklanki mąki

Ugotować
Karpatka po królewsku 234

ubitej kremówki i owoców. W związku z tym że krem jest delikatnie słodki, warto użyć lekko kwaśnych owoców: u mnie śliwki, brzoskwinie ufo, jeżyny i borówki, świetnie sprawdziłyby się maliny, truskawki, agrest, winogrona, porzeczki. Ciasto robi się dość szybko i jest łatwe w przygotowaniu a bardzo efektowne więc polecam. Crème Pâtissière warto przygotować kilka godzin wcześniej lub wieczór wcześniej

moj przepis na
Ciasto kruche ze śliwkami i kruszonką. Pyszne słodko - kwaśne. 293

Smakowite ciacho śliwkowe na kruchym spodzie posypane kruszonką. No co tu dużo pisać, bardzo smaczne, szybkie i szybko znika. Polecam :) Składniki ( na blaszkę 40x25 cm. ) śliwki najlepiej węgierki, ale mogą być każde inne ok.1 kg. Ciasto - 45 dkg mąki - 20 dkg cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - kostka masła 25 dkg - 2 zółtka - 1 jajko - śmietana 2 łyżki Kruszonka

Kuchnia z widokiem na ogród
Alla murzynek ze śliwkami 157

dobrze mieć sąsiadkę, która poczęstuje smacznymi śliwkami z sadu. Część śliwek zjedliśmy na surowo a część wykorzystałam do ciasta. jest ono z serii ekspresowych. Składniki były wymyślone na szybko ale jak widać często najprostsze rozwiązania są najlepsze. Wyszło tak jak lubię czyli wilgotne i czekoladowe. Oczywiście tak jak poprzednie moi domownicy spałaszowali migiem. Nawet gdybym piekła codziennie

Ewa w kuchni
z kokosową kruszonką śliwki w ucierańcu... 144

KRUSZONKA: po 10 dag - masło miękkie, cukier, mąka pszenna, 2 łyżki wiórek kokosowych mikserem zrobić kruszonkę i posypać nią śliwki ciasto piec w 200C około 40 45 minut, ciasto z blaszki wyjąć całkiem wystudzone ciasto jest tak smaczne, że szybko zniknęło z talerza.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto jesienne ze śliwkami 196

Sezon na śliwki nadal trwa, dlatego ja zachęcam do przygotowania pysznego, śliwkowego ciasta z migdałami i dżemem. Ciasto jest proste i szybkie w wykonaniu i ma jeszcze jedna zaletę, mianowicie znika ekspresowo. Polecam. Źródło Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pyszne i łatwe ciasto kubeczkowe 147

prostokątnej standardowej blaszce. Jaka by nie była, ciasto będzie po prostu wyższe lub niższe. Ja nazywam to ciasto, ciastem awaryjnym. Robi się szybko, można je przewieźć, może podróżować, może leżeć. Użyłam jabłek. Możesz dać każdego owoca np.brzoskwinie,truskawki,rabarbar,śliwki,maliny, nawet mrożone owoce (bez rozmrażania). Składniki 3 kubeczki (u mnie szklanka ma 250 ml) mąki pszennej(...)masie ułóż cząstki jabłek, dosyć gęsto. Piecz w nagrzanym piekarniku około 40 minut, góra i dół na 180 stopniach. Po czym wyłącz piekarnik, uchyl delikatnie drzwiczki ,ale nie wyciągaj ciasta. Po 10 minutach wciąg. Przygotuj polewę. Polej ciasto, posyp posypką lub czymś co lubisz i ...gotowe. Na ciepło też dobre. A na trzeci dzień wyciągnięte z lodówki to już mistrzostwo

Z Kuchni Do Kuchni
Babeczki z czekoladą i migdałami 178

bardzo delikatne i kruche, z tego ciasta można też przygotować ciasteczka wielkanocne czy ekspresowe mazurki . Przepis na 24 Babeczki z czekoladą i migdałami:. Składniki: 1 szklanka* mąki pszennej 1/3 szklanki* mąki ziemniaczanej 1 jajko 1/3 szklanki* cukru pudru 100 g masła 1/3 łyżeczki sody * szklanka ma pojemność 250 ml 24 śliwki namoczone w rumie 100 g gorzkiej czekolady(...)dodajemy pokrojone w kostkę masło. Wyrabiamy szybko ciasto mechanicznie. Odrywamy kawałki ciasta i wyklejamy nim foremki na babeczki, foremki układamy na blasze i pieczemy babeczki w temperaturze 160 C około 15 minut. Nie przypiekamy ich zbytnio. Babeczki zostawiamy do wystygnięcia w foremkach, potem same wypadną. Na spód każdej babeczki kładziemy rumową śliwkę i wypełniamy je czekoladą. Dekorujemy migdałami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szybki piernik 138

kilka sposobów. Do masy przed wypiekiem dodać suszone śliwki i orzechy. Po upieczeniu przekroić poziomo na dwie części i przełożyć je powidłami śliwkowymi lub porzeczkowymi. Polać polewą czekoladową – w rondelu podgrzać i połączyć 100 g gorzkiej czekolady i 50 g masła. Szybki piernik Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 13 Składniki 100 g masło 2 łyżka kakao 2 łyżka

Kucharzyca
Szybki piernik 179

Zaczyna się piernikowe szaleństwo. Ten piernik szybko się robi, ale też szybko znika :) Piernik można „wykończyć” na kilka sposobów. Do masy przed wypiekiem dodać suszone śliwki i orzechy. Po upieczeniu przekroić poziomo na dwie części i przełożyć je powidłami śliwkowymi lub porzeczkowymi. Polać polewą czekoladową – w rondelku podgrzać i połączyć 100 g gorzkiej czekolady i 50 g masła(...)wymieszać dokładnie, uważając, aby masa się nie przypaliła. Lekko ostudzoną wylać na ciasto. Składniki 100 g masło 2 łyżka kakao 2 łyżka miód gryczany lub inny 1 /2 łyżeczka cynamon 1 /2 łyżeczka kardamon 1/2 łyżeczka goździki mielone 1/2 łyżeczka gałka muszkatołowa 1 szklanka mleko 3 szt jajko 200 g mąka orkiszowa, jaglana, gryczana, żytnia – jaką sobie wybierzecie, wychodzi

Kucharzyca
Piernik z tartym jabłkiem 174

Jako, że grudzień to doskonały czas, gdy makowce, pierniki, serniki, ciasteczka i ogólnie świąteczne wypieki smakują najlepiej, na blogu pojawi się ciut więcej przepisów na świąteczne

Smaki Na Talerzu
Kruche ciasto ze śliwkami, kremem śmietankowym i czekoladową bezą 501

śliwkami. Zapewniam, że jest bardzo smaczne. Bardzo polecam! Inspiracja Składniki na ciasto kruche: 4 żółtka 50 g cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 180 g mąki pszennej 120 g masła 10-12 dużych śliwek Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Składniki na kruchy spód szybko zagnieść ręcznie lub zmiksować w malakserze. Uformować kulę, lekko spłaszczyć, owinąć w folię spożywczą(...)schłodzić w lodówce przez 60 minut. Śliwki wypestkować, pokroić na ćwiartki. Przygotować prostokątną blachę o wymiarach 23 x 33 cm. Wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, wyłożyć nim dno formy: można wcześniej lekko rozwałkować, można odrywać po kawałku i układać w formie, następnie wyrównać np. wałkując szklanką (ułożoną na boku) wewnątrz formy. Na wierzchu ułożyć

Czerwień i błękit
Drożdżówki ze śliwkami i kruszonką 131

drożdżówki czekają Tym razem w wersji ze śliwkami i oczywiście kruszonką. Nie będę Was oszukiwać, to nie przepis coś szybkiego, ale uwierzcie, czasem warto trochę dłużej posiedzieć w kuchni Drożdżówki ze śliwkami i kruszonką przepis na 12 drożdżówek CIASTO: 600 g mąki pszennej 2 jajka 50 g drożdży 100 g masła 0,4 l mleka 4 łyżki cukru szczypta soli

