ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:18/767)

Kruche ciasto z brzoskwinią i budyniem 156

łyżki lodowatej wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ponadto: 3 duże brzoskwinie 3 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 900 ml mleka    Sposób przygotowania: Ciasto kruche: Mąkę , cukier puder i proszek do pieczenia przesiać i dobrze wymieszać. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wszystkie składniki ucieramy na grubą kruszonkę. Następnie dodać żółtka, śmietanę

Różne smaki w kuchni
Kruche ciasto z brzoskwinią i budyniem 449

łyżki lodowatej wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ponadto: 3 duże brzoskwinie 3 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 900 ml mleka    Sposób przygotowania:Ciasto kruche:  Mąkę , cukier puder i proszek do pieczenia przesiać i dobrze wymieszać. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wszystkie składniki ucieramy na grubą kruszonkę. Następnie dodać żółtka, śmietanę

Słodkości i nie tylko
Czekoladowo jagodowe ciasto a'la zebra 159

pieczenia  1 łyżeczka soli  4 jajka  1 szklanka oleju roślinnego  1 łyżeczka ekstraktu waniliowego  1 szklanka mleka Przygotowanie: W dużej misce mieszamy suche składniki do bazy ciasta tj.mąka, cukier, proszek do pieczenia, sól.  W drugiej misce mieszamy jajka, olej roślinny i ekstrakt waniliowy.  Dodajemy mokrą mieszankę do suchej mieszanki, ciągle mieszając

Życie zaczyna się w kuchni
Sękaczek wg siostry Anastazji 481

Ciasto: 350 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia  120 g cukru 250 g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 jajka Masa jabłkowa: 2 kg jabłek 2 opakowania żółtej galaretki w proszku Masa orzechowa: 180 g posiekanych orzechów 150 g cukru 100 g masła 3 łyżki miodu 3 łyżki mleka Przygotowanie: Ciasto: Wymieszać składniki suche, tj. mąkę, proszek

Domowa Cookierenka Agi
Tortilla czyli domowe i zdrowe twistery a'la KFC 213

pieprz, czosnek, papryka ostra i słodka4 łyżki mlekałyżeczka proszku do pieczeniaolejNa ciasto:2 szklanki pszennej mąkipół łyżeczki soli2/3 szklanki gorącej wody3 łyżki smalcuPRZYGOTOWANIETortille:Do przesianej mąki dodajemy sól. Smalec rozpuszczamy w gorącej wodzie i stopniowo dodajemy do ciasta.  Wyrabiamy ciasto na gładką masę i formujemy kulę. Możemy zrobić ciasto ręcznie lub w malakserze. Przykrywamy folią i odstawiamy(...)kurczaka z mlekiem i odrobiną oleju. Resztę przypraw,łyżeczkę proszku do pieczenia i mąkę ziemniaczaną wsypujemy do  woreczka. Wrzucamy kawałki naszego kurczaka i dobrze mieszamy w woreczku. Smażymy  na rozgrzanym oleju na patelni lub we frytkownicy na złoty kolor. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, żeby nie wystygł.Pomidory kroimy w szesnastki, cebulę w piórka.Ciasto dzielimy

Moje Kuchenne Rewelacje
muffinki jabłkowe czyli polskie jabłka jemy... 155

wanilinowy 1 opakowanie, jabłka 3 sztuki, czekolada gorzka 1 tabliczka biorę udział w akcji CIASTO NA NIEDZIELĘ - MUFFINKI .... "TUTAJ"olej, jajka, mleko, cukier i cukier wanilinowy dobrze rózga roztrzepaćwsypać mąkę z proszkiem i niebyt dokładnie wymieszać na ciasto o konsystencji gęstej śmietany umyte jabłka ze skórką pokroić na cienkie ósemki i po kilka sztuk powkładać do foremek na muffinki - silikonowe

W Mojej Kuchni Lubię
Babeczki kokosowe z borówkami (bez glutenu, mleka i jajek) 336

kruchego ciasta, wypełnione waniliowym kremem z mleka kokosowego i borówkami. Warto było poświęcić trochę czasu - dzieci były nimi zachwycone :) Składniki: ciasto kruche: bezglutenowa mieszanka Mix C lub inna na ciasto kruche 250 g cukier puder 125 g masło lub margaryna bezmleczna 125 g karob mielony lub kakao 1 łyżeczka wiórki kokosowe 3 łyżki proszek do pieczenia bezglutenowy 1/2 łyżeczki siemię(...)proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać masło i kleik z siemienia lnianego. Wyrobić ciasto, po połączeniu składników dosypać wiórki kokosowe i wymieszać. Wykleić warstwą ciasta dno i ścianki foremek do babeczek - ja użyłam małych silikonowych ale tradycyjne metalowe byłyby chyba wygodniejsze. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut (do lekkiego zarumienienia). Ostudzić. krem: Z mleka kokosowego

głodny alergik
Szarlotka 206

śmietankowe bita śmietana Przygotowanie : Jabłka obrać, podsmażyć w małej ilości wody z cukrem wanilinowym. - schłodzić Mąkę przesiać, dodać cukier, margarynę, smalec, jajka - wszystko siekamy. Następnie dodać mleko, proszek do pieczenia i wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na dwie cześci - jedną cześć włożyć do zamrażalnika. Resztę ciasta rozwałkować na blachę uprzednio posmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Podsmażone jabłka wyłożyć na ciasto

Garnkowe fanaberie
Pleśniak z dżemem porzeczkowym 462

składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić ciasto na 2 części, włożyć na 1 godz. do zamrażalki. Jedną część ciasta zetrzeć na wysmarowaną tłuszczem blachę. MASA BUDYNIOWA 2 szkl mleka zagotować z 2,5 łyżkami cukru. W pozostałej szklance mleka rozrobić proszek budyniowy, wlać na gotującego się mleka, energicznie mieszając do zgęstnienia, aby nie zrobiły się grudy. Na ciasto wyłożyć

Kuchnia Danusi
Fale Dunaju, wiśnia i jabłko. 203

Fale Dunaju są ciastem bardzo znanym i lubianym.  Składniki: Ciasto: 3 jajka, 150g cukru, 150ml mleka, 150g masła, 2 szklanki mąki tortowej - 325g, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 2 łyżki mleka, 350g wiśni, 1 jabłko. Masa budyniowa: budyń waniliowy z cukrem (60g), 375 ml mleka, łyżka cukru, 2 łyżki soku z cytryny, kostka masła (250g(...)pieczenia przesiać przez sitko. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Następnie powoli dodawać kolejno składniki: żółtka, roztopione masło, proszek do pieczenia z mąką i mleko - mleko z mąką dodawać na przemian. Ciasto podzielić mniej więcej na dwie równe części. Do jednej części dodać kakao i 2 łyżki mleka i wymieszać. Blaszkę 29x23cm lub o podobnych

W kuchni u Moniki
Łatwe ciasto ze śliwkami + film 171

składniki na tortownicę 23 cm 3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru kryształu 130 g masła 1 szklanka mleka 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier wanilinowy (16 g) 10-12 większych śliwek cukier puder do posypania ciasta przepis Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło oraz cukier i wszystko rozpuszczamy na małym ogniu, całość od czasu(...)czasu mieszamy, zdejmujemy z ognia i studzimy. Śliwki przekrawamy na pół i usuwamy z nich pestki. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier wanilinowy, wlewamy wystudzone mleko z rozpuszczonym masłem i cukrem, wszystko razem miksujemy. Do ciasta dodajemy jajka i ponownie całość miksujemy na jednolitą masę. Ciasto przekładamy do tortownicy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką i dokładnie

Smakowite Dania
Tort Frozen 185

przepis na podstawowy krem maślany , który można wykorzystać pod masę cukrową. kostka masła (200g ) 2 szklanki cukru pudru 2 łyżki mleka kilka kropel olejku do ciast waniliowego lub śmietankowego półtorej łyżki mleka w proszku, u mnie  BEBIKO 2 Użyłam konkretnie tego mleka, gdyż potrzebowałam do dwóch celów – do ciasta i dla bratanka, który takiego torcika niestety jeszcze nie jada

Z Kuchni Do Kuchni
Chleb z prażonymi ziarnami 192

chleba użyłam prażonych ziaren od  Ziarenkowo . Składniki: Zaczyn: 0,5 kilograma mąki pszennej 0,5 litra letniej wody 40 gram drożdży Ciasto właściwe: 0,5 kilograma mąki pszennej 100 ml. letniej wody 3 łyżki mleka w proszku 2 łyżki soli 1 łyżka cukru 6 łyżek prażonych  ziaren Euforia od  Ziarenkowo Dodatkowo: 1 jajko Prażone ziarna(...)posypania Sposób przygotowania: Składniki zaczynu łączymy ze sobą, przykrywamy bawełnianą ściereczką, odstawiamy na 12 godzin, najlepiej  na noc. Do zaczynu dodajemy mąkę, sól, cukier, mleko w proszku oraz ziarna, wlewamy wodę, zagniatamy. Ciasto wyrabiamy przez 3 minuty, pozostawiamy pod przykryciem na 1,5-2 godziny. Ciasto ponownie zagniatamy, dzielimy na dwie części, formujemy  w bochenki, układamy

Bajeczna Kuchnia
Sernik na cynamonowej kruszonce 198

zmielonego twarogu 3/4 szklanki cukru 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 6 jaj 60 g masła 3/4 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy olejek pomarańczowy do ciasta Sposób przygotowania Kruszonka: Mąkę przesiać do miski, wymieszać z cukrem, cynamonem oraz proszkiem do pieczenia, dodać zimne z lodówki masło, wyrobić palcami-składniki mają się połączyć ale pozostać sypkie-nie zagniatać ciasta!.Podzielić na dwie(...)części. Masa serowa: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę dodać zmielony twaróg oraz masło wlać mleko wsypać proszek budyniowy zmiksować krótko do połączenia składników, pod koniec wsypać skórkę kandyzowaną z pomarańczy oraz wlać olejek do ciasta,wymieszać. Jedną część kruszonki rozsypać na dnie blaszki wyłożonej pergaminem lub natłuszczonej , wylać masę serową i na wierzchu rozsypać pozostałą część kruszonki

Wanilia i Kardamon
Fale Dunaju 263

łyżeczki proszku  Do ciasta ciemnego: 1 łyżka kakao gorzkiego 3 łyżki mleka 2 duże jabłka Krem budyniowy : 0,5 litra mleka 2 budynie waniliowe Winiary 3 żółtka  Wykonanie: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia . Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać roztopioną letnią margarynę i wymieszać. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać

Sama słodycz i szczypta chili