ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:223/1309)

19. Jak śliwka w kompot: czyli wegańska tarta śliwkowo - jabłkowa 164

lniane z 3 łyżkami ciepłej wody, aż do powstania gęstej zawiesiny. 2.. W dużej misce zagnieść dokładnie mąkę, zawiesinę, olej kokosowy, słodzidło. Dodawać zimnej wody, aż ciasto złączy się w zwartą masę i uformować kulę. 3. Zawinąć ciasto w folię i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. 4. Do rondelka wrzucić starte na dużych oczkach, obrane jabłka. Dodać

Pland based fille
Rozetki, czyli smażone ciasteczka skandynawskie 140

duże jajka 250 ml mleka 1,5 łyżeczki cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej smalec lub olej (do smażenia) cukier puder (do oprószenia) Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto miksujemy na gładką, płynną masę o konsystencji odrobinkę gęściejszej niż ciasto naleśnikowe. Jeżeli ciasto jest za rzadkie dodajemy 1-2 łyżki mąki, jeśli za gęste – dolewamy troszkę mleka. Gdy składniki się połączą

MyCookBook.pl
Ciasto drożdżowe z jeżynami 116

Szybki i smaczne ciasto drożdżowe z kruszonką i jeżynami, bardzo lubię ciasta drożdżowe z różnymi owocami. Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 50 gram świeżych drożdży 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka 3 jajka Kruszonka: 1,5 szklanki mąki pszennej ¾ szklanki cukru 200 gram margaryny Dodatkowo: 500 gram jeżyn Tłuszcz do formy Bułka tarta(...)Sposób przygotowania: Z niewielkiej ilości mąki, cukru, mleka i drożdży robimy zaczyn, odstawiamy na kilka minut. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, jajka, olej, mleko i zaczyn, ciasto mieszamy mikserem na gładką masę. Pozostawiamy pod przykryciem na godzinę, ciasto przekładamy do formy (25x40 cm.) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą, na wierzch układamy jeżyny. Składniki kruszonki łączymy ze sobą, posypujemy

Bajeczna Kuchnia
mazurek jabłkowo – pomarańczowy 172

godz. do lodówki. Następnie ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (25 x 21 cm). Pieczemy w 180 st. C do chwili, aż ciasto się zrumieni. składniki na masę jabłkowo pomarańczową: 2 pomarańcze 3 jabłka 2 łyżki cukru 1 galaretka pomarańczowa 50 g płatków migdałowych wykonanie: Pomarańcze obieramy z białych części i kroimy w kostkę. Jabłka obieramy(...)garnka wkładamy owoce, cukier i odparowujemy nadmiar soku, pod koniec smażenia dodajemy płatki migdałowe. Następnie zestawiamy z ognia dodajemy galaretkę, mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Przestygniętą masę przekładamy na upieczone i wystudzone ciasto. Dekorujemy np. płatkami migdałowymi, żurawiną

Domowy Smak Jedzenia
Najlepsze domowe gofry z balsamicznymi truskawkami 196

składniki wkładam do miski dokładnie mieszam.Dodaję żółtka, olej, mleko i wodę mineralną - całość miksuję mikserem na gładką masę.Białka ubijam na sztywną pianę, która dodaję do masy i delikatnie mieszam. Odstawiam ciasto aby odpoczęło na około 20 minut. Rozgrzewam gofrownicę i nakładam ciasto, piekę około 4 minut (czas jest zależny od gofrownicy, jeżeli otworzymy ją zbyt wcześnie ciasto

Magiczna kuchnia Darii
Ciasto Shrek 160

Pyszne lekkie ciasto w wiosennych kolorach.Składniki:Biszkopt:4 jajka3/4 szklanki mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanej3/4 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki olejuMasa zielona:1 duża butelka zielonego napoju typu Kubuś (900ml)3 budynie śmietankoweMasa śmietankowa:500 ml śmietany 30%1 zielona galaretka (dowolna)Dodatkowo:2 opakowania delicji2 zielone galaretkiSposób przygotowania:1. Robimy biszkopt: oddzielamy białka od żółtek, białka(...)następnie wlewamy zimną galaretkę. Masę wykładamy na delicje.5. Dwie zielone galaretki robimy według przepisu na opakowaniu (możemy jedynie trochę zmniejszyć ilość wody). Lekko tężącą galaretkę wylewamy na masę śmietankową.6. Ciasto schładzamy przed podaniem.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Skubaniec z owocami (kruche ciasto z owocami) 212

jagody, ale można też wykorzystać świeże jabłka starte na tarce o dużych oczkach. Dodatkowo zastosowałam słodką posypkę z orzechów laskowych. Przepisów na ciasta i ciasteczka na kruchym cieście jest na blogu cała masa tutaj. Skubaniec z owocami (kruche ciasto z owocami) wyszedł pyszny, rozpływał się w ustach.     1/2 kg mąki 1 kostka margaryny lub masła 5 żółtek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Terapeutyczne brownies z różą 189

masy dodajemy płynną, przestudzoną czekoladę i dokładnie mieszamy. Wylewamy na wcześniej przygotowaną formę. Równomiernie rozkładamy owoce róży na cieście, lekko dociskając je, żeby zanurzyły się w masie. Pieczemy 18-20 minut, aż ciasto jest ścięte z góry, ale wciąż wilgotne. Kiedy ciasto lekko ostygnie, okrawamy brzegi i wyrzucamy ciasto do góry nogami na blat. Chojnie posypujemy je waniliowym cukrem pudrem

les mirabelles
sernik Śpiącej Królewny (gotowany, na biszkopcie) 276

sztywno. Nadal ubijając dosypywać cukier następnie dodawać po żółtku. Dodać odrobinę barwnika, żeby kolor nie był zbyt mocny. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia i piec w 175*C około 30 minut. Po wystudzeniu przekroić na dwa blaty.  Masło rozpuścić, dodać cukier. Gotując powoli(...)Masa powinna trochę zgęstnieć ale nadal ma pozostać dość rzadka. Podzielić ją na połowę i przełoży biszkoptowe placki. Odstawić do wystudzenia. Na masie serowej ułożyć ciastka. Galaretki rozpuścić w pół litra wody, kiedy zaczną tężeć zalać wierzch ciasta. Wstawić do lodówki, kroić najlepiej na drugi dzień

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik porzeczkowy z musem truskawkowym 174

białek dodawać po jednym żółtku, ciągle ubijając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać. Blachę o wymiarach (40x24) wysmarować tłuszczem, wylać ciasto, piec ok.25 minut w 175 stop, ostudzić. Masa serowa : Do miski wyłożyć ser, dodać jogurt i cukier, blenderem zmiksować. Porzeczki oszypułkować, opłukać, dodać do sera, zblenderować. Żelatynę rozpuścić w gotowanej wodzie, lekko przestudzić, miksując(...)oszypułkować, opłukać, zblenderować. Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Wymieszać galaretki z musem truskawkowym, wstawić do lodówki, gdy mus będzię lekko ściśnięty, wylać na masę serową. Wstawić blachę z ciastem do lodówki, najlepiej na całą noc . (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js

Kuchnia Danusi
Truskawkowa tarta z masą z mascarpone 175

się ma ochotę na coś słodkiego, mało czasu i dużo truskawek to tarta na taka okazję jest wybawieniem ;) Przekładam taką tartę budyniem, lub delikatna masą z mascarpone bez dodatku cukru.  Pamiętajcie, jeżeli chcecie ciasto zrobić z większej proporcji to możecie je z łatwością zamrozić i wykorzystać w późniejszym czasie (zawinięte w folie). Prezentuje się pięknie, a smakuje jeszcze lepiej(...)Przygotowanie: Przesiana mąkę, cukier, oraz sól wsypujemy do miski i łączymy. Do mąki dodajemy pokrojona w kostkę zimna margarynę. Wszystkie składniki wyrabiamy, dodając na koniec całe jajka. Masa musi być jednolita. Zawijamy ciasto w folię aluminiową i wstawiamy na 30-60 minut do lodówki w celu schłodzenia. Po upływie tego czasu wyjmujemy  ciasto, rozwałkowujemy na grubość

ChilliJemy
Tarta z kremem i truskawkami 132

cukru Wykonanie: Z podanych składników zarobić kruche ciasto. Wyłożyć nim formę i piec 20 minut w około 175 stopniach. Upieczone ciasto ostudzić. Zimny blat skropić paroma łyżkami przegotowanej wody, aby się napiło. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, gdy będzie miała odpowiednia konsystencję dodać serek i jogurt i delikatnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć na ciasto. Ciacho udekorować truskawkami

Pychotkaaa
Bułeczki śniadaniowe 112

szkl.mąki żytniej Wykonanie Połączyć wodę, mleko, 1 łyżkę masła, jajka, cukier, sól i drożdże w misce miksera . Dodać 2 szklanki mąki i mieszać drewnianą łyżką, aż ciasto utworzy kudłatą masę. Podłączyć do miksera z hakiem do wyrabiania pieczywa na średniej prędkości i stopniowo dodać pozostałą mąkę. Kontynuować prace mikserem około 5-6 minut, aż utworzy się do miękka, gładka

w mojej kuchni
Biszkopt z nadzieniem Pina Colada 130

masę.  Zagotować pół litra wody. Po zagotowaniu zdjąć garnek z ognia i rozrobić galaretki.  Kiedy wystygną dodać likier i śmietanę i zmiksować. Włożyć do lodówki aby masa lekko zastygła. Ciasto przekroić na dwa blaty. Można nasączyć je wodą z cytryną i odrobiną cukru. Tężejącą galaretkę (nie może być zbyt rzadka) wylewamy na dolny blat i przykrywamy górnym

Ze smakiem i z pasją
Sernik z jabłkami 391

żółtka i zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć do posmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 28x35 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 190-200 o C przez 15-20 minut. Składniki na masę serową: 1 kg tłustego białego sera; 250 ml kwaśnej śmietany(...)ucierać. Dodać proszek budyniowy, ubite białka i delikatnie wymieszać. Jabłka obrać, pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wyłożyć na upieczony, ostudzony spód ciasta. Na jabłka wyłożyć masę serową, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170-180 o C przez około 45 minut. Ciasto ostudzić i udekorować według własnego uznania

In my kitchen
Rurki z masą budyniową 244

Rurki zrobione jakis czas temu przy pomocy własnoręcznie zrobionych foremek ..Takie rurki można nadziewać czym się chce...u mnie masa karpatkowa.. Ciasto: 50 dkg mąki  25 dkg masła 25 dkg kwaśnej śmietany szczypta soli Mąkę, masło, śmietanę  oraz sól razem dokładnie wyrobić. Uformować kulę, zawinąć w folię i odłożyć na 10 minut do lodówki.Następnie rozwałkować

Moje domowe kucharzenie
Sernik z wiśniami 797

cukru pudru 1 jajko 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 1,5 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę serową:1 opakowanie twarogu aksamitnego dr. Oetkera (1 kg) Sernix (dodatek ulepszający do sernika sprawiający, że ciasto staje się puszyste) 125 g margaryny 5 jajek 1 i 1/3 szklanki cukru 100 ml mleka 1 mały cukier waniliowy(...)ciasta zetrzeć na blachę na tarce z dużymi oczkami (fot.2). Wyłożyć masę serową, a następnie równomiernie rozłożyć na niej zamrożone wiśnie lekko wciskając je w masę palcem (fot.3). Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta (fot.4). Piec około 60-70 minut w temp. 180ºC. Studzić w uchylonym piekarniku. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Pod warunkiem, że dotrwa

Świat Ciasta
Tort Maltesers 132

ormy okrągłe o ś rednicy 28cm wyłoż yć papierem do pieczenia. Wylać na nie ciasto i piec ok. 25 minut w temperaturze 170 stopni. Piekłam każde ciasto osobno.     Składniki na masę : 1,5 łyżeczki kak ao 60g proszku Horlicks * 300g cukru pudru 180g masła (w temperaturze pokojowej) 3 łyżki wrzącej wody Dekoracja: 3 paczki kuleczek Maltesers Wykonanie kremu(...)Masło ut rzeć na puszyst ą masę, dodać kakao , cukier pu der i Horlicks , a następnie zmiksować. Krem podzielić na pół. Jedną cz ęścią przełożyć ciasto, a drugą zostawić na posmarowanie boków i wierzchu. Na końcu o zdobić kuleczkami Maltesers przekrajając je na pół. Jest z tym trochę roboty, ale efekt jest niesamowi ty.     *do zakupienia

Mania Wypiekania