Lindy Frasier, znalazłam go pod nazwą „Chewy Fruit Muesli Slice”. Jest to przepis na 8 kawałków ciasta i każda porcja to 112 kcal. Do przygotowania 8 porcji potrzebujemy: – 75 g suszonych moreli lub dowolnych owoców suszonych (1/4 szklanki) – 1 jabłko – 150 g muesli (1 i 1/4 szklanki) – 150 ml soku jabłkowego (2/3 szklanki
Szybko Tanio Smacznieubić białka na sztywną pianę i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać. Na rozgrzaną patelnię z nieprzywierającą powłoką wkładać łyżką porcje ciasta i położyć plasterki banana. Smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Można te placuszki zrobić z dowolnymi owocami i polać sokiem lub syropem klonowym. Mniam, mniam
Kuchnia Pokoleńprzepisów jesiennych w jednym miejscu, tak aby każda Pani domu, mogła bez problemu sięgnąć po pyszny pomysł na obiad czy ciasto, gdy w głowie pustka i brak idei. Jesień to bardzo specyficzna pora w kuchni, po dużej dawce owoców zjadanych codziennie latem, zaczynamy sięgać po warzywa, głównie psiankowate tj. cukinia, dynia czy bakłażan. Truskawki zastępujemy jabłkami i gruszkami. Szukamy
SMYKWKUCHNINa weekend nie mogło zabraknąć słodkiego wypieku. Zapraszam Was na szybkie ciasto z gruszką i czekoladą na oleju kokosowym, który nadaje mu wyjątkowego smaku i aromatu
Słodkie okruszkiNaprawdę kruche (delikatne, rozpływające się w ustach) ciasto wypełnione nadzieniem z jagód i przykryte chrupiącą na zewnątrz i piankową w środku bezą. Lekkie i pyszne. Idealne
cool and mintyPrzetwory z truskawek należą do jednych z moich ulubionych. Zimą lubię je wyciągać, by wykorzystać w ciastach lub naleśnikach. W tym roku zamiast dżemu truskawkowego postanowiłam zrobić powidła, w których widoczne by były całe owoce. Jak zwykle uzbroiłam się w cierpliwość potrzebną do smażenia. I było warto :) Składniki (na ok. 1,7 l powideł
Weekendy w domu i ogrodziewymieszaj lub zmiksuj. Połącz sok z cytryny oraz Rum z chłodną, przegotowaną wodą i nasącz dokładnie wystudzone ciasto. Na ciasto wyłóż krem mascarpone, następnie ułóż dowolnie truskawki, dociskając je lekko do kremu (ja układam przekrojone na połówki – owoce nie powinny wystawać znad wylanej na nie galaretki, więc nie mogą być za duże). Wylej na wierzch tężejącą galaretkę. Wstaw
Kocham Czekoladęminut. W tym czasie owoce napęczniały i oddały swój kolor, smak i aromat. Jeszcze gorące przelałam przez sitko. Owoce dokładnie odsączyłam z syropu, przestudziłam, a następnie część z nich obtoczyłam w drobnym cukrze. Powstała dekoracja do ciast i deserów. Do zjedzenia nie bardzo się nadają, gdyż mają bardzo dużo drobnych i twardych pesteczek. Ładnie jednak wyglądają właśnie jako
Codzienna kuchnia niecodziennaTo, że jestem jakaś inna, to wiecie wszyscy. Dokoła wszyscy pieką ciasta, świętują dni czekolady czy naleśnika, a ja jem surówki. A właściwie przerabiam marchewki
Gotuj z Blue Ravenzłotego koloru (smażą się szybko – ok. 1 minuty z każdej strony). Przed smażeniem każdego naleśnika, pamiętajmy o zamieszaniu ciasta – mąka ryżowa lubi osadzać się na dnie. Gotowe podajemy np. z dżemem, jabłkami z cynamonem lub świeżymi owocami z twarożkiem. Gdy mamy ochotę na coś bardziej słodkiego – z kremem czekoladowo-orzechowym, masłem orzechowym lub z syropem klonowym
Poezja smakudekoracji, resztę podgrzewamy w mikrofalówce w celu uzyskania konsystencji polewy. Rozpuszczony ganasz mieszamy. Schłodzone ciasto oblewamy podgrzanym ganaszem. Następnie ciasto dekorujemy rozetkami za pomocą papierowego kornetu z ganaszem czekoladowym. Na mazurku układamy dekorację z suszonych i kandyzowanych owoców, pistacji i migdałów. SMACZNEGO!!! Przepis pochodzi z książki "Cukiernia Lidla" Pawła Małeckiego
Malinowo w kuchniBardzo szybki, banalnie łatwy sernik z jogurtów z kawałkami owoców. Składniki: spód 100 g herbatników w czekoladzie 50 g masła miękkiego
magiczna kuchnia Kasiprzykryciem dzięki czemu góra omletu szybciej się zetnie). Przewracamy przy użyciu szpatuły. Uwaga, aby nie użyć zbyt małej patelni, ciasto naprawdę bardzo rośnie i może pojawić się problem przy obracaniu omletu. Polecam podać z dżemem i świeżymi owocami
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Pavlova – deser australijski, rodzaj torcika bezowego udekorowanego bitą śmietaną i świeżymi owocami. Nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej tancerki baletowej Anny Pawłowej. Składniki: Beza 7
Pychotkaaaowocami: W 800 ml gorącej wody rozpuszczamy galaretki i odstawiamy do ostudzenia. Gdy będą zimne dodajemy do nich owoce i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki, aby galaretka zaczęła lekko tężeć. Następnie wykładamy ją na masę serową. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godzin. Smacznego
MyCookBook.pl