Kakaowy biszkopt, masa truskawkowa, truskawki i galaretka także truskawkowa :) Bardzo truskawkowe ciasto :) Składniki: Biszkopt kakaowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao
Na Ciasteczkowych PapierachTaka forma serniczków siedziała w mojej głowie już od dawna. Potrzebne do ich wykonania były obręcze do potraw, o których już pisałam przy Kuskusie Pełnoziarnistym z
Blondynka GotujePiec: 25-45 minut w temperaturze 180 stopni Po upieczeniu ciasto ostudzić zdjąć z niego papier do pieczenia, wyrównać brzegi i pozbyć się przyrumienienia jeśli powstało- by wydobyć błękit ciasta. Gotowy spód włożyć do tortownicy i przygotować masę serową. Masa serowa: 1.Ubić śmietanę na sztywno, dodać cukier puder oraz twaróg, mieszać wszystko dokładnie przy pomocy miksera. 2. Żelatynę rozpuścić(...)oraz listkami mięty. Smacznego :) Zobacz także: Sernik z wiśniami sernik z kiwi sernik wiśniowy sernik z musem czekoladowym
KreatywnePinyTen prosty deser z kiwi stanowi oryginalne i zaskakujące połączenie dwóch różnych smaków: słodyczy białej czekolady z kwaskowatym smakiem kiwi. Zapraszam do spróbowania! Przygotowanie: 15 min
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaZrobiłam Czekoladową Rozkosz z Jagodami, już wiecie że w nazwie jest link :)Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem,który przekieruje Cię na odpowiadajcą znaczeniu stronę, w tym poście na odpowiedni przepis.BISZKOPT:6 jajek150 g cukru drobnego do wypieków115 g mąki pszennej25 g kakao40 g masła roztopionegoBISZKOPT:Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej, choć ja w przypadku tego ciasta osobiście(...)średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Upieczone ciasto studzimy.KREM PORZECZKOWY:750 ml śmietanki kremówki 30%cukier puder do smaku500 g serka mascarpone2 łyżki musu z czarnej porzeczki1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (ja użyłam domowego)DODATKOWO:2 opakowania M&M2 opakowania +1 wafelek PryncypałkówWykonanie
Blondynka GotujeSobotnie, leniwe poranki zazwyczaj obfitują w bogate śniadania, podane w apetyczny sposób :) Wiem, że mało to skromne, ale sami powiedzcie, czyż nie bardziej smakują nam dania
Chocolate Muffin Blogmojprzepisna.pl | Czekoladowa tarta z malinami bez pieczenia Prosta tarta do wykonania w 20 min plus chłodzenie. Mocno czekoladowa, mało słodka, bezproblemowa. Ja wykonałam wersję ekspresową, bo
moj przepis naprzez sito. Do musu dodaję galaretkę porzeczkową i studzę. Do zimnej dodaję jogurt i mieszam ale nie dokładnie, tak żeby zostały smugi. Dno garnka o średnicy 16 cm wykładam folią spożywczą i wylewam do niego galaretkę. Masa z czerwonej porzeczki: Porzeczki przekładam do garnka, zagotowuję i przecieram przez sitko. Do gorącego musu dodaję cukier. Połowę musu odlewam do glazury. Żelatynę(...)szklance zimnej wody i dodałam do niej gorący mus porzeczkowy żeby ją rozpuścić. Jak mus przestygnie, dodaję do niego jogurt grecki i ubitą na sztywno śmietanę kremówkę z pudrem.. Delikatnie mieszam. Na spód ciasteczkowy wylewam 1/3 masy z porzeczki czerwonej, wciskam w nią cztery łyżki porzeczki, układam biszkopt czekoladowy i dociskam. Na biszkopt wykładam kolejną 1/3 warstwę masy porzeczkowej
wesoła kuchniadodatkiem słodzika/cukru. Dziś mam dla Was przepis na wersję z kaszy (mąki) jaglanej. Do gofrów dorzućcie np. dżem z jak największą zawartością owoców, banana, mus z owoców leśnych czy domowy krem czekoladowy z orzechów. Jeśli pominiecie słodzik, gofry mogą być także zestawione z wytrawnymi składnikami, np. pastą z awokado. Pamiętajcie, żeby porządnie rozgrzać gofrownicę, a same gofry suszyć(...)Przygotowanie Zmiksuj mąkę z żółtkiem jajka, mlekiem, olejem, słodzikiem, proszkiem do pieczenia i solą. Odstaw na 30 minut pod przykryciem. W osobnej misce ubij białko, następnie delikatnie wmieszaj do ciasta. Gofrownicę nasmaruj niewielką ilością tłuszczu, następnie porządnie rozgrzej. Rozlej ciasto i piecz ok. 5 minut (w zależności od mocy gofrownicy). Studź na kratce do pieczenia, dzięki temu gofry będą chrupiące
