ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:53/278)

Świąteczne piernikowe babeczki (z dżemem z jagód) 211

proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 2 łyżki przyprawy do piernika 2 łyżki ciemnego kakao 2 jajka M 250 ml mleka 1/2 szklanki oleju 10-12 łyżeczek dżemu z jagód Stovit Do przygotowania babeczek polecam użyć wspaniałych foremek od PapilArt – warto zajrzeć na stronę. Każdy wypiek w prosty sposób może być piękny Przygotowanie: Do jednej miski wsypujemy mąkę(...)mieszamy. Następnie do mokry składników dodajemy suche, mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej foremki nakładamy 1-2 łyżki ciasta (, aby zakryć dno), następnie łyżeczkę dżemu z jagód i przykrywamy ciastem (foremki uzupełniamy do 3/4 wysokości bo ciasto ładnie rośnie). Babeczki wkładamy do nagrzanego d 190 stopni piekarnika i pieczemy około 20 minut do tzw. suchego patyczka. Smacznego

Słodkie okruszki
Tort Leśny Mech 133

Bardzo efektowne ciasto na różne okazje. Ja upiekłam je na swoje urodziny. Zielony biszkopt zrobił wrażenie na gościach. Szpinak w cieście jest lekko wyczuwalny ale w

Smakołyki Asi
Jagodzianki. 157

mleku jajka, cukier, cukier waniliowy, sól i wyrabiamy ciasto mikserem z hakami około 5 minut, po tym czasie dodajemy rozpuszczone, przestudzone masło i wyrabiamy dalej, aż tłuszcz się dobrze wchłonie, czyli jakieś 3-4 minuty. Gładkie ciasto oprószamy mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 60 minut.Po tym czasie ciasto powinno podwoić swoją objętość, gdy to nastąpi przekładamy(...)jagody mieszamy z bułka tartą i cukrem. Z każdej porcji ciasta formujemy placuszek nieco cieńszy na brzegach, a grubszy w środku, nadziewamy go sporą łyżką jagód (maksymalnie 2 łyżki, bo inaczej ciasto popęka w trakcie pieczenia), formujemy owalną, zgrabną bułeczkę, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w dość dużych odstępach, pamiętając, że bułeczki jeszcze urosną. Przykrywamy ściereczką

Rozpustne gotowanie
Sernik królewski z jagodami. 183

schłodzonego ciasta odcinamy 1/4 i wkładamy z powrotem do lodówki. Większy kawałek ciasta wałkujemy i wykładamy nim wyłożoną papierem do pieczenia blachę (spód i 1 cm rant). Gotowe ciasto nakłuwamy widelcem i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika. Pieczemy do zarumienienia 15-20 minut. Pozostałe ciasto cienko wałkujemy i wycinamy 1 cm paski.  MASA SEROWA(...)szklanki cukru 3 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 400 g mrożonych jagód       Gdy spód sernika się piecze przygotowujemy masę serową. Wszystkie składniki prócz jagód miksujemy na gładką masę. Z piekarnika ostrożnie wyjmujemy podpieczony spód, na nim równomiernie wykładamy masę serową, wszystko to posypujemy zamrożonymi jagodami, a wierzch ozdabiamy kratką z pozostawionych pasków ciasta. Tak przygotowane

Rozpustne gotowanie
DROŻDŻÓWKI Z JAGODAMI 101

Sezon na jagody już trwa więc i u mnie pojawiły się pyszne, miękkie, puszyste drożdżówki z mnóstwem jagód. Możecie do nich jeszcze zrobić lukier, ale dla mnie są idealne właśnie takie. Ciasto: 600 g mąki 40 g świeżych drożdży 90 g masła 2 jajka 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru Kruszonka: 100 g mąki krupczatki 60 g masła(...)cukier wymieszać, najlepiej mikserem z hakiem. Dolewamy zaczyn i wyrabiamy,aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok 1 godzinę by ciasto podwoiło swoją objętość.  W tym czasie możemy przygotować kruszonkę- cukier, mąkę i masło zagniatamy rękoma. Gotową kruszonkę wsadzam do zamrażarki. Gdy ciasto podwoi swoją objętość wykładamy na stolnicę podsypaną mąką. Dzielimy

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciasto z jagodami i malinami. 103

świeże to trzeba je wykorzystać. Postanowiłam upiec ciasto tak na szybko oczywiście :) odkąd przeprowadziłam się na wieś to jakoś brakuje mi czasu :) więcej pracy w ogródku no i jak jest ładna pogoda to szkoda siedzieć w domu z laptopem :) Przepis dodaję do akcji  Błyskawiczny Piątek. Zapraszam do wypróbowania :) 1 kopiasta szklanka jagód mogą być mrożone 1/2 szklanki malin(...)ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, następnie dodajemy olej i wodę mineralną.Mąkę mieszamy z proszkiem i partiami dodajemy do jajek delikatnie mieszając. Jagody dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto, na wierzchu układamy maliny. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka moje ciasto piekło się około

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto jogurtowe z wiśniami i białą czekoladą 493

ciasta z wiśniami,postawiłam na moje ulubione jogurtowe,ostatnio było z truskawkami i cukrem pudrem,tym razem z wiśniami,jagodami i polewą z białej czekolady-pychotka,proste ,tanie,szybkie do zrobienia i mega wilgotne-uwielbiam takie ciasta,owoców możecie użyć tak naprawdę jakich chcecie-zawsze będzie pysznie-polecam.... Składniki: ok. 250g wiśni wydrelowanych (ja dodałam jeszcze 3 łyżki(...)podczas pieczenia i zabezpieczała przed powstaniem zakalca).  Wiśnie ułożyć na wierzchu ciasta,ja jeszcze posypałam jagodami(a że wiśnie i jagody były świeże nie ze słoika to w miseczce posypałam je łyżką cukru i wymieszałam - przed samym ułożeniem na ciasto). Piekarnik nagrzać do 180 st.C (grzałka górna i dolna, bez termoobiegu) i piec całość przez

Swojskie jedzonko
Ciasto czekoladowe bezglutenowe z malinami 139

czasie przygotować polewę. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę w mleku roślinnym i dokładnie wymieszać, aż czekolada rozpuści się i powstanie gładka masa. Polewą polać ostudzone już ciasto. Ozdobić malinami i jagodami (mogą być mrożone).       Artykuł Ciasto czekoladowe bezglutenowe z malinami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Babkowy baranek z jagodami . 114

wiosenną z jagodami. Wyszła pyszna i kolorowa :) Zapraszam :) W foremce  PapilArt     Składniki : 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia na czubek noża barwnika niebieskiego na czubek noża barwnika pomarańczowego 2 kopiaste szklanki mąki tortowej  1/2 szklanki mrożonych jagód(...)proszkiem,wiórki kokosowe, olej i wodę.Delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać barwnik niebieski do drugiej pomarańczowy. Na przemian wlewać do blaszki raz ciasto niebieskie raz pomarańczowe. Jagody oprószyć mąką i ułożyć na cieście. Piec w temperaturze 175/180 stopni do suchego patyczka. Czekoladę rozpuścić z margaryną w kąpieli wodnej. Polać zimne ciasto, posypać wiórkami kokosowymi

Sama słodycz i szczypta chili
Pyszne muffinki jagodowe 197

jagód 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej 10 dag masła 2/3 szkl. cukru 3/4 szkl. mleka 2 jajka 1 op. cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia serek waniliowy  Masło utrzec z cukrem i cukrem waniliowym. Kolejno wbijac jajka. Mąkę przesiac z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypac do masy maślanej. Dodac mleko , wymieszac ciasto mikserem. Dodac jagody( jeśli(...)papierowymi foremkami. Napełnic ciastem do 2/3 wysokości foremki. Wstawic do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 C. Piec ok. 25 minut. Serka waniliowego użyłam do wyłożenia na wierzch babeczki. Rada: Można  takie muffinki przygotowac z kremem z serka waniliowego. 10 dag masła 1/2 szkl. cukru pudru2-3 łyżki serka waniliowego Masło ucieramy z cukrem pudrem.Garstkę jagód odkładamy do dekoracji

Słodkości i nie tylko
Pyszne jagodzianki drożdżowe-u mnie znikły jeszcze w tym samy dniu 190

tylko 7 sztuk jeszcze ciepłe znikały. Dawno nie robiłam jagodzianek .Polecam bo ciasto bardzo dobrze się wyrabia, a przepis z jakiejś starej gazety . składniki 2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanka mleka 4 łyżki cukru kryształu 3 dag świeżych drożdży 3 jajka 10 dag rozpuszczonego masła jagody łyżeczka mąki ziemniaczanej cukier puder do posypania przygotowanie Drożdże pokrusz, dodaj do ciepłego(...)dodaj resztę cukru ,jajka. Wymieszaj i wyrabiaj ciasto ok 15 min. Potem wlej wystudzone masło i wyrabiaj kolejne 5 min przykryj i odstaw na 1 godzinę. Jagody umyj i osącz na sitku. Ciasto rozwałkuj na stolnicy na placek grubości 1 cm. Potnij na kwadraty i na każdy nałóż jagody i posyp cukrem pudrem. Dokładnie zaklejaj i układaj zlepieniem

Moje Wyroby
Tort czekoladowy z jagodami. 160

łyżką. Suche składniki przesiewamy wprost do piany i delikatnie mieszamy, żeby piana nie opadła. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy, wyrównujemy łyżką. Biszkopt kakaowy ma tendencję do wybrzuszania się, toteż ja rozgarniam ciasto w ten sposób, że środek jest o 1 cm niższy niż brzegi ciasta, a w trakcie pieczenia i tak się wszystko wyrównuje. Można oczywiście się tym nie przejmować(...)przykrywamy drugim krążkiem biszkopta. Resztą kremu dekorujemy boki ciasta. Z lodówki wyjmujemy zimny mus czekoladowy, miksujemy go chwilę, aż będzie gęsty i puszysty, dekorujemy nim wierzch ciasta. Na mus czekoladowy wysypujemy kilka garści jagód, chłodzimy kilka godzin

Rozpustne gotowanie
Muffiny z jagodami 122

Jeśli nie masz czasu zrobić dość pracochłonnych jagodzianek, zrób takie pyszne i zdecydowanie bardziej ekspresowe muffiny. Wystarczy wymieszać osobno składniki suche, osobno składniki mokre i dodać jagody. Pieczenie jest szybciutkie i już można cieszyć się fantastycznymi muffinkami. Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz książki kulinarne. Zajrzyj(...)tych suchych i całość wymieszajcie za pomocą łyżki do połączenia składników. 1 szklankę jagód dodaj do ciasta i bardzo delikatnie wymieszaj. Do formy do muffinów włóż papilotki, a do nich nałóż przygotowanie ciasto na muffinki. Na wierzchu każdej muffinki połóż jeszcze kilka jagód, korzystając z tych odłożonych. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st C przez 23-25 minut

nietylkopasta.pl
Brownie z jagodami 129

Proste, a jednocześnie niezwykłe ciasto na lato. Z mnóstwem pysznej czekolady w środku i świeżymi owocami będzie wspaniałym deserem lub śniadaniem. Nie wymaga nawet wyjmowania miksera! Składniki: kostka masła szklanka mąki 2 tabliczki czekolady 300 g jagód pół szklanki cukru 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia      Masło rozpuszczamy z dodatkiem tabliczki czekolady(...)cukrem na małym ogniu, mieszając aż do dokładnego połączenia się masy, zostawiamy do przestygnięcia. Dodajemy mąkę, drugą czekoladę posiekaną w mniejsze kawałeczki, jajka i proszek do pieczenia. Połowę jagód łączymy z ciastem i wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Drugą część owoców wysypujemy na wierzchu i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.  Zostawiamy do przestygnięcia

sama złodycz
Jagodowo kokosowa pianka 182

  Muszę się Wam przyznać, że mleko kokosowe to dla mnie ciągle produkt, który oswajam i to oswajanie wychodzi mi coraz lepiej. Tym razem przygotowałam z

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania