ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:210/475)

Racuchy drożdżowe gruszkowe 184

takie racuszki drożdżowe z gruszkami chętnie sięgam co jakiś czas w kuchni. Ciasto jest wspaniałą bazą do innych owocowych farszów, np. z bananami, malinami, jabłkami. Przygotowuję je także z suszonymi owocami, najczęściej wybór pada na rodzynki, suszoną żurawinę, miechunkę (lekko kwaskowa) lub suszone daktyle i figi. Ostatnio powstała nawet wersja wytrawnych placuszków – z mrożoną kukurydzą, wyszły bardzo smaczne(...)cukrem waniliowym, odstaw na 8 minut. W misce połącz szklankę mąki ze szczyptą soli, startymi na tarce o grubych oczkach gruszkami i rozczynem z drożdży, dobrze wymieszaj, odstaw ciasto na kilka minut. Przez ten czas na patelni rozgrzej olej, nakładaj porcje ciasta łyżką, smaż na złoto z obu stron. Zachowaj odstęp, placuszki na patelni będą rosły. Podawaj od razu

Zasmakuj Kuchni
Naleśniki z dżemem i musem malinowym 233

szklanki wody gazowanej 2 jajka szczypta soli szczypta cukru olej do smażenia Składniki na mus malinowy 150g mrożonych malin 3 łyżki cukru Przepis na naleśniki Składniki przekładamy do miski i przy pomocy miksera mieszamy do uzyskania gładkiem konsystencji ciasta. Ciasto nie powinno być zbyt gęste. Na patelni posmarowanej olejem smażymy cienkie placuszki. Jak odrobinę wystygną smarujemy środek dżemem, rolujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dutch baby z owocami w miodzie oraz miody Pasieki Rodziny Sadowskich / Dutch baby with fruit in honey and honey from the Sadowsk 175

cynamonem zapewne będzie u mnie w użyciu przez całą jesień i zimę... i nie tylko! Miody z maliną, porzeczką czy miętą są świetnym i zdrowym słodzikiem orzeźwiających lemoniad. A poniżej moje trzy propozycje i przepisy, w których zastosowałam miód z maliną, czarną porzeczką i z cynamonem :) Dutch baby z owocami w miodzie Składniki: (1 porcja) 1 kopiasta łyżeczka miodu(...)miodu z maliną Pasieki Rodziny Sadowskich 120 g. chudego twarogu 3 łyżeczki jogurtu naturalnego 2 kromki chałki maliny i listki mięty do podania Twaróg wymieszaj z jogurtem i miodem. Podawaj na świeżej chałce. Ozdób świeżymi malinami i miętą. Rożki francuskie z cynamonem Składniki: (15 szt.) 2 łyżki miodu z cynamonem Pasieki Rodziny Sadowskich płat ciasta francuskiego

Delicious Place
Pancakes – amerykańskie naleśniki 126

Omlet z serem ricotta – Przepis na gofry – Placuszki pełnoziarniste z jabłkami – Racuchy drożdżowe – Przepis na tosty francuskie – Placki serowe z jabłkami – Jabłka w cieście – Placuszki z dyni – Placuszki jogurtowe z owocami PANCAKES – AMERYKAŃSKIE NALEŚNIKI Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji: 2-3 Składniki: – 250 g mąki pszennej – 250 ml maślanki(...)roztopionego masła – 1 płaska łyżeczka sody – do podania: syrop klonowy lub syrop z agawy – dowolne owoce: maliny, truskawki, jeżyny, winogrona, borówki, inne – dodatkowo cukier puder do posypania Przygotowanie : Przygotuj ciasto. Do miski dodaj maślankę, mąkę, jajka, cukier puder, rozpuszczone i przestudzone masło i sodę. Wszystko wymieszaj rózgą. Rozgrzej patelnię z nieprzywieralną powłoką. Wylewaj porcje ciasta tworząc

nietylkopasta.pl
Babka drożdżowa z twarożkiem i malinami 134

Święta przed nami a jak święta to babka musi być, przynajmniej u nas. Dziś propozycja na lekką i pyszna babę z serkiem i malinami. Jest wilgotna

Moje Małe Czarowanie
Eton mess 185

Na blacie kuchennym stała cała miseczka świeżych malin, a ja głośno zastanawiałam się, co też z nich zrobić. Usłyszał to Ed, który od razu podpowiedział: “

niecodziennikpary
Bezglutenowe ciasto migdałowe z owocami 179

pamiętam teraz na czyim a sobie nie zapisałam... Z góry przepraszam autorkę za to, że nie podaję jej autorstwa... Przepis jest bardzo prosty. Ciasto wyszło pulchne ale jednocześnie wilgotne i miękkie. W oryginalnym przepisie były maliny. Ja użyłam śliwek, które akurat miałam w zamrażalniku.  Składniki: 8 jaj 200 g cukru drobnego cukier waniliowy otarta skórka z 1 cytryny(...)Dodać otarte skórki oraz cynamon. Zmiksować. Dodać migdały i wymieszać. Białka ubić na sztywno i dodawać partiami do migdałów. Mieszać delikatnie ale w miarę szybko. Na koniec dodać do ciasta lekko rozmrożone owoce.  Całość przelać do formy nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą bezglutenową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175stopni i piec ok50 minut. Sprawdzić patyczkiem czy upieczone

Ze smakiem bez glutenu
Deser borówkowo-owocowy 144

Uwielbiam borówki, ale to już wiecie. Nie ma deseru bez nich, a ten jest borówkowo-owocowy z chrupiącymi pestkami. Co nam trzeba? Na 4 pucharki Jogurt

Latosiowydom
Kilimandżaro 155

delikatnie szpatułką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem, formy o wym. 25x36cm. Pieczemy około 30-35 minut. Ciasto studzimy i przekrawamy na dwie równe części. Masa jabłkowo - malinowa: 1 kg jabłek 150 g malin 2 galaretki (u mnie malinowe), łyżka masła Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Maliny i jabłka dusimy wraz z masłem

Na moim talerzu
Kilimandżaro 216

delikatnie szpatułką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem, formy o wym. 25x36cm. Pieczemy około 30-35 minut. Ciasto studzimy i przekrawamy na dwie równe części. Masa jabłkowo - malinowa: 1 kg jabłek 150 g malin 2 galaretki (u mnie malinowe), łyżka masła Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Maliny i jabłka dusimy wraz z masłem

NA MOIM TALERZU
Sakiewki z karmelizowaną marchewką, fetą i ziołami 230

Pisałam kiedyś, że uwielbiam momenty, kiedy do głowy wpada mi jakieś połączenie smaków. Tak było pewnego letniego poranka z malinami i lawendą  i tak było wczorajszego popołudnia, kiedy miałam właśnie zabrać się za pieczenie ciasta! Otworzyłam lodówkę, gdzie na wprost moich oczu wciąż leżało ciasto francuskie czekające na wykorzystanie, a tuż za nim mały kawałek pysznej fety, która także

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tartaletki z borówkami i malinowym kremem 141

wanilinowy Krem malinowy: 1 budyń malinowy         250ml mleka 1 szklanka świeżych malin 2 łyżki cukru cukru 100g masła extra Dodatkowo: 250g borówki amerykańskiej masło do wysmarowania foremek cukier puder Wykonanie: 1. Ciasto Składniki na ciasto zagnieść na jednolitą masę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 30 minut do lodówki(...)czasie ciasto podsypać mąką, rozwałkować, wykleić wysmarowane masłem formy tartaletek. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. 2. Krem malinowy Połowę mleka zagotować z cukrem w pozostałej ilości rozrobić budyń. Gdy mleko się zagotuje wlać budyń, mieszać aż zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć mikserem, ciągle miksując dodawać stopniowo wystudzony budyń oraz maliny. 3. Upieczone

Szalona Kuchnia Eweliny
Kostka piernikowa 199

odrobiną soli, dodajemy cukier i żółtka,  następnie mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Pieczemy w tej samej blaszce co ciasto piernikowe, przez 30 minut w 180 st. C  Budyń malinowy: 2 budynie śmietankowe 1 litra soku z malin  W ok 2/3 szklanki soku rozprowadzamy budynie. Pozostały sok zagotowujemy i do gotującego wlewamy proszek budyniowy, gdy się całość

Cynamonowe szczęście
Tarta na cieście francuskim 229

Bardzo lubimy ciasto francuskie. Jest takie uniwersalne. Pasuje do parówek i sera, do kurczaka, do sernika, do rogalików z nutellą i do tart. Do słodkiego i słonego. Jest obowiązkowym wyposażeniem mojej kuchni.  Po ostatnim konkursie Almette Fruit zakochałam się również w tym produkcie! Pyszny, owocowy i równie uniwersalny. Najbardziej lubię ten o smaku morelowo- waniliowym i takiego użyłam(...)waniliowym 1 małe opakowanie jogurtu greckiego light 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie żelatyny instant do deserów (np. Dr Oetker) MASA OWOCOWA: 250g malin 250g borówki amerykańskiej 2 łyżki cukru pudru DODATKOWO: 3/4 opakowania gotowego ciasta francuskiego Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwałkować, wylepić nim formę do tarty o średnicy 26cm. Ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego

Cakes By Kejt
Mini pancakes 131

pudru – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – odrobina oleju do smażenia – do podania: syrop klonowy, miód lub syrop z agawy – dowolne owoce: maliny, truskawki, jeżyny, winogrona, borówki, inne – dodatkowo cukier puder do posypania Przygotowanie : Przygotuj ciasto. Do miski dodaj mleko, mąkę, jajko, cukier puder i proszek do pieczenia. Wszystko krótko zmiksuj aż uzyskasz jednolite cisto. Odstaw na chwilę. Rozgrzej

nietylkopasta.pl