ciasto z porzeczką - 2746 przepisów (strona:42/184)

Pijak-Cycki Murzynki 446

stygnąc zaczynamy składać ciasto.  DODATKOWO POTRZEBNE DŻEM, BISZKOPTY OKRĄGŁE I ALKOHOL NAJLEPIEJ WÓDKA. Biszkopt nasączamy lekko alkoholem następnie smarujemy ulubionym dżemem u mnie dżem z czarnej porzeczki.  Na to wykładamy ciasto makowo-kokosowe.  Na ciasto makowo-kokosowe wykładamy krem budyniowy.  Na krem układamy nasączone w wódce biszkopty.  Na biszkopty wylewamy przygotowaną polewę kakaową i posypujemy

Moje Słodkie Piekiełko
Ciasto jogurtowe z truskawkami i czerwoną porzeczką 148

jest bardzo smakowite, kwaskowo - słodkie, puszyste i robi się je bardzo szybko. Można użyć rzecz jasna innych owoców, jednak w tym zestawieniu smakują wybornie. Polecam serdecznie. Ciasto jogurtowe z truskawkami i czerwoną porzeczką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Torcik makowy z bezami 151

makowe znalazłam w starym zeszycie mojej mamy,dodałam do niego pyszny krem z masą kajmakową cała słodycz przełamana jest kwaśnym dżemem z czarnej porzeczki i sosu z owoców leśnych i wyszedł całkiem niezły duet.... Składniki Ciasto: 20 dag maku 15 dag cukru pudru 5 jajek 4 łyżki tartej bułki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia aromat migdałowy Krem(...)Masa: Na mleku gotujemy budyń.Studzimy.Miękkie masło ucieramy na puch dodajemy po łyżce budyniu i masy kajmakowej aż do połączenia. 5. Przełożenie: Jeden blat ciasta smarujemy dżemem lub konfiturą z porzeczki smarujemy połową masy,przykrywamy drugim plackiem,smarujemy resztą masy układamy na wierzchu beziki polewamy sosem z owoców leśnych.Chłodzimy 3 godziny w lodówce. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Strucla drożdżowa 164

przykryciem na godzinę. Blat posypujemy mąką i wałkujemy ciasto na cienki prostokąt. Z podanej ilości składników możemy upiec jedno duże ciasto lub dwa mniejsze. Rozwałkowane ciasto smarujemy ulubionymi konfiturami np. z porzeczek, jagód czy truskawek albo powidłami ze śliwek. Ciasto zwijamy w rulon. Formę wykładamy papierem do pieczenia albo używamy silikonowej. Pieczemy przez ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni

prawdziwe jedzenie
Łatwe ciasto z owocami 156

dodatkiem oleju. Lekkie, delikatne ciasto z owocami i chyba najłatwiejsze. Wprawdzie zdjęcie nie wyszło najlepiej, a nie miałam czasu na poprawianie ale co tam. :) Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia aromat waniliowy około 50 – 60  dag owoców porzeczki, wiśnie czereśnie lub inne świeże

Na słodko lub wytrawnie
Letnia rolada z owocami 169

spożywczą. Brzeg ciasta, który był zwinięty w środku do końca nie rozwijamy. Smarujemy w miarę równo kremem, / mnie to tak idealnie nie wyszło:) /, dowolne owoce, maliny, czarna porzeczka, układamy blisko brzegu ciasta i delikatnie zwijamy ciasto ponownie, pomagając sobie folią. Może się zdarzyć, że ciasto odrobinę popęka, ale kiedy zwiniemy ciasto razem z kremem i owocami i w miarę dokładnie

Leśny Zakątek
Ciasto z truskawkami na maślance 212

jest bardzo prosty, ciasto wychodzi puszyste, bez zakalca, gdy piekę je w tortownicy to wygląda na ciasto drożdżowe, gdyż jest bardzo wyrośnięte! Można to ciasto upiec z innymi owocami, ja dodałam jeszcze mrożone borówki i porzeczki. Polecam inne nasze sezonowe przepisy z truskawkami: 65 przepisów . Przepis na proste ciasto maślankowe z truskawkami i cukrem pudrem Składniki na ciasto truskawkowe(...)jednolitą masę. Ciasto powinno być na tyle gęste, aby owoce trzymały się na powierzchni, a nie zapadły się w głąb ciasta. Ciasto przekładamy do blaszki, na wierzchu układamy pokrojone w plastry truskawki, pomiędzy nimi rozrzucamy borówki i porzeczki. Wstawiamy blaszkę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 45-50 minut, ( do tzw. suchego patyczka) ciasto ma ładnie urosnąć, a powierzchnia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Placek bezowy z migdałami i czerwoną porzeczką 191

czerwonych porzeczek Dodatkowo: masło do wysmarowania formy płatki migdałów, podprażone na suchej patelni do dekoracji kilka gałązek czerwonej porzeczki do dekoracji CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Wszystkie składniki na spód umieszczamy w misce, zagniatamy na jednolite ciasto. Owijamy folią i wkładamy do lodówki na 30 minut.  2. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Formę o średnicy(...)smarujemy masłem, a następnie wylepiamy ciastem i nakłuwamy gęsto widelcem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 20 minut. Wyciągamy, a temperaturę w piekarniku zmniejszamy do 160 stopni . 3. Białka ubijamy na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania, dodajemy mąkę ziemniaczaną i cukier. Dodajemy zmielone migdały i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy porzeczki. Wykładamy na upieczony spód, wkładamy do piekarnika i pieczemy

My Culinary Art
Naleśniki z płatków kukurydzianych z twarożkiem i czarną porzeczką 157

Naleśniki nadziewane zmielonym twarożkiem z ziarenkami wanilii, syropem klonowym i czarną porzeczką. Troszkę odbiegają od tradycyjnych naleśników, ponieważ ciasto zrobiłam z dodatkiem pokruszonych, czekoladowych płatków kukurydzianych. Ciekawe połączenie smaków, które świetnie się sprawdziło i powstało niebanalne śniadanie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki (na około(...)miodu 1 łyżka oleju rzepakowego Nadzienie: 300 g mielonego twarogu około 3 łyżek syropu klonowego 1/2 laski wanilii czarna porzeczka Dodatkowo: cukier puder Przygotowanie: Naleśniki: Płatki kukurydziane wsypać do foliowego woreczka i rozbić tłuczkiem do mięsa lub wałkiem do ciasta (mają wyglądać jak gruba bułka tarta). Następnie dodać przesianą mąkę, jajko, mleko, olej i syrop klonowy. Zmiksować. Rozgrzać patelnie teflonową

Oryginalny smak
Ciasto z kaszy jaglanej z brzoskwiniami i czarną porzeczką 176

font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ciasto z kaszy jaglanej z brzoskwiniami i czarną porzeczką Składniki: Kasza jaglana – 1 szklanka Mleko – 1,5 szklanki Jajko – 1 sztuka Miód – 2 łyżki Brzoskwinie – 4 sztuki Czarna porzeczka – 1 szklanka Wykonanie: Kaszę jaglaną wypłukać(...)przesypać do naczynia do zapiekania lub foremki do ciasta. Na kaszy poukładać pokrojone w kostkę brzoskwinie i czarną porzeczkę. Mleko wymieszać z miodem, jajkiem i zalać nimi wszystkie składniki. Delikatnie wymieszać i całość zapiekać przez 45-50 minut w 180 stopniach

Kuchnia Bon Appetit
Babeczki migdałowe z czerwoną porzeczką 161

pieczenia, sodę oczyszczoną cukier oraz mąkę migdałową. Do drugiego naczynia dajemy składniki mokre czyli jajko, jogurt i olej. Mieszamy, a następnie łączymy zawartość obu misek. Kiedy ciasto będzie miało jednolitą konsystencje delikatnie dodajemy porzeczki. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy ciasto. Przygotowujemy kruszonkę: masło rozpuszczamy w mikrofali lub garnku. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Nakładamy na babeczki. Pieczemy

Kolizje Smaków
CIASTO BIAŁE SWIĘTA 176

łyżka kakao Dodatkowo: słoiczek dżemu z czarnej porzeczki lub malinowego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia

RAROSSA
Sernik z jeżynami i czerwoną porzeczką 138

Pyszny sernik na lato z sezonowymi owocami jagodowymi, jeżyną i czerwoną porzeczką. Dodatek owoców możesz dowolnie modyfikować. Masa serowa jest idealna, owoce nie opadają na dno, a całość okolona chrupiącym kruchym ciastem. Sernik piecze się bardzo krótko, a przy tym nie rośnie, nie pęka i jest równy jak stół. Lepszej rekomendacji nie trzeba! Składniki na kruche ciasto: 225 g mąki(...)Składniki na masę serową: 500 g sera 250 g macarpone 3/4 szklanki ksylitolu/cukru 2 łyżki mączki ziemniaczanej 2 jajka dodatkowo: 1 szklanka jeżyn 1 szklanka czerwonej porzeczki   Wykonanie: składniki na kruche ciasto: mąkę, masło i cukier umieścić w misie robota i zagnieść jednolitą kruszonkę, następnie dodać jajko i miksować, aż składniki połączą się w zgrabną kulę. Ciasto owinąć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ucierane ciasto z aronią 244

powinny mieć temperaturę pokojową. Jest to przepis na blachę o wymiarach 24x28 cm. Margarynę można zastąpić masłem. Aronię można zastąpić innymi owocami np. jagodami, truskawkami, śliwkami, wiśniami, porzeczkami itp. Owoce do ciasta mogą być świeże lub mrożone. W przypadku dodawania do ciasta owoców mrożonych, nie należy ich wcześniej rozmrażać. Trzeba je wyjąć z zamrażalnika bezpośrednio przed dodaniem do ciasta

Gospodyni Miejska
Ciasto Pani Walewska. Ciasto Pychotka. 563

krem: 1,5 budyniu waniliowego bez cukru, 1 łyżka amaretto, 600 ml mleka, 200 g masła, 2 łyżki cukru. ponadto: 400 g dżemu z czarnej porzeczki, 100 g płatków migdałowych. Przygotowanie:   Składniki na ciasto zagniatamy i dzielimy na 2 części. Dwie takie same blaszki (u mnie 25cm x 30 cm) wykładamy papierem do pieczenia.  Na papierze układamy rozwałkowane(...)mamy takich samych blaszek to po upieczeniu pierwszej blaszki pieczemy drugą, tylko dobrze jak ciasto i bezę zrobimy bezpośrednio przed pieczeniem. Następnie na każde ciasto wykładamy po 200 g dżemu z czarnej porzeczki. Ubijamy pianę z białek na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dosypujemy cukier i na samym końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną.. Wykładamy połowę bezy na każdą blaszkę

Aga w kuchni