ciasto z jablkami - 14646 przepisów (strona:746/977)

Zdrowy sok owocowy z wyciskarki wolnoobrotowej 219

Od prawie roku posiadam wyciskarkę wolnoobrotową , w której wytwarzam dwa warianty soku: owocowy i owocowo-warzywny. Ten owocowy zdecydowanie bardziej przypada nam do gustu i taki

Kawa z mlekiem
Szarlotka jaglana 177

Hej :)) Przepis na tą szarlotkę znalazłam na Fb na stronie Mapa zdrowia. Tak pomyślałam, szybka, prosta i zrobiłam. Mnie wyszła troszkę inna, bo dodałam za mało

kruche babeczki
Półfrancuskie ciasteczka - serduszka z jabłkami 272

   Walentynki tuż, tuż ... Wiem, że nie każdy obchodzi to "święto miłości" ... i rozumie takie osoby w 100%. Dla Tych jednak co lubią w tym

kolorowotorcikowo
TU I TAM nr 25. Porzeczki. Perfect summer pudding i Nigel Slater. 240

jubiler - Słońce. Białe perły blanki czy rubinowe korale czerwonej? A może klasyczna czerń? Jak co roku ulegamy z   Amber porzeczkowym trendom. Pasują nam do wszystkiego - nalewek, soków, konfitur, ciast, lodów, deserów, chutneya. Na słodko i na wytrawnie. Zimno i ciepło. Zobaczcie jakie porzeczkowe kreacje wybrałyśmy tym razem. Zapraszamy! Codziennie czy od święta? A może tylko w weekendy? Nie wierzę(...)widział?! To jak wyjazd nad morze bez figli bosych stóp ze spienionymi falami. Jak spacer po deszczu bez chlapnięcia w kałużę. Obiad bez deseru?! To nie przystoi! Choćby jabłko zerwane wprost z drzewa, miseczka malin, kilka łyżek konfitury, kogel-mogel... Kropka nad "i". Deser ma tyle obliczy. Ulegam im z rozkoszą. Codziennie. Nie czekam na specjalne okazje. Wyjątek robię jedynie

KUCHARNIA
Odkryj Przyprawy, Które Powinny Znaleźć Się w Twojej Kuchni! 55

proste danie w prawdziwe dzieło sztuki. Jedną z takich przypraw, która zasługuje na szczególne wyróżnienie, jest cynamon . Jego słodki i ciepły smak doskonale komponuje się z różnorodnymi daniami, od ciast po owsianki, a także pomaga regulować poziom cukru we krwi. Dzięki przyprawom takim jak cynamon, nasze śniadania i desery stają się nie tylko smaczniejsze, ale i zdrowsze. Cynamon: Słodki wojownik(...)przyprawa, która dodaje potrawom wyjątkowego smaku, ale także prawdziwy sojusznik naszego zdrowia. Jego aromatyczny, słodki i ciepły smak sprawia, że jest idealnym dodatkiem do deserów, napojów oraz potraw z jabłkami. Ale to nie koniec jego zalet! Cynamon ma również silne właściwości przeciwzapalne i pomaga regulować poziom cukru we krwi, co czyni go doskonałym wyborem dla osób dbających o zdrowie

Ugotowane pozamiatane
Gofry z batata – 2 składniki! 138

placki z gotowanych ziemniaków z fetą –  placki z ziemniaków i marchewki –  placki z kalafiora –  placuszki pełnoziarniste na słodko –  placuszki z dyni –  placki serowe z jabłkami GOFRY Z BATATA – 2 SKŁADNIKI Ilość porcji: około 4-6 gofrów, w zależności od wielkości Przygotowanie: 25 minut Składniki gofry: 1 duży batat 1 jajko odrobina(...)tarce na małych oczkach. Do batata dodaj jajko i dokładnie wymieszaj. Rozgrzej gofrownicę. Obie płytki nasmaruj olejem, to bardzo ważny krok przy tych gofrach którego nie można pominąć. Wyłóż ciasto na płytki. Opiekaj gofry przez 7-9 minut w zależności od mocy gofrownicy. Ważne aby nie otwierać gofrownicy w trakcie bo rozwarstwią się na pół. Gofry muszą się dość mocno

nietylkopasta.pl
Chrupiąca surówka z białej kapusty 329

pół godziny *** *** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach *** *** Jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach ( ja ścieram razem ze skórką, ale można też obrać) *** *** Zieleninę drobno siekamy *** *** Do miseczki wyciskamy sok z cytryny, dodajemy miód oraz oliwę i wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Marchew, jabłko i zieleninę przekładamy do miski z kapustą i polewamy sosem cytrynowo-miodowym *** *** Całość(...)PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ     Artykuł Chrupiąca surówka z białej kapusty pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
RACUCHY PIECZONE (BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE, BLW, BEZ TŁUSZCZU, CUKRU, MĄKI I DROŻDŻY) 177

łyżka ksylitolu w pudrze do posypania. Wykonanie: Kaszę jaglaną i gryczaną lub quinoa oraz amarantus moczymy przez noc. Rano obficie przepłukujemy wodą. Umieszczamy w kielichu blendera wraz z jabłkami pokrojonymi na kawałki lub startymi. Dodajemy 100 ml wody. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Powstałą masę wylewamy partiami na papier, tworząc okrągłe placuszki o średnicy około 10 cm. Na racuszki(...)minut funkcja "góra i dół" + 10 - 15 minut funkcja "termoobieg".  Jeśli przygotowujecie racuchy tylko dla siebie lub dla dzieci powyżej 2 roku życia, możecie dodać do ciasta sodę. Dzięki niej placuszki będą pulchniejsze. Dla większej słodyczy, posypcie wierzch ksylitolem.  Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
RACUCHY PIECZONE (BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE, BLW, BEZ TŁUSZCZU, CUKRU, MĄKI I DROŻDŻY) 189

łyżka ksylitolu w pudrze do posypania. Wykonanie: Kaszę jaglaną i gryczaną lub quinoa oraz amarantus moczymy przez noc. Rano obficie przepłukujemy wodą. Umieszczamy w kielichu blendera wraz z jabłkami pokrojonymi na kawałki lub startymi. Dodajemy 100 ml wody. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Powstałą masę wylewamy partiami na papier, tworząc okrągłe placuszki o średnicy około 10 cm. Na racuszki(...)minut funkcja "góra i dół" + 10 - 15 minut funkcja "termoobieg".  Jeśli przygotowujecie racuchy tylko dla siebie lub dla dzieci powyżej 2 roku życia, możecie dodać do ciasta sodę. Dzięki niej placuszki będą pulchniejsze. Dla większej słodyczy, posypcie wierzch ksylitolem.  Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Muffiny bananowe z chia 216

zbyt skomplikowane w wykonaniu. Muffiny bananowe z chia Nie wiem czy są osoby, którym muffiny nigdy się nie udały Ja osobiście nie miałam takiej sytuacji. Myślę, iż ciasto muffinowe, bez względu na rodzaj muffinów jakie robimy jest naprawdę łatwe do przygotowania. Fajne w tych małych bebeczkach jest także to, iż możemy je zrobić i na słodko i na słono. Lista(...)wykonania możemy użyć jest bardzo długa. Teraz w sezonie jesiennym, kiedy nie mamy zbyt dużej ilości świeżych owoców najlepiej jest je robić z dyni, buraczka ćwikłowego, banana, jabłek. Oczywiście możemy użyć mrożonych owoców ale nie smakują one tak samo jak te świeże. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego

mecooks
Naleśniki gryczane pełnoziarniste- bezglutenowe, bezmleczne 207

bezglutenowe, dla tych co muszą unikać tego składnika. Kto powiedział, że zdrowe naleśniki muszą źle smakować? Najlepiej smakują na słodko, od razu po usmażeniu. My je jedliśmy z prażonymi jabłkami i dżemem. Przepis pochodzi z porannej audycji w Radiu Kraków, gdzie podawała go p. Ewa Wachowicz Fajny trick jaki p. Ewa zastosowała na goryczkę z mąki gryczanej, to dodanie(...)Nawet mąż, który nie przepada zbytnio za mąką gryczaną (miód to co innego:), nie grymasił. U mnie na blogu, nieco zmienione proporcje – więcej dodałam mąki, gdyż z oryginalnych, ciasto wyszło mi za rzadkie. Użyłam też mąki pełnoziarnistej, przez co moje naleśniki nie są zbyt fotogeniczne, bo po prostu szare, za to jeszcze bardziej zdrowe Myślę, że jak pominiecie

