ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:200/829)

Dżem truskawkowy z rabarbarem 56

Dżem truskawkowy z rabarbarem idealnie pasuje do kanapek, naleśników, do omletu, gofrów, lodów, jako nadzienie do ciast i ciastek. Truskawki … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Dżem</span> truskawkowy z rabarbarem pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Truskawkowe marzenie 138

dodać wystudzoną, lekko tężejącą galaretkę,   miksować chwilę razem, do połączenia składników. Do tej niebiańskiej mikstury wsypać 0,5-0,6 kg truskawek pokrojonych byle jak i zasypanych łyżką cukru. Wymieszać i wyłożyć na połowę ciasta  wcześniej skropionego wodą z cytryną.  Przykryć drugą połową ciasta.  Wstawić do lodówki(...)Następnie rozmieszać galaretkę cytrynową w 250 ml wrzątku, kiedy lekko stężeje połączyć z ubitą na sztywno śmietanką - jak poprzednio.   Te pyszności nakładamy na górę naszego ciasta. I znów wkładamy do lodówki. Resztę truskawek rozdrobnić, wrzucić do rondla  wraz z 0,5 szklanki wody,  ł yżką cukru i zagotować. Następnie zmiksować na gładki mus,  do wrzącego musu

Moja kraina smaków
Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych 173

ciasto-serniczek na zimno. Troszkę wiosny a nawet lata w kuchni od czasu do czasu nie zaszkodzi. Mojej mamie udało się ostatnio kupić kilka pięknych truskawek, więc postanowiłam wykorzystać je do serniczka.  Ciasto jest bardzo proste, składa się z biszkopta, puszystej masy serowej, truskawek i galaretki. Zawsze się udaje, ładnie się kroi i jest bardzo lekkie i pyszne(...)innych owoców-wedle uznania Galaretkę truskawkową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Truskawki kroimy na plasterki :-)  Piękne są :-) Na lekko stężałą masą wykładamy truskawki. Wsadzamy do lodówki na godzinę, i następnie wylewamy delikatnie galaretkę truskawkową. Ciasto dajemy do lodówki na całą noc.  I gotowe :-) pyszny deser, lekki, puszysty. :-) SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
babka kisielowa z truskawkami i białą czekoladą... 193

Składniki: jajka 4 sztuki, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 1,5 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1/2 łyżeczki, kisiel cytrynowy 1 opakowanie, truskawki 25 dag, biała czekolada 100 gram, śmietana gęsta 2 łyżki, kolorowa posypka - ile potrzeba z białek ubić na sztywno pianę, w osobnym pojemniku żółtka utrzeć z cukrem do białości(...)długo dodać ubitą pianę, wsypać kisiel i na małych obrotach wmieszać wszystko w ciasto keksówka 25 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana tartą bułką, do blaszki przełożyć ciasto, delikatnie powciskać połówki truskawek dość gęsto, piec w 200 C około 45-50 minut do suchego patyczka, ciasto z blaszki wyjąć jak będzie zimne do rozpuszczania czekolady dodaję śmietanę gęstą, polewa jest wtedy

W Mojej Kuchni Lubię
Lody truskawkowe 108

godzin. Lody truskawkowe O czym warto pamiętać przygotowując lody. Jak widać po przepisie nie dodałam do lodów cukru. Osobiście nie jestem fanem przesłodzonych deserów. Tyczy się to ciast, ciasteczek, lodów. Truskawki, których użyłam były bardzo słodkie same w sobie. Dodanie cukru zaburzyłoby tę naturalną słodycz owoców. Lody wykonane w ten sposób są zdecydowanie bardziej smaczne i naturalne w smaku. Użyłam

mecooks
Sernik na zimno z bananami i masą z truskawek! 170

częściej sięga po chłodne smakołyki i napoje. Pogoda nas rozpieszcza, nie pamiętam już kiedy tak długo było ciągle słońce. Początek czerwca to pełnia sezonu na truskawki, zdecydowanym numerem jeden w moim domu obecnie to ciasta na zimno. Potocznie zwane sernikami na zimno, obligatoryjnie z truskawką, to niewątpliwie mój numer jeden. Ale ubóstwiam też banany, szczególnie te bardzo dojrzałe i słodkie(...)Dzisiaj zapraszam Was na przepyszny sernik na zimno, dwukolorowy i o podwójnym smaku, bananowo - truskawkowym! Ciasto jest banalne w wykonaniu na pewno dasz radę zrobić! Zapraszam! SKŁADNIKI: MASA TRUSKAWKOWA: - 500 ml zmiksowanych dojrzałych truskawek - 60 g cukru bądź stewi ( wersja fit) - 150 ml mleka kokosowego (możesz w zastępstwie użyć krowiego) - 15 g żelatyny Żelatynę zalej wrzątkiem ( około

SMYKWKUCHNI
mini kopczyki kreta z truskawkami 200

masę. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki, wyłożonych papierowymi, najlepiej nie karbowanymi papilotkami. Pieczemy przez ok. 25 min w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. składniki na krem: 250 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 25 g czekolady gorzkiej 1/2 galaretki truskawkowej 1/2 szkl gorącej wody ok. 5 szt. średniej wielkości świeżych truskawek wykonanie: Galaretkę(...)następnie dodajemy lekko stężałą galaretkę oraz stratą na drobnych oczkach czekoladę i miksujemy. Z każdej babeczki wycinamy środek ciasta, tak aby powstała tzw. miseczka, resztę ciasta kruszymy. Do każdej wkładamy pokrojone w kosteczkę truskawki następnie krem śmietanowy i formujemy małe kopczyki, na końcu posypujemy pozostałym, pokruszony ciastem i lekko dociskamy. Wstawiamy do lodówki na ok 2 godz

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Biedronka 2422

gotującego się mleka. Gotować, aż zgęstnieje jak budyń, ostudzić. Masło utrzeć i, ucierając, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Ucierać, aż powstanie jednolita masa.  Wyłożyć ją na wystudzone ciasto. Dodatkowo: galaretka truskawkowa,  1 opakowanie okrągłych biszkoptów,  50g gorzkiej czekolady.  Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu i ostudzić. Na kremie poukładać biszkopty, jeden obok drugiego. Całość zalać tężejącą

Z miłości do słodkości
Tarta z kremem jaglanym i truskawkami 189

Sezon na truskawki w pełni. Same czy w deserach - zjadajcie je tak jak lubicie najbardziej bo za chwilę już ich nie będzie a na następne wiele

Smaczna Pyza
Ciasto z masą truskawkową i śmietanową 209

masa truskawkowa zastygnie..i układałam dalej..i nie wyszło tak jak miałam na myśli..ciasto mogłam też pokroić na węższe paski..ale i tak ciasto było pyszne.. ... Pomysł na masę z przetartych truskawek z dodatkiem budyniu i galaretki podpatrzyłam  tutaj. Ciasto: 5 jajek 22 dkg margaryny 20 dkg cukru 25 dkg mąki pszennej 5 łyżek mleka 2 cukry(...)paski ciasta zostawiając odstępy.Między paskami wylać część ciasta , ułożyć pozostałe paski ciasta i znów masa truskawkowa.Schłodzić. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie, ostudzić. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder i żelatynę. Masę śmietanową szybko wyłożyć na masę truskawkową.[ Ja wyłożyłam część masy, ułożyłam truskawki i zalałam resztą masy] .Całość posypać np.pokruszonymi herbatnikami. Schłodzić

Moje domowe kucharzenie
Babeczki truskawkowe 168

taka mała zapowiedź lata :) Tym bardziej, że w sklepach coraz łatwiej o dobre truskawki. Dzisiejsze babeczki z powodzeniem mogą znaleźć się też w piknikowym koszyku na zbliżający się długi weekend, świetnie zniosą trudy transportu, są tak samo pyszne następnego dnia i w przeciwieństwie do blachy ciasta znacznie łatwiej je podzielić między siebie siedząc na kocu na trawie :) Podane proporcje wystarczą(...)odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ciasto powinno rosnąć około 40 minut i podwoić swoją objętość. W międzyczasie przygotowujemy kruszonkę: miękkie masło zagniatamy z resztą składników. Truskawki myjemy i kroimy na kawałki. Rozkładamy ciasto do foremek nakładając do każdej trochę płatków migdałowych. Foremki wypełniamy ciastem tylko do połowy i odstawiamy do wyrośnięcia. Nakładamy kawałki truskawek i kruszonkę i wstawiamy

Ciastkozercy
Sernik z truskawkami i rabarbarem 135

cytuję na tortownicę 26-28 cm. Składniki: (cytuję za Kasią na tortownicę 26-28 cm) Ciasto:   * 3 szklanki mąki * 200 g miękkiego masła * 2/3 szklanki cukru * 1 jajko * 2 żółtka * 2 łyżki gęstej śmietany 18%   Warstwa owocowa: * 300 g rabarbaru * 250 g truskawek * 1/2 szklanki wody (125 ml) * 3/4 szklanki cukru * 40 g mąki pszennej * 50 g mąki(...)spód i boki (do samej góry) tortownicy o średnicy 26-28 cm. Tortownicę z ciastem wstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy owocowej i serowej. Składniki masy serowej umieszczamy jednocześnie w misce i miksujemy tylko do chwili połączenia się składników (ok. 30 sek). Rabarbar i truskawki kroimy i zasypujemy w garnku cukrem. Po ok. 15 minutach owoce gotujemy przez około

dom-agi.pl
Ciasto z truskawkami i kruszonką. 129

Sezon na truskawki trwa :) Tym razem zwykłe, proste ciasto. Robi się je szybko, a znika jeszcze szybciej :) Polecam Wam ten przepis, bo nie jest pracochłonny, a ciasto jest pyszne, nie zależnie od tego jakie owoce do niego dodacie. Składniki na ciasto: 1/2 kostki margaryny 2/3 szklanki cukru 4 jajka 1 i 1/3 szklanki maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki(...)cukru waniliowego Dodatkowo truskawki lub inne owoce. Wykonanie: Margarynę zmiksować z cukrem, dodać jajka i na koniec mąkę z proszkiem. Wszystko dokładnie zmiksować. Ciasto wylać na tortownicę wysmarowaną margaryna i posypaną bułką tartą. Na wierzch poukładać truskawki. Moje truskawki były dość duże więc pokroiłam je na 4 części. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W tym czasie

Agusiowe smakołyki
Tort truskawkowy. 90

macie zapas mrożonych truskawek to pora je wykorzystać i zrobić miejsce w zamrażalniku na kolejną porcję pachnących owoców. Do sezonu truskawkowego już tylko chwila więc do dzieła. Dzisiaj przepis na mój autorski, szybki i smaczny tort z musem truskawkowym. Tort, który przygotujecie z mrożonych lub świeżych truskawek. Taki tort świetnie sprawdzi się jako tort urodzinowy lub ciasto na dziecięcą imprezę(...)żeby był lekko wilgotny. Jeśli nie mamy pomarańczy można pominąć tę czynność lub nasączyć wodą z cytryną. Truskawki lekko rozmrażamy i traktujemy je blenderem, dodajemy cukier puder jeśli wg Was truskawki są mało słodkie. W misie miksera ucieramy mascarpone dodajemy zblendowane truskawki, a następnie rozpuszczone i wystudzone galaretki. Brzegi formy w której piekliśmy biszkopt wykładamy papierem do pieczenia (tak żeby

To co lubię - gotuję i polecam

Proponowane wyszukiwania