ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:108/475)

Ciasto z rabarbarem, malinami i maślaną kruszonką 139

Tradycyjne i pyszne ciasto z mojego domu rodzinnego. Piekę go obowiązkowo gdy tylko pojawi się rabarbar w ogródku. Malin oczywiście użyłam mrożonych ale nic nie stoi na przeszkodzie jeśli macie już dostęp do świeżych ;)   ciasto jest najlepsze w dniu pieczenia zaraz po ostygnięciu, cudownie mięciutkie i naprawdę smakuje wspaniale. Nie spotkałam jeszcze osoby której by nie smakowało. Jest bardzo(...)olej oraz maślankę o temperaturze pokojowej, krótko wymieszać, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem, wymieszać   delikatnie na najniższych obrotach miksera lub ręcznie szpatułką. Ciasto wyłożyć do wyłożonej pergaminem formy, posypać pokrojonym na małe kawałki rabarbarem oraz malinami.  Nagrzać piekarnik do 170*c na grzaniu góra dół. Kruszonka: Mąkę pszenną wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym, dodać miękkie masło

Wanilia i Kardamon
Gofry z malinami w przezroczystej galaretce 179

sprzętów dołączyła ostatnio gofrownica, którą wykorzystujemy i testujemy maksymalnie. W ten weekend na deser były gofry z kremem czekoladowym, bitą śmietaną i malinami w przezroczystej galaretce. Polecam - spróbujecie też sami w domu! Składniki: na ciasto gofrowe: 2 jajka, 1 1/2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki oleju(...)szklanka mleka, 1/3 szklanki cukru dodatkowo: 2-3 łyżki kremu czekoladowego lub orzechowego, posypka czekoladowa, 250 ml śmietanki 36 %, 2 łyżki cukru pudru, duża garść malin, galaretka przezroczysta winogronowa Winiary Przygotowanie: ciasto gofrowe: Mąkę, proszek do pieczenia i cukier mieszamy w jednej misce. W drugiej jajka, mleko i olej. Dodajemy mokre składniki do suchych i miksujemy do połączenia się składników

Lena Gotuje
Tort malinowy 251

waniliowego 1 opakowanie utrwalacza do bitej śmietany czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie) Składniki na polewę malinową: 100 ml musu malinowego 2 łyżki galaretki malinowej +1 kg malin – na mus do nasączenia, do przełożenia ciasta i na dekorację, limonka lub cytryna, gorzka czekolada do dekoracji (u mnie malinowa) Biszkopty pieczemy według przepisu . Można zrobić to dzień wcześniej, żeby miały dużo czasu(...)blaty. Kładziemy pierwszy z nich na paterze lub talerzu i nasączamy musem malinowym omijając brzegi ciasta. Na górę nakładamy krem, dla wygody można przełożyć go sobie do worka cukierniczego. Rozsmarowujemy krem przy pomocy noża lub szpatułki. Na krem nakładamy połówki malin, zostawiając wolne brzegi – dzięki temu łatwiej będzie skleić poszczególne warstwy, a sok z malin nie będzie wyciekał

Ciastkozercy
Rogaliki z nadzieniem malinowym 146

Bardzo szybkie w przygotowaniu, pyszne rogaliki na bazie ciasta serowego, z dodatkiem fantastycznej przyprawy do kawy i deserów, dzięki której całe mieszkanie wypełnione było wspaniałym aromatem korzennym. Robiłam je już kilka razy, ale dopiero teraz, dzięki zakamuflowaniu kilku sztuk doczekało się szybkiej sesji ( dosłownie w biegu pstryknęłam zdjęcia ). Z ręką na sercu mogę polecić te rogaliki, ponieważ warte są grzechu(...)margaryny 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia przyprawa do kawy i deserów Nadzienie maliny albo inne owoce np wiśnie Lukier sok z malin 0,5 szklanki cukru pudru Wszystkie składniki ciasta zagnieść, zawinąć w folię i schłodzić przez 30 min w lodówce. Schłodzone rozwałkować na grubość około 3 mm, pociąć na 12 kwadracików, nadziać owocami i zawinąć. Piec

Pieguskowa Kuchnia
CIASTO DROŻDŻOWE Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ 318

Domowe ciasto drożdżowe z owocami lata (jagodami, malinami, truskawkami, wiśniami), maślaną kruszonką i lukrem królewskim. Puchate, wysokie, mięciutkie. Idealnie słodkie i nie za suche. Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe ze szklanką herbaty lub mleka. Sprawdzi się także jako drugie śniadanie do pracy.  SKŁADNIKI 40 g świeżych drożdży 200 ml ciepłego mleka 3 jajka + 2 żółtka ¹⁄₂ szklanki drobnego cukru(...)małe kawałeczki masło. Rozcieramy palcami, aż powstanie drobna kruszonka. Wyrośnięte ciasto przekładamy do formy i rozciągamy tak, aby wypełniło formę po brzegi. Na cieście równomiernie rozkładamy ćwiartki truskawek, połówki wiśni bez pestek, jagody, maliny, itp. Posypujemy kruszonką. Odstawiamy na 20-30 minut, do ponownego wyrośnięcia. LUKIER : W miseczce ucieramy cukier puder stopniowo dodając białko lub sok z cytryny. Piekarnik rozgrzewamy

cool and minty
DROŻDŻÓWKI Z MALINAMI 158

SKŁADNIKI  350 g mąki pszennej 50 g cukru 25 g świeżych drożdży lub 7 g suszonych 100 ml letniego mleka 3 jajka 150 g miękkiego masła 120 g malin lub pokrojonych truskawek LUKIER 1/2 szklanki cukru pudru sok z ćwiartki cytryny DODATKOWO: 50 g płatków migdałów, krótko uprażonych na suchej patelni  WYKONANIE Masło, jajka, mleko i drożdże wyjmujemy(...)godziny do wyrośnięcia, w ciepłe miejsce, bez przeciągów. Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto wyjmujemy na podsypany mąką blat i rozwałkowujemy na placek o wymiarach 25x35 cm.  Na całym placku układamy maliny i zwijamy w rulon  wzdłuż dłuższego brzegu. Zlepiamy brzegi. Kroimy na 9-12 plastrów. Układamy na blaszce, z zachowaniem odstępów. Luźno przykrywamy

cool and minty
Sernik z wiórkami kokosowymi i malinami. 184

Kocham serniki pod każdą postacią, ale o tym już pisałam. Sernik to najlepsze ciasto na świecie, idealne na podwieczorek z rodziną, na święta czy dla gości, i dodam, że zawsze się udaje. U mnie dziś pyszny z malinami z własnego ogródka, co prawda moje maliny są kwaśne, ale w wypiekach się super sprawdzają. Sernik powstał tak spontanicznie z tego(...)taka mam być i nie należy się martwić. 2. Do pieczenia: Masę serową wykładamy do tortownicy o średnicy około 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu układamy maliny wcześniej umyte i dokładnie osuszone. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. 4. Podanie: Upieczony sernik dokładnie studzimy, ja studzę w piekarniku

Izabelawkuchni
Sernik na maślance z porzeczkami 148

Smaczna nowa wersja serniczka, bardzo polecam. Możecie zrobić z innymi owocami np malinami, wiśniami itp. Wykonanie ciasta kruchego – masło, żółtka, cukier puder, mąkę, szczyptę soli posiekać nożem. Wszystko musi się ze sobą połączyć. Następnie szybko zagnieść ciasto, żeby uzyskać gładką konsystencję. Ciasto włożyć do woreczka foliowego i na 30 minut do lodówki. Rozłożyć ciasto na dnie blaszki. Blaszkę

Kuchnia Pokoleń
Biszkopt z pianką i owocami 139

położyć warstwę lekkiej śmietankowej warstwy przygotowanej z bitej śmietany z dodatkiem galaretki. Do tego jeszcze porcja soczystych świeżych owoców i deser gotowy! Do tego typu ciasta świetnie sprawdzą się świeże truskawki, jagody, borówki lub maliny te mogą być również mrożone. Z podanej porcji na biszkopt wyjdą dwa blaty, jeden wykorzystujemy do przygotowania dzisiejszego ciasta, a drugi zawijamy szczelnie w folię(...)może okazać się, że ciasto zniknie w ciągu jednego dnia i będzie nagła potrzeba przygotowania drugą porcję. Dzieciom i nie tylko im bardzo smakuje to niezwykle proste ciasto, ciasto dosłownie jest pochłaniane 😉 Print Biszkopt z pianką i owocami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Puszysty biszkopt i lekka śmietankowo-galaretkowa pianka i soczyste owoce, pycha! Course

SprawdzonaKuchnia.pl
Babeczki z Masą Budyniową i Owocami 547

Babeczki z masą budyniową i owocami to jedne z bardziej popularnych mini wypieków w naszych domach. Kruche, rozpływające się w ustach ciasto na babeczki z budyniowym, przepysznym kremem i do tego nasze ulubione owoce to propozycja dla każdego łasucha. Kochają je szczególnie dzieci, które można zachęcić do ich udekorowania. Zabawa gwarantowana, i ten smak...  Babeczki z Masą Budyniową(...)szklanki cukru żółtko 125 g miękkiego masła cukier waniliowy ok. 300 g dowolnych owoców: np. brzoskwinie, maliny, truskawki, jagody, borówki, winogrona itp. Babeczki z Masą Budyniową i Owocami - Sposób przygotowania: Spody Babeczek: Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dobrze wyrabiamy. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na minimum 30 minut.  Po tym czasie formujemy porcje

Słodka Strona
Buraczane brownie z malinami 162

znalazłam w książce "Jeść zdrowiej - warzywa i owoce". Gdybym miała coś zmienić następnym razem dałabym trochę mniej buraków do kremu, a zwiększyła ilość malin. Mimo wszystko przepis jest miłym zaskoczeniem, a że lubię dodawać warzywa do ciast to jest dla mnie bardzo ok! Gdybyście szukali innych brownies to na blogu znajdziecie: brownie kawowe , brownie jaglane oraz brownie łaciate(...)400ml) ubijamy i łączymy z  wcześniej przygotowaną masą. Dodajemy sok z cytryny/limonki i opcjonalnie cukier puder (do smaku). Masę wylewamy na wcześniej przygotowane ciasto. wygładzamy i chowamy do lodówki, aż mus stężeje. Podajemy udekorowane malinami

Mania Wypiekania
Ciasto marchewkowo-orzechowe z czekoladą i malinami 127

Chociaż ciasto marchewkowe bardziej kojarzy mi się z jesienno-zimowym wypiekiem, to taka wiosenna wersja smakowała równie wyśmienicie :) 150 g mąki orkiszowej jasnej 40 g orzechów laskowych prażonych 10 g mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu 200 g startej marchewki 150 ml oleju rzepakowego 2 jajka 60 g cukru trzcinowego   3 łyżki(...)minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Studzimy na kratce, a wystudzone smarujemy twarożkiem i posypujemy czekoladą oraz malinami. Opcjonalnie dekorujemy jadalnymi kwiatami. Smacznego :) Artykuł Ciasto marchewkowo-orzechowe z czekoladą i malinami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Bezglutenowy biszkopt gryczany z owocami i ksylitolem 293

kupnych słodyczy pełnych chemii, cukru, tłuszczów nasyconych czy sztucznych barwników.  Składniki na ciasto o średnicy 24-26 cm: 4 jajka L/XL 7 łyżek pełnoziarnistej mąki gryczanej 3 łyżki cukru brzozowego - ksylitolu 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 szklanki mrożonych bądź świeżych owoców (ja pomieszałam wiśnie, maliny i małe truskawki) cukier brzozowy w pudrze do posypania Przygotowanie: Białka oddzielić

Ze smakiem i z pasją
Muffiny czekoladowe z malinami – prawie jak brownie 102

Absolutnie cudowne. Maliny wspaniale przełamują smak czekoladowego ciasta. Prawdopodobnie to jedno z najlepszych połączeń – gorzka czekolada i maliny. Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła 2 jajka 150 g cukru 100 g mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia około 150 g – 200 g malin W garnku na parze rozpuszczam masło, dodaję do masła rozdrobnioną czekoladę

MojaQchnia.pl
Koktajl truskawkowy ze śmietaną 147

domowy koktajl możesz oczywiście przyrządzać z pozostałych owoców sezonowych takich jak: maliny jagody jabłka z bananem Od wiosny do jesieni przygotowuję ciasta i desery z sezonowych owoców. Zimową porą korzystam z mrożonek np ciasto malinowa chmurka z mrożonych malin. Koktajl truskawkowy szykuję na różne sposoby ( z mlekiem, kefirem), ale ze śmietaną jest według mnie najsmaczniejszy. Jeśli chcesz poczuć smak truskawkowego

Ania gotuje
Drożdżówki z truskawkami 158

Najlepiej smakują, kiedy są jeszcze ciepłe, z filiżanką kawy będą super deserem lub drugim śniadaniem. Przepis na ciasto jest fantastyczny, można przygotować z niego drożdżówki z jagodami, malinami lub morelami mocna struktura ciasta świetnie utrzyma nawet ciężkie owoce. Latem możliwości komponowania nadzienia mamy wiele, bo lato to pora roku, w której możemy przebierać w owocowych dodatkach. Smacznego! Print Drożdżówki

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto ucierane z truskawkami 148

kremowo-śmietankowe, rozpływające się w ustach. Mocna, kremowa struktura ciasta świetnie utrzymuje owoce na jego górze. Dziś ciasto upieczone z truskawkami, ale można przygotować je z jagodami, malinami czy morelami. Warunkiem udanego ciasta ucieranego jest temperatura składników. Jajka, masło i śmietana powinny mieć temperaturę pokojową warto, więc przed pieczeniem ciasta wyjąc wszystkie te składniki z lodówki kilka godzin przed pieczeniem

SprawdzonaKuchnia.pl
Torcik truskawkowo-śmietankowy na spodzie z nutellą 6732

Przepis na to ciasto w wersji z malinami jest jednym z najczęściej wyszukiwanych przepisów na moim blogu. Po wersji malinowej, brzoskwiniowej, przyszła pora na wersję truskawkową. To ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, owoce można dowolnie zmieniać. Może tylko należy unikać tych, przy których galaretce ciężko stężeć ;) Tym razem ciasto ze specjalną dedykacją. Dla wszystkich Babć i Dziadków :) Pięknego święta

bistro mama
842. Banan smażony w cieście. 166

Banan w cieście biszkoptowym  z miodem i tahini; malinami

More food, love and dreams