ciasto z jogurtem naturalnym - 3800 przepisów (strona:74/254)

Naleśniki kokosowe z frużeliną truskawkową 143

mieszamy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Nie sugerujcie się zbytnio proporcjami które podałam, gdyż gęstość ciasta zależy m.in. od rodzaju mąki czy wielkości jajek. Ciasto na naleśniki powinno mieć konsystencję rzadkiej śmietany. Gotowe ciasto odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie sprawdzamy konsystencję ciasta. Prawdopodobnie nieco zgęstniało, więc dolewamy odrobinę wody lub mleka. Na patelnię wylewamy łyżkę oleju, za pomocą(...)patelni. Na rozgrzaną i nieco uniesioną patelnię wylewamy porcję ciasta, poruszając nią tak, aby ciasto cieniutką warstwą pokryło całe dno patelni. Po chwili przewracamy naleśnik na druga stronę. Ja używam specjalnej patelni do naleśników, która nie wymaga ponownego natłuszczania. Ser Do sera dodajemy jogurt naturalny, cukier i ekstrakt kokosowy. Wiórki kokosowe rozdrabniamy przy pomocy blendera i dodajemy do sera. Mieszamy

Wędrówki po kuchni
Muffinki z krówkami 352

domowników, bo znikają szybciej niż się pojawiają. :-)  (składniki na 20 babeczek w standardowym rozmiarze lub 12 dużych) Ciasto: 300g mąki 1 płaska łyżeczka sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 80g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 jajko 300ml gęstego jogurtu naturalnego lub śmietany (lub jogurtu zmieszanego ze śmietaną) 1/3 szklanki oleju 2 średnie jabłka, obrane i drobno pokrojone 100g(...)waniliowym. Wrzucamy drobno pokrojone krówki i pokrojone i obrane jabłko. Mieszamy. 3. W drugiej misce na niskich obrotach miksujemy jajko, jogurt, i cukier. Dodajemy olej i mieszamy. 4. Do suchych składników wlewamy mokre, mieszamy tylko do połączenia składników. 5. Ciasto przekładamy do foremki na muffinki wyłożonej papilotkami. Posypujemy obficie kruszonką i pieczemy na najniższym poziomie piekarnika, w temperaturze 200 stopni

Szefowa kuchni
Ciasto kakaowo-bananowe 166

potrafią we współczesnym człowieku obudzić... no właśnie - człowieka. U nas aromatyczne i jeszcze cieplutkie ciasto kakaowo-bananowe! :) Ciasto kakaowo-bananowe (Na podstawie przepisu  z bloga   kwestia smaku) Składniki: 5 dużych dojrzałych bananów 1 kostka masła 1 szklanka  jogurtu naturalnego   50 g kakao 200 g mąki pszennej lub mieszanka mąk bezglutenowych: 100 g mąki ryżowej(...)łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cynamonu 3 jajka "zerówki" Przygotowanie: ·         Do blendera włóż obrane banany, dodaj jogurt i zmiksuj. ·         W osobnej misce wymieszaj mąkę, sodę, cynamon, sól. ·         Do miski miksera włóż masło o temperaturze pokojowej, dodaj

Moja Mama Gotuje
Bezglutenowe placuszki z truskawkami 164

dokładnie. Dosypujemy mąkę partiami, tak, żeby utworzyło się gęste ciasto. Dobrze je odstawić na noc lub przynajmniej na 2-3 godziny do lodówki. Smażymy na bardzo małym ogniu, wcześniej smarując patelnie pędzelkiem zamoczonym delikatnie w oleju. Do smażących się placuszków „wciskamy” kawałki truskawek. Do placuszków podajemy jogurt. Opakowanie jogurtu naturalnego łączymy z łyżeczką pasty waniliowej i drobno posiekanymi listkami mięty

ladykitchen
Ciasto kokosowo-rabarbarowe 220

jogurtu naturalnego 60 ml napoju migdałowego Alpro Do posypania: 4 łyżki wiórek kokosowych KRESTO 3 łyżki cukru Suche składniki, tj. mąka, wiórki kokosowe, soda, proszek do pieczenia - wymieszać. Napój migdałowy połączyć z jogurtem. Jaja utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Dolewać powoli do ubitej masy jajecznej olej. Dodawać na przemian mąkę i jogurt - niedbale ucierając. Ciasto wylać do tortownicy

kolorowotorcikowo
Tarta jaglana z cukinią i kurczakiem 249

jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie mozzarella ( u mnie pół kulki, możecie dać więcej) Mięso: Z piersi kurczaka wykrajamy kostki, błonki i tłuszcz, mięso kroimy w kostkę. Przygotowujemy marynatę z oleju i przypraw, polewamy nią mięso, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na min 2 godziny. Następnie zamarynowane mięso podsmażamy na rozgrzanej patelni. Ciasto: kaszę gotujemy według(...)kroimy w plastry, lekko solimy i odstawiamy na 10 minut na sitku, aby puściła sok. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, suszone pomidory i oliwki kroimy na mniejsze kawałki. Jogurt naturalny mieszamy z 2 jajkami i przyprawami. Na podpieczony spód wykładamy podsmażonego kurczaka, cukinię, cebulę, pomidory i oliwki. Całość polewamy masą jogurtową, wierzch posypujemy startą mozzarellą. Całość wkładamy do piekarnika

Zawsze głodna!
Nektarynki na kruchym cieście 144

pudru - 75 g masła - płaska łyżeczka sodki albo proszku do pieczenia - 1 jajko - kilka łyżek jogurtu naturalnego Wymieszać mąkę, cukier puder i sodę/proszek. Wrzucić pokrojone w kostkę, schłodzone masło. Posiekać drobno nożem, razem z suchymi składnikami. Wrzucić jajko, kilka łyżek jogurtu. Zagnieść ciasto, aż osiągnie konsystencję plasteliny (dodać ewentualnie więcej jogurtu). Rozwałkować na naleśnik wielkości formy, ułożyć na blaszce

Corner With Recipes
Najłatwiejsze ciasto z rabarbarem i truskawkami 126

wcześniejszym ogrzaniu jogurtu i jajek  do temperatury pokojowej. Dodatek jogurtu sprawia, że ciasto nie jest suche. Najłatwiejsze ciasto z rabarbarem i truskawkami tortownica średnicy 23 cm 2 duże łodygi rabarbaru + 3 łyżki cukru 7 truskawek składniki mokre: 2/3 szklanki* jogurtu naturalnego 2 jajka 100 g rozpuszczonego i wystudzonego masła 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego składniki suche: 2/3 szklanki cukru(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Mokre składniki wymieszać w misce. Suche składniki wymieszać w drugiej misce i dodać do mokrych. Wymieszać łyżką tylko do momentu połączenia się składników. Przełożyć ciasto do tortownicy, a na wierzchu rozłożyć owoce. Wstawić do piekarnika i piec około 55 minut. Po wyjęciu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem. * szklanka jakiej użyłam miała pojemność

Posadzone i zjedzone
Otręby gryczane - opinia 136

którzy dbają o oto, co jedzą. Produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia - jako dodatek do musli, jogurtów, ciast, zup, mieszanek do pieczenia chleba. Gryka jest wolna od tzw. chemii, ponieważ do jej uprawy nie stosuje się żadnych oprysków. Jest naturalnie ekologiczna.  Gryka posiada bardzo duże ilości skrobi, tłuszcze roślinne, kwas jabłkowy i cytrynowy, bogactwo witamin(...)nikiel, fosfor, wapń, cynk, bor, kobalt, miedź. Otręby są znakomitym, naturalnym źródłem błonnika oraz rutyny. Otręby gryczane dostałam w idealnym momencie, zbliżały się święta a co za tym idzie duże ilości jedzenia różnych potraw, które często powodują wzdęcia, problemy trawienne. Więc zamiast wstępować do apteki po odpowiednie tabletki kupiłam jogurt naturalny i codziennie dodawałam do niego po dwie łyżeczki otrąb

Kulinarne życie
Omlet ryżowy z surimi i świeżym szpinakiem 163

paluszki krabowe surimi 1-2 garści świeżych liści szpinaku 1 garstka kiełków brokuła śmietana 36% opcjonalnie 18% bądź jogurt naturalny gęsty- 2-3 łyżki świeżo mielony pieprz opcjonalnie- inne dodatki na przykład: ser, mozzarella, pomidor, świeża bazylia Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki ciasta zmieszaj za pomocą trzepaczki bądź miksera na gładką masę 2. Na patelnię, polać odrobinę oliwy 3. Ułożyć(...)drugą stronę- można do tego celu użyć dużego talerza, pokrywki płaskiej bądź drugiej patelni 6. Gotowy omlet podawać dodatkami do góry, osypać kiełkami brokuła, nałożyć kilka łyżek śmietany bądź jogurtu i posypać świeżo mielonym pieprzem. Smacznego

KreatywnePiny
Chałka nadziewana 127

roladka jest z dżemem..w sumie można kombinować z nadzieniem wedle gustu i będzie fajny efekt...Ciasto drożdżowe zrobione według przepisu  Dorotki  .. Składniki na 2 chałki: 3 szkl.mąki pszennej  0,5 szkl. letniej maślanki lub kefiru [ jogurtu naturalnego] 2 duże jajka  3 czubate łyżki cukru  0,5 łyżeczki soli  4 łyżki masła(...)dżem żółtko do posmarowania chałek Mąkę wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić rozczyn), dodać pozostałe składniki i wyrobić, pod koniec dodając roztopiony tłuszcz. Wyrabiać tak długo, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Przełożyć do miski, przykryć lnianym ręczniczkiem, pozostawić do podwojenia objętości (około 90 minut) [ ja wyręczyłam się automatem do chleba]. Przygotować nadzienie z twarogu: wszystkie składniki włożyć

Moje domowe kucharzenie
CIASTO JOGURTOWE Z BAKALIAMI 166

keksówka ) * mąka kukurydziana – 4 czubate łyżki * jajko – 3 szt * jogurt naturalny – 180 g * cukier – 3/4 szkl * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * skórka cytrynowa – 1 łyżka DODATKOWO: * biała czekolada * ulubione bakalie SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Wszystkie składniki miksujemy razem, aż ciasto się dość mocno napuszy. Wylewamy do keksówki ( wyłożonej papierem do pieczenia

Ostra na Słodko
Żytnie placuszki z kremowym serkiem, migdałami i sosem malinowym 124

jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki jogurtu naturalnego Dodatkowo: 3 łyżki twarożku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka serka kremowego 1 łyżeczka miodu  kilka sztuk migdałów Rozgrzać patelnię. Wymieszać wszystkie składniki za pomocą łyżki. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną(...)oleju/masła/oliwy. Smażymy aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę.   Twarożek, miód, serek kremowy i jogurt zmiksować do otrzymania gładkiej masy. Maliny zmiksować. Gotowe placuszki przekładamy na talerz, podajemy z przygotowanym twarożkiem, polane sosem malinowym i posypane migdałami. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Bezglutenowe placuszki proteinowe :) 130

kakao  2 czubate łyżki jogurtu naturalnego  Jogurt bananowy: jogurt naturalny  1/2 banana  rodzynki Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszaj w misce.  Patelnię mocno nagrzej i nakładaj po 1 łyżce masy. Smaż na nieco mniejszej mocy po ok. 1 minucie. Przewróć w momencie pojawienia się pęcherzyków na cieście.  Podawaj z jogurtem wymieszanym z połową rozgniecionego banana

Zdrowie na języku :P
Ciasteczka cynamonowe z otrębami pszennymi 107

jajko - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 4 łyżeczki cynamonu - 1 łyżeczka imbiru - 1/2 szklanki otręb pszennych - 1/2 małego kubeczka jogurtu naturalnego Dokładnie łączę ze sobą wszystkie składniki. Tworzę kulę, którą trzymam w lodówce ok. 1 godz. Następnie rozwałkowuję ciasto na stolnicy na grubość ok. 2-3 mm, wykrawam foremkami wybrane kształty, piekę ok. 12 minut w temp. 170'C (grzałki

Wielopokoleniowo

Proponowane wyszukiwania