ciasto z jablkami - 14641 przepisów (strona:76/977)

Ciasto piernikowe z jabłkami 211

Pyszne , wilgotne ciasto o smaku piernika z dodatkiem jabłuszek i bakalii . Nie można się oprzeć temu smakowi :) Ciasto należy do grupy ciast "ucieranych" i oprócz przygotowania jabłek, przygotowanie ciasta trwa dosłownie chwilkę. żródło: książka "Serniki, szarlotki, makowce" Składniki 2 szkl. mąki pszennej szklanka cukru ( dodałam cukru trzcinowego) 4 jajka   1/2 szkl. oleju łyżka miodu 2 łyżki kakao łyżeczka(...)krem. Nadal miksując dodajemy miód , olej, kakao, sodę , proszek do pieczenia, przyprawę do piernika i mąkę. Jabłka myjemy , wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Do ciasta dodajemy jabłka i bakalie, lekko całośc  mieszamy , wylewamy do dużej keksówki i pieczemy w temp. 180 C ok. 50 minut. Na wierzch sypiemy cukier puder. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciasto Mieszaniec Jesienny 148

całą jej prostotę czasem kombinuję, żeby trochę ją odmienić. Ostatnio wpadłam na pomysł, żeby połączyć jabłkowy mus z miodowym ciastem z dodatkiem pysznej,kremowej masy.  Coś z szarlotki, coś z ciasta czeskiego - efekt: wow! CIASTO MIESZANIEC JESIENNY Składniki: ciasto miodowe: 1,5 szkl mąki (200g) 2 łżki cukru 3 łyżki miodu 2 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)łyżki cukru 200 g masła wierzch: 1,3 kg jabłek (najlepiej antonówek albo papierówek) sok z 1/2 cytryny 2 łyżki cukru 1 galaretka cytrynowa Przygotowanie: ciasto miodowe: Wszystkie składniki ciasta zagniatamy na ciasto i odstawiamy do lodówki na 30-60 minut. Dzielimy na 2 kawałki. Każdy rozwałkowujemy i przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.  Pieczemy

Bon appetit mon amie
Szarlotka wiedeńska 217

Lubicie jabłeczniki, szarlotki i inne ciasta z dodatkiem jabłek? Jeśli tak to zapraszam na szarlotkę wiedeńską, która pachnie nieziemsko, smakuje wybornie i wygląda cudownie:D Tego ciasta po prostu nie można opisać w inny sposób, jak tylko w samych superlatywach :D Polecam !!! Ciasto kruche: 4 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego 3 żółtka(...)cukru i cynamonu. Resztę jabłek kroję na połowy, usuwam gniazda nasienne i układam wypukłą stroną na startych jabłkach, ponownie posypuję cukrem i cynamonem. Rozwałkowuję drugi kawałek ciasta, przykrywam jabłka i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok 20 minut, do zrumienienia.  Upieczone wyjmuje studzę i ciepłe posypuje cukrem pudrem. Kroje w kwadraty i gotowe

Ciasteczkowy Potwór
Prosta szarlotka 215

ratunkiem może okazać się smakowite ciasto , które świetnie poprawi nam nastrój i doda energii . A przy tym nieco złagodzi głód . składniki na 4 porcje 2,5 szklanki mąki 0,5 szklanki gęstej kwaśniej śmietany 20 dag margaryny 3 żółtka 15 dag cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia 2 małe słoiczki słodkiego przecieru z jabłek 3 łyżki kaszy manny przepis(...)proszkiem do pieczenia i  cukrem pudrem, siekamy nożem z margaryną , żółtkiem i śmietan. Zagniatamy ciasto i oziębiamy na chwilę w lodówce. Ciasto dzielimy na dwie części .Pierwszą część rozwałkowujemy i układamy na blasze, posypujemy równomiernie kaszą manną a następnie nakładamy przecier z jabłek . Resztę ciasta rozwałkowujemy i układamy na jabłkach , wierzch ciasta dziurkujemy widelcem . Pieczemy około

Smakowite Dania
Warstwowy keto jabłecznik cytrynowy (Paleo, LowCarb) 123

cytrynowy - jabłkowy zawrót głowy Dynię chwilowo zamieniamy na jabłka , z których w kilka chwil można wyczarować pyszne keto ciasto . Ten keto jabłecznik powstaje z ciasta ucieranego i jest warstwowy, co oznacza, że każda warstwa ciasta jest przełożona warstwą jabłek. To w połączeniu z dodatkiem cytryny powoduje, że efekt końcowy jest mocno soczysty i bardzo odświeżający w odbiorze. Wierzch(...)ekstrakt z wanilii, skórkę cytrynową oraz sok z cytryny spod jabłek. W keksówce wyłożonej papierem do pieczenia umieścić ok. 1/3 ciasta i przełożyć 1/2 jabłek. Powtórzyć. Wierzch jabłek pokryć pozostałą częścią ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160° i piec przez ok. 75 - 90 min. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt

Modern Cave Girl
Pomysły na ciasta bez jajek – AŻ 20 PRZEPISÓW 110

nich coś dla siebie – są tu ciasta z kremem, ciasta z owocami, ciasta bez pieczenia i wiele innych. Poniżej znajdziesz 20 przepisów na ciasta bez jajek, a wśród nich: sernik z kaszy jaglanej z kokosem, cytrynowa tarta, szarlotka w wersji bez pieczenia, ciasto z owocami i kruszonką, ciasto Delicja bez jajek, drożdżowe ciasto z bakaliami. Zobacz również przepisy na szybkie(...)czyli tarta z kremem lemon curd! Kruche ciasto z orzeźwiającym kremem, a całość w wersji wegańskiej, czyli bez… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto Delicja w wersji bez jajek! Wegańskie ciasto z galaretką i polewą czekoladową Ciasto Delicja to przepis na proste ciasto bez jajek z galaretką na bazie dżemu oraz z polewą czekoladową. Ciasto smakuje… ZOBACZ PRZEPIS Szarlotka bez pieczenia

Via Gusto
Ciasto jabłkowe bez cukru i mąki 103

Ciasto jabłkowe bez cukru i mąki to doskonałą alternatywa dla osób które z tych składników muszą zrezygnować. Ale również dla tych którzy po prostu nie lubią słodkich ciast. Orkisz, czyli w tym przypadku zamiennik mąki, możemy zastąpić również klasycznymi płatkami owsianymi. Jedyną słodycz nadają ciastu zawarte w nim jabłka. Ciasto ma konsystencję upieczonej owsianki. Nie jest słodkie(...)płatków orkiszowych lub owsianych 1 łyżeczka proszku do pieczenia cynamon – do smaku ( u mnie dużo) 2 jabłka lub mus z 2 jabłek 3 jajka – białka i żółtka osobno Wykonanie: Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Jabłka blendujemy na mus. Płatki orkiszowe mielimy na piasek. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Białka ubijamy na sztywno. Do miski wrzucamy

Relaxtime
Szarlotka tatrzańska z bitą śmietaną 135

jabłka pięknie wyglądają w przekroju szarlotki. Delikatne kruche ciasto, wypełnione mnóstwem jabłek. Najbardziej lubię proste ciasta, które robi się szybko, a do tego są smaczne. Dlatego dzisiaj podaję Wam idealny przepis na szarlotkę. Słodycz ciasta, która przeplata się z kwaśnymi jabłkami daje wyjątkowy smak. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Szarlotka tatrzańska z bitą śmietaną Składniki 2 pełne szklanki(...)posypanej bułką tartą ew. wyłożonej papierem do pieczenia. Uwaga ciasto jest rzadkie, ale możemy je podsypywać mąką w miarę potrzeby. Ciasto nakłuwamy widelcem, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 15 minut, aż się ładnie zrumieni. W tym czasie kiedy ciasto się podpieka, myjemy jabłka, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce na cienkie plasterki

To co lubię - gotuję i polecam
Uśmiech teściowej 219

taką, właśnie nazwą, ale ma ono też i inne,np: szarlotka z budyniem, jabłkowo-budyniowe,  czy też budyniowiec. W każdym bądź razie jest to kruche ciasto z kawałkami jabłek przykryte budyniem i jest mega pyszne :) Kruche ciasto: 3 szklanki mąki 3 żółtka  2 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny 1-2 łyżki kwaśnej(...)łyżką śmietany. Dodaję do  ciasta maślanego i zagniatam, w razie konieczności dodaję jeszcze jedną łyżkę śmietany, dzielę na dwie części ( jedna nieco większa od drugiej). Większą część ciasta rozwałkowuję i przekładam  na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Spód posypuję bułką tartą lub płatkami kukurydzianymi ( wolę płatki ).  Jabłka obieram ze skórki, kroję na ćwiartki, usuwam gniazda nasienne

Ciasteczkowy Potwór
Drożdżówki z jabłkiem i kruszonką 159

rozpuszczonego masła Składniki na nadzienie jabłkowe 1 kilogram twardych i kwaśnych jabłek sok z połowy cytryny 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki cukru Składniki na kruszonkę 120 gram mąki 100 gram schłodzonego masła 50 gram cukru pudru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drożdżówki z jabłkiem i kruszonką – Wykonanie Ciasto drożdżowe Składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej, Dzięki temu zaczyn(...)oraz posypać cukrem, dokładnie wymieszać. Pozostawić jabłka na kilka minut, by puściły sok. Rozgrzać garnek z szerokim dnem. Zlać nadmiar soku z jabłek i przesypać je do garnka, następnie prażyć na małym ogniu do miękkości jabłek przez około 15 minut. 2 minuty przed zakończeniem dodać cynamon i dokładnie wymieszać, Przesypać jabłka do miski i odstawić

To Musisz Wiedzieć
Makowiec z jabłkami 568

sprawdzi się idealnie. Ciasto wymaga trochę pracy jednak nie jest trudne więc myślę, że każdemu się uda a na świątecznym stole zrobi furorę zarówno ze względu na smak jak i efektowny wygląd. Nie lubię ciast które ciężko się kroją, rozpadają się itp - to takie nie jest. Kroi się lekko i ładnie. Makowiec z jabłkami nie zalicza się też(...)gotowego musu wrzucamy galaretkę i dokładnie mieszamy. Jeszcze gorący mus jabłkowy wykładamy na ciasto z masą makową. Gdy delikatnie ostygnie przykrywamy go ciastem na białkach z makiem. Odstawiamy w chłodne miejsce najlepiej na całą noc. Ciasto można polać czekoladą lub lukrem. Smacznego!!! Artykuł Makowiec z jabłkami pochodzi z serwisu Sierotka maRysia w kuchni

sierotka maRysia w kuchni
Cynamonki 186

łyżka cukru 40g masła mąka ziemniaczana Wykonanie: Z 3 łyżek mąki, 3 łyżek cukru, ciepłego mleka i drożdży zrobić zaczyn. Gdy drożdże wyrosną zarobić ciasto z reszty składników i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Jabłka zetrzeć na tarce(...)grubych oczkach. Odcisnąć sok i obtoczyć w mące ziemniaczanej. Masło roztopić dodając cukier i cynamon, Ciasto rozwałkować i posmarować za pomocą pędzelka masłem z cynamonem następnie wyłożyć jabłka. Ciasto zwinąć w roladę i pokroić na krążki. Krążki włożyć do formy na muffiny i piec 20 minut w 180 stopniach

Pychotkaaa