365 dni dookoła kuchni
Przekąskowo 134

wódeczki to niekoniecznie tylko ogóreczki i koreczki No i wymodziłam przekąskę o bardzo wyrazistym smaku (dzięki fecie). Dobre! Szybkie! Do powtórzenia. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie sera feta pęczek świeżego koperku szynka szwarcwaldzka kilka suszonych śliwek kilka zielonych oliwek kilka kawałków suszonych pomidorów w zalewie kilka liści roszponki jako foremka do wycinania kółek posłużyła mi zakrętka od małego

gutfut
Sernik z węgierkami 185

zagnieść szybko kruche ciasto, wylepić ciastem blaszkę wyłożoną pergaminem, oprószyć kakao, wstawić do nagrzanego do 200*c piekarnika i zapiec 10 minut. Masa: Twaróg zmielić, zmiksować z żółtkami ,aromatem cytrynowym,masłem i cukrami na puszystą masę,pod koniec wlać budyń rozpuszczony w mleku,oraz dodać ubitą na sztywno pianę z białek,delikatnie wymieszać. Na podpieczonym cieście ułożyć przekrojone(...)pół śliwki skórką do dołu-bez pestek,  zalać masą serową i piec około 45 -50 minut w temp 180*c na grzaniu góra dół.  Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Całkiem zimne ciasto przed podaniem udekorować plasterkami śliwek oprószyć cukrem pudrem

Wanilia i Kardamon
Knedle ze śliwkami – bez ziemniaków 221

małe – 2 szt* śliwki* cukierSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Żaroodporne naczynie ustawiamy nad garnkiem z gotującą się wodą.Wlewamy mleko.Dodajemy masło i szczyptę soli , a następnie gotujemy do całkowitego wymieszania składników.Wsypujemy mąkę i szybko mieszamy łącząc ze sobą składniki.Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na kilka minut do wystudzenia.Dodajemy mąkę ziemniaczaną i żółtka.Wyrabiamy ciasto ( najlepiej mikserem z hakami(...)części ( będzie nam łatwiej ).Z każdej części formujemy wałek , który następnie dzielimy na kawałki ( ich ilość zależy od tego jakiej wielkości chcemy mieć knedle ).Każdą część rozpłaszczamy , układamy wypestkowane śliwki , posypujemy cukrem , a następnie dokładnie zlepiamy.Formujemy kule.Gotujemy w ok. 2 litrach osolonej wrzącej wody ( od wypłynięcia na powierzchnię ok. 5-7 minut )Podajemy polane masełkiem i posypane cukrem

Ostra na Słodko
Bajecznie proste ciasto z figami 180

tutaj idealnie, ale można je zastąpić innymi owocami (myślę, że pyszne by było ze śliwkami). Migdałowa kruszonka jest chrupiąca, maślana i niesamowicie pyszna. Całość smakuje wyśmienicie, i znika w niewiarygodnie szybkim tempie. Polecam, bo robi się je bardzo łatwo, a efekt jest fantastyczny.Migdałowe ciasto z figami na maślanceSkładniki:(na tortownicę o średnicy 26 cm)250 ml maślanki3 jajka125

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Crumble ze śliwkami i orzechami 178

Zapiekane śliwki z orzechami pod niezwykle smaczną i chrupiącą kruszonką. Szybki i smaczny deser, który można podać na ciepło i na zimno. Chociaż, według mnie lepiej smakuje jeszcze ciepły. Śliwki zapiekłam w małych naczynkach, żeby każdy miał swoją porcję. 500 g śliwek węgierek 50 g orzechów włoskich 1/2 łyżeczki cynamonu mielonego KRUSZONKA: 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki płatków(...)łyżki otrąb pszennych 1/2 szklanki cukru brązowego 100 g masła Składniki na kruszonkę umieścić w miseczce i dodać zimne masło. Wymieszać rozcierając całość w palcach i odstawić do lodówki. Śliwki przepołowić na pół i wyjąć pestki. Orzechy posiekać, ale tak żeby były widoczne kawałki i wymieszać z owocami. Przyprawić cynamonem i przełożyć do naczynek, kokilek. Schłodzoną kruszonkę po wyjęciu

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania