ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:266/475)

Tiramisu z malinami makiem i herbatą matcha 103

Malinowe tiramisu, włoski deser w owocowej wersji Tradycyjne tiramisu to włoski deser, który składa się z dwóch warstw z kremu z mascarpone i biszkoptów nasączonych kawą

Tajemnice Smaku
Babeczki jaglane z kremem kawowo-malinowym 130

pieczenia i delikatnie mieszamy. Foremkę do babeczek natłuszczamy olejem, łyżką do lodów nakładamy porcję ciasta.   Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka, moje piekły się około 20 minut.  Upieczone babeczki wyciągamy z foremki i odstawiamy do wystygnięcia.  Zmiksowane maliny mieszamy z mlekiem, dodajemy rem i ubijamy na sztywno. Rękaw cukierniczy napełniamy kremem

Sama słodycz i szczypta chili
Fit sernikobrownie 159

Ostatecznie możecie zastąpić   go cukrem. Fasola w smaku jest niewyczuwalna, a dzięki niej ciasto nie ma mąki, więc jest także bezglutenowe i zawiera sporą ilość białka. Dodatkowo na wierzch dałam sezonowe owoce dla przełamania smaku. U mnie są to truskawki, możecie użyć także malin, wiśni czy borówek, ewentualnie je całkowicie pominąć.  Składniki na foremkę 20x20cm: Spód: 1 puszka(...)mrożone) – truskawki, wiśnie, maliny lub borówki Przygotowanie: Fasolę odsączyć i opłukać. Banany i jajka dodać do fasoli, zblendować na jednolitą masę.  Dodać kakao i proszek do pieczenia. Opcjonalnie można dodatkowo dosłodzić. Ponownie zblendować. Wyłożyć do formy silikonowej lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Twaróg zblendować z pozostałymi składnikami. Wyłożyć na masę czekoladową. Z resztek ciasta czekoladowego, które zostało

Fabryka pomysłów
Mus czekoladowy z truskawkami 174

idealny. Jeśli wolicie maliny czy czereśnie – z nimi także się uda. A co z pracochłonnością? Jeśli macie malakser – zrobi za Was spód, a jeśli mikrofalę – to szybko rozpuścicie czekoladę. Pozostanie tylko trochę poubijać mikserem i pokroić truskawki. Brzmi nieźle? Mus fajnie wygląda, jak przekrojone truskawki poukładamy wokół rantu – w nagłych przypadkach ciasto nawet może robić(...)tężeć. Wykładamy ją na przygotowany spód z truskawkami i schładzamy przez co najmniej godzinę w lodówce. Przed podaniem posypujemy kakao i dekorujemy owocami. Zamiast truskawek możemy użyć innych owoców: malin, czereśni, borówek czy wiśni w syropie.   Post Mus czekoladowy z truskawkami pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Tort czekoladowo-malinowy 152

mąkę, kakao, sodę i proszek, wymieszać drewnianą łyżką. Tortownicę 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), wylać ciasto, wyrównać. Piec w 170 stopniach przez 70 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Przekroić na 3 blaty. Frużelina malinowa: 500 g malin 3 łyżeczki żelatyny w proszku 3/4 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej(...)zalać 2 łyżkami wody, odstawić na 10 minut do napęcznienia. Postawić na palniku i podgrzewać, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny, nie doprowadzać do wrzenia. Żelatynę dodać do ciepłych malin, dokładnie wymieszać. Wystudzić. Wstawić do lodówki na całą noc. Krem malinowy: 500 g serka mascarpone frużelina malinowa Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Mascarpone i frużelinę umieścić w misie miksera

kulinarnyswiatdomi
Cytrynowy sernik z malinowo-czekoladowym zwieńczeniem 145

miałam okazji, by go upiec najbliższym. Jednak dzisiaj pod wieczór postanowiłam wziąć mikser i upiec pyszny cytrynowy sernik z malinowo-czekoladowym zwieńczeniem. Córeczka była zachwycona nie tylko smakiem ciasta, ale też i jego dekoracją (, w której troszkę pomagała). Mój pyszny sernik dedykuję Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie i jej włoskim gospodarzą  – Marco Ghia oraz Emiliano Castagna z okazji(...)margaryny 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka skórki cytrynowej krojonej 1/2 łyżeczki cukru aromatyzowanego smak cytrynowy 4 jajka (najlepiej wiejskie) mała szczypta soli 1 szklanka cukru maliny różowe wiórki czekoladowe odrobina cukru pudru Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka miksujemy z pokrojonym masłem/margaryną. Następnie dodajemy cukier, skórkę cytrynową, cukier aromatyzowany cytrynowy i mąkę

Słodkie okruszki
Kopytka z sosem malinowym 114

zagniatamy gładkie ciasto. 2.     Na stolnicy oprószonej mąką formujemy z ciasta długie wałeczki i kroimy je w poprzek na kawałki (ok. 2 cm) 3.     W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem 2 łyżek oleju i wrzucamy kopytka na wrzącą wodę. Gotujemy około 5-7 minut od wypłynięcia klusek na wierzch. 4.     Maliny wkładamy do garnka

Na kulinarnym poligonie
Czekoladowo-malinowy naked cake 160

Zainspirowani przepisem Krzysztofa Ilnickiego na naked cake jaki robiliśmy w programie „Bake Off – Ale Ciacho” przygotowaliśmy własną wersję takiego torcika. To połączenie gorzkiej

Kuchenne Wariacje
Keto tarta z kremem śmietankowym i jagodami 88

Keto tarta z kremem śmietankowym i jagodami to rewelacyjne połączenie słodkiego śmietankowego kremu z lekko kwaśnymi jagodami. Zarówno ciasto jak i krem możecie wzbogacić odżywką białkową, co spowoduje, że deser ten zyska dodatkową porcję białka. Zamiast jagód możecie wykorzystać truskawki, maliny, jeżyny, a jeśli nie jesteście na diecie keto to również inne owoce. Na dodatek, tarta śmietankowa jest nie tylko(...)Ilość : tarta o średnicy 20 cm (12 porcji) Przygotowanie Wszystkie składniki na spód ( jajka , olej kokosowy / masło , mąkę kokosową , erytrytol / odżywkę białkową , sól ) miksujemy lub dobrze wyrabiamy na jednolite ciasto. Ciastem wylepiamy formę do tarty (średnica 20 cm). Można to zrobić ręcznie, lub jeśli składniki były odpowiednio schłodzone rozwałkować i wyłożyć. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni (u mnie termoobieg

WegePrzepis
Kostka kawosza 246

masła - 4 do 5 kopiastych łyżek sypkiej kawy rozpuszczalnej, ja użyłam kawy maliny w białej czekoladzie od  www. Skworcu.com.pl 1. Mleko, cukier, budyń, mąkę, wanilię i żółtka zmieszać i ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć na puch, dodać kawę, dokładnie wymieszać i dodawać stopniowo wystudzony budyń. Przełożyć ciasto

Apetyczna babeczka
Tort z bitą śmietaną, malinami i bezami 98

Cześć! Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na mój tegoroczny tort urodzinowy. Tort nie jest za słodki. Smaki fajnie się równoważą – kwaśna cytryna i maliny ze słodką bezą i bitą śmietaną. Spróbujcie koniecznie! Biszkopt Składniki na formę o średnicy 20 -22 cm (możesz użyć większej formy) 5 jajek (białka odzielone od żółtek) 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki(...)formy wyłóż papierem do pieczenia – boków tortownicy niczym nie smaruj. Ciasto przełóż do formy i piecz przez około 35 minut. Każdy ma inny piekarnik więc warto co jakiś czas ciasto sprawdzić i piec do tak zwanego suchego patyczka. Uwaga, teraz najbardziej stresujący etap: Po upieczeniu – wyjmij gorące ciasto z piekarnika i upuść je w formie z wysokości – około

Moja pasja smaku
PYSZNE CIASTO Z MASĄ Z SOKU I PIANKĄ 244

Pyszne ciasto... puszysty biszkopt, masa zrobiona z soku i budyniu i na wierzchu pianka.  Ciasto jest warstwowe i bardzo smaczne. Smak masy tak naprawdę zależy od tego jakiego smaku soku użyjemy. Moja masa była o smaku maliny, gruszki i jabłka (połączyłam dwa różne soki od Słoneczna Tłocznia ) z dodatkiem galaretki wiśniowej, natomiast pianka była o smaku cytrynowym. Taki(...)cukrem, dodać do ubitych białek i delikatnie połączyć drewnianą łyżką. Do masy jajecznej dodać olej i sypkie składniki przesiane przez sitko. Wszystko wymieszać drewnianą łyżką. Okrągłą formę do ciasta wysmarować masłem (ja smaruję tylko dno blaszki) i obsypać bułką tartą. Ciasto wylać do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec ok. 30-40 minut. Wystudzić. Z wystudzonego

Zrób to smacznie
Drożdżówki z serem i owocami 87

wyjazd. Są smaczne zarówno na ciepło, jak i zimno. W przepisie można wykorzystać sezonowe owoce, takie jak truskawki, maliny, borówki, jagody lub jeżyny. Pięknie się prezentują i szybko znikają . Zachęcam do wypieków . Drożdżówki z serem i owocami Ciasto 250 g mąki pszennej ((2 szklanki)) 7 g drożdży suchych ((1 opakowanie)) 1 jajko 30 g cukru ((ja użyłam erytrytolu

Przepisy na widelcu
Placuszki bananowe FIT - bez glutenu i nabiału 193

mąkę, wiórki i cynamon. Zmiksować na gładką masę. 3.  Na posmarowaną olejem kokosowym, rozgrzaną patelnie nakładać łyżką porcje ciasta. Zmniejszyć temperaturę i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. 4.  Podajemy z dodatkiem świeżych owoców - borówek, malin,truskawek lub z syropem klonowym. ZAPRASZAM NA FILM - Placuszki bananowe ! Jeśli spodobał Ci się film  subskrybuj mój kanał YouTube

Atlas Smaków
Brownie z buraka 167

blogu znajdziecie przepis na najlepsze brownie , brownie z fasoli , brownie z serem i malinami i jasna odmiana brownie - blondie . Teraz przyszła pora na brownie z buraka. Tak, tak z buraka, którego w cieście wcale nie czuć. Burak daje brownie wilgotność i "ciężkość". Jest pyszne! Składniki (na blaszkę 20cm x 20 cm): - 1 opakowanie ugotowanych buraków (500g) - 3 jajka

CookYourself
Tort „Jak Po Maśle” na 3. urodziny bloga 209

kształcie okręgu o mniejszej średnicy. Łyżka po łyżce wylewaj polewę od góry na krawędzie tortu. Następnie ostrożnie zdejmij kawałek papieru. Ciasto wstaw z powrotem do lodówki, aby polewa zastygła. Gotowy tort udekoruj według własnego uznania makaronikami, świeżymi owocami (truskawki, maliny, czy borówki będą jak znalazł) oraz kwiatami (pamiętaj, że jeśli nie masz dostępu do ekologicznych kwiatów, to zabezpiecz łodygę kawałkiem

Food Square
Tarta z malinami i białą czekoladą 89

piec ok. 12 minut w temp. 170 stopni Celsjusza, a następnie ściągnąć papier z ryżem i piec 8 minut, aż ciasto będzie lekko przypieczone. Nadzienie: -250g śmietanki 30% -125g białej czekolady -3 duże jajka -250g mrożonych malin Białą czekoladę połamać na kostki, wrzucić do garnka i rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie należy dolewać śmietankę cały czas mieszając

Receptura smaku