Składniki : • 300 g truskawek • 1 łyżeczka cukru pudru • 1 szklanka pokruszonych bez (ok.40 g) • 200 ml śmietanki 30 lub 36% • listki mięty do dekoracji Przygotowanie : Garść
KUCHNIA POLSKASezon na truskawki trawa, dlatego postanowiłam przygotować wyskokowego drinka idealnego na upalne wieczory. To świetna alternatywa, dla tradycyjnego Mojito, który cieszy się ogromną popularnością nie tylko
Niezły MłynekAch te truskawki, są przepyszne. Wszyscy je uwielbiają. Dzisiaj trochę odmienione bo z melonem i dodatkowo z nektarynkami. Deser jest bardzo prosty, smaczny, zresztą sami spróbujcie
Smaki Ewyktóre kochałabym tak bardzo! nie znam granic, umiaru, mogę jeść, jeść, jeść... chwila przerwy i znów jeść, jeść... tak jeśli chodzi o truskawki jestem obżartuchem ! Lubię jeść je kilogramami, same, z jogurtem, zapiekane, w cieście, jako koktajl, krojone, rozduszone, zmiksowane... tym razem pokusiłam się o szybki sycący deser, który idealnie sprawdzi się na śniadanie. Wykorzystałam do niego jeden(...)jako dodatek do jogurtu na drugie śniadanie oraz jako zagęstnik do większości placków mojej produkcji dzięki któremu uzyskuję idealną konsystencję ciasta. Smak jak najbardziej przyjemny dla mojego podniebienia ;) a co najważniejsze jest zdrowy! ;) Składniki (na jedno-porcjowy deser): garść truskawek łyżka płatków z otrąb pszennych dostępnych w sklepie Centrum Sylwetki 2 łyżki lnu przysmaki.pl około 300g bardzo gęstego jogurtu naturalnego
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsoli do smaku. Dodajemy tyle maki ziemniaczanej ile będzie potrzebne do wyrobienia gładkiego, nielepiącego się do ręki ciasta (jak na śląskie). Formujemy małe kulki ciasta. Rozgniatamy je na placuszki i zawijamy w nie truskawki. Jedna truskawka - jeden knedelek. Wrzucamy na lekko osolony i posłodzony wrzątek z odrobiną oleju. Gotujemy ok 3-4 minuty od czasu wypłynięcia. Ja podałam
Kuchnia po mojemuSkładniki na 20 czekoladek: 100-150 g truskawek kilka łyżek cukru do smaku 100 g białej czekolady 200 g czekolady mlecznej lub deserowej 30 ml
Świat CiastaCzęsto mam gości i dobrze mieć coś w lodówce do kawy :) Proponuje szybki deser z serkiem mascarpone i masą krówkową mmm pycha Do przygotowania 6
Niezły MłynekTrzeba korzystać z świeżych truskawek dopóki są,sezon krótki więc u mnie truskawkowo.Dzisiaj zapraszam na pyszne tiramisu truskawkowe.Deser bardzo prosty do zrobienia a jaki smaczny,wypróbujcie
Ala piecze i gotujeDzisiejsze ciasto powstało z kilku powodów ... Oczywiście najważniejszym była chęć na coś słodkiego , ale poza tym : - po pierwsze .... mimo,że okres świąteczny dawno już za nami
Malinowa KawiarenkaCiasto szybkie i łatwe co jest o tyle ważne, że gdy pięknie za oknem to nie chce mi się, jeszcze bardziej niż zwykle, stać przy garach
Smaczna Pyzapewno nie ostatni! Przepis na bezę podpatrzyłam w którymś z programów telewizyjnych. Tort powstał na cześć rosyjskiej baletnicy Anny Pawłowej. Pani Magda Gessler opisała go w taki oto sposób " Ciasto przypomina spódnicę baletnicy, uszytą z białego tiulu przybranego czerwonym i zielonym jedwabiem niczym kwiatami". Opis idealnie pasuje do tortu, który jest kruchy, delikatny a zarazem bardzo bogaty. Po prostu(...)22cm. Kółka wypełnić ubitą masą. Piec ok. 50min w temp. 140st. Ostudzić. Sos owocowy: 200g świeżych malin, 2 płaskie łyżki cukru, 1/4 szkl. wody, łyżka likieru z truskawek, 1/2 szkl. dżemu truskawkowego. Maliny rozgnieść widelcem, po czym zagotować wraz z cukrem i wodą. Gotować ok. 5 min na małym ogniu. Dodać likier oraz dżem z truskawek, dokładnie
Z miłości do słodkościnasączenia: 2 łyżki wody różanej (lub soku z cytryny) 2 łyżki miodu 100 ml wody Dodatkowo: 100 g konfitury malinowej 100 g małych bez ulubione owoce do dekoracji, np. truskawki i jeżyny * PRZYGOTOWANIE Biszkopt Upiecz biszkopt z 5 jajek wg tego przepisu . Pamiętaj, aby pokryć spód foremki papierem do pieczenia (szczególnie jeśli korzystasz z formy bez rantu, np. w kształcie(...)rękawa cukierniczego lub szprycy z okrągłą tylką. Tort wstaw do lodówki na minimum 2-3 h. Przed samym podaniem górę ozdób świeżymi owocami oraz pokruszoną bezą, zaś na boku ciasta zamocuj bezy
Food Squarepolskie truskawki jest krótki i możemy się ich doskonałym smakiem cieszyć jedynie przez kilka tygodni. Wszelkie próby zastąpienia rodzimych truskawek tymi z ciepłych krajów Europy nie dają efektu, smak nie jest taki jakiego większość z nas oczekuje. Dla tych, którzy chcą raczyć się smakiem truskawki przez cały rok przygotowywane są liofilizowane truskawki w formie chipsów. Doskonały smak truskawki przez cały(...)smak i wszystkie właściwości truskawek świeżych. Proces liofilizowania, który jest wykorzystywany przy produkcji to sposób na skuteczne usunięcie z truskawek 99% wody bez zniszczenia składników odżywczych a także doskonałych walorów smakowych jakie kryją się za takimi truskawkami. Tak powstaje produkt, który stoi na wysokim poziomie jakościowym, po który warto sięgnąć. Cenne składniki odżywcze w truskawkach Chipsy truskawkowe, które powstają
jakszef.plDzisiaj szybki przepis na domowe lody. Lody truskawkowo-bananowe. Idealny deser na ciepłe, letnie dni. Przygotujecie je bez maszyny do lodów. Są smaczne, owocowe i bez
To co lubię - gotuję i polecamsłodzik. Do masy serowej dodać przestudzoną rozpuszczoną żelatynę i ponownie zmiksować. Do wysmarowanej masłem lub olejem kokosowym tortownicę wylać część masy serowej. Część truskawek umyć, oszypułkować i ułożyć w tortownicy a następnie wylać pozostałą część masy. Ciasto wstawić do lodówki na minimum 30 minut a w tym czasie przygotować galaretkę. Używając gotowej galaretki rozpuścić ją w 450 ml wrzącej wody
Ola la LCHF