 Tortilla z papryką 232
Tortilla z papryką 232dusić w niewielkiej ilości oliwy przez około 20-25 minut. A następnie zdjąć z ognia.Jajka rozbić do miski i wymieszać z Fixem Sphagetti Carbonara Knorr. Tak przygotowaną masę przelać do smażonych warzyw. Ciasto podzielić na 4 części. Wlać jedną porcję na rozgrzaną patelnię. Tortille smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu z dwóch stron na rumiany kolor. Możesz podawać na zimno
Świat Domowej Kuchni Zaśniegowanie. I biscotti o smaku piernika 207
Zaśniegowanie. I biscotti o smaku piernika 207przyprawą do piernika i skórką z pomarańczy. Partiami wsypywać do masy maślano-jajecznej, miksując na najniższych obrotach miksera.Śliwki pokroić w kosteczkę, orzechy grubo posiekać. Dodać do masy, dokładnie wymieszać łyżką.Z ciasta uformować wałeczek, lekko spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1-2 godziny.Schłodzone ciasto odwinąć z folii, przełożyć na blachę wyłożoną papierem
Pożeraczka, czyli raz adobrze Jeszcze inne biscotti 240
Jeszcze inne biscotti 240pieczenia, wymieszać z kawą. Partiami wsypywać do masy maślano-jajecznej, miksując na najniższych obrotach miksera.Śliwki pokroić w kosteczkę, razem z rodzynkami i migdałami dodać do masy, dokładnie wymieszać łyżką.Z ciasta uformować wałeczek, lekko spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1-2 godziny.Schłodzone ciasto odwinąć z folii, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Piec
Pożeraczka, czyli raz adobrze Wyjątkowe biscotti: z żurawiną i kasztanami 275
Wyjątkowe biscotti: z żurawiną i kasztanami 275masę. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem, sodą i skórką pomarańczową. Partiami dodawać do masy jajecznej, miksując na najniższych obrotach.Kasztany niezbyt drobno posiekać. Razem z żurawiną dodać do masy, dokładnie wymieszać.Uformować z ciasta wałeczek 28x5 cm, spłaszczyć. Zawinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez 40-60 minut.Wyjąć ciasto z lodówki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec
Pożeraczka, czyli raz adobrze Jabłka pod kruszonką z płatkami owsianymi i cynamonem 384
Jabłka pod kruszonką z płatkami owsianymi i cynamonem 384jabłka zmiękną a sok, który się wytworzy w trakcie gotowania, prawie całkowicie wyparuje.Do miski wkładamy wszystkie składniki na kruszonkę. Najpierw mieszamy łyżką, a następnie palcami rozdrabniamy masę, żeby nie powstało zbite ciasto, a sypka kruszonka.Jabłka wykładamy do formy (ja użyłam formy silikonowej), a na to wysypujemy kruszonkę.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st.C góra-dół na około
Anielska Kuchnia Ani Wątróbką ze śliwkami z sokiem z pomarańczy w naleśniku gryczanym na szpinaku z popcornem i grillowaną pomarańczą 265
Wątróbką ze śliwkami z sokiem z pomarańczy w naleśniku gryczanym na szpinaku z popcornem i grillowaną pomarańczą 265godziny. Po namoczeniu odlewamy wodę i przepłukujemy ją. Kaszę wsypujemy do blendera, zalewamy ją wodą (tyle żeby powierzchnia wody przykryła kaszę) i całość miksujemy na jednolitą gładką masę. Dolewamy tyle wody, żeby ciasto miało konsystencję zwykłego ciasta naleśnikowego. Patelnię dobrze rozgrzewamy, smarujemy ją pędzlem namoczonym w oleju (tylko przed pierwszym smażeniem, później już nie trzeba), wylewamy ciasto i smażymy naleśniki
Moniki Smakołyki Amerykańskie muffiny 206
Amerykańskie muffiny 206roztopionego masła 1 łyżeczka cynamonu 180 g borówek amerykańskich 100 ml miodu 1 garść kokosu Przygotowanie: Połącz suche składniki. Dodaj roztopione masło, mleko, płynny miód. Nałóż masę do foremek. Wbij do ciasta borówki. Wsadź do piekarnika na ok. 30 minut. Piecz w temperaturze 180 stopni. Amerykańskie muffiny
Czarnawisienka Śniadanie na różowo 186
Śniadanie na różowo 186dużego kubka wsypujemy otręby Dodajemy białka jaj, pokrojonego na kawałki banana, maliny, twaróg, proszek do pieczenia oraz cynamon i imbir według uznania Całość blendujemy na jednolitą masę Jeśli wyszła zbyt gęsta- ciasto powinno być dość gęste, ale lejące- dodajemy wodę i ponownie blendujemy Wstawiamy do mikrofali na około 3 minuty przy mocy 750W Mug cake możemy podawać z masłem orzechowym
peanutbuttermonster Bomba piernikowa 173
Bomba piernikowa 173suszonych i świeża mięta. Wiśnie z zaufanego sklepu skworcu.com.pl Jajka utrzeć z cukrem, cynamonem i przyprawą do pierników. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, a następnie z masą jajeczną, dodać pozostałe składniki ciasta, wyrobić. Wlać do formy w kształcie babki (bez komina), natłuszczonej i posypanej bułką tartą. Piec w tem 180C ok 50 minut. Białka ubijać z solą i mąką
Apetyczna babeczka Gofry z cukrem pudrem 344
Gofry z cukrem pudrem 344Dodajemy cukier biały i waniliowy. Następnie dodajemy żółtka i olej. Miksujemy, dolewając powoli mleko. Odstawiamy ciasto na godzinę. Kolejno dodajemy ubite na sztywno białka. Dodajemy je do ciasta i mieszamy delikatnie. Taką masę wylewamy na rozgrzane płyty gofrownicy. Gofry pieczemy, aż do zarumieniania. Wyciągamy je przy pomocy wykałaczki, nadziewamy i wyciągamy. Studzimy na kratce i posypujemy cukrem pudrem
Aga w kuchni Ciasto wiśniowe 212
Ciasto wiśniowe 212Pomysł na ciasto własny, ale powstał na bazie połączenia różnych przepisów. W rezultacie wyszło pyszne, winne ciasto wiśniowe. SKŁADNIKI: Ciasto: biszkopt jasny, przepis dowolny. Masa: pół kilograma wiśni drylowanych ( świeże lub mrożone) trzy kisiele wiśniowe słodzone jedna galaraetka wiśniowa 750 mil soku wiśniowego poł kostki masła WYKONANIE: Sok gotujemy odlewając pół szklanki do wymieszania
W kuchennym oknie Ewy Babka z wiórkami czekoladowymi 197
Babka z wiórkami czekoladowymi 197wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Na końcu dorzucamy startą czekoladę i delikatnie mieszamy. Formę z kominkiem smarujemy masłem oraz obsypujemy bułką tartą. Do tak przygotowanego naczynia przekładamy naszą masę na wysokość 3/4 formy ( ciasto bardzo mocno rośnie). Babkę umieszczamy w nagrzanym na 180 stopni Celsjusza piekarniku na 50 minut. Po wyjęciu i ostudzeniu babki polewamy ją roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą
Kolizje Smaków Batoniki miodowo-orzechowe 201
Batoniki miodowo-orzechowe 201Pomysł na te batoniki wpadł mi do głowy kiedy robiłam ciasto miodowe . Wykorzystałam przepis na masę orzechową, dodałam jeden wafelek i wyszły takie oto pyszności :-) Składniki: pół szklanki cukru 300 g orzeszków ziemnych 125 g masła 4 łyżki miodu jeden wafel na spód Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzuciłam do garnka i smażyłam na średnim ogniu przez 30 minut, mieszając
Kulinarny Pamiętnik 1562. Bajaderka 246
1562. Bajaderka 246rodzynki, płatki migdałowe, orzechy,jagody goji,złote jagody ,ryż preparowany itd Ciasto pokruszyć.Mleko z cukrem i kakao rozpuścić na małym ogniu dokładnie mieszając,wystudzić. Do pokruszonego ciasta dodać pozostałe składniki i masę kakaową. Wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyć do blaszki. Wyrównać.Polać polewą i dowolnie udekorować.Odstawić do lodówki na kilka godzin
Moje domowe kucharzenie Owoce zapiekane pod budyniem i kruszonką 222
Owoce zapiekane pod budyniem i kruszonką 222Smażymy owoce 5-10 minut do miękkości. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cukier, mąkę i masło oraz szczyptę cynamonu mieszamy dokładnie aż powstanie nam kruszonka (czyli ciasto niezbyt związane, duże okruchy masy). Na dno kokilek wkładamy owoce. Na to gotowy budyń (po 2-3 łyżki). Na sam koniec posypujemy wszystko kruszonką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni
Mango Papaja