Czekoladowe ciasteczka amerykańskie - double chocolate American Cookies American Cookies to już prawdziwa klasyka amerykańskiej kuchni. Te przepyszne ciasteczka pieczone są z różnymi dodatkami i zawsze wychodzą
KorniszonkiAmerican cookies, czyli amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady Amerykańskie ciasteczka są naprawdę pyszne! Chrupiące na brzegach i miękkie oraz lekko ciągnące w środku i oczywiście z
Korniszonkidobry pomysł na urozmaicenie rodzinnego weekendu. Przepis jest tak prosty, że z powodzeniem w wykonaniu tego smakołyku mogą pomóc dzieci. Zrobione razem z mamą, tatą, siostrą czy babcią ciasto, to dla najmłodszych powód do dumy. Każdemu należy się odrobina słodkości i radości w sercu mroźnej zimy! Rafaello Składniki: 3 szklanki mleka ¾ szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 3 żółtka(...)przeciąć np. na pół, aby zapełnić całą powierzchnię blaszki. Na krakersach rozprowadzamy pierwszą część kremu, następnie ponownie warstwa krakersów, druga warstwa kremu, 3 warstwa krakersów i 3 warstwa kremu. Tak przygotowane ciasto posypujemy uprażonymi wiórkami kokosowymi, wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc, wówczas ciasto zrobi się miękkie i wilgotne. Jeśli ktoś woli słodsze ciasta, można do kremu zamiast ¾ szklanki
KulinarneImpresje.pldobry pomysł na urozmaicenie rodzinnego weekendu. Przepis jest tak prosty, że z powodzeniem w wykonaniu tego smakołyku mogą pomóc dzieci. Zrobione razem z mamą, tatą, siostrą czy babcią ciasto, to dla najmłodszych powód do dumy. Każdemu należy się odrobina słodkości i radości w sercu mroźnej zimy! Rafaello Składniki: 3 szklanki mleka ¾ szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 3 żółtka(...)przeciąć np. na pół, aby zapełnić całą powierzchnię blaszki. Na krakersach rozprowadzamy pierwszą część kremu, następnie ponownie warstwa krakersów, druga warstwa kremu, 3 warstwa krakersów i 3 warstwa kremu. Tak przygotowane ciasto posypujemy uprażonymi wiórkami kokosowymi, wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc, wówczas ciasto zrobi się miękkie i wilgotne. Jeśli ktoś woli słodsze ciasta, można do kremu zamiast ¾ szklanki
KulinarneImpresje.plNalewka malinowo-jeżynowa według tradycyjnego przepisu na pewno przypadnie do gustu fanom wysokoprocentowych alkoholi owocowych. Trunek przyrządzony wg tego przepisu jest mocny, ale po odpowiednio długim
Korniszonkitrakcie więc zapraszam na pyszne i cieszące oko Ciasto Jakuba. Jest trochę pracochłonne ale dla takiego efektu chyba warto poświęcić trochę czasu. Składniki (na dużą blachę 25x35cm): Ciasto: 3,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 6 żółtek 250 g masła(...)zgęstnienia budyniu. Pozostawiam do ostudzenia. Miękkie masło ucieram z cukrem pudrem na białą, puszystą masę. Do utartego masła dodaję po łyżce zimny budyń i miksuję do otrzymania puszystego kremu. Pierwszy blat ciasta z pianą smaruję połową kremu, przykrywam drugim blatem, wykładam resztę masy. Na wierzch kładę ostatni blat ciasta i posypuję cukrem pudrem. Wstawiam do lodówki
Cukiernia Pychotkiręką na sercu mogę stwierdzić, że to jedno z moich ulubionych ciast! Wspaniały, słodki krem budyniowy a’la patisserie połączony z masłem orzechowym i słonymi krakersami tworzy fantastyczna całość , której ciężko się oprzeć! Zawsze sięgam po dokładkę! Takie ciasto jest fantastycznym pomysłem na każda rodzinną imprezę albo na weekend do popołudniowej kawki! Błyskawiczne! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( blacha
Ostra na Słodkoponieważ lubimy twórczo spędzać czas w kuchni, z przyjemnością przygotowywaliśmy kolejne elementy cytrynowego ciasta . Składniki na cytrynowe ciasto Biszkopt: 6 jajek wielkości L 150 g drobnego cukru 100 g mąki pszennej 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 szczypta soli Cytrynowy krem: 200 ml soku z cytryny 800 ml wody 1 szklanka cukru 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki(...)przesiane mąki. Ciasto biszkoptowe wlać do formy (25/30cm) wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie potrząsnąć, aby wyrównać powierzchnię. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 o C , piec z termoobiegiem przez 25 minut . Zostawić w zamkniętym piekarniku na 30 minut, po czym wystudzić przy lekko uchylonych drzwiczkach. Cytrynowy poncz: W szklance wymieszać sok z cytryny, wodę oraz cukier. Cytrynowy krem: W garnku
niecodziennikparymoim domu rodzinnym od zawsze podstawowym wypiekiem były ciasta biszkoptowe, z różnymi kremami, galaretkami etc. Kombinacji(...)było bardzo wiele, większość możecie zobaczyć już na blogu, a ja dalej wypróbowuje nowe i tak ostatnio postanowiłam zrobić biszkopt z cappuccino i z jednym z moich ulubionych kremów, czyli budyniowym. Ciasto idealne dla miłośników kawy, a w szczególności cappuccino :) Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao Krem cappuccino
