ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:628/1282)

Ciasto Cappuccino (bez pieczenia) 1704

Bardzo smaczne ciasto dla wielbicieli delikatnego aromatu i głębokiego smaku cappuccino. Ciasto Cappuccino jest proste w wykonaniu i co najważniejsze nie trzeba włączać piekarnika, aby je przygotować. Połączenie śmietanowego, lekkiego kremu z delikatną masą budyniową z dodatkiem cappuccino to wyjątkowa kombinacja smaków, która z pewnością zasmakuję niejednemu amatorowi delikatnej kawy. Ciasto Cappuccino (bez pieczenia) - Składniki: Masa Budyniowa: 1 l mleka

Słodka Strona
Torcik kakaowy z kokosowym kremem i malinami 224

przepisu, który zamroziłam i czekał na swoja porę oraz 1/2 kremu z tego przepisu na mini bounty, Można przygotować pełnowymiarowy tort z całego upieczonego biszkoptu i całego kremu kokosowego. Składniki na kakaowe ciasto biszkoptowe: 5 dużych jajek 3/4 szklanki mąki tortowej 1/3 szkl. mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru + 1 cukier wanilinowy Winiary 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki(...)termoobiegiem przez ok 40 minut. Studzimy, gdy biszkopt wystygnie wyjmujemy z tortownicy, kroimy biszkopt np. za pomocą obręczy do warstwowego krojenia biszkoptu.   The post Torcik kakaowy z kokosowym kremem i malinami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cukinia w cieście 192

tego smaczne, taką jedną usmażoną cukinią naje się nasza rodzina. Cukinie jak co roku obrodziły w tym roku, więc robiłam z nich zupy kremy , placki z szynką, faszerowałam je mięsem, no i właśnie smażyłam cukinie w cieście doprawionym ziołami prowansalskimi, można wykorzystać też inne zioła albo nie dodawać ich wcale. Jak przygotować placki z dziurką z cukinii w cieście? Składniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bez filozofii. Rabarbar i filo. Po prostu. 187

filo:)  A jeśli macie ochotę na rabarbar w innej wersji, polecam zamieszczone zeszłego lata przepisy na:  Migdałową tartę z rabarbarem - klik Krem kokosowy z rabarbarem - klik Lody rabarbarowe z imbirem - klik  RABARBAR NA CIEŚCIE FILO  1 opakowanie gotowego mrożonego ciasta filo  3-4 łyżki stopionego masła 3 łaski rabarbaru 3-4 łyżki cukru trzcinowego cukier

KUCHARNIA
Zupa krem z cukinii 148

wakacyjnej przerwie powrót do cyklu zupa na niedzielę. Od dawna zabierałam się za krem z cukinii, aż w końcu nastał ten dzień. Dostałam dość sporą ilość cukinii z przydomowego ogródka,więc po przerobieniu większości na sałatki na zimę, zabrałam się jeszcze za zupę. Zupka jest prosta, smaczna i do tego mało kaloryczna (jeśli nie doda się śmietany). Podobno cukinia(...)tyle uniwersalna, że można zrobić z jej dodatkiem wiele dań. Jej raczej neutralny smak pasuje w zasadzie do wszystkiego. Zrobiłam nawet z jej dodatkiem ciasto, ale o tym w kolejnym poście, który już niedługo. ZUPA KREM Z CUKINII Składniki: 1 spora cukinia 2-3 ziemniaki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 litr bulionu 3-4 ziarna ziela angielskiego

Bon appetit mon amie
Kostka alpejska 513

delikatne mieszanie masy jajecznej z mąką, ponieważ biszkopt rośnie wyłącznie dzięki ubitym jajom. Gotowe ciasto przekładamy do formy o wymiarach 20x30cm. Pieczemy 40 minut w 170st C. Studzimy. Nasączenie:  Kawę i cukier rozpuszczamy  w gorącej wodzie. Studzimy. Dodajemy amaretto. Całość mieszamy.  Krem:  Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy(...)otrzymania gęstego kremu. Wykonanie : Na dno formy wykładamy biszkopt, nasączamy go kawą. Na wierzch wykładamy krem kajmakowy z pokruszonymi bezami. Chłodzimy w lodówce przez 3 godziny. Po tym czasie wykładamy warstwę śmietankową, którą posypujemy tartą czekoladą. Ponownie wstawiamy do lodówki. Inspiracja na ciasto ze strony mojewypieki.com

Słodki Zakątek
Banan w cieście kukurydziano-kokosowym (bez glutenu) 207

kokosowym! Podaję go na różne sposoby - jako deser najczęściej z bitą śmietaną i dżemem z czarnej porzeczki, a tym razem raz z kremem waniliowym-limonkowym i kwaskowatą żurawiną liofilizowaną . Polecam! Spróbujecie? 1 banan (średni) sok z limonki Ciasto: 1 jajko 1-2 łyżki mąki kukurydzianej Dodatkowo: wiórki kokosowe do obtoczenia 2 łyżki masła do smażenia Obranego banana należy pokroić

Di gotuje
Pychotka Siostry Anastazji 664

jajka -2 łyżki śmietany -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka amoniaku -powidła śliwkowe -200 g orzechów włoskich krem: -200 g masła -1/2 l mleka -5 żółtek -1 szklanka cukru pudru -3 łyżki mąki -3 łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie: ciasto: Orzechy siekamy na drobne kawałki. Białka oddzielamy od żółtek, margarynę z dodatkiem śmietany i żółtek miksujemy. Mieszamy mąkę(...)jajek ubijamy z cukrem na sztywno. 2 kawałki ciasta wałkujemy i dajemy do dwóch blaszek. Ciasta smarujemy powidłami, a na to wykładamy pianę z białek. Na pianę wysypujemy rozdrobnione orzechy i pieczemy ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.  krem: W 1/2 szklanki mleka mieszamy żółtka i oba rodzaje mąki. Pozostałe mleko gotujemy z cukrem. Gdy mleko

KasiekGotuje
Tort mocno czekoladowy 303

pieczenia.  Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180`C na około 25-30 minut. Po tym czasie ciasto wyjmujemy z piekarnika, lekko uderzamy o blat i ponownie wstawiamy do piekarnika na około 10 minut. Studzimy w piekarniku z otwartymi drzwiczkami.  Przygotowanie kremu. Do miski wlewamy zimną śmietankę, dodajemy cukier puder i miksujemy.  3 tabliczki czekolady rozpuszczamy w kąpieli(...)Pozostawiamy do zastygnięcia, gdy to nastąpi, ostrym narzędziem, np. nożykiem do ziół, przeciągamy po blacie tworząc czekoladowe wiórki. Ostudzone ciasto dzielimy na trzy części. Każdy z blatów nasączamy bogato zimną kawą połączoną z wodą. Na pierwszy blat wykładamy 1/2 kremu czekoladowego, rozsmarowujemy, a następnie przykrywamy kolejnym blatem, który smarujemy resztą kremu. Przykrywamy ostatnim blatem.  Resztę czekolady rozpuszczamy i rozsmarowujemy

Słodkie Przyjemności
Filadelfia z wiśniami bez pieczenia 143

łyżeczki żelatyny łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukier waniliowy na wierzch: 2 galaretki wiśniowe  ok 650-700 g wiśni do ciast ok 400 ml soku wiśniowego(odsączonego od wiśni) 500 ml wody Przygotowanie: Herbatniki rozdrabniamy w blenderze,dodajemy krem czekoladowo-orzechowy i dokładnie miksujemy,wykładamy na spód wyłożonej folią spożywczą blaszki (ok23x33 cm),dociskamy mocno dłonią i schładzamy w lodówce(...)jeszcze kilka sekund miksujemy,żeby się zmieszało,wylewamy gotową masę na herbatniki ,wygładzamy i schładzamy w lodówce,na koniec jak już galaretka zacznie tężeć wykładamy na wierzch naszego ciasta wiśnie i zalewamy je tężejącą  galaretką,schładzamy w lodówce. Smacznego

Swojskie jedzonko
Filadelfia z wiśniami bez pieczenia 198

łyżeczki żelatyny łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukier waniliowy na wierzch: 2 galaretki wiśniowe  ok 650-700 g wiśni do ciast ok 400 ml soku wiśniowego(odsączonego od wiśni) 500 ml wody Przygotowanie: Herbatniki rozdrabniamy w blenderze,dodajemy krem czekoladowo-orzechowy i dokładnie miksujemy,wykładamy na spód wyłożonej folią spożywczą blaszki (ok23x33 cm),dociskamy mocno dłonią i schładzamy w lodówce(...)jeszcze kilka sekund miksujemy,żeby się zmieszało,wylewamy gotową masę na herbatniki ,wygładzamy i schładzamy w lodówce,na koniec jak już galaretka zacznie tężeć wykładamy na wierzch naszego ciasta wiśnie i zalewamy je tężejącą  galaretką,schładzamy w lodówce. Smacznego

Swojskie jedzonko
MAZUREK Z CZEKOLADĄ I TRUSKAWKAMI 128

płatkami gorzkiej czekolady. Wierzch mazurka możecie dodatkowo posypać pokruszonymi bezikami lub wmieszać je do masy z serka i śmietany. Spód ciasta można upiec jeden,  dwa dni w cześniej i do czasu, gdy będzie potrzebny przechowywać w chłodnym miejscu. Krem i truskawki nakładamy przed samym podaniem. SKŁADNIKI na blaszkę o wymiarach 20x30 cm KRUCHY SPÓD 150 g zimnego masła(...)ziemniaczanej (1/2 szklanki) 50 g cukru 1 jajko GANACHE CZEKOLADOWY 100 g gorzkiej czekolady 70% 100 ml śmietany 30% 1 łyżka miodu lub cukru (można pominąć) 25 g masła KREM 200 g serka mascarpone 150 ml śmietany 30% (bardzo zimnej) 1 łyżka cukru pudru ziarenka wyłuskane z 1/2 laski wanilii TRUSKAWKI 200 g truskawek 1-2 łyżki soku z cytryny

cool and minty
Cynamonowe placuszki z kremem orzechowo-bananowym 194

łyżki mąki owsianej 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka otrębów    Rozgrzać patelnię. Składniki wymieszać dokładnie łyżką, ciasto nakładać na patelnię wysmarowaną masłem/olejem kokosowym. Smażyć ok 5 minut z jednej strony.  Krem: 1 banan 1 łyżeczka masła orzechowego Składniki zmiksować lub rozgnieść widelcem. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Ciasto biszkoptowo-jogurtowe z brzoskwiniami 135

warto je przygotować. Bardzo szybko znika z talerza. Polecam na letni podwieczorek. Do takiego ciasta filiżanka ulubionej aromatycznej i książka :) Potrzebujemy: Na biszkopt: 4 jajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 małe łyżeczki proszku do pieczenia Na krem jogurtowy: 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego cukier puder do smaku 1 galaretka truskawkowa(...)koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Pieczemy około 25 -30 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Biszkopt sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony i studzimy. 2. Krem jogurtowy: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Jagody

Izabelawkuchni
Mikołajowe babeczki z cynamonem i miodem 260

miodem. Mięciutkie i wilgotne, puszyste. Do ich ozdoby przygotowałam krem maślany, cynamonowy i Mikołaje z lukru, z prezentami. Dzieci i nie tylko one, bardzo się ucieszyły z takich słodkich prezentów. Do babeczek użyłam naturalnego miodu i pamiętajmy, aby składniki były w temperaturze pokojowej. Bardzo polecam…     Składniki: Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 150g miękkiego masła 2 duże(...)łyżeczki sody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 100ml mleka Krem: 60g miękkiego masła 120g cukru pudru 1 płaska łyżeczka cynamonu szczypta zmielonych goździków szczypta imbiru 2-3 łyżki mleka 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Dodatkowo: lukier plastyczny kremowy, biały, czerwony   Ciasto: 1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, solą, cynamonem. 2. Masło utrzeć

Mała Cukierenka