ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:311/1282)

Ciasto Laluś 80

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Laluś to bardzo delikatny i lekki deser, który z pewnością posmakuje każdemu miłośnikowi domowych wypieków. Należy ono do słodko-kwaśnych ciast, gdzie słodki krem przełamany jest kwaśny konfiturą z czarnej porzeczki. Ciasto Laluś jest naprawdę przepyszne! Można je przygotować dzień wcześniej, aby smaki się nieco przegryzły. Jeśli lubicie słodsze wypieki, konfiturę z czarnej porzeczki możecie zastąpić

Przepiski.pl
Ciasto malinowy obłoczek 137

Ciasto malinowy obłoczek to ciasto, które przygotowałam z myślą o sobie Dawno nie jadłam tego typu ciasto, bo zawsze zawierało ono śmietanę, której niestety jeść nie

365 dni dookoła kuchni
Ciasto czekoladowe z burakami 105

Mocno czekoladowe ciasto z burakami. Można pozostawić go bez przekładania kremem. Ja przełożyłam ciasto serkiem mascarpone było wyśmienite.Smak buraków nie jest wyczuwalny. Składniki Ciasto: 275g mąki pszennej (lub w wersji bezglutenowej: uniwersalnej mąki bezglutenowej) 375g ugotowanych i obranych buraków 300ml oleju np. rzepakowego 5 jajek (rozmiar M) 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100g … Czytaj dalej Ciasto czekoladowe

gotuj ze mną
CIASTO AMBASADOR 295

Zanim na dobre rozpocznie się sezon truskawkowy koniecznie upieczcie ciacho ambasador. Takie ciasta wilgotne, z kremem i nafaszerowane bakaliami i owocami wprost uwielbiam. Ciasto nie jest za słodkie, a pracy przy nim jest niewiele. Jeżeli upieczecie wieczorem biszkopt i ugotujecie budyń to na drugi dzień roboty zostanie odrobina. Wypatrzone na blogu Marty upiekę jeszcze nie raz CIASTO AMBASADOR /blaszka

Pieguskowa Kuchnia
Kostka agrestowa 177

Przepyszne ciasto, lekkie i orzeźwiające. Z agrestowym nadzieniem, bitą śmietaną i cytrynowym lukrem. Podobne do cytrynowca, wspaniałe! Pięknie prezentuje się na stole, będzie hitem każdej imprezy

Domowa cukiernia Ewy
Zbiór przepisów z porzeczkami 153

czarnej porzeczki   Zbiór przepisów z wykorzystaniem czerwonej porzeczki: Roladka z czerwoną porzeczką Kruchy placek z porzeczkami i bezą Porzeczkowa fantazja z serem Ciasto grysikowe z kremem czekoladowym Ciasto lawendowo - porzeczkowe Chałka z białym serem i czerwoną porzeczką Bułeczki z kremem waniliowym i porzeczkami Konfitura z czerwonej porzeczki Koktajl kokosowo - porzeczkowy Filet z kurczaka nadziewany czerwoną porzeczką

Z miłości do słodkości
Tarta Speculoos z białą czekoladą 149

sobotnie popołudnie, obmyśliłam przetworzenie korzennych ciasteczek na jeszcze większą bombę kaloryczną. Niestety...  Jedną wielką słodycz tego ciasta przełamał kwaśno-gorzki dżem pomarańczowy i nie wyobrażam sobie innego zamiennika. Ciasto zrobiłam w 10 minut. Zjedliśmy połowę, a drugą obdzieliliśmy teściów ;) Składniki na spód: 20-25 szt. ciasteczek korzennych Speculoos  4-5 łyżek roztopionego masła Przygotowanie: Ciasteczka miksujemy na pył(...)Przygotowanie: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.  Mascarpone przekładamy do miski (lub do misy robota), dodajemy roztopioną czekoladę i miksujemy na najniższych obrotach.  Schłodzony spód ciasta smarujemy dżemem pomarańczowym, wykładamy na to krem z mascarpone i białej czekolady i odstawiamy do schłodzenia. Wierzch możemy posypać dwoma pokruszonymi ciasteczkami.   Smacznego

bistro mama
Tort z kremem adwokatowym i czekoladowym 157

Ciasto wylewamy do formy i pieczemy w 160° z termoobiegiem do tzw. suchego patyczka. Powinien być gotowy po około 20-25 minutach, ale wszystko zależy od mocy piekarnika. Po upieczeniu, aby biszkopt nie opadł, rzucamy nim z wysokości około 50 cm na płaską powierzchnię i pozostawiamy do wystudzenia. Pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzony kroimy na trzy równe blaty. Przygotowanie kremu(...)połączenia składników). Serek z adwokatem dodajemy do ubitej śmietany i dokładnie, ale delikatnie mieszamy do połączenia. Połowę kremu wykładamy równo na dolny blat biszkoptu, kładziemy kolejny blat ciasta, pokrywamy resztą kremu, wyrównujemy i przykrywamy górnym, ostatnim blatem biszkoptu. Całość wkładamy do lodówki do schłodzenia. W tym czasie przygotowujemy krem czekoladowy. W kąpieli wodnej rozpuszczany czekoladę z 3-4 łyżkami śmietanki

PatiGotuje
Tort w kształcie samochodu 234

koniec masę śmietanowo-czekoladową przelać do miski, wsypać śnieżkę i całość zmiksować ze sobą. Ubijać na wysokich obrotach miksera, aż do utworzenia gęstego, sztywnego kremu.  Na deskę/talerz przełożyć spód ciasta. Nasączyć wodą z dodatkiem soku z cytryny. Następnie posmarować dżemem i wyłożyć połowę kremu śmietanowo-czekoladowego. Tak samo postąpić z drugą częścią biszkoptu (nasączyć, posmarować dżemem i kremem(...)uformować kształt samochodu. Jeden z wyciętych boków położyć na wierzch tortu (drugi bok nie będzie potrzebny do tortu, więc można go od razu zjeść :)). Ciasto wstawić do lodówki.  Na sam koniec przygotować krem maślany . Bardzo miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, aż do utworzenia jednolitej, gładkiej i kremowej masy. Część masy odłożyć na bok (biała część będzie potrzebna

Ugotować
ciasto z kremem czekoladowo kawowym 156

masy jajecznej i przy pomocy np. drewnianej łyżki mieszamy. Ciasto przelewamy do tortownicy (22 cm średnicy) wyłożonej (sam dno) papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego stygnięcia. Następnie przekrawamy (najlepiej następnego dnia) na trzy blaty. składniki na krem czekoladowo kawowy: 1 opakowanie budyniu czekoladowego 500 ml mleka 125 g cukru(...)proszkiem budyniowym. Mleko zagotowujemy z cukrem, wlewamy kawę z budyniem i gotujemy, aż zgęstniej a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Gotowe ciasto przekładamy masą. Wierzch polewamy polewą czekoladową i np. posypujemy posiekanymi migdałami. Całość schładzamy w lodówce. Najlepiej smakuje po dwóch dniach „leżakowania

Domowy Smak Jedzenia
Tort truskawkowy 186

nigdy nie było całkiem truskawkowego – spieszę to zatem nadrobić! Do przygotowania spodów biszkoptowych wykorzystałam 2 nieduże tortownice o średnicy 18 cm każda. Gotowe ciasto można rozkroić na 8 porcji. Składniki na biszkopt Składniki na krem truskawkowy: 500 g serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 2 łyżki cukuru pudru 1 opakowanie utrwalacza do bitej śmietany 100 ml musu truskawkowego (zmiksowane(...)się do piekarnika i jest nieco szybciej. Ostudzony biszkopt przekrawamy na 4 spody. Truskawki miksujemy na mus, będziemy go potrzebować ok. 1 szklanki: na polewę, do nasączenia ciasta i do kremu. Schłodzoną śmietanę kremówkę miksujemy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem do uzyskania w miarę sztywnego kremu (nie za długo, żeby krem nie zaczął się rozwarstwiać). Kilka łyżek kremu odkładamy

Ciastkozercy
Napoleonka na cieście francuskim 131

200g masła cukier puder do posypania Przygotowanie: CIASTO: Ciasto francuskie rozwinąć, delikatnie rozwałkować, gęsto ponakłuwać widelcem, piec każde osobno na papierze do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 200'C przez około 15 minut. Jeszcze ciepłe lekko docisnąć, żeby pozbyć się powietrza, a placki były w miarę płaskie. Ostudzić na kratce. KREM: Z litra mleka odlać 1 szklankę, resztę zagotować(...)puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu, miksować do uzyskania puszystego kremu.  SKŁADANIE: Na pierwszy placek wyłożyć całość kremu, rozsmarować równo. Drugi placek pokroić na kwadraty odpowiadające porcjom ciasta. Układać na kremie. Po wierzchu posypać cukrem pudrem, schłodzić w lodówce

Cakes By Kejt
Ciastka z czekoladą i marshmallows 98

pianek marshmallows zaspokoją na długo apetyt na słodycze. Inspiracja ze stron anglojęzycznych, ale na polskich blogach też można je znaleźć. Składniki: • 1 płat ciasta francuskiego • 1 mały słoiczek kremu czekoladowego, np. Nutelli • małe opakowanie pianek marshmallows • 1 jajko Wykonanie: • Płat ciasta francuskiego pokroić w małe kwadraty. Mnie wyszło 18 sztuk. • Na środku każdego(...)położyć po łyżeczce kremu czekoladowego. • Na krem położyć kilka małych pianek lub jedną dużą. • Brzegi ciasta posmarować białkiem i zlepiać szczelnie w koperty jak na zdjęciu. Można też zrobić rożki. • Gotowe koperty posmarować roztrzepanym żółtkiem. • Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 15 minut. Mnie trochę ciastek rozkleiło się podczas pieczenia

To co kocham
Tarta cytrynowa z bezą 190

ułatwia później dozowanie cukru) po rozmrożeniu super się ubijają i można je wykorzystać np do tej tarty SKŁADNIKI: NA CIASTO KRUCHE: 175g mąki pszennej 100g masła lub margaryny 25g cukru 1 żółtko ok jedna łyżka wody NA KREM CYTRYNOWY I BEZĘ 150g cukru 3 jajka 100ml śmietanki 30% 2 cytryny Na bezę:  białko które zostało z ciasta kruchego(...)cytrynowy Krem robimy miksując 3 jajka z cukrem  na jasny krem,następnie dodajemy  śmietankę 30% i otartą skórkę z cytryn i sok z nich wyciśnięty. Wylewamy krem na podpieczone ciasto i całość pieczemy  ok 30 min 10 min przed końcem pieczenia dodajemy na ciasto ubite białka z cukrem(cukru tyle ile uważacie ,żeby było dość słodkie

Swojskie jedzonko
Tort chałwowy 169

moją mocną stroną , ale "zmuszona" świętem urodzinowym mojego męża postanowiłam spróbować :) No cóż, przyznaję , że ciasto samo w sobie jest pyszne. Biszkopt niezwykle delikatny i wilgotny, nie potrzebny był poncz, ale ja lekko skropiłam oba biszkopty rumem, co podkreślam nie jest konieczne. Krem chałwowy, wręcz rozpływa się w ustach, nie jest tłusty, co zdarza się w niektórych tortach(...)żółtkami, zagotować. Masło utrzeć z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodać ostudzony budyń. Pod koniec ucierania dodać chałwę i śmietanę. Tort chałwowy: Ciemne ciasto przekroić wzdłuż. Pokropić rumem i wyłożyć część masy. Na ciemny biszkopt i krem kładziemy biszkopt jasny w całości , krem i na samą górę drugą część biszkoptu ciemnego. Na wierzchu rozsmarować pozostałą cześć kremu i ozdobić prażonym

Różne smaki w kuchni

Proponowane wyszukiwania