Smakowy Rajmój krem budyniowo-chałwowy - klik będzie cieszył się takim wielkim zainteresowaniem. Zaczęliście wysyłać mi wiadomości, abym jak najszybciej podała przepis na wykorzystanie go we wspomnianym cieście. To proszę! Już wiecie, że krem smakuje przepysznie i z pewnością przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom chałwy. Naprawdę kusi, aby go wyjadać z miski, więc moim pomysłem, aby właśnie tak się nie stało(...)całości. Budyń zdjąć z ognia, przykryć folią spożywczą i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Miękkie (!) masło ubić do białości i stopniowo zmiksować z zimnym budyniem. Na końcu krem dokładnie wymieszać z uprzednio rozdrobnioną chałwą. Ciasto. Na dnie formy wysłanej papierem do pieczenia kolejno umieścić warstwę herbatników, połowę masy budyniowo-chałwowej, herbatniki, resztę masy i na końcu ponownie ciastka. Całość wstawić
Di gotujerozlewało się pod wpływem reszty ciasta. Dalej mamy masę z mascarpone w którą wciśnięte są wiśnie z kompotu, a dalej biszkopty nasączane w kawie i w końcu krem z nutelli. Mnie to ciasto urzekło i mojego męża też. No może masa z nutelli mogłaby być zastąpiona czymś innym. Na pewno ciacho ląduje w czołówce moich ulubionych ciast, ponieważ nie miałam(...)jest jak kupicie coś na zapas to wtedy nic się nie stanie. To jak z parasolką: nie weźmiecie pada deszcz, a jak zapomnicie to zazwyczaj deszcz was złapie Krem wyłożyłam na ciasto, powciskałam w niego wiśnie, niezbyt gęsto i wstawiłam ciacho do lodówki. Po paru minutach, maczałam biszkopty w kawie (po sekundzie na każdą stronę) i układałam je na masie
Relaxtimejako dodatek do deseru polecam gorąco Monte Santi- różowe wino zachwycające świeżym, owocowym bukietem. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 6 białek 150 g cukru 150 g kokosu 150 g maku 1 łyżka mąki na krem: 1 litr mleka 6 łyżek cukru pudru 80 g mąki ziemniaczanej 2 łyżki mielonych orzechów 6 żółtek 300 g masła(...)orzechami, cukrem pudrem i połową mleka. Wlać na pozostałe gotujące się mleko i ugotować budyń. Wystudzić i utrzeć z masłem. Na końcu wmieszać odsączone rodzynki i skórkę pomarańczową. Krem wyłożyć na ciasto i wyrównać. Biszkopty nasączyć w pozostałym rumie i ułożyć na kremie. Składniki polewy rozpuścić i dokładnie wymieszać, Polać wierzch ciasta i posypać posypką. Kroić po schłodzeniu w lodówce
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaTarta z kremem cytrynowym, to idealne ciasto na upalne letnie dni. I choć u nas wzbudziło (u niektórych) małe kontrowersje, to po jego debiucie, będzie jeszcze na pewno powtórka, bo mnie zasmakowało bardzo. Kruche ciasto, orzeźwiający, aksamitny, kwaskowy krem, a do tego kawa w promieniach słońca... :-) Przepis znaleziony w jakimś czasopiśmie (mam tylko zdjęcie) i choć było inspiracją, to jednak(...)jeszcze ok. 15-20 minut, do lekkiego przyrumienienia ciasta. Ja piekłam 17 minut. Masa cytrynowa: - 3 cytryny (u mnie bio) - 3/4 szklanki cukru (lub więcej, gdy wolimy bardziej słodkie ciasta), dałam ksylitol - 2 łyżeczki mąki kukurydzianej ( u mnie 16g ) - 80g zimnego masła - 2 żółtka - 2 jajka Skórkę otartą z jednej (wyszorowanej dokładnie cytryny), wyciśnięty sok z 3 cytryn, mąkę, cukier
Smaczne ZdroweKochani, dziś zapraszam na pyszne tartaletki. Bajecznie kruche, maślane, orzechowe ciasto z delikatnym puszystym kremem i wyrazistym w smaku rabarbarem to doskonałe połączenie. Ostrzegam, znikają błyskawicznie!!! Składniki na tartaletki z kremem i konfiturą rabarbarową: KRUCHE CIASTO: 75 g zimnego masła 75 g cukru pudru 30 g zmielonych migdałów (lub orzechów) 150 g mąki pszennej 1 żółtko Pokrojone(...)rabarbaru przelewamy do filiżanki, lekko studzimy, dodajemy mąkę ziemniaczaną, mieszamy i wlewamy z powrotem do rabarbaru. Zagotowujemy delikatnie mieszając, a następnie studzimy. Ciasto ostrożnie wyjmujemy z foremek, dekorujemy kremem i konfiturą rabarbarową, chłodzimy co najmniej 2 godziny i gotowe
Rozpustne gotowaniePyszna i szybka w wykonaniu rolada o jesienno-świątecznym smaku. Czyli moja niekończąca się miłość do maku trwa! Mak w tym kremie to również ciekawy element pod względem doznań… delikatnie strzela Ciasto nie jest typowym ciastem biszkoptowym dlatego nie wymaga wcześniejszego ubijania białek. To znacznie skraca czas wykonywania. Jego konsystencja jest za to bardziej zbita i mniej się kruszy(...)papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 5 min w temperaturze 225 stopni. Mascarpone delikatnie ubijamy z cukrem pudrem a następnie dodajemy otartą skórkę z pomarańczy i mak. Na ostudzone ciasto wykładamy krem (możemy zostawić 1-2 łyżki do dekoracji) i delikatnie zwijamy naszą roladę. Całość posypujemy cynamonem i dekorujemy resztą kremu oraz makiem
Mohiella