ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:398/512)

Tarta kremowa z mascarpone, mleczkiem kokosowym pod śmietanową kołderką 111

opakowanie okrągłych biszkoptów 100 ml wody z sokiem z połowy cytryny - do nasączenia biszkoptów. Na masę serowo - kokosową: 350 gram gęstego naturalnego jogurtu  250 gram serka mascarpone skórka starta z połowy cytryny 150 gram cukru pudru 1 puszka - 400 ml mleczka kokosowego - schłodzona 2 łyżki - około 20 gram żelatyny 100 ml wody Na masę straciatella: 300 ml śmietany kremówki(...)obficie przygotowanym ponczem, odkładamy na czas przygotowania mas. Masa z mleczkiem kokosowym: Żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy, by napęczniała. Do sporej miski wlewamy jogurt, schłodzone mleczko kokosowe, ser mascarpone, skórkę z cytryny, przesiewamy cukier puder i miksujemy wszystkie składniki na gładki, jednolity mus.  Ja użyłam ręcznego blendera. Napęczniałą żelatynę rozpuszczamy w mikrofalówce lub kąpieli wodnej,  dodajemy

Kronika Piekarnika
ciasto kawowo-pomarańczowe 185

Połączenie kawy i pomarańczy to jak dla mnie duet idealny! Dziwię się, że wcześniej nie wpadłam na to, żeby zrobić takie ciasto. W trakcie pieczenia sama do końca nie wiedziałam jakie wyjdzie, bo kombinowałam z tego co miałam ale moim zdaniem to był strzał w dziesiątkę. Choć niestety muszę powiedzieć, że dostał mi się tylko jeden maleńki kawałeczek:( *foremka(...)mleka łyżka suchej kawy mielonej  1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru  150 g masła na krem śmietankowy: 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny dodatkowo: 4 łyżki dżemu pomarańczowego  1 szklanka wystudzonej kawy  2 kieliszki wódki 20 sztuk herbatników kakaowych łyżka kakao

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort Royal 234

resztę mieszanki i miksujemy  do połączenia wszystkich składników.  Tortownicę o średnicy 24 cm smarujemy masłem  i wykładamy papierem do pieczenia.  Do tak przygotowanej formy wykładamy ciasto  i wstawiamy do piekarnika nagrzanego  do 170 stopni.  Biszkopt pieczemy ok. 25 minut. Po ostygnięciu kroimy na 2 blaty.    Beza: 3 białka 150 g drobnego(...)nagrzanym do temperatury 170 stopni około 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy jeszcze 15 minut. Bezę wyjmujemy i studzimy. Krem czekoladowy: 200g ciemnej czekolady 375g mascarpone 250g śmietanki kremówki 30% 1/3 szklanki cukru pudru Czekoladę roztapiamy i mieszamy z mascarpone. Mascarpone dodajemy po łyżce,  za każdym razem mieszając. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem

Pyszności Słodkości
Muffinki z kremem kajmakowym 211

setny i zawsze wychodził, tym razem zrobił się rzadki. Nie chcąc zmarnować składników poratowałam się żelatyną, wyszła pianka zamiast kremu, ale cóż przynajmniej coś wyszło. Składniki na ciasto 2 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru 2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 jaja 1 szkl. mleka 1/2 szkl. oleju Sposób  W jednej(...)papilotki do połowy ich wysokości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 20 minut.  Po upieczeniu czekamy aż wystygną. Składniki na krem 250 g schłodzonego serka mascarpone 1/2 puszki schłodzonej gotowej masy kajmakowej/ krówkowej* 60 ml schłodzonej śmietany kremówki 30%  Sposób Serek mascarpone ubijamy ze śmietaną na sztywno, następnie wszystko mieszając na najniższych obrotach miksera dodajemy

Kuchenne aromaty
MIGDAŁOWE MAKARONIKI 123

ciotkę dobra rada": 1. Migdały muszą być bardzo drobno zmielone i dodatkowo przesiane, aby powierzchnia była gładka ( w innym przypadku uzyskamy efekt jak na zdjęciu ). 2.Nakładamy cienką warstwę ciasta, pamiętając, że podczas pieczenia makaroniki trochę urosną ( w innym przypadku uzyskamy efekt jak na zdjęciu ). 3. Niech  nam się nie wydaje, że określony czas pieczenia w przepisie jest zbyt(...)złe :) SKŁADNIKI: na ok. 15 ciastek 60 g migdałów 90 g cukru pudru szczypta proszku do pieczenia 1 duże białko szczypta soli 20 g cukru krem 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka dżemu czereśniowego A jak to zrobić: Migdały sparzyć we wrzącej wodzie przez ok. 2 minuty, odcedzić i zdjąć z nich skórkę naciskając palcami. Przed zmieleniem migdały wysuszyć. Drobno

