ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:463/1704)

Ciasto jogurtowe z borówką amerykańską 180

Puszyste ciasto na jogurcie naturalnym z przepysznymi smakami lata czyli borówkami-to wspaniały prosty deser na popołudniowe chwile przy kawie choć mnie najlepiej smakuje z zimnym mlekiem..polecam jest wilgotne, mięciutkie i zawsze się udaje!!! Składniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 3 szklanki mąki tortowej(...)cukru waniliowego 200 ml gęstego jogurtu naturalnego 150 ml oleju roślinnego 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 25 dag borówki amerykańskiej mąka ziemniaczana do obtoczenia owocu cukier puder do oprószenia Wykonanie ciasta: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrami na sztywną pianę ,następnie dodajemy żółtka,mieszamy dodajemy przesianą przez sito mąkę tortową wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia,wlewamy

Wanilia i Kardamon
Gruszkowiec. 216

Gruszki to owoce, które bardzo lubię więc pokusiłam się zrobić ciasto z nimi- kusi smakiem! Muszę jednak dokonać w przyszłości małej zmiany- gruszki trzeba postawić w cieście! Tak ułożone niestety utonęły, ale ciasto i tak warte grzechu! SKŁADNIKI: 5-6 gruszek z ogonkami 1l wody 10 dag. cukru sok z cytryny szczypta cynamonu ciasto: 1 kostka masła

Kuchnia Beaty
Ciasto marmurkowe z gruszkami 174

Dziś propozycja na szybkie ciasto z sezonowymi owocami. U mnie akurat z gruszkami. Polecam! Składniki (blaszka 26x34cm): 6 jajek 1 i 1/3 szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki oleju 3 szklanki mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki kakao 1 łyżka mleka 5 gruszek pokrojonych w grubą kostkę i skropionych sokiem z cytryny Sposób przygotowania: 1. Jajka ubić(...)cukrem na puszystą masę, wlać olej, dokładnie zmiksować. 2. Dodać przesianą mąkę z sodą oczyszczoną. Zmiksować na najmniejszych obrotach. 3. Połowę ciasta przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej połowy dodać kakao i łyżkę mleka, powoli, ale dokładnie zmiksować. Do ciasta dodać pokrojone gruszki i wymieszać łyżką. Ciasto z gruszkami wyłożyć na jasne ciasto. Wyrównać. 4. Piec

Kuchnia domowa Ani
Biszkopt z galaretką i owocami dziadka Jurka + filmik 97

Dziś zapraszam na bardzo klasyczne ciasto, przepis z gatunku tych, gdzie każdy w domu ma swoją wersję czyli biszkopt z galaretką i owocami . To jest przepis naszego dziadka Jurka , zawsze to ciasto piecze, i teraz ja też piekę, ponieważ mój synek uwielbia ten biszkopt. A sam biszkopt jest wyjątkowy i zawsze się udaje , nawet gdy użyte jajka są prosto(...)mieszamy. 3. Dno blachy wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 stopni C. 4. Wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 35-40 minut. Może być grzanie góra-dół albo termoobieg, zależy od piekarnika. Czasem piekarnik ma taki termoobieg, że wysusza ciasto na wiór, wtedy lepsze jest grzanie góra-dół, a czasem bywa

Kawa z mlekiem
Sernik z makiem i brzoskwinią 200

sernika stała się makosernikiem z brzoskwinią. Osobiście mak lubię tylko w towarzystwie( sera , owoców, marcepanu, czekolady). Nie przepadam za tradycyjnymi makowcami( za to uwielbiam japoński). Tym razem jednak postawiłam na serowo- makowy miks .Bardzo konkretny , orzeźwiony słodkim smakiem soczystej brzoskwini. Całość zaserwowana na kruchym cieście o aromacie waniliowym. Na Święta Bożego Narodzenia sprawdził się rewelacyjnie.  Składniki na kruche

Domowe ciasta
PYSZNE BŁYSKAWICZNE DROŻDŻÓWKI ORKISZOWE 240

Błyskawiczne i przepyszne drożdżówki na mące orkiszowej, bez dodatku białego cukru, z owocami i chrupiącą kruszonką. Przygotowałam je na bazie ciasta drożdżowego, z którego często piekę placek drożdżowy z owocami i kruszonką, Jest to bardzo szybki przepis, bez wyrastania, bez zaczynu, zawsze wychodzi i wszystkim bardzo smakuje. Kiedyś przygotowywałam go na mące krupczatce, później zamieniłam na tortową(...)nigdy nie wyrabiam długo ciast drożdżowych i zawsze wychodzą, poza tym mąka orkiszowa nie lubi długiego wyrabiania (robi się gumowata). Gdy użyjemy mąki pszennej i mamy w zwyczaju  długie wyrabianie ciasta drożdżowego, oczywiście możemy wyrabiać, pszenicy to nie szkodzi, ale nie ma takiej potrzeby, wystarczy chwila. Z gotowego ciasta odrywamy mniejsze kawałki (ciasto nie powinno się kleić, powinno być