Powiedz dietom niedodatkiem słodzika/cukru. Dziś mam dla Was przepis na wersję z kaszy (mąki) jaglanej. Do gofrów dorzućcie np. dżem z jak największą zawartością owoców, banana, mus z owoców leśnych czy domowy krem czekoladowy z orzechów. Jeśli pominiecie słodzik, gofry mogą być także zestawione z wytrawnymi składnikami, np. pastą z awokado. Pamiętajcie, żeby porządnie rozgrzać gofrownicę, a same gofry suszyć(...)Przygotowanie Zmiksuj mąkę z żółtkiem jajka, mlekiem, olejem, słodzikiem, proszkiem do pieczenia i solą. Odstaw na 30 minut pod przykryciem. W osobnej misce ubij białko, następnie delikatnie wmieszaj do ciasta. Gofrownicę nasmaruj niewielką ilością tłuszczu, następnie porządnie rozgrzej. Rozlej ciasto i piecz ok. 5 minut (w zależności od mocy gofrownicy). Studź na kratce do pieczenia, dzięki temu gofry będą chrupiące
Powiedz dietom niePoszukiwań nowych smaków ciąg dalszy :) Dziś co nieco o malinach. Każdy je zna, ale czy wszyscy wiemy jak bardzo są wartościowe? Zawierają min. kwasy organiczne, witaminę
Chocolate Muffin BlogBiszkoptowy spód, pomarańczowy krem a wszystko wykończone musem z gorzkiej czekolady. Jest delikatne i wręcz obłędne w smaku. Nie potrzebujecie wyrafinowanych składników, ani umiejętności. Warto spróbować! Na ciasto/ deser będziecie potrzebowali Biszkopt o średnicy 22 cm (upieczony biszkopt przekroić na połowę, lub jeśli chcecie grubszy spód pozostawcie w całości- biszkopt świetnie się mrozi, więc z powodzeniem można cześć(...)łyżki cukru opcjonalnie Blat biszkoptowy włożyć do tortownicy (tortownica powinna być wysoka, lub użyjcie większej tortownicy) Z soku pomarańczowego ugotować budyń i gorący przelać na biszkopt, wystudzić. Mus czekoladowy 225 g gorzkiej czekolady posiekanej na drobniutkie kawałki 2 łyżki brandy 30 g miękkiego masła 4 łyżki wody 3 jajka (osobno białka i żółtka) 60 g cukru 125 g śmietany
Piekarz-Kucharz-Garkotłukbaaardzo drobnych oczkach. Namoczone rodzynki blendujemy na gładki mus (bez odcedzania wody). Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, pod koniec wsypujemy płatki jaglane, podlewamy odpowiednią ilością wody i gotujemy przez kolejne kilka minut. Odstawiamy do przestygnięcia. Całość blendujemy na gładką masę. Do zblendowanej kaszy dodajemy startą marchew, mus z rodzynek, 2 łyżeczki cynamonu i mieszamy. Dodajemy(...)jeśli nie będzie wystarczająco słodka, dodajemy więcej musu lub innego słodzidła. U mnie był to cukier trzcinowy. Na podpieczony spód wylewamy masę "serową" i delikatnie rozprowadzamy łopatką. Wstawiamy na kolejne 30-40 minut do piekarnika. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Przed rozkrojeniem schładzamy przez kilka minut w lodówce. Obowiązkowo podajemy z polewą czekoladową - gorzka z orzechami nada się tutaj idealnie
Kuchnia Elliesody 1 łyżeczka proszku do pieczenia (czasami nie daję w ogóle) 2 łyżeczki cynamonu szczypta soli himalajskiej 3/4 (lub więcej) szklanki musu jabłkowego (wycisnęłam jabłka "deserowe" w wyciskarce - wyszedł gęsty sok i później dolałam odrobinę wody, bo ciasto wydawało mi się za gęste) 1/2 szklanki oleju kokosowego (płynny) 1 jabłko (starte na grubych oczkach) 2 garście marchewki (starte(...)wyciągać je z ciasta? nie dodawaj ;) cukier nierafinowany -> nie używasz? zastąp go ulubionym słodzidłem Wykonanie W dużej misce wymieszaj mąki, cynamon, cukier, sodę i sól himalajską. Następnie dodaj sok, olej kokosowy, jabłko, marchewkę, rodzynki i co tam jeszcze chcesz (płatki kokosowe? imbir?). Liliana Ci pokaże (zdjęcie niżej) jak to ma wyglądać :) Gotowe ciasto nakładamy do papilotek
lady-och-mistrzyni.blogspot.comJak spełnić trzy największe pragnienia każdego czekoladoholika? Upiec trójwarstwowy tort, w którym każda warstwa będzie przygotowana z innej pysznej czekolady. Najpierw mocnoczekoladowy biszkopt nasączony wiśniówką i
Food Square