Mieszam w Garnku
Pierniczki na choinkę i nie tylko 200

będę musiała zrobić kolejną partię. Te pierniczki stają się miękkie szybciej niż te z poprzedniego przepisu ale trzeba je przechowywać w wilgotnych warunkach. Można dorzucić do pojemnika kawałek jabłka. Są dobrym pomysłem na mały symboliczny świąteczny podarunek. składniki pół kostki  miękkiej margaryny ( tym razem użyłam Palmy ) 3 szklanki mąki 1 i pół szklanki cukru pudru 3/4 szklanki miodu(...)przyprawy do piernika 2 łyżeczki kakao sposób przygotowania Wszystkie składniki włóż do miski i krótko miksuj. Następnie przełóż na stolnice posypaną mąką i zagnieć gładkie i miękkie ciasto.tak przygotowane ciasto zawiń  w folie aluminiową i odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny, choć ja przechowuję je kilka dni i piekę w wolnej chwili. Po schłodzeniu rozwałkuj ciasto

cukrem pudrem posypane
Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem 262

tarce jarzynowej i skropiłam sokiem z cytryny (żeby nie ściemniało). Kapustę oprószyłam pieprzem. Do marchewki dodałam cukier i wlałam oliwę. Wszystko przełożyłam do salaterki z kapustą i dodałam jabłko. Wszystko dokładnie wymieszałam. Teraz już można przyprawić do smaku. Pieprz, oliwa, cukier, ulubione zioła... Ja dodałam posiekany koperek. I nie żałowałam go. Obsypałam obficie.     Jeśli macie ochotę na taką(...)Jest wspaniała. Niekoniecznie do obiadu. Często robię ją, kiedy dopada mnie „wilczy apetyt” a nie chcę mieć wyrzutów sumienia, że zjadłam  coś... czego będę żałować. Np. dodatkowy kawałek ciasta J Zróbcie taką surówkę a ja życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Zawijane drożdżówki z jagodami i serem 295

trochę jagód to wylądowały w środku. Na tradycyjne jagodzianki owoców było zbyt mało, ale miałam jeszcze serek więc wykombinowałam je w innej formie. Jak widać na zdjęciach napakowałam w ciasto tyle nadzienia, że aż wyłaziło bokami kiedy kroiłam je na kawałki. Bałam się nawet, że za bardzo zaszalałam i skończy się na jednym, wielkim zakalcu, ale nic z tych rzeczy(...)wilgotne. Po prostu przepyszne! W domu pachniało bosko i nie mogłam doczekać się kiedy ostygną. Myślę, że zamiast jagód możecie dodać inne miękkie owoce np. maliny albo trochę startych jabłek i też będzie pysznie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
NALEWKA JABŁKOWO-GRUSZKOWA 316

wódki 40% - 0,5l gruszkówki 65% Sposób przygotowania: Dokładnie myjemy nasze jabłka, następnie kroimy je na mniejsze kawałki (ze skórką oraz pestkami) po czym wrzucamy warstwy jabłek do słoika (5l) przesypując cukrem. W środkowej warstwie dodajemy cukier waniliowy, cynamon oraz goździki. Tak przygotowane owoce trzymamy w słoiku przez 5 dni po czym zalewamy 0,7l wódki(...)trzech tygodniach oddzielamy nasze owoce od nalewki za pomocą gęstego sita. Nalewkę ponownie wlewamy do słoika dolewając 0,5l gruszkówki 65%, owoce można poddać konsumpcji lub użyć ich do ciasta. Po kolejnym tygodniu ponownie przecedzamy przez gęste sito po czym rozlewamy do przygotowanych naczyń typu karafka czy butelka. Nalewkę trzymamy około 3 miesięcy do momentu otrzymania pełnego aromatu i gotowe

Mentor Smaku

Proponowane wyszukiwania