ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:104/475)

Tarta z owocami 195

folią aluminiową i wysypać na nie groch lub fasolę. Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Ciasto po upieczeniu odłożyć do wystudzenia. Składniki na owocowy wierzch ciasta: 500g owoców (truskawek, malin, borówek, poziomek itp.) 3-4 łyżki dżemu (o smaku owoców których używamy) 100g galaretki o smaku owoców których używamy Wykonanie owocowego wierzchu ciasta: Zrobić galaretkę wg przepisu(...)przez ciasto. Musi mieć już taką tężejącą konsystencję. Po wyłożeniu galaretki ciasto wkładamy do lodówki, by galaretka całkiem się ścięła. Blacha: do tarty o średnicy 24-28cm Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Polska" M. Łebkowskiego. Jak widać ja przygotowałam tą tartę w wersji z malinami i truskawkami

Mania Wypiekania
MARCEPANOWA TARTA Z FIGAMI 136

jajka 90 g masła 30 g cukru pudru 3-4 krople aromatu migdałowego 3 łyżki mąki pszennej dodatkowo 3 świeże figi kilka świeżych malin płatki migdałowe A jak to zrobić: Wszystkie składniki na ciasto wyłożyć na stolnicę i dobrze zagnieść (jak kruche). Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce 1 godzinę. Formę do tarty (24 cm) wysmarować masłem i oprószyć(...)marcepanową. Wszystkie składniki przełożyć do naczynia miksującego i zblendować na gładką masę. Na podpieczone ciasto (gorące) wylać masę marcepanową. Na wierzchu ułożyć pokrojone figi i maliny. Temperaturę zmniejszyć do 175 stopni i ponownie piec ciasto około 30-35 minut (aż się ładnie zarumieni). Przestudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem i posypać płatkami migdałowymi. Inspiracji szukałam na najsłodszym blogu jaki znam

Kuchnia w opałach
Sernik na zimno z jagodami i malinami 121

całą zawartość wlewać powoli do masy serowej, miksując na najwyższych obrotach. Jak tylko rozmiksujemy żelatynę przerwać miksowanie. Masę wyłożyć na spód z biszkoptów. Powbijać umyte i osuszone maliny otworem do góry. Ciasto włożyć do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, w ilości mniejszej niż podano na opakowaniu (ja rozpuściłam w 400 ml, podczas gdy na opakowaniu zalecano(...)będzie zimna i zacznie tężeć (czyli będzie gęsta, ale nie jeszcze galaretowata) wylać delikatnie na ciasto posypane wcześniej jagodami. Sernik włożyć do lodówki do całkowitego stężenia (najlepiej na całą noc). źródło: Na podstawie przepisu Dorotus Czytaj więcej: Sernik na zimno z jagodami i malinami The post Sernik na zimno z jagodami i malinami appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Chałwowiec z granatem i malinami 390

Mięciutki biszkopt z kawałkami czekolady, kwaskowatość malin i granatu oraz słodycz chałwy sprawiają, że ciasto jest tak pyszne. Jeden kawałek do kawy to zdecydowanie za mało. Biszkopt: 6 jajek 200 g cukru 16 g cukru waniliowego 1 łyżka mąki pszennej 3 budynie czekoladowe po 47 g (na ½ litra mleka) 50 g czekolady mlecznej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa(...)wilgotną ściereczką i studzimy. Margarynę ucieramy na puch i stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Chałwę rozgniatamy i dodajemy do masy.  Złożenie ciasta: W blaszce układamy pierwszy biszkopt. Na niego wylewamy delikatnie stężałą masę galaretkową z malinami i granatem. Następnie wykładamy większą połowę masy chałwowej, przykrywamy drugim biszkoptem i smarujemy resztą kremu. Wierzch posypujemy startą czekoladą

VioletoweKucharzenie
Kruche ciasto z malinami i bezą 309

Kruche ciasto z owocami i bezą piekłam już wielokrotnie, ale muszę przyznać, że wersja z malinami jest jak na razie moim faworytem. Maliny są lekko kwaśne, co wspaniale współgra

Bullio
Czekoladowy tort z malinami 213

sklepowym regalem, pelnym dzemow i powidel, szybko zmienilam zdanie. Doznalam olsnienia i za sprawa jednego malego sloiczka z konfitura zmienilam wczesniejsze zamiary. Wyobrazilam sobie smak czekolady i malin w jednym kawalku ciasta. Od tej chwili nie moglam myslec o niczym innym. Zakupilam wiec pudelko mrozonych malin, czekolade i pobieglam do domu. Aromat goraczej czekolady szybko rozszedl sie po mieszkaniu. Zaraz

