ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:383/829)

Nalewka truskawkowa – rosolio di fragole 380

Ponieważ sezon truskawkowy w pełni, to w mojej kuchni słowo truskawka odmieniane jest na każdy możliwy sposób. Były i ciasta i desery wszelkiego rodzaju i pierogi. Naszedł czas na coś innego. Dzisiaj zapraszam na nalewkę truskawkową. O jej smaku napiszę dopiero za kilka dni, ale bardzo mnie on ciekawi. Przepis zaczerpnięty od niezawodnego Krakowskiego Makaroniarza , które poznałam dzięki Kukbukowi(...)Dolewamy spirytus do syropu - nie odwrotnie. Dodajemy do truskawek. Nalewkę odstawiamy do naciągnięcia na 1-2 tyg. Codziennie potrząsamy słojem. Dwa dni przed końcem, dodajemy pieprz. Zlewamy nalewkę przez gazę do butelek/karafek. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/nalewki/nalewka-truskawkowa-rosolio-di-fragole/ BosowKuchni Artykuł Nalewka truskawkowa – rosolio di fragole pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Maślankowe ciasto z owocami 114

kostkę, truskawki na połowę lub ćwiartki. W jednej misce łączymy mąkę z ksylitolem, proszkiem i sodą. W drugiej misce łączymy w jednolitą masę maślankę, jajka i olej. Do mokrych składników partiami dodajemy mąkę z dodatkami. Mieszamy aby masa nie miała grudek, była gładka. Masę przelewamy do formy o średnicy ok. 25 cm. Na wierzch wykładamy przygotowane wcześniej owoce. Ciasto pieczemy

Kucharzyca
Sernik z musem z pieczonych truskawek 425

trzcinowy. Dokładnie wymieszać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C (góra-dół, bez termoobiegu) i zapiekać bez przykrycia przez ok. 35-45 minut. Następnie wyjąć z piekarnika, truskawki nico ostudzić i wraz z sokiem przelać do blendera i zmiksować na jednolity mus. Przygotowanie masy serowej: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W dużej misie miksera umieścić wszystkie(...)spodzie ułożyć dość ciasto herbatniki (najlepiej ściśle jeden przy drugim). Następnie na spód z herbatników wylać masę serową, a na jej wierzch za pomocą małej łyżeczki porobić kółka z musu truskawkowego, lekko go wciskając w masę. Kolejno cienkim końcem łyżeczki przejechać w różne strony po masie serowej z musem, tworząc zygzaki. Sernik z truskawkami wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury

Kulinarne Przeboje
NALEŚNIKI SIATKOWE Z OWOCAMI 86

prezentują. Takie naleśniki przygotujesz z klasycznego naleśnikowego ciasta, nadziejesz i zawiniesz jak zwykle. A co do nazwy 🙂 Nazwij jak chcesz 🙂 Ja osobiście uwielbiam naleśniki w każdym wydaniu, i te słodkie, i te wytrawne, ogólnie nie ważne co jest w środku Dziś jednak ze względu, na kończący się już sezon, wybrałam pyszne letnie truskawki. No i nic, oby do lata(...)zmiksuj na gładką masę, wylewaj porcję ciasta chochlą robiąc koła tak by powstawały dziury ale połączone ze sobą. Gdy naleśnik zetnie się z wierzchu przewróć na chwilę na drugą stronę. Tak usmaż wszystkie naleśniki. Z tej ilości ciasta wychodzi około 15 sztuk. Oczywiście w zależności od rozmiarów patelni. 2. Owoce umyj, osusz. Truskawki pokrój na mniejsze cząstki. 3. Przełóż

globuskulinarny
Mazurek marcepanowy 157

proszku do pieczenia Składniki na kruche ciasto: 20 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10 dag masła 5 dag cukru pudru 2 żółtka do ciasta 1 żółtko do posmarowania Dodatkowo: słoik dżemu truskawkowego różne polewy do dekoracji bakalie i owoce do dekoracji Marcepan pokroić w drobną kosteczkę. Miękkie masło utrzeć na puch. Ucierając dodawać po kawałku marcepanu, a następnie(...)rozprowadzić - należy wtedy masę (w misce w której ucieraliśmy) włożyć na chwilę do kąpieli wodnej i podgrzać, aż do momentu kiedy wszystkie składniki zmiękną. Następnie dodać mąkę. Tak przygotowane ciasto rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia na prostokąt o wymiarach 18 x 26 cm (fot.1) . Piec 20 minut w temp. 175°C. Ze składników zagnieść kruche ciasto. Włożyć

Świat Ciasta
Najprostsze ciasto z owocami 55

Przepis na najprostsze ciasto z owocami. Pasują do niego ABSOLUTNIE wszystkie owoce, włączając mrożone. Składniki 5 średnich jaj lub 4 duże 3/4 szkl. cukru 1.5 szkl. mąki szczypta soli pół szklanki oleju lub roztopionego masła 1 5 łyżeczki proszku do pieczenia ulubiony aromat lub cukier waniliowy owoce(...)mogą być mrożone Przygotowanie Białka ubijam, stopniowo dodaje cukier i szczyptę soli, dalej miksując wlewam żółtka i olej, aromat oraz mąkę z proszkiem. Ciasto przekładam do tortownicy (dno wyłożone papierem). Wykładam owoce (u mnie maliny i truskawki) i piekę w 175°C godzinę lub do suchego patyczka. Autor przepisu: Claudia Artykuł Najprostsze ciasto z owocami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Najlepszy na świecie sernik w 10 krokach 127

Myślisz, że sernik to nie jest wypiek dla Ciebie? Nawet wersja na zimno nigdy za dobrze Ci nie wyszła? Nie zadowalaj się ciastem z torebki, zbierz siły i zawalcz o najpyszniejszy na świecie sernik z truskawkami (tak o nim mówią Ci, co go […] Artykuł Najlepszy na świecie sernik w 10 krokach pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Ciasto na maślance z owocami i kruszonką 143

Klasyczne letnie ciasto na maślance z owocami i kruszonką, przepis bardzo prosty i szybki do wykonania. Najlepiej smakuje z mieszanką sezonowych owoców; truskawek, jagód, malin czy czereśni. Czas przygotowania: 15 min Czas pieczenia: 30 min   Składniki: (na blaszkę 24×24 ) 3 jajka 1/2 szklanki cukru (110 g) 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli 1/2 szklanki maślanki(...)szklanki oleju (80 ml) 1,5 szklanki mąki (240 g) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 500 g owoców np. jagód, truskawek, malin, czereśni Kruszonka: 1/4 kostki miękkiego masła (50 g) 1/2 szklanki mąki (80 g) 1/3 szklanki cukru pudru (40 g) Tutaj znajdziesz proporcje składników na inne wielkości blaszek Tutaj znajdziesz proporcje składników na różne wielkości tortownic Przygotowanie: Owoce

Słodki Blog
Pełnoziarniste ciasto z truskawkami 143

się zajadam. Dla mnie to ciasto jest idealne. Wam również go polecam, bo jest przepyszne. SKŁADNIKI 4 jajka szczypta soli 100 g cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru waniliowego 80 ml oleju rzepakowego 150 ml maślanki 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 150 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 500 g truskawek cukier puder do dekoracji WYKONANIE Wszystkie składniki(...)olej rzepakowy, maślankę, wsypać składniki sypkie i zmiksować na najwolniejszych obrotach miksera. Masę wylać równomiernie do formy, na wierzchu ciasno poukładać truskawki i włożyć do piekarnika. Piec na środkowej półce piekarnika około 40 minut. Po tym czasie ciasto wyciągnąć, ostudzić i posypać przez sitko cukrem pudrem

Passions hobbies life
Przepis #153 Truskawkowy Czekokrem 87

owoce kończy się zdecydowanie za szybko... plusem jest to, że można je przechować w postaci dżemów, konfitur czy mrożonek na jesienno-zimową porę. Truskawki idealnie sprawdzają się do robienia koktajli czy ciast, ale równie dobrze można je w ykorzystać do zrobienia domowego czekokremu. Co prawda najlepiej go zjeść w ciągu kilku dni więc do zimy raczej nie przetrwa ale może(...)cukru! Wartości odżywcze na całość to: 366 kcal w tym: B: 5,7 g; W: 74,9 g; T: 1,8 g.  Składniki - 80 g daktyli - 200 g truskawek (najlepiej świeżych) - 2 łyżki kakao - 1 łyżka syropu daktylowego lub klonowego/miodu Wykonanie Truskawki oczyszczamy i myjemy. Dzielimy na mniejsze cząstki i wkładamy do miseczki. Daktyle moczymy przez około 20 minut

Health-Fit-Life
Beza z truskawkami z kremem mascarpone 111

  Składniki: Beza: 6 białek 300 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki wiórków kokosowych Krem: 500 g serka mascarpone

Qchnia po prostu
Truskawkowo-czereśniowe ciasto z bezą 184

mąki ziemniaczanej ziarna z 1 laski wanilii Dodatkowo: 2 białka 110 g cukru (można zastąpić 100 g ksylitolu) 200 g czereśni 200 g truskawek Sposób Przygotowania: Na sam początek do miski wsypujemy wszystkie składniki na kruche ciasto i mieszamy za pomocą haka lub ręką. Masa powinna przypominać kruszonkę którą dzielimy 3 do 1. Większą część przekładamy do dużej prostokątnej formy(...)budyń wykładamy na ostudzony, kruchy blat, na który wykładamy umyte i wydrążone czereśnie i truskawki z oderwanymi szypułkami.  Białka ubijamy, gdy masa będzie sztywna dodajemy cukier i dalej ubijamy. Po około 7 minutach białka przekładamy na wcześniej wyłożone owoce i posypujemy pozostawioną kruszonką. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 200`C piekarnika i pieczemy około 15 minut, po tym czasie

Słodkie Przyjemności
Jagodzianki przepis 53

Jagodzianki przepis   Jagodzianki przepis na pulchne bułeczki drożdżowe z jagodami. Sprawdzony przepis na domowe bułeczki z owocami. Z tego ciasta drożdżowego można zrobić bułki z rabarbarem, serem, truskawkami czy bułeczki z budyniem lub makiem. Można także przygotować bułki z dżemem. Każdy z sentymentem wspomina jagodzianki jak u Babci, jagodzianki z kruszonką i te z cukrem pudrem. Czy dziś jeszcze(...)smaku jagodzianek jak dawniej nie damy rady. Jagodzianki przepis sprawdzony, wiele razy przetestowany i prosty. Jagodzianki jak zrobić Jagodzianki to drożdżowe bułki z nadzieniem, ich podstawą jest dobre ciasto drożdżowe. Ciasto na jagodzianki oraz inne drożdżowe wypieki musi być takie aby się z nim dobrze pracowało. Bułki z jagodami robi się podobnie jak każde inne, trzeba dać nadzienie i pozwolić

Dieta moja pasja
babeczki truskawkowe ze śmietaną... 137

szklanki, mleko 3,2% 1 szklanka, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 łyżeczka, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, truskawki 1/2 kg, śmietana kremówka 200 ml, barwnik spożywczy do ciast 1/2 opakowania, cukier puder 2 łyżki, płatki migdałowe - ile potrzeba, kolorowa posypka - ile potrzeba jajka, olej, mleko, cukry roztrzepać rózgą do spienienia się masy - wsypać przesianą

W Mojej Kuchni Lubię
Tartaletki sernikowe bez laktozy 133

masła bez laktozy od Mlekovita 200 g  twarogu półtłustego bez laktozy od Mlekovita 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżki cukru pudru borówki, truskawki 8 średnich foremek na tartaletki Przygotowanie: Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto kruche, wkładamy je do woreczka foliowego i na 15 minut do lodówki. Potem przekładamy ciasto na stolnicę, dzielimy na 8 części a z każdej(...)robimy kulkę którą rozwałkowujemy cienko na kształt kółka. Wylepiamy nim foremkę na tartaletkę. Robimy tak z pozostałym ciastem. Widelcem nakłuwamy ciasto na dnie foremki. Wstawiamy korpusy babeczek do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczone korpusy wyjmujemy z piekarnika i jeszcze gorące ostrożnie wyjmujemy z foremek. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Krem: do miski przekładamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne