ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:257/475)

Serowe placuszki z konfiturą z kokosa i malinami 263

wbijamy jajko. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników i uzyskania jednolitej dość gęstej konsystencji ciasta. Placuszki smażymy na małym ogniu na niewielkiej ilości tłuszczu (u mnie masło Ghee). Placuszki układamy jeden na drugim smarując górę każdego placuszka konfiturą z kokosa. Na ostatni placuszek układamy maliny. Całość można delikatnie polać sosem wiśniowym. Smacznego

Słodkie okruszki
DŻEM MALINOWY. 261

Zapadający już zmrok przegania żywe dusze z ogrodów, dając wolną rękę komarom i innym, nocnym stworzeniom. Jedna dusza zagubiła się w malinowym chruścianku, bezcelowo próbując przeżyć

W kuchni Karmel-itki
MALINOWY CURD. 246

Jak Alina z Balladyną, siostry dwie urodziwe, gdzie za malin kosz jedna z nich dopuszcza się zbrodni parszywej. Pamiętasz tę historię? Dzbanek słodkich malin, który przyniósł

W kuchni Karmel-itki
Bananowo-Czekoladowy Duet 283

Banany i czekolada w duecie  - a powiedziałabym nawet w kwartecie ,  bo ta sama nuta smakowa pojawia się zarówno w cieście jak i w jego

Malinowa Kawiarenka
Ciasto / tort stracciatella z frużeliną malinową 1448

Post Ciasto / tort stracciatella z frużeliną malinową pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Bułki pszenne z ziarnami 156

Bułeczki mogą być wspaniałą bazą do kanapek na słodko na przykład z domowym dżemem z malin lub truskawek . Bułki pszenne z ziarnami są również świetne do burgerów i kanapek z dodatkami wytrawnymi. Bułki pszenne z ziarnami [feast_advanced_jump_to] 🥘 Składniki Składniki na ciasto 270 g mąki pszennej 130 g mąki orkiszowej

SprawdzonaKuchnia.pl
Drożdżowe gofry z jagodami 216

gofrownicy Dzięki temu nabierają one niecodziennego wyglądu, są też bardziej chrupiące Istotne jest tutaj jednak, aby dobrze skleić ciasto, aby jagody się nie wylały z środka. Gofry najlepiej smakują zaraz po usmażeniu, ja lubię je z kokosową bitą śmietaną i malinami A Wy zjedźcie z tym, z czym lubicie najbardziej Drożdżowe gofry z jagodami Składniki na 12 gofrów(...)ciepłym mleku. Do dużej miski przesiej mąką, dodaj sól oraz erytrol. Następnie do miski z mąką dodaj wyrośnięty zaczyn, wymieszaj. Kolejno dodawaj jajka oraz ciepłe mleko z masłem. Zagniataj ciasto aż do połączenia się składników. Wyrabiaj je przez ok. 5 minut. Potem przełóż ponownie do miski i odstaw na ok. 1 godzinę w ciepłe miejsce. W międzyczasie jagody umyj, osusz

365 dni dookoła kuchni
SERNIK Z MALINOWĄ GLAZURĄ NA PISTACJOWYM SPODZIE 159

glazurę: ● 500 g malin (mrożonych lub świeżych) ● 100 g cukru ● 3 listki żelatyny (4 g) ● sok z ½ cytryny Przygotowanie: Przygotuj pistacjowy spód: Masło potnij w kawałki. Pistacje drobno posiekaj. Wymieszaj przesianą mąkę, pistacje, cukier, jajko i sól, ugniataj delikatnie koniuszkami palców aż do uzyskania konsystencji piasku. Dodaj masło i wymieszaj do całkowitego połączenia składników. Uformuj ciasto w kulę, zawiń(...)minut. Nagrzej piekarnik do temperatury 150°C. Wytnij koło z papieru do pieczenia o średnicy 24 cm, przykryj nim spód formy do tortownicy, a następnie wyłóż na niego równomiernie ciasto. Piecz około 20 minut. Przygotuj masę sernikową : Zetrzyj skórkę z cytryny. Laskę wanilii rozetnij wzdłuż i ostrzem noża wyskrob ziarenka. Wymieszaj z cukrem, dodaj skórkę otartą z cytryny, ser, śmietankę

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Deser z mrożonych owoców 219

Deser z mrożonych owoców. Składniki jakie będą nam potrzebne do wykonania musu i masy: 05,kg mrożonych malin 05,kg mrożonych truskawek 500g serek mascarpone 200ml śmietanki 36% żelatyna cukier puder 2 galaretki owocowe (malinowa, truskawkowa) Na spód mamy kilka możliwości: - ciasto kruche - mus truskawkowy - herbatniki skruszone z masłem Wybór należy do ciebie, ja upiekłam ciasto kruche. Herbatniki połóż(...)pół szklanki cukru pudru, wymieszaj (Serek powinien mieć temp. pokojową). śmietankę ubij i powoli dodawaj do serka, mieszaj. Dodawaj stopniowo żelatynę. Masę wyłóż na galaretkę.Wstaw do lodówki. Przygotuj maliny w garnku, tak jak poprzednio z truskawkami, przygotowaną masę wyłóż na masę i  zostaw w lodówce na 1,5godz. Dekoracja z mrożonych malin. Smacznego. Mam dla was kod rabatowy

Kurnikowo
Tiramisu z malinami makiem i herbatą matcha 156

Malinowe tiramisu, włoski deser w owocowej wersji Tradycyjne tiramisu to włoski deser, który składa się z dwóch warstw z kremu z mascarpone i biszkoptów nasączonych kawą

Tajemnice Smaku
Babeczki jaglane z kremem kawowo-malinowym 177

pieczenia i delikatnie mieszamy. Foremkę do babeczek natłuszczamy olejem, łyżką do lodów nakładamy porcję ciasta.   Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka, moje piekły się około 20 minut.  Upieczone babeczki wyciągamy z foremki i odstawiamy do wystygnięcia.  Zmiksowane maliny mieszamy z mlekiem, dodajemy rem i ubijamy na sztywno. Rękaw cukierniczy napełniamy kremem

Sama słodycz i szczypta chili
Fit sernikobrownie 203

Ostatecznie możecie zastąpić   go cukrem. Fasola w smaku jest niewyczuwalna, a dzięki niej ciasto nie ma mąki, więc jest także bezglutenowe i zawiera sporą ilość białka. Dodatkowo na wierzch dałam sezonowe owoce dla przełamania smaku. U mnie są to truskawki, możecie użyć także malin, wiśni czy borówek, ewentualnie je całkowicie pominąć.  Składniki na foremkę 20x20cm: Spód: 1 puszka(...)mrożone) – truskawki, wiśnie, maliny lub borówki Przygotowanie: Fasolę odsączyć i opłukać. Banany i jajka dodać do fasoli, zblendować na jednolitą masę.  Dodać kakao i proszek do pieczenia. Opcjonalnie można dodatkowo dosłodzić. Ponownie zblendować. Wyłożyć do formy silikonowej lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Twaróg zblendować z pozostałymi składnikami. Wyłożyć na masę czekoladową. Z resztek ciasta czekoladowego, które zostało

Fabryka pomysłów
Mus czekoladowy z truskawkami 247

idealny. Jeśli wolicie maliny czy czereśnie – z nimi także się uda. A co z pracochłonnością? Jeśli macie malakser – zrobi za Was spód, a jeśli mikrofalę – to szybko rozpuścicie czekoladę. Pozostanie tylko trochę poubijać mikserem i pokroić truskawki. Brzmi nieźle? Mus fajnie wygląda, jak przekrojone truskawki poukładamy wokół rantu – w nagłych przypadkach ciasto nawet może robić(...)tężeć. Wykładamy ją na przygotowany spód z truskawkami i schładzamy przez co najmniej godzinę w lodówce. Przed podaniem posypujemy kakao i dekorujemy owocami. Zamiast truskawek możemy użyć innych owoców: malin, czereśni, borówek czy wiśni w syropie.   Post Mus czekoladowy z truskawkami pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Tort czekoladowo-malinowy 194

mąkę, kakao, sodę i proszek, wymieszać drewnianą łyżką. Tortownicę 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), wylać ciasto, wyrównać. Piec w 170 stopniach przez 70 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Przekroić na 3 blaty. Frużelina malinowa: 500 g malin 3 łyżeczki żelatyny w proszku 3/4 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej(...)zalać 2 łyżkami wody, odstawić na 10 minut do napęcznienia. Postawić na palniku i podgrzewać, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny, nie doprowadzać do wrzenia. Żelatynę dodać do ciepłych malin, dokładnie wymieszać. Wystudzić. Wstawić do lodówki na całą noc. Krem malinowy: 500 g serka mascarpone frużelina malinowa Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Mascarpone i frużelinę umieścić w misie miksera

kulinarnyswiatdomi
Cytrynowy sernik z malinowo-czekoladowym zwieńczeniem 208

miałam okazji, by go upiec najbliższym. Jednak dzisiaj pod wieczór postanowiłam wziąć mikser i upiec pyszny cytrynowy sernik z malinowo-czekoladowym zwieńczeniem. Córeczka była zachwycona nie tylko smakiem ciasta, ale też i jego dekoracją (, w której troszkę pomagała). Mój pyszny sernik dedykuję Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie i jej włoskim gospodarzą  – Marco Ghia oraz Emiliano Castagna z okazji(...)margaryny 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka skórki cytrynowej krojonej 1/2 łyżeczki cukru aromatyzowanego smak cytrynowy 4 jajka (najlepiej wiejskie) mała szczypta soli 1 szklanka cukru maliny różowe wiórki czekoladowe odrobina cukru pudru Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka miksujemy z pokrojonym masłem/margaryną. Następnie dodajemy cukier, skórkę cytrynową, cukier aromatyzowany cytrynowy i mąkę

Słodkie okruszki
Kopytka z sosem malinowym 158

zagniatamy gładkie ciasto. 2.     Na stolnicy oprószonej mąką formujemy z ciasta długie wałeczki i kroimy je w poprzek na kawałki (ok. 2 cm) 3.     W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem 2 łyżek oleju i wrzucamy kopytka na wrzącą wodę. Gotujemy około 5-7 minut od wypłynięcia klusek na wierzch. 4.     Maliny wkładamy do garnka

Na kulinarnym poligonie
Czekoladowo-malinowy naked cake 208

Zainspirowani przepisem Krzysztofa Ilnickiego na naked cake jaki robiliśmy w programie „Bake Off – Ale Ciacho” przygotowaliśmy własną wersję takiego torcika. To połączenie gorzkiej

Kuchenne Wariacje
Keto tarta z kremem śmietankowym i jagodami 137

Keto tarta z kremem śmietankowym i jagodami to rewelacyjne połączenie słodkiego śmietankowego kremu z lekko kwaśnymi jagodami. Zarówno ciasto jak i krem możecie wzbogacić odżywką białkową, co spowoduje, że deser ten zyska dodatkową porcję białka. Zamiast jagód możecie wykorzystać truskawki, maliny, jeżyny, a jeśli nie jesteście na diecie keto to również inne owoce. Na dodatek, tarta śmietankowa jest nie tylko(...)Ilość : tarta o średnicy 20 cm (12 porcji) Przygotowanie Wszystkie składniki na spód ( jajka , olej kokosowy / masło , mąkę kokosową , erytrytol / odżywkę białkową , sól ) miksujemy lub dobrze wyrabiamy na jednolite ciasto. Ciastem wylepiamy formę do tarty (średnica 20 cm). Można to zrobić ręcznie, lub jeśli składniki były odpowiednio schłodzone rozwałkować i wyłożyć. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni (u mnie termoobieg

WegePrzepis