ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:204/475)

Semifreddo z malinami i bezami 107

pokruszone bezy. Przemieszać delikatnie i przełożyć do foremek lub pojemnika np. po lodach. Schłodzić w zamrażalniku przez 2-3h. Podawać z ciepłym ciastem lub solo posypane świeżymi owocami lub polane syropem klonowym. Artykuł Semifreddo z malinami i bezami pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Placek owocowy z marcepanem 206

jaja ~  150 g maki ~  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Ponadto : ~  250 g mieszanych owoców jagodowych (  ja wykorzystałam, maliny, porzeczki, truskawki i... wiśnie ;)-wiem, to nie jagodowy owoc, ale pasuje do ciasta) Marcepan ścieramy na tarce ( duże oczka). Masło ucieramy z cukrem, tak aby powstał puszysty krem, po czym kolejno dodajemy, jaja , a na samym końcu

Farmażony
Lekki malinowy deser chia 157

hiszpańskiej. Idealne do deserów, placuszków, owsianek czy koktajli. Na mojej kuchennej półce nie może ich po prostu zabraknąć. I gdy dziś dostałam 9 kg malin (tak, tak dobrze czytacie Malinowy raj! ) poza domowym sokiem i ciastem od razu sięgnęłam po garść i przygotowałam ten pyszny lekki deser. Polecam i Wam. A to mój malinowy raj Z którego robimy właśnie pyszny

Słodkie okruszki
Tarta z lemon curd i bezą – przepis 89

cukru Tarta z lemon curd i bezą Przygotowanie: Przygotować ciasto kruche. Masło, mąkę, żółtko i cukier zagniatamy na jednolitą masę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na min 30min. Schłodzone ciasto wałkujemy (polecam wałkować przez folię spożywczą). Formę do tarty o wymiarach 27cm wyklejamy po brzegi ciastem. Gotowe ciasto przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy np. fasolą(...)cieście następnie kładziemy bezę. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy 20 minut do zrumienienia się bezy. Beza powinna być chrupiąca na zewnątrz a piankowa w środku. Tarta z lemon curd i bezą – przepis Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Szarlotka z bezą i kruszonką Ciasto Murzynek – przepis tradycyjny Sernik oreo z borówkami i malinami

Księga-Smaku
Brownie z serem i malinami - sernikobrownie 236

Najpyszniejsze brownie z serem i malinami jakie kiedykolwiek jadłam. Dowodem na to, powinno być to, że w ciągu tygodnia robiłam je dwukrotnie i za każdym razem

CookYourself
Orkiszowo - migdałowe ciasteczka z domową konfiturą (bez cukru) 160

oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2 łyżki mleka  domowe powidła (ja użyłam śliwkowych z pomarańczą , konfitury z pigwowca i malin i konfitury pigwowej) Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować,wycinać ciasteczka - jedne z dziurką, a drugie bez. Piec w 180 stopniach koło 12 minut. Ciasteczka przestudzić. Przekładać upieczone ciasteczka powidłami, zlepiając część z dziurką

FitKot
Tarta sernikowa z konfiturą malinową 697

szna tarta serowa pachnąca latem:). Do jej wykonania nie są konieczne świeże maliny, użyłam ich jedynie do ozdoby. Podstawą jest kruche ciasto, masa serowa i konfitura malinowa, któ rą rozsmarowujemy na wierzchu masy.  Ciasto: 100g zimnego masła 200g mąki 1 jajko L 3 łyżki cukru szczypta soli Masa serowa: 750g sera na serniki 75g masła 3 łyżki kaszy manny

Szefowa kuchni
Jagodowe galette 228

Takim szybkim sposobem na deser są tarty rustykalne, a kiedy nadziejemy je jagodami, to staje się to deserem idealnym :) Spróbujcie również z dodatkiem innych owocków, malin, porzeczek, śliwek. W każdej wersji smakuje pysznie :) Składniki: CIASTO: 240g mąki pszennej 2 żółtka 1 jajko 125g masła 100g cukru pudru DODATKOWO: szklanka jagód kilka łyżek mielonych migdałów cukier puder Przygotowanie: CIASTO: Wszystkie składniki

Cakes By Kejt
Smażone ciasto drożdżowe z twarogiem i karmelizowanymi malinami 75

danie zobaczyłem w telewizji dawno temu i wydaje mi się, że był to program Okrasy. Zapamiętałem sam pomysł a mianowicie podsmażone ciasto drożdżowe z twarogiem a do tego gorące karmelizowane maliny. Doskonały poranek. Słońce, ciepło i takie śniadanie

Milion Smaków
Fit ciasto jogurtowe z orzechową nutą 225

wedle uznania Białka ubić na sztywno, dodać pozostałe składniki i zmiksować. Wlać do formy. Piec w nagrzanym piekarniku temperaturze 180 stopni około 35-40 minut. Ciasto przełożyłam serkiem grani i posypałam pokruszonymi orzechami i malinami. Dodatkowo polałam syropem czekoladowym. Wyszło pysznie :)  Zachęcam do obserwowania mojego profilu na   ♥︎ ♥︎  Instagramie ♥︎ ♥︎   Facebooku

Tetiisheri
Tarta z musem jeżynowym 124

Irlandii jest pod dostatkiem. W moim mieście rosną niemalże na każdej ulicy i można je zbierać do późnej jesieni. Ostatnio połączyłam je z delikatnym ciastem drożdżowym. Zainspirowana musem malinowym Marthy Steward zrobiłam tartę. Malina zastąpiłam jeżynami. Powstał z nich delikatny mus, który świetnie wkomponował się w kruchy spód. Powstała pyszna, urzekająca swoim kolorem, jesienna tarta. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj

Wędrówki po kuchni
Maślane ciasto z jagodami 131

mieszamy aż do połączenia się wszystkich składników. Kruszonka: Margarynę rozpuszczamy wlewamy do mąki, cukrów i aromatu. Zagniatamy.  Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Na ciasto wykładamy jagody i posypujemy kruszonką. Jagody możemy zastąpić malinami, poziomkami i truskawkami. Pieczemy ok 30-40 min w temp. 180* w termoobiegu. SMACZNEGO

Moje Słodkie Piekiełko
.1064. placki & obiad 126

mnie grill rodzinny z okazji moich 18 urodzin, przygotowałam wiec symboliczny torcik (dodam zdjęcie jutro - chyba że ktos obserwuje mnie na snapchatcie, to już widział ;)), ciasto śmietankowe na zimno a dodatkowo przebrałam 4kg eko malin które przywiózł mi tato ♥ Te same co w tamtym roku, od tego samego rolnika :) Część juz zamrożona, część dzisiaj skończy w dżemie, a reszta

breakfast of dreams
Wegańskie ciasteczka z malinami i białą czekoladą. 156

obydwie miski. 5. Formujemy ciasteczka do każdego ciastka wciskając po 2/3 mrożone maliny. W tym celu najpierw formujemy grubsze ciastka (grubość na dwa palce : )), wbijamy maliny i spłaszczamy ciastka obiema rękami (do jednego palca). Ciasto może się trochę kruszyć, ale przy zgniataniu powinno dać się uformować. Jeżeli za nic w świecie nie da się uformować to dodajemy do masy dodatkową

Fill The Bowl
Torcik malinowo-arbuzowy 166

Orzeźwiający i smaczny torcik z malinami i arbuzem... Kolorystycznie pasuje idealnie, a jak smakowo? Sami się przekonajcie.... Składniki: Tortownica 24 cm Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek

VioletoweKucharzenie
Sernik z galaretką (bez żelatyny) 174

puszka mleka skondensowanego słodzonego 200 g śmietany kwaśnej 16 g cukru waniliowego 2 łyżeczki agaru Galaretka: wegetariańska galaretka bez żelatyny 250-400 g malin i czarnej porzeczki Przygotowanie  (25 minut bez pieczenia): - ciasto zagnieść - dno tortownicy wyłożyć papierem (średnica 26 cm) - wyłożyć (bez wałkowania) ciasto na dno - piec 10 minut w 180 stopniach - po upieczeniu

Pora na pora i pomidora
911. Orzechowa muffina, bo z masłem orzechowym. 167

Orzechowo-bananowa kukurydziana muffina*;  z daktylami i malinami  *z masłem orzechowym, z mąki kukurydzianej  Boo kiedyś ciasto podobne upiekłam i jakoś tak za mną te smaki chodziły, dobrym wyborem było umieszczenie ich w dzisiejszej muffinie ;) Człowiek obiecuje sobie, że w weekend się wyśpi, a i tak idzie spać o 3 xd (y) Noo, ale fajnie jest

More food, love and dreams
Hiszpania od kuchni - wywiad z Asią z bloga Smak Hiszpanii 222

barszcz, żurek, ogórkową (i wiele innych polskich zup), poza tym kluski, roladki wołowe, itd. Smakował mu nawet bigos. Dla znajomych i hiszpańskiej rodziny najczęściej przygotowuję ciasta…hitem ostatnich Świąt był serniko-brownies z malinami:) Z: Skąd czerpiesz inspiracje do wymyślania przepisów na swojego bloga? A: Przeglądam wiele hiszpańskich blogów i to właśnie z nich czerpię większość inspiracji. Poza tym podglądam

Chilli Czosnek i Oliwa
Francuskie jagodzianki 152

jednego płata ciast wyszły mi 4 bułeczki.                                         Jagody można zastąpić np. malinami, ale to już nie będą jagodzianki

Proste Potrawy