Kuchnia w opałach
RÓŻANE MAKARONIKI 150

białka 125 g mielonych migdałów 200 g cukru pudru 30 g  drobnego cukru   1/2 łyżeczki wody różanej różowy barwnik spożywczy   krem  125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki wody różanej dodałam jeszcze 2 bardzo drobno pokrojone truskawki     A jak to zrobić: Migdały połączyć z cukrem pudrem i najlepiej jeszcze(...)Dodać barwnik i wodę różana, zmiksować. Do masy z białek dodawać mieszankę maki migdałowej i cukru pudru, delikatnie mieszając szpatułką, najlepiej silikonową. Masa musi być bardzo dokładnie wymieszana. Wypełnić ciastem krążki w macie do wypieków makaroników, jeśli takiej maty nie posiadamy można na papierze do pieczenia narysować kółka i przy pomocy rękawa cukierniczego wycisnąć krążki o średnicy około

Kuchnia w opałach
108. Odrobina lata, czyli tort bezowy z malinowym kremem i owocami 356

dodajemy zblendowane maliny, sok z cytryny - miksujemy dalej do połączenia się składników. Następnie szpatułką przekładamy porcjami pianę i dokładnie zataczając koła po brzegach miski delikatnie łączymy z malinowym mascarpone (aby masa była puszysta). Odstawiamy do lodówki.Składniki na brownie (tortownica 23 cm średnicy)200 g ciemnej czekolady (najlepiej taka o zwartości kakao 70%)3/4 szklanki ciemnego cukru nierafinowanego demerara(...)mieszankę czekolady i masła i miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy przesianą mąkę i mieszamy do połączenia się składników. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy do niej ciasto. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20-30 minut. Dodatkowook. 500-600 g owoców (mogą być mrożone porzeczki, maliny, jeżyny)płatki ciemnej czekoladySkładanie tortuSpodem będzie brownie. Na brownie wykładamy

Symfonia Smaków
KAKAOWE MUFFINY / BABECZKI Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY – 0,85 zł 378

składników. Nie martwcie się o pozostałe grudki – ciasta na muffiny nie można mieszać zbyt długo, ponieważ gluten od nadmiernego mieszania nie pozwoli wyrosnąć babeczkom. 5. FOREMKI (3 min): gotowe ciasto przelewamy do domowych papilotek na ok. ¾ wysokości, nie więcej, ponieważ wyrosną podczas pieczenia. Wkładamy je do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20-25 minut w temp. 200 stopni Celsjusza(...)powinny być gotowe do jedzenia. Jeśli robiliście domowe papilotki, ściągnijcie z nich folię aluminiową, przyda się do produkcji następnych muffinek. Babeczki można ozdobić masą z mascarpone i cukru pudru, ale same też świetnie smakują. OM NOM NOM! Post KAKAOWE MUFFINY / BABECZKI Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY – 0,85 zł pojawił się poraz pierwszy w NERDS' KITCHEN

Nerds Kitchen
Tort Makowy z Wiśniami 230

łyżeczka cukru pudru Krem: 4 żółtka 350ml mleka Mu o zawartości tłuszczu 3,2% 90g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 40g mąki pszennej 250g serka mascarpone 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru 1 fix do śmietany Masa wiśniowa: 1 słoik wiśni w kompocie (720g) 45g czerwonej galaretki w proszku Wierzch: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki(...)żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 4. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Na jajeczną masę przesiać przygotowaną mąkę, dodać mak i wymieszać szpatułką na jednolite ciasto (proszę za długo nie mieszać). 5. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23cm lub 24cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około

Mała Cukierenka
TIRAMISU WERSJA II - NAJLEPSZA 367

   Dla koneserów włoskich smaków- pyszne tiramisu. Dzisiejsza wersja to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Cudnie aromatyczny, wprost rozpływający się w ustach deser, któremu baaardzo trudno

Smaczne Zdrowe
Beza z mascarpone i pomarańczami 177

Beza, którą przygotowałam na Dzień Babci i Dziadka. Chociaż ten wypiek to praktycznie sam cukier, to w smaku jest niezwykle delikatny. Z kremowym serkiem, słodkimi pomarańczami

Mienta blog
Bazylia na słodko? Naturalnie! :) 207

Ciekawy smak :) Klasyczny biszkopt z orzeźwiającym aromatem bazylii zaskoczy nie jednego smakosza. Dla podkręcenia smaku dodałam dżem truskawkowy i to był strzał w dziesiątkę :) Zapraszam! Rolada

Tagebuch po polsku
TORT BEZOWY Z KREMEM KAWOWYM I MALINAMI 159

Za oknem szaro i  smutno. Na poprawę samopoczucia postanowiłam osłodzić sobie i najbliższym ten dzień. A jak szaleć i zajadać kalorie to na całego;-) Będzie

potrawyregionalne
Tort tiramisu 241

 Niedawno prezentowałem tort, który upiekłem dla swojej mamy na urodziny (przepis tutaj ), dziś kolejny tort urodzinowy, ale już dla taty. Ojcu bardzo się spodobał.  

Kuchnia Łukasza
Oponki drożdżowe 105

hakami zaczęłam wyrabiać ciasto. Gdy składniki się połączyły, dodałam powoli przestudzone masło i dalej miksując, wyrabiałam ciasto hakami kilka minut, aż ciasto zaczęło ładnie odchodzić od ścian miski. Wyrobione ciasto pozostawiłam w misce, nakryłam je ściereczką i odstawiłam na godzinę do wyrośnięcia. Powinno w tym czasie minimum podwoić swoją objętość. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wyrośnięte ciasto przełożyłam na stolnicę oprószoną mąką(...)ciasta kwiatki lub krążki, a małym kieliszkiem dodatkowo dziurki w środku. Uformowane oponki odkładałam na stolnicę. Przykryłam je ściereczką i pozostawiłam jeszcze na ok. 30 minut. W garnku rozgrzałam olej. Powinien mieć temperaturę ok. 175-180 stopni. Na rozgrzany olej wkładałam partiami oponki i smażyłam na brązowy kolor z obu stron. Usmażyłam również te małe wycięte środki z ciasta. Powstały

Waniliowe Improwizacje
Tort Red Velvet 211

orzeszków Składniki na tort: Biszkopt: 7 jaj w temp. pokojowej 2/3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru odrobina czerwonego barwnika Krem: 500ml śmietanki 36% 375g mascarpone 375g serka ” Twój Smak ” lub ” Philadelphia „ 1 szklanka cukru pudru skórka otarta z połowy cytryny pół łyżeczki ekstraktu cytrynowego Pozostałe: około 300g posiekanych orzechów arachidowych Przygotowanie(...)wsypać barwnik, oraz obie mąki i delikatnie wmieszać je szpatułką, starając się by piana opadła jak najmniej. Im bardziej puszysta będzie, tym większy i bardziej puszysty urośnie biszkopt. Przelewamy ciasto do tortownicy, wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 35 minut, do suchego patyczka. Upieczony biszkopt od razu wyciągamy z piekarnika, energicznie odkładając go na blat. Ostudzony przekroić na 3 blaty. Krem

NiePieprz.pl
OMLET BISZKOPTOWY ZE ŚMIETANĄ 142

wykonaniu omlety biszkoptowe. U mnie były ze śmietaną i dżemem z czarnej porzeczki, ale Wy możecie je nadziać tym na co tylko macie ochotę... owoce, ulubiony krem, mascarpone.  Omlety te przypominają mi dzieciństwo i małe co nie co kupowane w cukierni :) Do posmarowania omletów wykorzystałam dżem z czarnej porzeczki od  Dagoma . Z podanych proporcji wyszło(...)masa jajeczna będzie blado żółta. Następnie przesiać do masy przez sitko mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać.  Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia łyżką nakładać małe porcje ciasta formując koło (ciasto powinno być dobrze rozsmarowane by było cienkie). Wstawić do piekarnika na grzanego do 200'C i piec od 6 do 8 minut. Czas pieczenia zależy od piekarnika

Zrób to smacznie
Wiosenne kwiecie 205

wszystko uzyska jednolitą strukturę. Co do kawy, to jest to u mnie mocna kawa rozpuszczalna schłodzona/zmrożona w zamrażalce. Bo o płyn tu chodzi moi drodzy. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i odkładamy na przynajmniej 30 minut leżakowania do lodówki. Schłodzone rozwałkowujemy podsypując mąką jak najcieniej się da i wykrawamy z niego ciasteczka (kwiatki, gwiazdki), które następnie(...)dół i wkładamy wykrojone ciasteczka do formy cupcake's wciskając je paluchem, by faktycznie przypominały kwiat. Pieczemy ok 15 minut. Wyjmujemy i studzimy na kratce. Składniki na masę: serek mascarpone mały kremówka 30-36% 500ml 1-2 cytryny 250 g cukru do wypieków 2-3 łyżki wiórek kokosowych Przygotowanie: Ubijamy kremówkę, pamiętając by była dobrze schłodzona. Dodajemy serek i dalej

Karczma Honorietty