ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:250/475)

Tarta z malinami i białą czekoladą 157

ciasto położyłam papier do pieczenia i wsypałam obciążnik (suchy groch, fasola, ryż). Ciasto piekłam 15 minut w temperaturze 180 st. C na złoty kolor.  Nadzienie: - 400 ml śmietany 36% - 250 g białej czekolady - 2 jajka - 500 g mrożonych malin - garść mrożonych jagód Czekoladę połamałam na małe kawałki, wrzuciłam do garnka i rozpuszczałam w kąpieli wodnej. Następnie dodałam śmietankę, mieszając

Receptura smaku
Naleśniki gryczano-kakaowe z serkiem i malinami ( bezglutenowe ) 263

serkiem waniliowym  i malinami - to moje ULUBIONE naleśniki ! Składniki  ( na około 8-10 naleśników ): * 2 jajka * 1 szklanka mąki gryczanej * 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej * 1 szklanka napoju sojowego słodzonego ( lub mleka + 2 łyżki cukru) * 1 łyżka ciemnego kakao, np DecoMorreno * 3 łyżki oleju rzepakowego Wykonanie:   Wszystkie składniki wymieszać mikserem na jednolite ciasto. Patelnię lekko posmarować olejem(...)rozgrzanej patelnię wlać porcję ciasta i smażyć naleśnik z obu stron. Przed wylaniem kolejnej porcji ciasta, nie smarować już patelni tłuszczem. NADZIENIE: * 150 g twarogu * 120 g serka mascarpone * 2 łyżeczki cukru waniliowego * 2 łyżki cukru pudru * 1 łyżka jogurtu naturalnego * maliny Twaróg rozkruszyć. Do twarogu dodać cukier waniliowy, cukier puder oraz jogurt naturalny - całość zmiksować blenderem lub mikserem

kolorowotorcikowo
Jogurtowo-malinowe desery jednoporcjowe 111

takich deserów. Ja swój posiadam od dawna i bardzo sobie chwalę Biszkopt: 2 jajka 3 łyżki cukru drobnego 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao Żelka malinowa : 200 g malin 2 łyżki cukru 1 płaska łyżka żelatyny Mus jogurtowy z białą czekoladą : 200 g jogurtu greckiego 1 łyżeczka żelatyny 170 g śmietanki 36% 100 g białej czekolady Lustrzana glazura(...)ciasta po całej powierzchni (powinno być cienkie, ale rozprowadzone po blaszce w taki sposób, aby możliwe było później wycięcie z ciasta 6 kółek). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 8 minut. Studzimy. W zimnym cieście, za pomocą foremki lub szklanki, wykrawamy 6 okrągłych spodów biszkoptowych. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, mieszamy. Odstawiamy do napęcznienia. Maliny umieszczamy

Smaki Na Talerzu
Walentynkowe ciasteczka 134

temperaturze pokojowej). Szybko zagniatamy ciasto (będzie dość lepkie) , które owijamy folią i odkładamy do lodówki na 30-45 minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na 3 części, każdą rozwałkowujemy między dwoma kawałkami papieru do pieczenia posypanego mąką (w taki sposób ciasto nie będzie się lepiło do wałka) , następnie wycinamy foremką serduszka. Jeśli ciasto będzie za miękkie można(...)blaszkę do pieczenia. Pieczemy przez 10-12 minut w 180 stopniach.  uwaga: przy wycinaniu ciastek należy pamiętać, aby wyciąć tyle samo spodów ciastek, co ciastek z "dziurką" krem: Maliny podgrzewamy z 2-3 łyżkami wody. Kiedy puszczą sok zdejmujemy z ognia, przecieramy przez sito by pozbyć się drobnych pestek.  Jajko roztrzepujemy z żółtkiem i cukrem. Mieszankę podgrzewamy cały

Bon appetit mon amie
Torcik z truskawkami 144

wymaga dużej ilości składników. Jeśli ktoś świętuje swoje urodziny w sezonie truskawkowym może śmiało sięgnąć po ten przepis. Przyznam, ze jeszcze nie próbowałam ale zamierzam zrobić to ciasto z mrożonych truskawek, wówczas ten orzeźwiający smak będę mogła poczuć także zimą. Składniki: Szklanka to pojemność 250 ml. Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka maki pszennej 1/5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru(...)Lekko dociskam, aby masa równomiernie rozłożyła się na cieście. Śmietanę 30% ubijam wraz z cukrem pudrem na wysokich obrotach, dobrze ubitą wykładam na wierzch ciasta, całość posypuję wiórkami czekoladowymi i schładzam w lodówce. Ciasto sprawia wrażenie lekkiego, bardzo dobrze wygląda i jest naprawdę smaczne. Do jego przyrządzenia możemy również użyć malin lub inny owoców sezonowych. Artykuł Torcik z truskawkami pochodzi

Ania gotuje
Brownie z serem i owocami 116

Przychodzę do Was dziś z mega pysznym przepisem na mocno czekoladowe brownie z serem i owocami . Najlepiej komponują się tu maliny lub wiśnie, ale myślę, że i truskawki, czy inne kwaśniejsze owoce sprawdzą się doskonale. To czekoladowe ciasto smakuje obłędnie i zwykle szybko znika ze stołu. Przepis na samo brownie znajdziecie tu- klik . Reszta, czyli ser i owoce to moja

Arbuziaki
Wegańskie, puszyste babeczki na soku z czerwonych pomarańczy 99

starta z całej pomarańczy łyżeczka proszku do pieczenia 0/5 łyżeczki sody 90 ml oleju rzepakowego szczypta soli dodatkowo: puder malinowy (liofilizowane maliny) świeża mięta Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką do połączenia w gładką masę. Ciasto nakładamy do foremek lub papilotek (do 3/4 wysokości) i pieczemy 25 minut (do suchego patyczka). Studzimy na kratce i podajemy posypane

Mienta blog
Sernik truskawkowy bez pieczenia 104

która nie posiada w domu piekarnika lub osób które uwielbiają takie ciasta trzymane w lodówce, mające galaretkowatą konsystencję. To będzie przepis, który naprawdę polubicie! A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: sernik tradycyjny sernik z jagodami sernik z borówkami sernik z malinami sernik z kajmakiem blok czekoladowy Pyszny sernik z bezą Sernik z bezą

nietylkopasta.pl
Sernik puszysty 122

trakcie studzenia równiutko opadnie na całej swojej powierzchni. W tym przepisie jest to naturalne, że opada! Nie panikujcie więc, widząc opadające ciasto podczas studzenia 🙂 Przed podaniem możecie sernik posypać cukrem pudrem i udekorować go świeżymi soczystymi truskawkami lub malinami. Jestem przekonana, że ten przepis przypadnie wam do gustu. Gorąco zapraszam, bo to serniczek godny uwagi nawet największych smakoszy ! Print Sernik

SprawdzonaKuchnia.pl
Kruche ciasto z pianką i borówkami 118

starłam na tarce o dużych oczkach drugą część ciasta. Wstawiłam do piekarnika na jeszcze ok. 50 minut. Kiedy ciasto już się upiekło i wystygło oprószyłam cukrem pudrem. Notatki: * można dodać nie tylko borówki, ale chociażby maliny czy porzeczki Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Inspiracje na Wielkanoc 2019 190

serem Udka kurczaka w sosie z powidłami i cebulą Kaczka pieczona z ziemniakami i figami   Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Tarta cytrynowa z pistacjami Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto jogurtowe z jagodami Najlepsze brownie na świecie Podwójnie czekoladowe brownie z truskawkami Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy

karmelowy
Ciasto na maślance i oleju ze śliwkami 554

pestek skórką do dołu jedna przy drugiej. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 50 minut. Zimne ciasto można oprószyć cukrem pudrem. * Szklanka o pojemności 250 ml. Można wykorzystać inne owoce sezonowe np truskawki, maliny, brzoskwinie, agrest

Ala piecze i gotuje
Placuszki serowe z sosem z owoców 145

sera białego półtłustego 1 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia Sos 1/2 szkl jagód 1/2 szkl malin 1/2 szkl śmietany 2 łyżki cukru Sposób przygotowania Sos Składniki na sos blendujemy Placki Składniki na ciasto mieszamy - mikserem (haki) lub ręcznie. Formujemy placuszki i smażymy na złoto z obu stron. Podajemy z sosem owocowym lub konfiturą. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl

Mieszam w Garnku
Jogurtowe Ciasto Kubeczkowe 291

wkładamy do miski i mieszamy, ja zrobiłam to widelcem, można również mikserem na niskich obrotach. Mieszanie nie powinno trwać zbyt długo. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, moja miała 26 cm. Na wierzchu układamy kawałki jabłek, maliny lub inne owoce. Placek pieczemy ok 30 minut w 180 st. C czyli do suchego patyczka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Krem do przekładania tortów,ciast i ciasteczek. 259

chcemy zrobić krem czekoladowy ) ucieramy do całkowitego połączenia się wszystkich składników. Możemy też dodać odrobinę spirytusu. Kremem możemy przekładać torty,ciasta biszkoptowe,kruche ciasteczka itp.  Do kremu możemy również dodać pogniecione owoce ( około 15 dkg )np.truskawki,borówki,maliny. Będziemy wtedy mieć krem owocowy. Rada : Kakao dodawane do kremu po wystudzeniu powinno mieć gęstość kwaśnej śmietany

Przepisy i porady kulinarne