ciasto z kremem mascarpone - 960 przepisów (strona:29/64)

Cupcakes potrójnie kokosowe ala pinacolada na Halloween 178

pominąć dodawanie aromatów) mleko (trochę mniej niż połowa podanego na opakowaniu budyniu) 4 łyżki wiórków kokosowych 1 kieliszek likieru kokosowego aromat kokosowy Krem: 1/3 szklanki cukru pudru 1/3 kostki masła o temperaturze pokojowej 3-4 łyżki serka mascarpone 2 łyżki wiórków kokosowych ekstrakt lub aromat kokosowy barwnik zielony Dodatkowo: ½ gorzkiej czekolady cukierki M&M halloweenowe ozdoby Przygotowanie: W misce(...)aromat, likier oraz wiórki. Dokładnie mieszamy. Napełniamy papilotki do ok 1/3 ich wysokości ciastem, następnie na ciasto kładziemy łyżkę budyniu i dopełniamy papilotkę ciastem, tak aby przykryło budyń. Pieczemy 20-25   minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotowe babeczki studzimy. W międzyczasie przygotowujemy krem. Masło ubijamy na puch, następnie dodajemy cukier i dalej miksujemy do powstanie gładkiej masy

Mania Gotowania
Tarta z mascarpone, truskawkami i czekoladą 246

serek homogenizowany, miód i ziarenka wanilii. Wyciągamy ciasto z lodówki, wałkujemy i rozkładamy na wysmarowanej masłem blaszce do tarty. Nakłuwamy widelcem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20-25 minut. Po tym czasie wyciągamy tartę, czekamy aż ostygnie. Kiedy będzie już dość chłodna nakładamy na nią krem z mascarpone, następnie układamy truskawki. Czas na przygotowanie polewy

Mango Papaja
Rolada czekoladowa z kremem waniliowym 471

ostrożnie dodaję ją do ciast i deserów. Roladę posypałam sproszkowaną lukrecją, która nadała je lekko słony i anyżowy smak. Z czekoladą lukrecja smakuje mi najbardziej. Rolada czekoladowa Składniki: 100 g cukru 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao 50 g czekolady, 70% kakao 100 g pszennej mąki Krem waniliowy 250 g serka mascarpone 50 g masła, miękkiego(...)masłem i wanilią na puszystą masę. Dodaj mascarpone i zmiksuj. Ubij śmietankę kremówkę i delikatnie wymieszaj z masą maślaną. Rozwiń biszkopt i rozsmaruj krem. Zwiń w rulon. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę wraz z golden syropem i śmietanką. Wymieszaj wszystko do połączenia. Posmaruj roladę ganache. Wymieszaj kakao z lukrecją i posyp równomiernie ciasto. Pokrój czekoladę w wiórki i posyp wierzch

codojedzenia
Tort czekoladowo-kokosowy jak Bounty 219

nieco więcej) 2 łyżki likieru kokosowego   Polewa: 2 00 g czekolady   2 łyżki mleka Przygotowanie: Śmietanę kremówkę ubijamy do otrzymania puszystego kremu. Uważamy aby się nie zważyła. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Następnie dodajemy mascarpone, wiórki kokosowe i likier kokosowy, mieszamy wszystko na najniższych obrotach miksera do połączenia się składników. Odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Formę(...)jajka, maślankę oraz czekoladę z masłem. Miksujemy na wolnych obrotach aby składniki dokładnie się połączyły.   Wlewamy ciasto do formy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy około 80-90 minut. Ciasto dokładnie studzimy. Dzielimy ciasto na 2 lub 3 równe blaty.   Przekładamy kremem. Jeśli starczy ozdabiamy boki ciasta. Czekoladę na polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodając do niej odrobinę mleka

Mania Gotowania
Sernik "czekoladowa dama" 181

jajka 1 białko ½ szklanki cukru 50 g masła Krem z białej czekolady: 250 ml śmietany kremówki 15 dag białej czekolady Goplana 2 łyżki sera mascarpone Dekoracja: 30 g startej klasycznej gorzkiej lub mlecznej czekolady Goplana-jak kto woli :) 50 g startej białej czekolady Goplana 8-10 sztuk czekoladowych pralin Sposób przygotowania: CIASTO: Mąkę krupczatkę wymieszać z kakao i startą gorzką(...)KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADY:  Śmietanę kremówkę doprowadzić do wrzenia, chwilę przestudzić dodać połamaną czekoladę zostawić na chwilę do rozpuszczenia, po czym wymieszać na gładką jednolitą masę.  Zimną wstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia do masy dołożyć serek mascarpone i zmiksować do uzyskania puszystego kremu, wyłożyć na zimny sernik, udekorować startymi czekoladami i pralinkami

Wanilia i Kardamon
Bezowo-migdałowe babeczki z kremem kawowym 141

Babeczki powstały poprzez modyfikację przepisu na ciasto bezowo-migdałowe z białą czekoladą . Idealne dla fanów bezy. Polecam również przepis na krem, jest naprawdę prosty i możecie wykorzystać go roównież do innych babeczek oraz tortów.  Bezowo-migdałowe babeczki z kremem kawowym Składniki: 4 białka 40 g drobnego cukru 130 g białej czekolady 100 g płatków migdałowych 2 łyżki zmielonych migdałów(...)łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru waniliowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub odrobina aromatu waniliowego Krem kawowy: 200 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy partiami cukier wymieszany z cukrem waniliowym, cały czas ubijając. Dodajemy do masy białkowej pozostałe składniki

Mania Gotowania
Wspólne straszenie halloweenowymi smakołykami 174

velvet - mini wersje słynnego ciasta, którego nigdy jeszcze nie robiłam. Stwierdziłam, że jego charakterystyczny, czerwony kolor świetnie będzie tu pasował. Wyszły zaskakująca pyszne - mięciutkie, puszyste, cudownie maślane, lekko kakaowe. Polecam - nie tylko na najstraszniejszy dzień w roku. Naprawdę warte są uwagi, a ich przygotowanie nie zabiera wiele czasu. Do tego prosty krem z mascarpone i kremówki z delikatną nutą amaretto(...)mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli 125 ml maślanki 1,5 łyżeczki białego octu winnego karmelowe szkło: 100 g cukru 30 ml wody krem: 200 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki (38%) 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka likieru amaretto dodatkowo: 3 łyżki dżemu wiśniowego bez owoców Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Wbić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Delikatny biszkopt kokosowy z jeżynami i kremem bez cukru 153

Stopniowo dodawać żółtka, nie przerywając mieszania na wysokich obrotach. Mąkę z proszkiem przesiać i wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (średnica 24 cm). Piec około 25 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Krem: 150 g serka mascarpone 150 g serka kremowego (używam naturalnego Bielucha) 3 łyżki ksylitolu 2 listki żelatyny 1 łyżeczka mąki kokosowej

FitKot
Dyniowe muffiny z kremem Toblerone 209

dodatkiem lekkiego kremu z dodatkiem Toblerone smakuje co najmniej niebanalnie :) Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej szklanka cukru szklanka puree dyniowego 1/3 kostki masła 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka cukru z wanilią pół łyżeczki soli łyżeczka cynamonu 3 łyżki oliwy Krem: pół szklanki kremówki opakowanie mascarpone (250g) opakowanie Toblerone      Rozkręcanie bałaganu zaczynamy od przygotowania dyni(...)powinna mieć czas, żeby ostygnąć. Porządnie schłodzoną śmietankę ubijamy mikserem: przez minutę-dwie na szybszych obrotach, potem na najwolniejszych. Dodajemy serek mascarpone, cały czas ubijając - najlepiej zrobić to w miarę szybko, żeby masa nie zdążyła się ogrzać. Łączymy krem z rozpuszczoną czekoladą i przekładamy do szprycy. Próbujemy ładnie go nałożyć na babeczki, zdejmujemy i próbujemy ponownie w nadziei, że kiedyś

sama złodycz
Rolada we wzory 252

SKŁADNIKI NA MASĘ NA WZÓR: 1 białko 40 g mąki pszennej 30 g drobnego cukru 30 g masła czerwony barwnik spożywczy(odrobina) SKŁADNIKI NA KREM: 400 ml śmietany kremówki 36 % 2 czubate łyżki serka mascarpone 8 czubatych łyżeczek cukru pudru 35 dag truskawek (mogą być mrożone) WYKONANIE: WZÓR: Wszystkie składniki na masę wymieszaj dokładnie w małej miseczce.  Przełóż(...)wyciśniętym wzorem i przełóż na nią bardzo ostrożnie ciasto na biszkopt. Łopatką wygładź delikatnie masę, by była równomiernie rozłożona.  Piecz biszkopt 10 minut. Gorący wyciągnij z piekarnika i bardzo delikatnie zroluj wzorem na zewnątrz na czystej lnianej ściereczce roladę. Zrolowaną roladę pozostaw w ścierce do ostygnięcia. KREM: Składniki na krem powinny być wcześniej schłodzone w lodówce. Śmietanę kremówkę ubij

Słodko-Słony Świat Ilony
Czekoladowo-miętowa chmurka 444

lubię. Bardzo! A połączenie mięty i czekolady jest dla mnie jednym z najlepszych. I od dawna już przymierzałam się do ciasta o takim smaku. W końcu wymyśliłam i zrobiłam, a efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Spróbujcie sami! Ciasto czekoladowo-miętowe z bezą porcja na formę o wymiarach ok. 26x36 cm Składniki na biszkopt: 4 duże jajka 1/2 szklanki mąki tortowej(...)Pianka śmietankowa: Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości gorącej wody i odstawiamy. Śmietankę, mascarpone i cukier umieszczamy w wysokim naczyniu i ubijamy na sztywny krem. Delikatnie łączymy z rozpuszczoną żelatyną. Ostrożnie wykładamy na masę czekoladową, wyrównujemy i ponownie odstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Bezowe wykończenie: Jeśli ciasto chcemy podać tego samego dnia, bezę polecam pokruszyć na spore kawałki

Ratunku obiad
Ciasto bananowo-marchewkowe 195

ciasta razem z marchewką startą na małych oczkach i posiekanymi orzechami. Wszystko razem mieszamy. Ciasto przekładamy do małej tortownicy (o średnicy 18-20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni (160 przy termoobiegu). Krem: 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady orzechy włoskie do dekoracji Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Serek

Smakowity Blog Kulinarny
Tort "Doniczka" 129

łyżeczki barwniki spożywcze, niebieski i różowy Składniki na krem serek mascarpone, 500g śmietanka 36%, 500ml cukier puder, 4 łyżki Dodatkowo biszkopt kakaowy z 2 jajek serek mascarpone, 250g cukier puder, 2 łyżki masa cukrowa brązowa, 200g masa cukrowa różowa, fioletowa, zielona, po 100g masa cukrowa żółta, 50g   Przygotowanie Składniki na ciasto dzielimy na 2 części. Białka oddzielamy od żółtek(...)pieczenia. Wylewamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy w temperaturze 170st przez około 17-20 minut do "suchego patyczka". Wierzch nie może się zarumienić. Tak postępujemy z drugą częścią składników i dosypujemy niebieski barwnik. Blaty studzimy i zdejmujemy papier, dzielimy każdy na dwa placki. Każdy placek dzielimy na 4 okręgi i zamieniamy kolory, tworząc szachownicę. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem. Osobno

Gotowanie moimi oczami
Mój tort urodzinowy. I tortowa refleksja 208

Było to nie lada wyzwanie, duszę miałam na ramieniu, a serce w gardle. W sumie niepotrzebnie - ciasto wyszło jak malowanie. I - jakież było moje zaskoczenie - nie było przesadnie słodkie, za to mocno cytrynowe, i zaskakująco lekkie. Delikatny biszkopt, przełożony kremem cytrynowym na bazie mascarpone - i gotowe. Bez żadnych cudów. Nie wyglądał jak z cukierni, za to smakował wszystkim gościom(...)białym winie, które nadało im bardzo wykwintnego smaku. Krem na bazie domowego karmelu, na który przepis znalazłam u Zuzi . U mnie był raczej ciemny, bo chciałam osiągnąć tę subtelną, dymną nutę - taki karmel tuż na granicy ... Wyszło idealnie! Całość słodka, ale nie przesłodzona, z cudownie soczystymi gruszkami i delikatnym, lekkim kremem... Wyszło pysznie, tort zebrał sporo komplementów

Pożeraczka, czyli raz adobrze