ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:404/512)

,,Prawdziwa rozkosz orzechowo- dyniowa” 148

Prezentuję Wam dziś przyjemność dla oka i rozkosz dla podniebienia delikatny krem z dużą dawką orzechów. Dzięki życzliwości marki Dom Akcesoria i Bogutynmlyn w mojej kuchni

Podróż w kulinaria
Pasiasty misz-masz truskawkowo-jagodowy 389

Zapewne wiele osób zastanawia się co dobrego można zrobić z wykorzystaniem białek, które zalegają w zamrażarce. Ja proponuję to pasiaste ciacho :) Makowe biszkopty przełożone masami z

Na Ciasteczkowych Papierach
Sernik dyniowy z imbirem 105

ciemnych ciastek czekoladowych ja użyłam Oreo 80 g migdałów 50 g masła 2 łyżki likieru Amaretto 3 łyżki cukru trzcinowego Składniki na masę serową 250 g serka mascarpone 200 g twarogu - mielonego 80 g drobnego cukru 3 łyżki tartego świeżego korzenia imbiru 2 łyżeczki mielonego cynamonu 3 średnie jajka 230 g puree z dyni 1 łyżka likieru Amaretto 4 łyżki(...)piekarnika i wystudzić . Przed podaniem , porcje sernika posypać cukrem , a następnie przypalić palnikiem cukierniczym, jeśli takiego nie macie, można zrobić, to rozgrzewając piekarnik z opcją grilla, wstawić porcję ciasta tuż pod górną grzałkę, krótko zapiec. Smacznego! Artykuł Sernik dyniowy z imbirem pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Tort malinowo truskawkowy 190

tortownicy. Formę wcześniej wyłóżcie papierem do pieczenia (samo dno), boków nie smarujcie- po wystudzeniu delikatnie odetnijcie nożykiem.  Piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut (sprawdzajcie patyczkiem). Upieczone ciasto po wyjęciu z piekarnika upuśćcie na podłogę z wysokości 40 cm- dzięki temu biszkopt nie opadnie.Wystudzić. Przekroić na trzy lub cztery części. Pure malinowe 600g malin (użyłam mrożonych(...)gorącym pure, wymieszać i odstawić aby przestygła, ale nie stężała. Jeśli stężeje, delikatnie podgrzać. 1/4 pure malinowe odłożyć do masy maślanej Krem malinowy  Pure malinowe  200 g mascarpone  500 g śmietany kremówki schłodzonej 2-3 łyżki cukru pudru - opcjonalnie jeśli chcecie bardziej słodki krem 200 g truskawek pokrojonych w większe kawałki Śmietanę z mascarpone i cukrem pudrem

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tiramisu chałwowe 246

kawy 50ml amaretto kakao Kremówkę ubijamy na sztywną bitą śmietanę, odstawiamy do lodówki. Żółtka ubijamy z cukrem na gęstą, białą masę – tak długo, aż cały cukier się rozpuści. Dodajemy mascarpone i miksujemy kilka minut, aż oba składniki dokładnie się połączą. Kremówkę wyciągamy z lodówki, dodajemy partiami do masy i miksujemy na wolnych obrotach. Do przygotowanego kremu dodajemy pokruszoną chałwę, miksujemy(...)wkładamy do lodówki na 4 godziny, a najlepiej na całą noc. *Białka możemy wsadzić do plastikowego pojemniczka i zamrozić, rozmrożone w temperaturze pokojowej idealnie nadadzą się na pianę do ciasta lub bezę. Tahini i turecką chałwę możecie kupić w Tureckim Sklepie . Asortyment jest duży i z pewnością zaspokoi amatorów chałwy

Gotowanie i blogowanie
Rolada czekoladowa z Nutellą i kajmakiem! 208

Słodko! Biszkoptowa, czekoladowa rolada z kremem kajmakowym! Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na słodkie i czekoladowe ciasto. Rolada czekoladowa z dodatkiem nutelli, z kremem kajmakowym SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY Z NUTELLĄ: - 3 jajka wiejskie - 80 g cukru - 3 łyżki nutelli - 75 g mąki tortowej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier zmielony wcześniej(...)pieca (zdejmujemy papier do pieczenia!), ułóż na ściereczce i od razu zroluj. Odstaw, aż do całkowitego wystudzenia. Krem kajmakowy: -1/3 margaryny - 1/2 puszki kajmaku - 2 łyżki serka mascarpone Margarynę ucieramy mikserem, minimum 10 minut, powinna zrobić się dużo jaśniejsza i puszysta. Następnie dodajemy naprzemiennie po małej łyżeczce kajmaku i mascarpone, ciągle ucierając. Aż do wyczerpania się składników. Na zimny

SMYKWKUCHNI
ETON MESS Z MALINAMI 204

      ETON MESS, czyli słodki bałagan. To w sumie tak samo, jak ze mną - z jednej strony słodka (i skromna do tego), z

W kuchni Karmel-itki
BEZGLUTENOWY TORT CZEKOLADOWY 263

     Lubię słodycze, a w szczególności czekoladę. Zresztą któż jej nie lubi? Najlepszy poprawiacz nastroju, humoru, co dostarcza potrzebnej w zimowe i długie popołudnia

W kuchni Karmel-itki
Ciastko managera.... czyli włoski deser 148

Tyraj misiu, tyraj....   powiedział Paweł do Kohersen MyCook, włączając robota, po czym postawił mi przed nosem moje ulubione cafe latte. No cóż - nawyki managerskie nie

Cztery Fajery
CZEKOLADOWA PAVLOVA Z WIŚNIAMI 179

Chyba nikogo nie trzeba przekonywać do tego deseru. Delikatna czekoladowa beza, pyszny krem i kwaskowata frużelina to trio idealne. Na początku nie mogłam się przekonać do

Pieguskowa Kuchnia
MINI SERNICZKI Z OWOCAMI 389

   Błyskawiczne,  urzekające swym wyglądem i dosłownie powalające smakiem, tak w skrócie można określić te małe cuda. U nas były już dwukrotnie, w dwóch

Smaczne Zdrowe
Ciasto czekoladowo - chałwowe 388

Składniki: na biszkopt: - 6 jaj - 1,5 szkl. cukru - 1 szkl. mąki - 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao - 1 łyżeczka octu - 1/4 szkl

SMYKWKUCHNI
SERNIK TOSKAŃSKI Z KONFITURĄ MORELOWĄ 372

   Serniczek trochę inny od tych, które zazwyczaj piekę. Niemniej od razu skradł nasze serca, a raczej podniebienia. Bardzo delikatny i kremowy. Kiedyś bywał u

Smaczne Zdrowe
Sernik z musem z pieczonego rabarbaru 177

cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa serowa: 800 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie, lub dobrej jakości sera z wiaderka 250 g serka mascarpone 3 jajka 200 g cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Mus z pieczonego rabarbaru: Rabarbar umyć i pokroić na około 2 cm kawałki(...)przesiać i wymieszać z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia oraz solą. Dodać żółtka oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło i przesiekać wszystko razem nożem lub specjalną siekaczką do kruchego ciasta, aż składniki zaczną się łączyć i formować w kruszonkę. Zagnieść szybko gładkie ciasto, uformować w kulę, lekko spłaszczyć i owinąć w folię spożywczą. Włożyć do lodówki na około 1 godzinę

Opowieści z piekarnika