ciasto z orzechami włoskimi - 4002 przepisów (strona:91/267)

Ciasteczka orzeszki 212

Można je dostać przez internet, jak też i w sklepach z artykułami kuchennymi. Koniec wstępu, zabieramy się do roboty :)Składniki (ciasto):- 30 dkg mąki- 20 dkg margaryny Palma w złotym opakowaniu- 10 dkg cukru pudru- 10 dkg orzechów włoskich- 1 jajko- 1 łyżka oleju- 2 łyżki kakao- szczypta cynamonuNa tym etapie w zasadzie nie mamy zbyt wiele roboty - po prostu

Kulinarne zapędy Kokosa
Razowe knedle z czerwonym agrestem, orzechami włoskimi i smażonymi czereśniami 175

Dziś podaję zdrowszą wersję naszych ukochanych knedli. Mąka razowa do ciasta a w środku dość nietypowo bo agrest czerwony i orzechy włoskie a smak? wyborny, polecam gorąco. Do knedli podałam smażone czereśnie na maśle z pieprzem . Połączenie wyborne ale to już musicie sprawdzić sami, polecam. Razowe knedle z czerwonym agrestem, orzechami włoskimi i smażonymi czereśniami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Knedle z serem, gałką muszkatołową i miętą 146

pieprz. Ziemniaki przepuszczamy przez praskę, dodajemy dwa rodzaje mąki, całe jajko, dokładnie mieszamy. Podsypujemy blat mąką i wyrabiamy gładkie ziemniaczane ciasto. Odrywamy kawałki, z których robimy kule wielkości około dwóch orzechów włoskich. Ja lubię takie większe, jest w nich więcej farszu:) Wkładamy w środek łyżkę serowego farszu i zawijamy kuleczkę. Gotujemy we wrzącej osolonej wodzie około

Zasmakuj Kuchni
Marmurkowe ciastka z mąki kokosowej (bezglutenowe, dla diabetyków) 409

następnie z roztopionym (ale nie gorącym) olejem. Dodać cukier, mąkę kokosową i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać (można dłonią). Na końcu do ciasta wmieszać (delikatnie) kakao. Z masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dosyć mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka posypać (opcjonalnie) wiórkami/kawałkami gorzkiej czekolady. Piec (w rozgrzanym piekarniku

Di gotuje
Wiosenne ciasteczka orkiszowe z budyniem i powidłami 144

stewii w proszku 50 g masła 60 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu waniliowego premium Delecta z dodatkiem wanilii 2-3 łyżki mielonych orzechów włoskich 2 żółtka 4 łyżki mleka (można dodać więcej, jeśli ciasto nie nadaje się do wałkowania) domowe powidła (ja użyłam śliwkowych z pomarańczą i konfitury pigwowej) Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować,wycinać ciasteczka - jedne

FitKot
Kokosowe ciasteczka budyniowe 3931

masło pokrojone na mniejsze kawałki, wszystko posiekać razem - dodać rozbełtane żółtka i ekstrakt z wanilii, wymieszać, zagnieść ciasto - ciasto zafoliować, schłodzić - ze schłodzonego ciasta odrywać małe kawałki, formować z nich kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego - na talerzyku wymieszać cukier puder i domowy cukier waniliowy - każdą kuleczkę obtoczyć w mieszance cukrowej, ułożyć w niewielkich odstępach na talerzu, schłodzić przez 30 minut

Smakołyki Bereniki
Energetyczne Kulki Czekoladowe bez Pieczenia 164

pomocą łyżki lub dłoni. Jeśli konsystencja jest za gęsta dodajecie więcej miodu, jeśli za rzadka więcej np.płatków lub siemienia lnianego, zmielonego, tak aby ciasto dobrze się formowało w kulki. Dłonią formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe od razu do spożycia. Przechowujemy w pojemniku, w lodówce, do tygodnia. Źródło: http://www.gimmesomeoven.com The post Energetyczne Kulki Czekoladowe bez Pieczenia appeared first

Made By Mom And Son
Torta della nonna czyli włoskie ciasto z polskimi śliwkami 141

Kiedyś upiekłam już torta della nonna czyli włoski tort babci i jest on tutaj [ klik ] a dziś proponuję pyszną jego inną wersję ze śliwkami. Dodałam tutaj

Moje Małe Czarowanie
Ciasteczka z płatkami owsianymi i słonecznikiem 154

patelni. Studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku i proszek do pieczenia - dokładnie ucieramy. Łączymy z resztą składników - zagniatamy. Ciasto będzie się delikatnie lepić do dłoni Lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odległości ok 2 cm. Pieczemy do zarumienienia w temperaturze ok 175 stopni. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Ciasteczka anyżowe. 125

jajka i wszystkie pozostałe składniki ,miksować. Ciasto przełozyc na folie,zawinac i włozyc do lodówki na około 1 godz. Blache wyłozyc papierem do pieczenia, ciasto wyjac z lodówki, urywac kawałki i formowac kulki wielkości orzechów włoskich. Układac je na blaszce w niewielkich odstępach. Piec około 15 - 18 min. w 190C. Po upieczeniu można polać lukrem

Radość kipiąca uśmiechem.
Zdrowe krakersy pomidorowo-bazyliowe z serkiem kremowym 148

kukurydzianej 1/4 łyżeczki sody 2-3 łyżki sezamu 3 łyżki wody 1/4 łyżeczki soli Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Mieszamy łyżką, a następnie zagniatamy ciasto(nie powinno być zbyt lepkie). Odrywamy po kawałku wielkości orzecha włoskiego, formujemy kulkę i dość mocno spłaszczamy(im cieńsze, tym bardziej chrupiące). Pieczemy w 180 stopniach ok. 25-30 minut, aby nie były w środku

FitKot
Kruche ciasteczka z bezą 143

trzeba potrzymać przez 15-20 minut w lodówce. Jeśli zagnietliśmy ciasto w maszynie (nie ogrzało się od ciepła rąk), przechodzimy do następnego kroku. Z ciasta odrywamy po małym kawałku i toczymy kulki wielkości małego orzecha włoskiego (wychodzi ok. 30-35 kulek). Kulki wkładamy do lodówki w celu schłodzenia, na około 15 minut. Włączamy piekarnik i nastawiamy temperaturę

Poezja smaku
Ciasteczka marchewkowe 153

masa będzie gładka. W innej misce wymieszać mąkę, sproszkowane płatki owsiane i przyprawy. Sypkie składniki dodać do masy maślanej. Dodać marchewkę i wyrobić ciasto. Łyżką nabierać małe porcje i formować okrągłe ciasteczka wielkości orzecha włoskiego. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszczyć ciasteczka ręką.  Piec 12-15 minut w temperaturze 180*C. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Ciasteczka dyniowe z cynamonem 809

zafoliować i schłodzić- piekarnik rozgrzać do temperatury 170-175 stopni- cukier wymieszać z cynamonem, przesypać na talerzyk- dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia- schłodzone ciasto podzielić na małe kawałki (około 25g), formować kulki wielkości orzecha włoskiego- kuleczki obtaczać w mieszance cukrowo-cynamonowejobtoczone kulki układać na blasze w dość dużych odstępach- kulki spłaszczać lekko szklanką z gładkim dnem na grubość

Smakołyki Bereniki