Smaczne Zdrowe
Pleśniak - skubaniec 1576

szukamy przepisu na dużą blachę, na ciasto warstwowe, ale takie przy którym nie trzeba się narobić i które będzie szybko gotowe, to przepis na pleśniak jest idealny. Idealny jest również gdy zalegają nam w lodówce dżemy, powidła, owoce z nalewki :) czy inne przetwory owocowe. Pleśniak jest łatwy, nie opadnie, nie zrobi się z niego zakalec, nie jest za słodki(...)mąkę, masło, 1 całe jajko, 4 żółtka, proszek do pieczenia.  Ciasto dzielimy na 3 części, do jednej dodajemy kakao i zagniatamy.Blachę smarujemy tłuszczem i rozkładamy na niej jedną jasną część ciasta. Na to wykładamy wsad owocowy.4 białka ubijamy na pianę, dodajemy partiami budyń i cukier. Na owoce ścieramy na tarce ciemne ciasto. Na nie wykładamy delikatnie piane

Z butelką mleczka w tle
Deser na Walentynki 129

Witajcie Kochani! Mam dla Was szybki deser na Walentynki! Połączenie ciasta francuskiego, lodów i owoców. Takie zestawienie już samo w sobie gwarantuje nam sukces, ale skoro okazja jest nad wyraz wyjątkowa, bo mamy Walentynki, to warto pójść o krok dalej i zadbać o to, by nasz Ukochany, bądź Ukochana, pamiętali ten wieczór jeszcze na długo po jego zakończeniu(...)deser: ciasto francuskie lody cytrynowe 3 truskawki kawałek mango łyżeczka pokruszonego suchego lodu kieliszek z ciepłą wodą Przygotowanie deseru: Z ciasta francuskiego wycinamy pasek długi na 23cm, szerokości 5cm. Oplatamy nim obręcz wysmarowaną cienką warstwą masła i łączeniem do dołu wstawiamy pionowo do piekarnika na około 10 minut ( do momentu zezłocenia się ciasta ). Studzimy i ściągamy ciasto delikatnie z obręczy

NiePieprz.pl
Drożdżówki z truskawkami i lukrem kokosowym 104

Miskę z wyrobionym ciastem  przykryć  folią spożywczą,  odstawić  w ciepłe miejsce na około 1 godzinę do podwojenia objętości. Po tym czasie wyjąć ciasto na podsypany mąka blat, ciasto  podzielić  na 8 równych części. Najlepiej użyć wagi (wagę całego ciasta podzielić na 8 porcji) z każdej uformować zgrabna  kulkę . Kuleczki ciasta  układać(...)uformowaniu bułeczek trzeba pamiętać, żeby podczas ostatniego wyrastania ciasto nie przerosło ! Jeśli przegapicie ten moment i na powierzchni bułeczek pojawią się bąbelki, a ciasto zacznie się zapadać to najlepiej wszystkie bułeczki włożyć do miski i jeszcze raz przerobić. Ponownie z ciasta formować bułeczki i odczekać na kolejne wyrośnięcie. Wypełnienie ze świeżych owoców nakładamy tuż przed wstawieniem drożdżówek do pieca

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto jogurtowe z morelami 147

się powstrzymać, aby nie przygotować z nich czegoś wyjątkowego. Głównie morele wylądowały w konfiturze, a z pozostałych postanowiłem przygotować ciasto. Oczywiście przepis na konfiturę z moreli również pojawi się na blogu :) Moja dzisiejsza propozycja, to jogurtowe ciasto z morelami. Ciasto jest proste i szybkie w przygotowaniu. A to najbardziej lubimy. Z wierzchu chrupiące, a w środku puszyste i wilgotne(...)tartą.  W rondelku rozpuszczamy masło i odstawiamy do wystygnięcia. Morele myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Jedną część moreli kroimy w kostkę, a pozostałe połówki owoców pozostawimy na wykończenie ciasta. W małej misce łączymy jogurt ze startą skórką i sokiem z cytryny. Do dużej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ucieramy mikserem na jednolitą konsystencję. Do masy

kulinarnyJa
SZARLOTKA LEŚNA 191

szybko zagniatamy na jednolite ciasto. Ciasto owijamy folią i wstawiamy do lodówki na 30 minut. FARSZ: - 5 jabłek kwaskowatych - 1 szklanka jagód - 1/3 szklanki jeżyn - 1/3 szklanki cukru - 1 łyżeczka cynamonu Jabłka obierz i zetrzyj na tarce. W dłoniach mocno wyciśnij sok. Sok odlej do szklanki i możesz go wypić. Jabłka wymieszaj z owocami(...)cukrem i cynamonem. BEZA: - 3 białka - 4 łyżki cukru Białka ubij na sztywno, dodaj cukier i ubij na sztywno. Wyjmij ciasto z lodówki podziel na dwie części. 3/4 części ciasto wylep dużą tortownicę, wyłóż masę z jabłek i owoców leśnych, następnie bezę i resztę ciasta, które rozwałkowałam na paseczki. Ciasto pieczemy przez godzinę w temp. 160 stopni C, grzanie

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania