ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:406/767)

sypana śliwkowo-budyniowa szarlotka... 154

szklanka, kasza manna 1 szklanka, cukier 1 szklanka, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, margaryna zimna 250 gram, śliwki 70 dag budyń malinowy 2 opakowania, cukier 3 łyżki, masło 1 łyżeczka, mleko 900ml Cukier, obie mąki, proszek do pieczenia, kaszę manną dokładnie wymieszać w misce. W szklance mleka wymieszać budynie, resztę mleka zagotować z cukrem, masłem, wlać wymieszane budynie i mieszać(...)budyniu ułożyć resztę śliwek i posypać resztą mąki, delikatnie wygładzić łyżką wierzch. Na wierzchu poukładać zimną margarynę pokrojoną w plastry, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55-60 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem i do rana w chłodnym miejscu studzić  - bardzo smaczna odmiana szarlotki tzn. z nadzieniem śliwkowo-budyniowym, jest

W Mojej Kuchni Lubię
Rozstrzygnięcie konkursu :) 184

dżem wiśniowy (najlepiej z kawałkami owoców) cukier puder do posypania Twaróg miksuję z letnim mlekiem i olejem. Dodaję cukier, sól i jajko. Na końcu wsypuje mąkę i wkruszam drożdże. Ciasto będzie gęste. Miskę obsypuję mąką, przekładam do niej ciasto i odstawiam do wyrośnięcia. Następnie rozwałkowuję ciasto, wycinam kółka szklanką, nakładam dżem i zlepiam (podobnie jak pierogi) . Układam na blasze. Ciastka(...)dodaję olej, mieszam dokładnie rózgą. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewam do osobnej miski i mieszam z cukrem, dodaję płynną część ciasta i mieszam. Do foremek lub papilotek wkładamy po jednym markizie i nakładam ciasto.  Piekę około 20-25 minut w 165 st. C  Studzę na kratce. KABANOSY W CIEŚCIE (p. Ewelina Skiba- Szyszczyńska ) Składniki: 2 szklanki mąki

Kto ugości moich gości?
Jagodowe ciasto jogurtowe-Heidelbeerkuchen 181

Idealne ciasto na lato, to ciasto z jagodami.Jagodom doprawdy trudno sie oprzec.Moje ciasto jest mocno jagodowe i przekladane przepysznym kremem jagodowym.Baza kremu jest twarozek,zatem zawiera

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Prosta babka cynamonowa 161

mleka dowolna posypka do dekoracji Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cynamon. W osobnym naczyniu dobrze wymieszać lub zmiksować pozostałe składniki. Do mokrych składników wsypać suche i wymieszać łyżką lub szpatułką, ale krótko i niezbyt dokładnie (jak przy muffinkach). Mogą pozostać grudki. Formę posmarować masłem i obsypać mąką lub bułką tartą. Ciasto przelać(...)minut (aż babka się zarumieni/do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika wyciągnąć babkę z formy i studzić na kratce lub na talerzu. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko i wymieszać. Wystudzoną babkę oblać polewą i posypać posypką

Ze smakiem i z pasją
Brookliński Blackout 240

Składniki: ciasto: 140 g masła 100 ml oleju 140 g maślanki 100 ml mocnej kawy 2 duże jajka 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 250 g cukru muscovado 250 g mąki 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g kakao ¼ łyżeczki soli krem: 250 g drobnego cukru trzcinowego 500 ml pełnotłustego mleka 140 g gorzkiej czekolady połamanej(...)Dodać olejek i szczyptę soli, wymieszać. Krem przełożyć do płaskiego naczynia, przykryć folią spożywczą, poczekać aż wystygnie a następnie wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny by stężał. Ciasto: W rondlu stopić masło, zestawić z gazu i dodawać kolejno cały czas ubijając olej, maślankę, kawę i jajka. W misce wymieszać suche składniki i rozgnieść palcami grudki cukru. Do suchych

Mama Gotuje
Szybka babka wielkanocna 739

łyżki mleka 2-3 łyżki krokantu do posypania Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. W osobnym naczyniu zmiksować pozostałe składniki. Do mokrych składników wsypać suche i wymieszać łyżką lub szpatułką, ale krótko i niezbyt dokładnie (jak przy muffinkach). Mogą pozostać grudki. Formę posmarować masłem i obsypać mąką lub bułką tartą. Ciasto przelać do formy(...)minut aby gwałtownie nie zmieniać temperatury. Po wyjęciu z piekarnika wyciągnąć babkę z formy i studzić na kratce lub na talerzu. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko i wymieszać. Wystudzoną babkę oblać polewą i posypać krokantem

Ze smakiem i z pasją
Rolada orzechowa 197

Składniki: biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru kryształu 4 łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia krem: 30 dkg orzechów włoskich 300 ml mleka

czarrna od kuchni
Tort tiramisu na moje urodziny :) 405

likieru kawowego albo czekoladowego 10 dag posiekanej czekolady2 łyżki kakao do posypania wierzchu tortu.Biszkopt: białka ubić ze szczyptą soli mikserem, żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia albo sodą i zaczekać aż pojawi się piana (5 min), następnie żółtka dodać do białek, następnie dodać cukier i cukier waniliowy  - mieszać mikserem(...)likieru.  Na spodnim placku rozsmarować 2/3 krem. Przykryć drugim plackiem i namoczyć pozostałą kawą i likierem następnie nałożyć pozostały krem. Ciasto schłodzić w lodówce do stężenia. Przed podaniem oprószyć proszkiem kakao. Tort tiramisu

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto walentynkowe serduszko 110

gęsta. Następnie wrzucamy żółtka jaj i jeszcze krótko miksujemy, do połączenia się składników *** *** Następnie do masy przesiewamy mąkę wraz z proszkiem i kakao, całość mieszamy łyżką *** *** Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i wyrównujemy *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 20 minut – do suchego patyczka *** *** Po wyjęciu(...)część kremu *** *** Na kremie wykładamy serduszka z galaretki – szpicem do góry *** *** Pozostałą przestrzeń wypełniamy resztą kremu. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin do stężenia *** *** Po tym czasie roladę delikatnie wyjmujemy z foremki *** *** Przygotowujemy polewę: czekoladę roztapiamy w garnuszku wraz z mlekiem. Tak powstałą polewą dekorujemy ziasto z wierzchu *** *** Z pozostałej galaretki możemy dodatkowo wyciąć malutkie serduszka i przyozdobić

Blog z Apetytem
JESIENNE CIASTO Z BAKALIAMI 160

pyszne czekoladowe ciasto pełne bakalii SKŁADNIKI tortownica o średnicy 27cm, 2 szkl.mąki, 1 szkl.cukru, 2jajka, 1szkl.mleka, ¼ szkl. oleju, 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżeczki kakao, ½ szkl.posiekanych orzechów włoskich, 3 łyżki rodzynek, 2 jabłka, 2 łyżki płatków owsianych, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka przyprawy do piernika Polewa kakaowa: ¼ kostki margaryny , 3 łyżki mleka, 3 łyżki cukru(...)piernika, dodajemy orzechy, rodzynki i płatki owsiane. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej, mleko na przemian z suchymi składnikami. Na końcu dodajemy jabłka z bakaliami, mieszamy łyżką. Przekładamy do tortownicy. Pieczemy ok. 45 min.w 180 stopniach. Polewa: Z podanych składników przygotowujemy polewą. Wystudzone ciasto polewamy polewą

słodki bratek
Ciasto czekoladowe z bezą orzechową 206

śliwkowe idealnie przełamują słodycz bezy i świetnie podkreślają smak czekolady. Polecam!! Ciasto czekoladowe z bezą orzechową       Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm Spód czekoladowy: ·         250 g mąki ·         2 łyżeczki proszku do pieczenia ·         ½ laski(...)Powidła śliwkowe lub dżem wiśniowy Przygotowanie:W naczyniu wymieszać  składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, sól i wanilie. Masło rozpuścić i odstawić do wystygnięcia. Jajka roztrzepać, połączyć z mlekiem, masłem oraz coca-colę. Mokre składniki połączyć z suchymi i wymieszać mikserem na niskich obrotach. Piekarnik nagrzać do 180ºC.Tortownicę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przygotowaną masę

Mania Gotowania
Rolada Malaga 178

resztą cukru. Dodać 5 łyżek mleka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać do niej masę na biszkopt. Piec w rozgrzanym piekarniku do temp. 180 st.C przez 10 minut.  Biszkopt wyjąć na wilgotną ściereczkę, usunąć ostrożnie papier do pieczenia i od razu zrolować ciepłe ciasto razem ze ściereczką. Odstawić do ostygnięcia. Masło zmiksować

Pasja Smaku
Ciasto cielak 10024

dużo, po prostu je upieczcie :) Składniki na ciemną masę: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 3/4 szklanka oleju 1 szklanka mleka 2 jajka 3 łyżki kakao 2 łyżki dżemu (użyłam porzeczkowego) 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy na jednolitą masę. Masa twarogowa: 50 dag twarogu 125 g masła 2 duże(...)praskę. Cukier utrzeć z masłem i żółtkami a następnie dodawać partami twaróg. Dokładnie zmiksować. Kolejno dodajemy mąkę ziemniaczaną. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciemne ciasto wylać na blaszkę o wymiarach 20 cm x 30 cm wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą. Na to nakładać łyżką masę serową (punktowo). Wkładamy do nagrzanego piekarnika w temp

Delicious Titbits
Stollen - drezdeński keks świąteczny 202

łyżeczką mąki, zalewamy ciepłym mlekiem i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do spienienia na 15 minut.  4. W między czasie w dużej misce mieszamy resztę mąki z resztą cukru, cukrem wanilinowym, proszkiem do pieczenia i solą. Cały czas mieszając dodajemy wyrośnięte drożdże, następnie roztopiony tłuszcz, a na koniec wymoczone w rumie bakalie i kandyzowane skórki. Ciasto wyrabiamy w misce bardzo dokładnie

My Culinary Art
Babeczka Piaskowa z Adwokatem w czekoladzie 258

Składniki:  ciasto: 0,5 kostki masła 1 kubek mąki ziemniaczanej 1 kubek mąki pszennej 3 jajka 0,5 kubka cukru do wypieków 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia sok z 1 cytryny 1,5 łyżki dobrej jakości kakao krem: 1 jajko 0,5 kostki masła 0,5 kubka cukru pudru 0,5 kubka mleka 0,5 laski(...)masę.  Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka pojedynczo wlewamy pojedynczo do masy maślanej Mąkę pszenną oraz ziemniaczaną przesiewamy z proszkiem do pieczenia do masy, delikatnie mieszamy. Dolewamy sok wyciśnięty z cytryny. Białka ubijamy na sztywną pianę, delikatnie dokładamy do ciasta ciasto dzielimy na dwie części, jedną mieszamy z kakao,  na przemian wylewamy do wysmarowanej masłem foremki pomiędzy wlewając krem

Luźna Kuchnia