ciasto z kokosem - 2926 przepisów (strona:88/196)

Ciasto z fioletowych ziemniaków 230

To będzie kolejny wpis z serii dziwnych wytworów mojej wyobraźni. Lubię nietypowe produkty. Uwielbiam takie, które są unikatowe i trudno dostępne. Tak też było z fioletowymi

Fitkot
SZYBKI MURZYNEK NA MAŚLANCE 194

Ten moment kiedy dowiadujesz się, że za niedługo odwiedzą Cię goście a nie masz czym ich poczęstować!? Przybywam z pomocą moi kochani 💪O ile macie maślankę

Zdrowie i pysznie na talerzu
Naleśniki z mleka kokosowego (wegańskie) 149

dzisiejszej odsłonie zapraszam na naleśniki odpowiednie dla wegan, które zrobiłam z mleka kokosowego. Naleśniki były bardzo delikatne w smaku z lekkim aromatem kokosu...pyszności :) Podałam je z galaretką malinową domowej roboty 😋 Składniki (6 szt): ciasto naleśnikowe: mleko kokosowe z puszki 400 ml, mąka pszenna 1 szklanka, proszek do pieczenia pół łyżeczki, sól szczypta, dodatkowo: olej kokosowy do smażenia, ulubiony dżem

kulinarne odsłony pati
MOZAIKA Z KOKOSOWYMI KULAMI i ŚMIETANOWĄ PIANKĄ 238

O zrobienie tego ciacha na swoje imieniny prosiła mnie Mamcia. Przepis przyniosła od cioci, ale przyznaję Wam , że nie do końca byłam do niego przekonana. No

Ostra na Słodko
Namoura - arabskie ciasto z kaszy manny i wiórek kokosowych (bez jajek i mąki) 180

Nigdzie nie znalazłam oryginalnego przepisu, lecz i tak jestem bardzo zadowolona z efektu, który będzie częściej gościł w grafiku moich wypieków! W każdym bądź razie jest

Di gotuje
Mazurek Pina colada 181

macie takiej mąki, można zmielić kaszę jaglaną. Można oczywiście upiec taki sam mazurek też na bazie mąki pszennej. Mazurek pachnie kokosem i migdałami, jest bardzo kruchy i delikatny w smaku. Składniki: Kruche ciasto • 200 g mąki jaglanej • 100 g skrobi ziemniaczanej • 100 g masła • 2 łyżki cukru pudru • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1 jajko

To co kocham
Znów fasolę piekę. 208

Dyniwo-kokoswe ciasto fasolowe;  z borówkami i wiórkami *z mąką kokosową, mleczkiem kokosowym Nieskromnie mówiąc.. te ciasto to coś genialnego ^^  Wracam nad ranem

More food, love and dreams
Ciasto Rajski Obłok 214

Przepis na trójwarstwowe ciasto z biszkoptem, masą budyniowo-kokosową i pianką z owocami. Jest naprawdę bardzo pyszne i ładnie wygląda. Składniki: Biszkopt: 150 g cukru 150

e-PrzepisyKulinarne
Trufle figowo-daktylowe z nerkowcami 215

zbyt zbita. Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładką masę, w zależności od gęstości dodajemy wody lub dodatkowej porcji wiórków kokosowych. Odrywamy kawałki ciasta i formujemy trufle, które obtaczamy w rozsypanych na talerzykach kakao lub kokosie. Odstawiamy do lodówki na całą noc, chociaż jak się od razu spróbuje to też są pyszne ;)      Dziś po powrocie do domu

sama złodycz
Przepis #168 Torcik Princessa - bez białego cukru i mąki 180

kiedyś bardzo je lubiłam. Będąc ostatnio na zakupach rzuciły mi się w oczy i od razu wpadł mi pomysł na zrobienie takiego ciasta:) Bardzo kokosowy torcik - bez białego cukru, mąki i glutenu! Idealny dla wielbicieli kokosów. Wierzch pokryłam posiekanym wafelkiem Princessa - ale to głównie na potrzeby zdjęć bo wystarczy posypać go wiórkami;) Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć(...)Serek mascarpone miksujemy z miodem. Pod koniec dodajemy wiórki i dokładnie mieszamy. 2/3 masy wykładamy na jeden krążek biszkoptu i przykrywamy drugim. Pozostałą masą smarujemy brzegi i wierzch ciasta. Następnie wierzch posypujemy posiekanym wafelkiem lub wiórkami kokosowymi.  Ciasto zawiera dość sporo tłuszczu dlatego serek mascarpone można zastąpić innym serem lub gęstym greckim jogurtem.  Smacznego

Health-Fit-Life
DROŻDŻOWE PTYSIE Z KREMEM KARPATKOWYM I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 229

rozpuszczamy. Studzimy. Pozostałą mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy cukier, sól, kurkumę, jajka oraz Przysmak z dyni. Wlewamy wyrośnięty rozczyn, wyrabiamy około 15 minut. Pod koniec wyrabiania dodajemy masło. ( Jeśli ciasto jest zbyt gęste dodajemy trochę mleka. Jeśli za rzadkie – więcej mąki). Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia.Po wyrośnięciu wałkujemy, wycinamy „pączki”, smarujemy żółtkiem, pieczemy ok. 13 minut(...)wolnym ogniu gotujemy, aż krem zgęstnieje. Całkowicie studzimy.Masło ucieramy na puszystą jasną masę i stopniowo dodajemy budyń – ł yżka po łyżce. KOKOSOWA KRUSZONKA: Na maśle przesmażamy kokos z cukrem. Posypujemy w trakcie pieczenia drożdżówek. CAŁOŚĆ: Schłodzonym kremem karpatkowym nadziewamy drożdżówki . Smacznego

Ostra na Słodko
Jaglany jabłecznik - bez glutenu, jajek i cukru 245

Składniki na blachę (tortownicę) 24 cm: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 duże słodkie jabłka 10 daktyli 5 łyżeczek rodzynek 1 łyżeczka oleju kokosowego plus do posmarowania

Szkrab Je Sam
SERNIK BOUNTY – kokosowy z czekoladą / bez pieczenia 303

wiecie serniki to ciasta, które kocham miłością bezgraniczną ( chyba inaczej się tego nie da nazwać! ). Przygotowuje je zarówno na te ważne okazje, jak i totalnie bez okazji – do popołudniowej kawki. Za każdym razem mój sernik jest inny. Za każdym razem staram się zaskoczyć domowników i znajomych z pracy czymś nowym, a zarazem wzbudzić zachwyt w czytelnikach(...)Dziś, specjalnie z myślą o zbliżającym się Dniu Kobiet 8 marca i zainspirowana współpracą z marką Kasia przygotowałam dla Was przepis na fantastyczny SERNIK BOUNTY – o smaku prażonego kokosu i czekolady. Nie wymaga pieczenia, dlatego przygotowuje się go bardzo szybko! No i tak samo szybko znika! Sernik jest naprawdę bardzo mocno kokosowy i wyrazisty w smaku. Zachwycać będzie zarówno

Ostra na Słodko
Kokosowe z owocami 168

Składniki na ciasto Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right(...)topimy margarynę i rozpuszczamy w niej cukier, dodajemy mleko, gotujemy kilka minut aż się skarmelizuje. Po 5 minutach pieczenia wykładamy owoce na ciasto, a po 10-15 jak się troszkę przyrumieni wylewamy masę karmelową i posypujemy kokosem. Kokos można zastąpić płatkami migdałowymi. Pieczemy jeszcze 15 minut

Gotowanie moimi oczami
MUFFINKI BURACZANO-KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ (vel muffinki z Talbota) 184

wymieszać jedne z drugimi (ale nie zbyt mocno, bo muffinki wyjdą zbite i gumowate, jak te moje troszeczkę tym razem :P), - przelać ciasto do foremek (od razu, żadnego czekania, bo nie wyrosną!), - po wierzchu obsypać jeszcze kokosem i ewentualnie odrobiną cukru trzcinowego - piec do suchego patyczka czyli około pół godziny w temp. 180 stopni. Gotowe muffinki zostały oblane czekoladą, taką(...)górę jeszcze raz wiórki kokosowe i w zasadzie można jeść od razu, oblizując palce z czekolady ;) Niestety po upieczeniu nie widać już tego pięknego buraczanego koloru, jakie miało surowe ciasto, jedynie po wierzchu jest trochę różowawo, ale smak jest jak najbardziej buraczano-kokosowo-czekoladowy (nie bananowy!), całkiem fajny, taki ewidentnie jesienny, podoba mi się :) Z tej ilości składników wyszło

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE