ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:1062/1282)

Tort czekoladowy z frużeliną porzeczkową 136

tylko w jednym kierunku. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Boków formy niczym nie smarować, papierem wykładamy tylko dno. Wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 160 st. około 25 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm spuścić je w formie na podłogę, można położyć ściereczkę, aby nie zniszczyć podłogi. Odstawić(...)minimum 7 cm odstępu, wzdłuż dłuższego boku, na dole i górze, najlepiej naprzemiennie. Pod każdy patyczek wycisnąć odrobinę masy bezowej, na to położyć patyczek, zaczynając od środka, wyciskać krem kolistymi ruchami, powstała w ten sposób róża nie powinna mieć średnicy większej niż 5-6 cm. Z masy bezowej można zrobić beziki oraz róże bez patyczków, którymi można udekorować boki tortu

moj przepis na
Wigilia ludowa 108

było nawet bardzo prawdopodobne, że właśnie takowe używano, ale świeże też mogą być. Składniki: - kiszone buraki - grzyby suszone Wykonanie: Buraki gotujemy i blendujemy na krem. Grzyby moczymy kilka godzin. Kroimy i dodajemy do kremu z buraków razem z wodą, w której się moczyły. Kapusta szatkowana z grochem i grzybami (okolice Stradomia) Składniki: - groch łuskany - kapusta kiszona - grzyby suszone - soda oczyszczona(...)już byłem przy piernikach, to postanowiłem je zrobić w piernikowych kształtach używając foremek. Składniki: - mąka - olej - woda Wykonanie: Do mąki dodajemy oleju i tyle wody, aby mieć zbite jednolite ciasto, które następnie rozwałkowujemy i pieczemy w piekarniku, wcześniej wykrawając dziwne kształty, jak ja, bądź nie. Jeszcze ciepłe zdjęcie na moim stoliku ze śmietnika. W tle, oczywiście "Kevin" :) Przy czy pamiętajmy

Kryzysowa Książka Kucharska
Deser serowy z bezikami 139

dwóch smakach: waniliowym i czekoladowym, maliny, czekolada i beziki, które są nowością marki Brześć. Można powiedzieć, że jest to takie ciasto deser , bo w rzeczywistości bardzo przypomina właśnie ciasto, ale zrobione jest w niezwykle prosty sposób, bo w pucharkach, dzięki czemu porcje są już podzielone, a i nie musimy się martwić zbytnio o estetykę deseru, ponieważ deser w pucharku zazwyczaj(...)Pamiętajmy, aby podczas podgrzewania mieszać masę, by się nie przypaliła. Masę serową dzielimy na 2 części. Jedną mieszamy dokładnie z posiekaną czekoladą. Do pucharków nakładamy po 3 łyżki jasnego kremu, na to kilka malin, następnie krem serowo - czekoladowy. Lekko ostudzone wkładamy do lodówki do schłodzenia. Zimne desery dekorujemy tartą czekoladą i bezikami. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Mini Pavlova z owocami 117

Cześć! Czy są tu wielbiciele bezy? Wierzę w to, że znajdą się tu jacyś! Mini bezy to szybki w wykonaniu, prosty a jakże efektowny i pyszny

Moja pasja smaku
PASCHA - orzechowa odmiana sernika na zimno, z bakaliami. 128

M ądre głowy mówią, że słowo " Pascha " oznacza "przejście", lub jak ktoś woli - "gwałtowną zmianę, uderzenie, interwencję", a nawet boskie działania. Ze wszystkim się zgadzamy, po

Wypisz Wymaluj
20 SPOSÓB NA SPĘDZANIE CZASU W DOMU W CZASIE KWARANTANNY + WSPÓLNIE PIECZEMY BUŁECZKI ZWIERZĄTKA 92

zakurzone na półkach. Zapraszam do śledzenia na bieżąco mojego INSTAGRAMA – tam nowości pojawiają się często szybciej niż na blogu i w formie KROK PO KROKU. KLIK ! Wyparujcie przepysznych ciast, dań obiadowych, naleśników, deserów na szybko i słodkości w FIT wersji! . .   CZYTANIE Kiedyś miałam zdecydowanie więcej czasu na czytanie. Książki S.Kinga czy J.Chmielewskiej wręcz pożerałam! Teraz czytam tylko(...)własnej łazience. Zapalcie ulubione świece, nalejcie wannę pełną wody z pianą i przygotujcie zestaw piękności – kosmetyki do depilacji, maseczkę na twarz, maskę na włosy, balsam do ciała, krem do stóp i ulubiony lakier do paznokci. Nigdzie się nie spieszcie! Oddajcie się tej przyjemności, poleżcie w wannie z maseczką, weźcie kieliszek wina i niech ta chwila tylko dla Was trwa

Ostra na Słodko
Tort czekoladowy z frużeliną porzeczkową 129

tylko w jednym kierunku. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Boków formy niczym nie smarować, papierem wykładamy tylko dno. Wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 160 st.  około 25 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm spuścić je w formie na podłogę, można położyć ściereczkę, aby nie zniszczyć podłogi(...)minimum 7 cm odstępu, wzdłuż dłuższego boku, na dole i górze, najlepiej naprzemiennie. Pod każdy patyczek wycisnąć odrobinę masy bezowej, na to położyć patyczek, zaczynając od środka, wyciskać krem kolistymi ruchami, powstała w ten sposób róża nie powinna mieć średnicy większej niż 5-6 cm. Z masy bezowej można zrobić beziki oraz róże bez patyczków, którymi można udekorować boki tortu

moj przepis na
Tarta błyskawiczna 87

Czas czytania: 2 min Tarta błyskawiczna Masz coś słodkiego do kawy? Takie pytanie pewnie często słyszycie, a może nawet sami sobie je zadajecie, jeśli odpowiedz, brzmi

SprawdzonaKuchnia.pl
Pianka truskawkowo-cytrynowa na bloku czekoladowym 142

mojprzepisna.pl | Pianka truskawkowo-cytrynowa na bloku czekoladowym Zweryfikowałam stan lodówki i stwierdziłam: Za dużo cytryn i kremówki, nikt nie lituje się nad greckim jogurtem! ;-). Pomyślałam: Muszę

moj przepis na
Tort czekoladowo-miętowy 222

Doskonały w smaku tort czekoladowo-miętowy powstał w mojej głowie już jakiś czas temu, a pierwsze urodziny bloga Słodki Sentyment były doskonałą okazją, żeby tort nabrał

Słodki sentyment
Tiramisu piernikowe 227

Pyszne włoskie klasyczne tiramisu wzbogacone korzenną przyprawą do piernika, aksamitne gorzko słodkie , rozpływające się w ustach najlepsze na drugi dzień  po schłodzeniu, smak wzbogacony ciemnym

Wanilia i Kardamon
Pianka truskawkowo-cytrynowa na bloku czekoladowym 197

mojprzepisna.pl | Pianka truskawkowo-cytrynowa na bloku czekoladowym Zweryfikowałam stan lodówki i stwierdziłam: Za dużo cytryn i kremówki, nikt nie lituje się nad greckim jogurtem! ;-). Pomyślałam: Muszę

moj przepis na
TORCIK POMARAŃCZOWE TIRAMISU 129

odsłona włoskiego deseru... Torcik ten to połączenie dwóch smaków: pomarańczy i tiramisu. I jak na włoskie tiramisu przystało jest to biszkopt nasączony ponczem z kawy i likieru amaretto, przełożony kremem z serka mascarpone oraz żółtek, z wierzchu obficie obsypany kakao. To co go wyróżnia od tradycyjnego tiramisu to nuta pomarańczy wyczuwalna w masie. Jest on trochę pracochłonny, ale od "święta(...)olejem, cały czas mieszamy, aż masa ładnie się połączy, bez grudek. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 25- 35 min., aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Po ostygnięciu ścinamy wierzch biszkopta. Masa: Żółtka łączymy z cukrem, a następnie ubijamy mikserem na parze

Kuchnia MagdaLeny
TORCIK POMARAŃCZOWE TIRAMISU 150

odsłona włoskiego deseru... Torcik ten to połączenie dwóch smaków: pomarańczy i tiramisu. I jak na włoskie tiramisu przystało jest to biszkopt nasączony ponczem z kawy i likieru amaretto, przełożony kremem z serka mascarpone oraz żółtek, z wierzchu obficie obsypany kakao. To co go wyróżnia od tradycyjnego tiramisu to nuta pomarańczy wyczuwalna w masie. Jest on trochę pracochłonny, ale od "święta(...)olejem, cały czas mieszamy, aż masa ładnie się połączy, bez grudek. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 25- 35 min., aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Po ostygnięciu ścinamy wierzch biszkopta. Masa: Żółtka łączymy z cukrem, a następnie ubijamy mikserem na parze

Kuchnia MagdaLeny
Waniliowy sernik na zimno na czekoladowo-owsianym spodzie 261

Sernik na zimno, to bardzo prosty deser/ciasto bez pieczenia więc nie może się nie udać! Wystarczy wymieszać składniki, schłodzić i na tym kończy się nasza praca

Kraina Miodem Płynąca
Sernik kapitański wg Aleex 2828

twarogu mielonego • 2/3 szklanki drobnego cukru • 4 jajka • 200 ml śmietanki 30% • budyń śmietankowy ( proszek ) • 2/3 szklanki likieru Advokat • 100 g czekolady śmietankowo-kawowej (polecam z Lidla) Wierzch ciasta: • 125 g serka mascarpone • 125 ml śmietanki 30% • 1 łyżka cukru pudru Sposób wykonania: 1. Herbatniki rozdrobnić blenderem. 2. Masło rozpuścić i wymieszać z ciastkami i kawą. Masa herbatnikowa powinna mieć(...)Następnie wyjąć z piekarnika i pozostawić w obręczy do całkowitego ostygnięcia. Wstawić do lodówki najlepiej na noc. 13. Śmietankę, mascarpone i cukier umieścić w misie miksera. Miksować do konsystencji kremu. 14. Udekorować sernik. Oprószyć kakao. 15. Podawać z kawą lub herbatą. Smacznego

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania