zostanie chowam w nich do lodówki. Z racji tego, że pojemniki są szklane, ładnie wyglądają na stole. Sprawdzają się super do wszystkich sałatek warstwowych czy też do przechowywania ciasta. Mniej naczyń brudzimy, mniej zmywamy, mniej zużywamy prądu i wody! Zaraz podzielę się z Wami przepisem na domowy waniliowy budyń, ale jak już jestem przy gotowaniu, to muszę wspomnieć(...)Pozostały budyń w garnku przykryj pokrywką dzięki czemu nie będzie się na nim tworzył kożuch. Do miseczek z budyń zawsze dodaję domowy sok malinowy i zimą mrożone owoce takie jak: jagody, maliny czy porzeczki. Budyń można również podać z dżemem czy z konfiturą. Miseczki ze zdjęcia to KALASMAT -, idealne na owsianki i budynie. Rondelek
SMYKWKUCHNIPonieważ nasza cukinia (na razie tylko Astra Polka) zaczęła produkcję owoców, stanęliśmy przed nie lada dylematem- co z nią poczynić. I wymyśliliśmy. Moja mama bardzo lubi sezon cukiniowo-paprykowy. Średnio siedem razy w tygodniu robi wtedy te warzywa z sosem pomidorowym i innymi dodatkami. Kiedy kiedyś, jako nastolatka, zmarudziłam, że ciągle jest to samo, oburzyła się. "Jak to! Przecież(...)Łódeczkami się dzielę się Dziś zerwałam kolejną cukinię i mini patisonka, jak również ponad kilo fasolki szparagowej (zielonej i żółtej). Na obiad były cukinia i patison w cieście piwnym, ale w moim malkontenckim nastroju, nie byłam zadowolona z rezultatów. Pewnie będzie jeszcze niejedna okazja podzielić się przepisem. Jakiś czas temu poczyniłam też zbiory nasenne. Do metalowej kulki, zakupionej dawno
les mirabellesPierwszą od dłuższego czasu wolną sobotę mogliśmy spędzić w kuchni, komponując domowego fishburgera ze świeżej ryby i świeżych warzyw. Dorodne filety z dorsza w chrupiącej panierce
niecodziennikparysztuki Ale to nie wszystko! W ofercie znajdziecie o wiele (!) więcej. My mieliśmy przyjemność testować jeszcze wspaniale syropy owocowe o prostym składzie – tylko bezpośrednio wyciśnięty sok z owoców (51%) i cukier. Przyznam Wam szczerze, że ten malinowy do złudzenia przypominał w smaku sok robiony przez mojego tatę (a to ogromny komplement!). Syropy idealnie nadają się do wody(...)tylko pyszne, ale też takie, których skład aż cieszy oczy. Niedługo święta wielkanocne, a taki chrzan i wędlina po prostu powinny pojawić się na każdym stole A do świątecznych ciast i ciasteczek, takie konfitury będą idealne. Polecamy! P.s. Było też coś do poczytania – wspaniała książka i coś dla dzieci. Ta owieczka jest tulona przez moje maluchu dosłownie codziennie Czasem
Słodkie okruszkiUwielbiam maj, bo coraz więcej czasu zaczynam spędzać na zewnątrz (oj tak, jestem ciepłolubna). Sobotnie obiady przy grillu z rodziną i znajomymi oraz śniadania pod chmurką
Poezja smakuWybierzcie dla siebie przepisy i przygotujcie jeszcze w tym miesiącu! moim faworytem tego zestawienia są muffinki ze śliwkami, kremowa zupa z pieczonej dyni z gremolatą i
Moja smaczna kuchniaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kubki smakuKuchnia w naszym domu jest moim polem do działania. Jednak nie wyobrażam sobie zdrowej i pysznej kuchni bez moich dzieci ... Ten przepis
IzaGotujepianę. Stopniowo łyżka po łyżce dodajemy cukier, miksując na najwolniejszych obrotach miksera. Kolejno dodajemy żółtka, jedno po drugim, miksując. Mąki przesiewamy razem. Stopniowo dodajemy do masy, wolno miksując. Gotowe ciasto przekładamy do formy o średnicy 24, wyłożonej papierem do pieczenia, tylko spód, i pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Gdy biszkopt będzie zimny(...)dziewczynki przygotować dekorację z masy cukrowej. Przygotowanie tortu pod dekorację z masy cukrowej. Przełożony kremem i frużeliną tort należy posmarować masą maślaną, boki i wierzch. Bita śmietana i owoce mogą rozpuścić masę cukrową. Składniki na masę maślaną: ½ szklanki cukru kostka masła łyżeczka zapachu waniliowego sok z połowy cytryny Tort schłodzić. Teraz przygotowujemy masę cukrową. Składniki: 800 g cukru pudru
kulinarnyswiatdomiJak już pewnie wiecie fitness i sport to nieodłączny element naszego życia (w końcu te wszystkie słodkości jakoś trzeba spalić 😎 ). Dlatego wszelkie produkty wysokobiałkowe zwłaszcza gdy
Candy Pandaswysokości 10cm aby mocno nie opadł. 4. Na końcu zalać ciepłą wodą (100ml) żelatynę i dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Żelatynę wymieszać z powidłami i wylać ją na ostygnięte ciasto. Wstawić sernik do lodówki na parę godzin. Sernik proteinowy z naleśnikami Składniki (śr. 18cm): - 2 kostki chudego twarogu (500g) - 400g serka homogenizowanego lub jogurtu greckiego - 2 lub 3 miarki odżywki(...)Sernik można udekorować herbatnikami lub innymi ciasteczkami np. z tego przepisu. 6. Popcorn można zrobić samemu smażąc na oleju ziarna kukurydzy przeznaczone do popcornu. Nasze posypałyśmy liofilizowanymi i sproszkowanymi owocami
Candy PandasWarsztaty z Gwiazdą zagościły już na stałe na kulturalno - kulinarnej mapie Warszawy. Organizowane cyklicznie przez portal Allaboutlife.pl spotkania dziennikarzy, blogerów, gwiazd i renomowanych firm to nie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata13. 09.2018 Magda Kolejny przepis na naleśniki palce lizać, a to za sprawą przepysznego nadzienia, pełnego jesiennych, lekko kwaskowych jabłek, nuty cynamonu i kremowego, waniliowego twarogu
Smaczna StronaInni zdecydowanie wolą jego łagodniejszą wersję ze śliwkami i grzybami. Dzisiejszy przepis na bigos przygotowałam na wzór potraw staropolskich, ma długą listę aromatycznych składników. Nie zabrakło w nim suszonych owoców, ziół, wina i miodu. Jest mocno przyprawiony, tak z gestem, po staropolsku;) Składniki: 1,5 kg kiszonej kapusty 1,5 szkl. suszonych grzybów leśnych 10 suszonych śliwek 8 suszonych(...)Wege) Pierogi z kapustą i grzybami leśnymi (Wege) Uszka z grzybami (Wege) Karp smażony z sosem szarym Wigilijna kapusta z grochem (Wege) Suszone grzyby w cieście piwnym (Wege) Ryba po grecku w wersji odchudzonej Pieczony łosoś Pasztet rybny Najlepsze śledzie z cebulą Śledzie marynowane w oleju lnianym Śledzie z marynowanymi grzybkami i ogórkami Tradycyjna sałatka jarzynowa
Codziennik Kuchenny