ciasto z musem czekoladowym - 942 przepisów (strona:51/63)

Skoro wszyscy mają dynię, mam i ja :) ciasto z dynią i z fantazją 158

się rzadko widzimy (kochanie, to nieprawda, że nie lubię Twojej mamusi! :D). Wracając do ciasta. Tak mnie naszło, że sobie nawrzucam wszystko do miski, wymieszam, dodam proszek do pieczenia, wsadzę do pieca i rozpocznę modły. I chyba musiałam się modlić intensywnie, bo wyszło całkiem fajne ciasto. Rodzina spożyła, a Najcierpliwszemu została prezentacja via Skype. Szczęście nowicjusza. Tak sobie pomyślałam(...)zamówienie ciotek i matki własnej. Babcia chwaliła. Więc chyba dobre. Jak nie boicie się szaleństwa, nie przeraża was ciasto, które nie jest puchate, a proces twórczy urąga wszelkim zasadom wypieku ciasta, to ten przepis jest dla was. Potrzebujemy: 3 szklanki musu z dyni (dynia upieczona i miksowana) duży kubek (ok 350g) jogurtu naturalnego (użyłam bałkańskiego) 5 całych jajek jeden serek

ladykitchen
Babeczki czekoladowo buraczane 156

można upiec czekoladowe babeczki z burakami ? Czy wyczuwalny jest smak buraków ? Nie ma co zadawać więcej pytań, bo to nietypowe połączenie daje zaskakujące zakończenie.   Buraczki są niewyczuwalne, a babeczki smakują genialnie .     Składniki: 200 g mąki pszennej, 1 ½  łyżeczki sody oczyszczonej, ¼ łyżeczki soli himalajskiej, 30 g kakao,  100 g czekolady gorzkiej, 3 jaja(...)Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i oprószonej mąką foremek na babeczki lub bez smarowania do silikonowych foremek (wypełniamy ¾ foremki). Można piec w krążkach. Babeczki pieczemy ok. 25 - 30 min do suchego patyczka. Mniejsze babeczki pieczemy  ok. 15 min. w 170°C. Wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czekoladą i dodajemy owoce. Te malutkie babeczki piekłam w foremkach sylikonowych  - ciasta

Moniki Smakołyki
Pomysł na… dyniową pastę piernikową 116

Aromat goździków i kardamonu. Słodycz dyni. Pyszna pasta nie tylko kanapkowa. Można ją dodać do owsianki, kaszy na słodko, zapiec z jabłkiem. Cóż jeszcze? Nie wiem

Kucharzyca
MALINOWY MUS Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 163

Dziś proponuję Wam prosty i aromatyczny deser z malinami, które uwielbiam.   Przygotowanie 30 min Chłodzenie 2 h   Dla 4-6 osób ● 400 g malin

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik z mango 141

Sernik  z dużą ilością mango, które dodałam do ciasta, i zrobiłam galaretkę. Ozdobiłam różą z tego owocu. Serniczek wyszedł pyszny, aksamitny. Jestem fanką serników i mogłabym je jeść codziennie w różnych smakach. Polecam do kawy i zapewniam że na kawałku nie poprzestaniecie. spód: 170 g ciastek 2 łyżki kakao 50 g masła sernik: 75 dkg sera twarogowego półtłustego(...)budyń 2/3 szklanki cukru pudru 1 cytryna 1 mango galaretka: 1 mango duże 1 łyżeczka czubata żelatyny 2 łyżki jogurtu greckiego 1/3 opakowania galaretki cytrynowej serca do dekoracji czekoladowe Spód: Ciastka rozdrabniam blenderem, przekładam do miski, dodaje kakao, roztopione masło i łączę. Formę o średnicy 22 cm jej dno wykładam papierem do pieczenia. Wykładam masę ciasteczkową, ugniatam palcami. Wstawiam

wesoła kuchnia
Tort bezowy z musem malinowym 357

Madzia w ostatni weekend miała swoje święto z tej właśnie okazji powstał tort bezowy z musem malinowym. Delikatny, chrupiący i rozpływający się w ustach. Mus malinowy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort pigwowy wybuchowy 150

połączą z białkami. Mąki przesiewam i dodaję  w trzech porcjach do ciasta i mieszam delikatnie od spodu. Formę o wymiarach 22 cm wykładam jej dno papierem i wylewam ciasto. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 170-180 stopni góra dół na 45 minut. Po wyjęciu z piekarnika odwracam biszkopt do góry dnem na kratki. Jak wystygnie wyjmuję z formy. Warstwa(...)minut . Po tym czasie przekładam na sitko obierki i sok, i przecieram. Użyłam sitka o drobnych oczkach, można użyć gazy. Chodzi o to żeby dobrze odcisnąć mus który powstanie. Przekładam mus do garnka, wsypuje cukier i gotuję na wolnym ogniu około dwie godziny, mieszając od czasu do czasu. Galaretka zgęstnieje, zmieni kolor. Krem pigwowy: Do miski przekładam mascarpone, śmietanę

wesoła kuchnia
Tort czekoladowo-agrestowy z malinami 174

Zazwyczaj torty robione są na biszkoptowej bazie, ja zrobiłam na wilgotnym cieście czekoladowym, dodatkowo nasączonym ponczem z nalewki porzeczkowej, krem agrestowy, i dodatek świeżych malin to kropka nad” i „ Dekoracja to już kwestia swojego gustu. Jest przepyszny! Róże od  Cukieteria Składniki: Tortownica  24 cm Ciasto: 3 jajka 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka cukru 2 łyżki ciemnego kakao(...)wymieszać szpatułką do połączenia tak, aby nie naruszyć struktury piany. Wylać ciasto do wyłożonej pergaminem - samo dno, tortownicy, boków nie natłuszczać. Piec około 40 minut w temp 180*c-do suchego patyczka, studzić przy otwartych drzwiczkach.  Po wystudzeniu przekroić wzdłuż na 3 blaty. Najlepiej jest ciasto upiec dzień wcześniej przed złożeniem tortu. Krem: Obrany z ogonków, umyty agrest przesypać

Wanilia i Kardamon
Deser pomarańczowo-czekoladowy 262

sylwestrowym przyjęciu. Jest dość lekki przez zawartość jogurtu, a jak wiemy, zbyt ciężkie i słodkie desery nie idą w parze z wypijanym tego szczególnego wieczoru alkoholem. Deser pomarańczowo-czekoladowy Składniki: warstwa czekoladowa 1 łyżeczka żelatyny + 2 łyżki zimnej wody + 1 łyżka gorącej wody 3 dag czekolady deserowej 1 jajko 3 łyżki wody 1 łyżeczka cukru pudru 125 ml śmietanki(...)czekoladową : - żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie, gdy po kilku minutach napęcznieje, zalać gorąca wodą i wymieszać, pozostawić do wystygnięcia - czekoladę rozpuścić podgrzewając, dodać do niej roztrzepane jajko, wymieszać i jeszcze chwilę podgrzewać, nie doprowadzając do zagotowania (mogą nam się wtedy porobić grudki) - krem czekoladowy zostawić do wystygnięcia - śmietankę ubić z cukrem pudrem, połączyć z czekoladą i wymieszać - do śmietanki czekoladowej

Smakołyki Bereniki
Wyniki konkursu! 123

już przemeblowałyśmy. Wyczekujcie go na blogu! 3. Zestaw batonów od Zmiany Zmiany Agnieszka - Ciasto pomarańczowo-dyniowe z pianką czekoladową ( przepis ) bez glutenu, cukru białego, laktozy  Dynie wielbimy nie tylko za kolor ale głównie za smak i uniwersalność. Podobnie jest z ciastami fasolowymi ale nigdy nie pomyślałyśmy aby to połączyć. Nasza dynia Hokkaido idealnie zgrała się ze strąkami a pomarańczowa(...)miałyśmy aż 8! Jednak ciasto od Kasi okazało się rewelacyjną mieszanką składników godną do powtórzenia niejednokrotnie przed rodziną. Do tego karmelizowane orzechy to świetny pomysł na pyszną i efektowną dekoracje. Do zdjęć naszej wersji przepisu skonstruowałyśmy nową paterę więc należy się dodatkowy plus xD 7. Zestaw batonów od Bombusenergy Martyna – Tofurnik z mango z musem truskawkowym na owsiano-żurawinowym spodzie

Candy Pandas
Zestawienie Wielkanocnych pyszności 308

moje ulubione pomysły na Wielkanocne pyszności, zapraszam! Śniadanie Pyszna sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z paluszkami krabowymi Moje ulubione marynowane jajka w majonezie na łódeczkach z cykorii Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Jajka herbaciane nadziewane guacamole Sałatka jajeczna z makrelą i porem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Sałatka jajeczna z awokado(...)kruszonką Przepis na wielkanocny pudding jabłkowy Gordona Ramsaya Mazurek królewski z białą czekoladą i kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo   Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Czekoladowe ciasto z białek Podwójnie lukrowana babka kawowa Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami Babka drożdżowa z powidłami Anielskie ciasto z sosem truskawkowym Bardzo odchudzony sernik Życzę smacznych Świąt

karmelowy
Podwójnie truskawkowe ciasto na zimno 246

Dzisiaj propozycja na pyszne ciasto truskawkowe bez pieczenia. Mimo zimy miałyśmy ogromną ochotę na truskawki i myślałyśmy co by tu z nimi apetycznego zrobić. Wymyśliłyśmy ciasto składające się z biszkoptów, musu i kremu truskawkowego. Przygotowuje się je w lodówce i nie wymaga pieczenia. Jest bardzo proste w wykonaniu i niezwykle smaczne. Polecamy naprawdę każdemu! :) Ilość porcji: Mała tortownica Składniki: Okrągłe(...)tortownicy wykładamy biszkoptami. Odmierzamy 200ml zimnej śmietanki kremówki i ubijamy na sztywno. Powoli dodajemy, do całkowicie ostygniętego puree i delikatnie mieszamy łyżką, aż do całkowitego połączenia kolorów. Gotowy mus przykładamy na biszkopty i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Do przygotowania drugiej warstwy potrzebujemy rozmrożonych truskawek. Na początku w około ¼ szklanki gorącego mleka rozpuszczamy 2 łyżeczki żelatyny. Odstawiamy do ostygnięcia

Kolizje Smaków
Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tarta limonkowa 148

Świeża, latem orzeźwiająca, zimą przypominająca letnie dni. Pachnąca limonką, na chrupiącym spodzie, inna niż wszystkie.   Składniki: 200g ciasteczek zbożowych typu digestive 80 g masla 4

Pociąg Do Kuchni
Sernik z musem wiśniowym z białą czekoladą 178

zamówienia indywidualne na ciasta i pierniczki , w ostatnim tygodniu uczyłam się piec makaroniki , troszkę migdałów moja nauka pochłonęła, ale makaroniki innym razem.  Chociaż do walentynek nie cały miesiąc to mam jedną propozycję, która zdobędzie serce nie jednego twardziela . Sernik z musem wiśniowym , masa serowa nie jest za słodka a to dzięki limonce , gdyż mus wiśniowy z białą czekoladą wypełnia(...)serowej.  Masę serową przelać na ciasteczkowy spód i piec w temperaturze 145stopni  przez około 50  minut w kąpieli wodnej. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Składniki na mus: 300 g wiśni (mogą być mrożone) sok z połówki cytryny 1/2 szklanki cukru 3 łyżki żelatyny 0, 5 l śmietanki kremówki 200 g białej czekolady Do garnka wkładamy wiśnie ( jeżeli

Wypieki Uli
Przedłużajcie przyjemność! 112

pomyśleć o małej powtórce… Wyobraźcie sobie pogodny, leniwy dzień i śniadanie złożone z rolady czekoladowej z musem kawowo-rumowym, czekoladowych naleśników z bananami i sufletu czekoladowego, które popijacie musem malinowo-czekoladowym. Śniadanie, po którym wychodzicie na dwór, zjadłszy jeszcze na szybko kawałek brownie z orzechami. Wyobraźcie sobie ciepłe promienie słońca oblewające Wasze twarze i Was siedzących w ogródku kawiarni(...)myślach hipstersko-barokowe przyjęcia i podniecamy się projektem, papierem i zdjęciami. Prawie 300 stron słodkiego szczęścia. Przepisy są podzielone na kilka rozdziałów – jest klasyka, są owoce, czekolada, tarty, ciasta, lody, jest Wielkanoc i jest Boże Narodzenie. A do tego jest oczywiście strona Kuchni Lidla , gdzie Mistrz Paweł w krótkich klipach tłumaczy, co i jak, jeśli chodzi o cukiernicze poczynania

GRUBY WAŁEK