Przysmaki Karolki
UCIERANE Z MALINAMI, KREMEM ŚMIETANKOWYM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 267

życzenie mojej kochanej Mamci. Pyszne, dwusmakowe ciacho ucierane z lekkim, śmietankowym kremem i kwaskowatymi malinami jest świetnym pomysłem na każdą porę roku. Z popołudniową kawką stworzą duet, któremu nikt się nie oprze. Polecam! SKŁADNIKI: ( 25×25 ) Do mierzenia używam szklanki o pojemności 250 ml CIASTO: * jajko – 6 szt * cukier – 3/4 szkl * mleko – 150 ml * olej(...)mąka ziemniaczana – 1 łyżka * cukier – 3/4 szkl * maslo – 200 g * budyń śmietankowy – 2 czubate lyżki ( 40 g ) DODATKOWO: * maliny ( mogą być mrożone ) – ok. 250 g * biała czekolada – do posypania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Jajka ucieramy cukrem na puch. Dodajemy ole oraz mleko. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, miksujemy, dzielimy na 2 części. Połowę

Ostra na Słodko
Czekoladowa tarta z malinami / Chocolate Rasberry Tart 141

mąki, 160 g zimnego masła, 90 g cukru pudru, 2 żółtka wierzch tarty: maliny, 240 g czekolady (u mnie po połowie mlecznej i gorzkiej) 150 g śmietany kremówki 2 łyżki masła Mąkę posiekać z cukrem i masłem, dodać żółtka i całość zagnieść (jeśli ciasto jest zbyt kruche, należy dolać troszkę bardzo zimnej wody). Zagniecione ciasto owinąć w folię i włożyć(...)minut, ale należy przy tym pilnować ciasta, by nie tworzyły się bąble i ciasto nie wyrastało - w tym przypadku można bardzo delikatnie przebić bąble widelcem). Czekoladę rozpuścić ze śmietanką i masłem, wylać na upieczony spód. Na lekko wystudzony krem nałożyć owoce (nie należy kłaść malin na gorący krem, ponieważ mogą puścić sok). Schłodzić kilka godzin w lodówce. Facebook Instagram Twitter

Lekcje w kuchni
Krucha tarta malinowa z bezą 174

dzięki żelatynie lub agarowi nadajemy formę galaretki, a w połączeniu z bezą ma cudowny smak. Wszystko idealnie się komponuje - tarta z malinami sprawdzi się na niedzielny deser ale też nie jedną uroczystość. Składniki:  kruche ciasto:  300 gram mąki pszennej  100 gram cukru  1 duże opakowanie cukru waniliowego  1 jajko  200 gram zimnego masła(...)formę.  Formę wstawiamy do lodówki na około 30 minut.  Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Schłodzone ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy  do nagrzanego piekarnika na około 15 - 20 minut.  W czasie kiedy tarta będzie nam stygła, maliny w syropie odsączamy. Syrop podgrzewamy to temperatury ok. 80-90 stopni, dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia.  Zostawiamy

Życie zaczyna się w kuchni
Najprostsze ciasto ze śliwkami. 238

Hmmmm jak to się stało ,że ponad miesiąc mnie tu nie było ???????/  a wiem ... miałam mały remont mojego warsztatu cukierniczego  :) ( czytaj kuchni )... , który wciąz

Malinowa Kawiarenka
Fit ciasto na kruchym spodzie z serem i owocami 155

idealne na weekend, ale też na każdą imprezę. Inspracja pochodzi z bloga Mała Cukierenka ( link ). Pozmieniałam nieco składniki, użyłam mąki orkiszowej oraz pełnoziarnistej, a zamiast cukru ksylitolu. Ciasto zrobiłam z dodatkiem mrożonych malin oraz porzeczek, ale sprawdzą się też inne owoce np. borówki lub wiśnie, zarówno świeże jak i mrożone. Ser doskonale uzupełnia smak ciasta i przez(...)250g chudego twarogu 6 łyżek ksylitolu 2 jajka 50g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 500g owoców (u mnie maliny i porzeczki) Kruszonka: 4 łyżki ksylitolu 60g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) 110g mąki pełnoziarnistej 50g płatków migdałowych Wykonanie: Ciasto: Do miski przełożyć obie mąki, dodać ksylitol, krótko wymieszać. Schłodzone masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami w misce

Healthy food explorer
Tarta śmietankowa mocno kremowa z owocami 145

serka kremowego śmietankowego topionego, 2 opakowania w bloczku, ponadto: sok z ½ cytryny, 1 łyżeczka cukru, świeże listki mięty. owoce: wiśnie, czarna porzeczka, marakuja, owoce leśne: maliny, jeżyny, jagody, Przygotowanie: Ciasto: Mąkę łączymy z solą, cukrem pudrem, dodajemy pokrojone masło. Dodajemy jajko i szybko zagniatamy na ciasto.  W razie potrzeby dodajemy łyżkę zimnej wody lub mąki, wszystko zależy od wielkości(...)Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę na tartę. Nakłuwamy i przekładamy do lodówki na ok. 1 godz., do schłodzenia. Piekarnik nastawiamy na 210°C. Schłodzone ciasto pieczemy ok. 15 - 20 min. Masa: W czasie pieczenia ciasta przygotowujemy masę. Śmietankę miksujemy z cukrem pudrem, jajkiem, budyniem i serkiem śmietankowym. Masa powinna być idealnie gładka, kremowa. Masę przekładamy na kruche ciasto, można

Moniki Smakołyki
Letnie mini tarty z malinami 239

ostatnim czasie, to podziele sie przepisem na pyszne czekoladowe tarty. To moj imieninowy wypiek, szybki, prosty i pyszny. Taka mala namiasta lata. Zapraszam :-) Mini tarty czekoladowe z malinami skladniki na 4 tarty ciasto: 1 jajko 150g maki 90g masla szczypta soli 1 lyzka cukru wykonanie: Wszystkie skladniki ciasta zagniatamy, formujemy kule i owinieta w folie spozywcza odkladamy do lodowki(...)zalewamy nia polamana na kawalki czekolade. Mieszamy do czasu gdy czekolada sie rozpusci. Dodajemy nutelle i zoltko. Dokladnie mieszamy. Gdy ciasto jest juz prawie upieczone wycigamy je z piekarnika, sciagamy z foremek papier z grochem i na srodku nakladamy maliny wymieszane z cukrem pudrem. Calosc pokrywamy masa czekoladowa. Zmniejszamy temperature w piekarniku do 175°C i wkladamy do niego gotowe

Przysmaki Karolki
Ptasie mleczko z malinami + film 220

Torcik jest prosty w przygotowaniu i można go dowolnie modyfikować smakowo poprzez użycie różnokolorowych galaretek oraz ulubionych owoców.   składniki na tortownicę 23 cm 12 okrągłych biszkoptów 300 g malin 1 galaretka agrestowa lub cytrynowa 1 galaretka truskawkowa 400 g mleka zagęszczonego niesłodzonego przepis Na dnie tortownicy wyłożonej folią aluminiową układamy biszkopty. Galaretkę agrestową rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu zmniejszając(...)zagęszczone, miksujemy je do momentu aż podwoi swoją objętość, dodajemy lekko stężałą ale jeszcze lejącą się galaretkę i całość dokładnie łączymy a następnie przekładamy na pierwszą warstwę ciasta. Na wierzchu torcika układamy maliny i całość ponownie wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Tak przygotowane ptasie mleczko dekorujemy miętą i podajemy.   Artykuł Ptasie mleczko z malinami + film pochodzi z serwisu

Smakowite Dania
Tarta z mascarpone borówkami i malinami 175

KREM: 250 ml śmietany kremówki 30% 200 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru borówki, maliny 1. Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem, dodajemy szczyptę soli oraz masło i miksujemy. Następnie dodajemy żółtko, 3 łyżki wody i ugniatamy na jednolitą masę. Gotowe ciasto zawijamy folią i wkładamy do lodówki na 30minut. 2. Stolnicę przesypujemy mąką i wałkujemy ciasto na kształt formy(...)Wkładamy do lodówki na 30 minut. 5. Ostygnięte ciasto smarujemy kremem i przekładamy owoce. Całość posypujemy cukrem pudrem. Gotowe … Smacznego!!! Obejrzyj film, który ułatwi przygotowanie ciasta. Artykuł Tarta z mascarpone borówkami i malinami pochodzi z serwisu

karolgotuje